/fotboll/osk/forum/2756.aspx/fotboll/osk/forum/2756.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Fatcit (feta-citat)
2012-04-30 15:31
Sogen // lägg till... Peder Ståhl, Thomas Andersson, Anders Karlsson, Marino Rahmberg...

Tråkigt att de anställt varandra utan kvalificerade grunder!

Örebro Sogen
2012-04-30 15:19
Det ni kallar kompisgänget, vilka ingår där? Sjögren, Sköldmark, Jan Karlsson????
Postat via SvenskaFans-appen
Minatankar
2012-04-30 15:02
Salt & Peppar & Grohl // För mig handlar allt om kommunikation. I den stund klubbens representanter, dvs ordförande, vd, sportchef och tränare, börjar kommunicera med klubbens supportrar, så blir mycket bättre.

Gömmer man sig bakom stängda dörrar och bara ibland gör något yttrande, och då ofta alldeles för sent, så uppstår ett stort tomrum som ger utrymme för spekulationer, ryktesspridning mm.
Örebro Salt&Peppar
2012-04-30 14:55
Det känns som att den här krisen krockar med Sixtens utveckling som tränare. Han börjar öppna för andra saker och utveckla andra sidor, samtidigt som vi är i brinnande säsong med en ny trupp. Ett tillfälligt tomrum uppstår när Sixten ska lämna det gamla och öppna för det nya. Vilken väg ska vi ta nu ungefär.
Örebro Grohl
2012-04-30 14:27
Jag blir bara trött när jag tänker på ÖSK, inte ett jävla skit händer och ingen pratar om lösningar. Bara allt som är fel. Vänta och se är tydligen lösningen.

Det man inte verkar förstå i ledningen är att den fotbollen vi presterar - och framförallt att ledningen accepterar faktumet att vi gör det - nu skadar ÖSK som varumärke. Sixten hjälpte till att bygga upp ett bra varumärke så länge spelidén var ny och fräsch, men nu skjuts det ner i takt med att vi blir sönderlästa match efter match. Klart som fan att folk tröttnar, det är ju inte kul att se Örebro spela fotboll, och har inte varit det på ett år - men tydligen är det okej nu?

Sixten är en offensiv coach som själv har sagt att han vill ha ett spelförande lag med mycket boll som kan hantera hans 433, är han då verklgen rätt man att leda ett lag som ska kriga i botten? Nej in med en försvarsstrateg!
Hammarby Inspektör Smack
2012-04-30 14:06
Upp med hakan gubbs, mot Gårdarna kan ni inte torska i alla fall.
Örebro lires
2012-04-30 14:00
mr milton. anledningen behöver inte alls nämnas, utan det visar bara på prov på en klubbledning som inte kan ett piss.

har du tur kan du få en kramsida av conjuration. har du inte tur kan du säkert få det ändå.

puss.
Örebro rirobban
2012-04-30 13:59
Jag har också fått hört om Grahn på Finlandslägret. Men det är bara onödigt, som Mr Milton säger, att nämna den korrekta anledningen till att han blev hemskickad.

Att saker inte står rätt till i och inom klubbens organisation förstår nog alla.
Örebro Fatcit (feta-citat)
2012-04-30 13:54
Mr. Milton // Det är extra känsligt i forumet sedan en tid tillbaka. Vi är några som iaf vill och fortfarande kan föra en "sansad" konversation. Det du också måste förstå är att det är många som säger A, men inte B här... Det är ganska frustrerande i dessa tiden!

Det är upp till oss supportrar att nu sätta press på Styrelsen.

1. Det korta perspektivet är att göra något drastiskt för att hålla oss kvar. Sparka Sixten, värva nya spelare etc.

2. Det långa perspektivet är att få in kvalificerade personer på KOMPISGÄNGETS positioner. (Detta kommer dock bli svårt!)
Minatankar
2012-04-30 13:52
Mr. Milton // Jag håller med dig om att det krävs en mycket större öppenhet från klubbens olika representanter gentemot alla intressenter, t ex supporters.
Samtidigt är det så i alla organisationer att man inte kan lämna ut allt med hänsyn till affärer, förtroenden och respekt för andra människor.

Håller samtidigt med signaturen Sogen att säger man A får man säga B. I annat fall är det oftast bäst att hålla inne med sin information och i så fall ta upp den principiellt, inte med konkreta exempel som bara skapar spekulationer om man nu inte redogör för vad som hänt.

Det är många här som anser att de sitter inne med en sanning oavsett vad vi pratar om. Tyckande och idéer är en sak, men när man gör anspråk på att lämna fakta är det angeläget att man verkligen har underlag och inser vilka effekter man skapar när man lämnar ut känslig information eller sådan man fått i förtroende.

Med andra ord tycker jag du har rätt i sak att klubben kan bli mer öppen och bygga förtroenden med bland annat supporter, men är mer tveksam till att du lämnar ut Grahn. Det finns spelare under åren i de flesta klubbar som varit onyktra, varit med om oegentligheter eller inte har följt gemensamma regler.
De får ta konsekvenserna av sitt handlade utan att det behöver offentliggöras i massmedia.
Och oavsett hur trovärdig en signatur här är ute i "verkliga" livet så får man allt finna sig i att det som skrivs inte alltid behöver vara sanning. Så vad gäller Grahn gör jag inga spekulationer utan vill tro på det klubbledningen sagt till dess de ändrar sin information.

Örebro Fatcit (feta-citat)
2012-04-30 13:47
Alternativ finns, men jag grämer mig fortfarande att vi var för snåla för att värva Albornoz.

Ingen har kontaktat Mikael Nilsson iaf!
Örebro Mr. Milton
2012-04-30 13:43
Sogen/

Då får jag väl på din uppmaning vara tyst framöver då. Ifrågasätt sedan inte varför forumet sakta är på väg mot sin död när du m. fl. ständigt skapar dålig stäming med utfall mot era supporterkamrater.
Örebro Mr. Milton
2012-04-30 13:40
Sogen/

Vad är det för jävla attityd du har mot mig?

Jag VET att orsaken till att Grahn åkte hem från Finland inte var familjeskäl. Det räcker så! Jag har säker källa. Varför skall jag berätta mer och bränna både min källa och Grahn m.fl.? Jag trodde detta redan varit uppe för diskussion då jag sällan besöker detta forum där påhopp ständigt förekommer när en sansad diskussion försöker föras. Hade jag vetat att detta inte var känt skulle jag tagit ett annat exempel.

Det jag är ute efter är klubbledningens sätt att föra oss supporters bakom ljuset och jag ifrågasatte hur klubben egentligen mår.
Örebro Fatcit (feta-citat)
2012-04-30 13:24
Vi är i toppen bland aktiva forum här på SvenskaFans... Både när det går bra som när det går dåligt.

Det borde enligt mig vara ett mått på intresset och potentialen som finns i Örebro.

Att klubben inte lyckas bygga upp intresset i staden, attrahera media att skriva om ÖSK eller att ens få nya spelare att signa kontrakt eller gamla att förnya - beror på inkompetens.

Sitter och kollar på "Flyers vs Rangers Road to winter classic". Där snackar vi att profilera hjältar!
Örebro Sogen
2012-04-30 13:17
Milton Berätta konkret eller var tyst, antingen vet du nåt och då berättar du eller så vill du bara vara Allan ballan och låtsas veta nåt å då öre bara pinsamt
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Andy King
2012-04-30 13:12
Det är något sjukt med ÖSK. Känns inte bra någonstans. ÖSK-Karl hade så rätt så rätt innan säsongen.
Örebro Grohl
2012-04-30 12:55
Får jag se något som liknar ett strukturerat spel mot Djurgårn på torsdag så lovar jag att inte skrika om Sixtens avgång. Ser det ut som tidigar måste han fan bort
Örebro Mr. Milton
2012-04-30 12:47
Det spelar egentligen ingen roll och det är inte sakfrågan som är intressant utan att han faktiskt blev hemskickad men att ledningen aktivt gick ut och ljög och angav familjeskäl som orsaken. Det tycker jag visar på dåligt ledarskap.
Örebro kubajonte
2012-04-30 12:44
Hemskickad ? Ljuga ? , vad vet du som inte vi andra vet ?
Örebro Sogen
2012-04-30 12:37
blir hemskickad?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Mr. Milton
2012-04-30 12:00
Går att säga mycket om vad som är fel just nu. Vet dock inte var jag skall börja och nöjer mig istället med att konstatera att jag inte tror på det vi gör just nu. Oavsett hur det går kommer dock klubben vara laget i mitt hjärta.

Jag blir dock fundersam till vad som försigår när Grahn på försäsongen blir hemskickad från Finland samtidigt som klubben kommunicerar ut att han åkt hem av familjeskäl. Redan där börjar ledningen ljuga oss supportrar rakt upp i ansiktet. Hur mycket mer är det vi inte känner till?
Örebro Stso
2012-04-30 11:18
Mycket intressant! Tack för era svar. Då har vi alltså, på ett ungefär lagt ner 360 miljoner på tre läktare? Verkar ju helt sjukt.
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2012-04-30 10:43
Howlin W//

Är själv i byggbranchen, det du beskriver är normalt det självklara. Men i Örebro är det ett kommunalt bolag Örebroporten som äger arenorna. Skulle vara mycket intressant att se Uppdrag Granskning se hur upphandlingarna gått till på de senaste projekten, fotboll, ishockey, bandy samt friidrottshall.
Elfsborg Howlin W
2012-04-30 10:37
Stso

Jag kan berätta hur det blev så billigt att bygga Borås Arena. Vi hade en man i Elfsborgs styrelse som tyckte att den första offerten på cirka 190 miljoner var alldeles för mycket. Han satte sig och gick igenom varenda upphandling på varje balk, varje säck betong, varje skruv, precis allt som behövdes för att bygga arenan. Därefter gjorde han ihop med byggaren en ny upphandling på varje enskild pryl och kunde få ner priset med cirka 70 miljoner kronor. Så gör vi i Borås, inte bara vad det gäller byggande av Arena, utan i allt. Varför ge byggföretag och andra mer än vad dom ska ha! Alla kostnader ska hämtas in någonstans och det gjorde Bosse Bygg.
Örebro KCMarten
2012-04-30 10:36
Stso //

Norra läktaren kostade 160 milj att bygga enl uppgift.

Men det är bara vad jag hört, så någon annan får gärna bekräfta eller dementera.
Örebro Stso
2012-04-30 10:26
Ang. arenafrågan. Det är för mig helt obegripligt hur Borås Arena kunde kosta 117 miljoner och Behrn Arenas båda kortsidor 200 miljoner. Vad kostade den nya läktaren med fjärde våningen osv?
Örebro Bastard on Parade
2012-04-30 10:21
@ÖSK KRILLE (GFG):


Det säger inte särskilt mycket om konkurrenssituationen eftersom Sixten alltid har tagit ut formsvaga spelare så länge de finns med i hans förtryckta startelva.
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-04-30 10:10
När Berger inte är i form, tycker inte jag han ska spela. Han gör inte sig själv rättvis, samtidigt som laget får lida för det.

Det kanske säger en del om konkurrenssituationen i så fall. När spelare som inte är i form ändå får spela.
Örebro KCMarten
2012-04-30 10:06
Man får inte glömma bort att tränare är individer.

Ett tränarbyte ger effekt om den befintliga tränare inte klarar av att leverera. Ett bra exempel är när en tidigare framgångsrik tränare inte ser nedgången hos sina tidigare spelare utan förlänge håller fast vid dem och inte klara att ersätta spelare som inte håller måttet längre.

Ett vanligt exempel på det är ju Tommy Svensson som alltid höll fast vi sina favoriter.

Sixten har naturligtvis inte riktigt samma förutsätttningar men tendenserna är tydliga. Han ställer sällan eller aldrig över en trotjänare trots usla insatser, se t.ex Wowoah. Samma sak med Haginge som alltid skall spela.

Om det dåliga rersultatet beror på andra orsaker än tränaren så är det klart att ett tränarbyte förmodligen inte hjälper, men precis som Markus Avenbrandt skriver så gör Sixten obegripliga saker hela tiden, vilket knappast hjälper. Det är dessutom knappast något nytt.

Återigen, fråga Chelsea om tränarbytet hjälpte..

Frågan är dock om vi inte sålde bort vår Allsvenska plats redan förra året när man förlängde med Sixten. Det kan redan nu vara försent att göra något åt det. Klart är i alla fall att man sumpat bort hela försäsongen.

Något måste göras. Det är solklart. Även om jag vill byta ut Sixten så är det fler saker som måste fixas i ÖSK:s organisation om man vill vara kvar i Allsvenskan. Sjögren bör t.ex också bytas ut. Attityder måste förändras och målsättningar måste anpassas till rådande förhållanden. SM guld 2015 framstår idag som ett skämt. just nu känns faktiskt BK forward närmare SM-Guldet, med den positiva atmosfär som finns i den föreningen, än ÖSK.

Ser man på ÖSK´s omvärld blir man än mer bekymrad. Det byggs nya moderna arenor på flera ställen i landet. Man bygger lagen smart och ökar omsättningar och attraktionskraften hos flera av de andra Allsvenska klubbarna.
Behrn Arena, som bara för ett par år sedan framstod som rätt ny känns redan omodern och Örebroportens girighet har gjort att tänkbara nyförvärv lär tänka sig för innan man väljer att spela för ÖSK p.g.a av det usla konsträset.

I ljuset av nya arenor på Hisingen i en nära framtiden, upprustade Kopparvallen, Friends arena, Stockholmsarenan, Swedbank stadion i Malmö, Guldfågeln arena i Kalmar, nyrustade idrottsparken i Norrköping samt Gamla Ullevi m.fl så känns Behrn Arena sådär och inga andra planer finns idag vad jag vet att utveckla Behrn arena ytterligare än att ev höja taket på södra läktaren.

Nej förutsättningarna för att bli ett storlag i Sverige har nog missats rejält.
Vår arena, vårt lag och vår klubbledning luktar Superettan lång väg.

Öreskå - 66
2012-04-30 09:47
Angående tränarbyte//

Visst skulle det kosta att ta in Stuart Baxter, men att åka ned till superettan kostar mer. Sedan säger jag inte att han ska bli en permanent tränare under de kommande åren. Utan en tillfällig lösning som Hammar var för ett par år sedan. Ge honom fria tyglar och låt honom vara själv eller ta med en egen andretränare. Sedan kan fotbollsutskottet jobba på i lugn och ro med att fixa fram en ny tränare tills nästa säsong.

Jag har även inte något emot om vissa av styrelsen tog sin Mats ur skolan och lämnade sina uppdrag. In med fotbollskunnigt folk, tex Nordahl. Inga ryggkliare.

När vi ändå är i farten, byt ut Sjögren och Sköldmark mot Erhlingmark.
Annons: