/fotboll/osk/forum/2744.aspx/fotboll/osk/forum/2744.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Jan-Stefan (Signa Barsom idag)
2012-05-06 00:31
@'den Oumbärlige:


Vad menar du med "spelklar"? Har han varit skadad?
Örebro Salt&Peppar
2012-05-06 00:11
@ÖSK Fans:Som jag anat. Hur kan detta få ha fortgå utan åtgärder, Alvbåge var ju ute för länge sen och klagade....varför har inte Ösk satt ner foten och agerat??
Örebro Jan-Stefan (Signa Barsom idag)
2012-05-06 00:01
den Oumbärlige // Jaså? Ok inte varit inne på KB idag. Beger mig dit! Tack för svar.
Örebro Jan-Stefan (Signa Barsom idag)
2012-05-06 00:00
@Dejmon:


Var nog jag som var för slö för att läsa bakåt ;) Skrivs mycket i depressionstider. Men tack för info.
Örebro Dejmon
2012-05-05 23:20
Jan-Stefan (Signa Barsom idag)
Vet inte om mitt inlägg kom fram men ja det var ju ÖSK, MFF och HeIF som drev igenom det inför europaspelet. Inte så bra för ÖSK's del såhär i efterhand.

Ang. ditt inlägg 21.39
Örebro Dejmon
2012-05-05 23:12
ÖSK fans. Var de sjukaste jag läst. ÖSK ska inte till superettan, kosta vad det kosta vill! :0
Örebro 'den Oumbärlige
2012-05-05 23:04
Jan-Stefan (Signa Barsom idag)// Det kom upp en sån nyhet tidigare idag!
Örebro Jan-Stefan (Signa Barsom idag)
2012-05-05 22:27
ÖSK Fans // Lägga träningen på naturgräs v.a.v då inför bortamatch på dito är ju inte bortkastat. Hur mycket kan det kosta att hyra en naturgräsmatta i Vretstorp...typ. Sen har väl de alla bil. ÖSK tränar dagtid och det vore rätt lätt att hitta grästider då
Örebro ÖSK Fans
2012-05-05 22:22
Hörde av en väldigt insatt person att spelarna knappt vill träna på planen,dom vågar inte ösa på fullt ut på träningarna...skadorna skall tydligen ha med gräset att göra..

Sjukt att det ska gå så långt men med ösk slutar man aldrig förvånas.


Jävla amatör klubb som kanske kommer mer till sin rätt i super1an ??
Örebro Jan-Stefan (Signa Barsom idag)
2012-05-05 21:41
'den Oumbärlige; Kan inte du/KB kolla upp skadeläget i truppen och då framförallt Bamberg och Berisha? Vad är det som gör att det drar ut så på tiden?
Örebro Jan-Stefan (Signa Barsom idag)
2012-05-05 21:39
Det enda jobbiga med sommarfönstret är att det bara i princip finns utlänningar att värva med allt vad det innebär i osäkerhet bristfällig scouting och språkproblem samt att det skall provtränas hit & dit. Risken är att det blir några medelmåttor till i laget som hämtas från olika hörn.

Naturligtvis kan man ha tur med svenska hemvändare om klubben har råd. Ofta brukar det dock vara huggsexa om dem. Iaf bland dem som varit/är framgångsrika. Fördelen med hemvändare är att man ofta vet vad de går för.

För ÖSK:s del är det synd att fönstret flyttats fram en månad. Tydligen är det ju delvis svenska klubbar som drivit fram det för att harmonisera med övriga europa. Men det känns ändå att de svenska klubbar som väl behöver spelare förlorar på det.

Väl mött måndag mot Kalmar. ÖSK i nöd och lust.

Örebro kubajonte
2012-05-05 21:33
ibland läser man saker sent men Bra skriven krönika Boldt, Att vakna upp och inse att mardrömmen ösk är sann är tragiskt jobbig att gå igenom , Man längtar gärna tillbaka till 2010 när man kunde retas med mina dåvarande aik kollegor på jobbet om deras utsatta läge och ösk fullkommligt superba spel, värvning av En ytterback och en mittenback känns bara som ett måste för ösk del Wowoah måste bara få konkurrens på sin position och Haginge ska bara inte spela mittback ,förstår inte vad Sixten ser för fördelar i det och när man ändå håller på nån kan väl få Rama att förstå vad defensivt arbete är också !
Örebro 'den Oumbärlige
2012-05-05 20:51
Laget har ett mål, det är ledningen som inte vill offentliggöra den. Troligen för att målet rimmar illa med klubbens långsiktiga mål. Feg men ekonomisk strategi.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2012-05-05 19:15
GreatBlondino, 18:56,

Välkommen, mycket bra skrivet !

Jag efterlyser fortfarande ett mål med årets ÖSK, förstår inte anledningen till att det inte finns något ?

Irra omkring kommunikationslöst i bottenträsket, nej, det är inte min grej ...

... men det kanske ordnar sig?

GOK !!!
Örebro GreatBlondino
2012-05-05 18:56
Håller med Boldts slutkläm i artikeln att ÖSK måste kommunicera vad man vill..

När Sixten kom med sitt spelsystem trodde jag faktiskt att ÖSK hade bytt kurs både på och utanför planen. En tydlig spelidé, koll på ekonomin, klar värvningsstrategi etc.

Tyvärr trodde jag nog fel. Det verkar bara ha varit flyt att allt klaffade samtidigt.

Personligen har jag länge efterlyst att lokala talanger plockas upp istället för att de försvinner till exempelvis Malmö, samtidigt som ÖSK värvar äldre left overs. Nu tycker jag förvisso att man lyckats bra med att värva unga talanger på sistone men det verkar mest vara slumpen som styrt och inte en uttalad strategi.

Trots att spelsystemet är klart och tydligt så verkar det inte finnas någon koppling till spelartyper som värvas. Ett tydligt exempel på bristen i värvningarna är att man värvar två målvakter där ingen utses till klar förstemålvakt. Eller att man värvar gammel-Grahn samtidigt som man för inte så länge sedan släppte Ajdarevic lättvindigt till Peking.

Att man inte heller kan formulera en tydlig målbild innan säsongen är inget annat än uselt ledarskap.

Jag köper en strategi med att värva ungt, lokalt och ekonomiskt förnuftigt, även om det innebär att man kommer riskera att ramla ner ibland. Men jag köper inte att man inte uttalar någon strategi utan bara tar en match i taget och värvar det som finns och blir över.

Så antingen får man agera offensivt nu och värva tungt och målinriktat i sommar eller tvärtom slå fast och kommunicera en målsättning och strategi som överensstämmer med verkligheten.
AIK Saywee
2012-05-05 18:52
Godzilla, jag tror inte att KFF-matchen blir avgörande, "ÖSK" kör nog bara på mållöst in i framtiden och tror att det ordnar sig på något sätt, OCH, det märkliga är att jag gör likadant själv, tror att det ordnar sig på något sätt, vet bara inte hur, just idag :)

Det tråkiga är att vi måste förlita oss på att andra lag spelar sämre :(

Vad är det som inte händer?
Örebro Godzilla Hårddisksson
2012-05-05 18:45
Kalmar-matchen blir helt avgörande för framtiden. Hoppas och tror att vi inte hamnar i HBK-läge då Syrianska verkar vara usla samtidigt som Åtvid förmodligen redan dansat en sommar.
Örebro D´Artagnan
2012-05-05 18:22
'den Oumbärlige // Vilken ruskig pass han gjorde före KFF 2:a mål
Örebro D´Artagnan
2012-05-05 18:19
Uppseende väckande kommentar till artikel i NA:

Att Sixten har ditt förtroenden kan ju vara sant men när styrelsen röstade om man skulle sparka honom innan matchen mot djurgården så var de 4 för att behålla sixten och 3 för att han skulle få foten! Obs att de var INNAN matchen mot Djurgården. Undra hur styrelsen tänker nu?

Väcker flera frågor:
1. Har styrelsen röstat om Sixten vara i ÖSK?
2. Vem läcker från styrelsen och varför ?
3. Är det samma personer som är för resp. emot som vid förlängningen i sommras?
4. Man är 8 ledamöter i styrelsen. varför röstar bara 7?

AIK Saywee
2012-05-05 17:57
@'den Oumbärlige:


Ja det är ganska typiskt att en enda allsvensk klubb drabbas av elände, hela tiden alltså :(

... men snart vänder det väl, för detta kan inte pågå i all framtid :)
Örebro 'den Oumbärlige
2012-05-05 17:37
Dubbelpost
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro 'den Oumbärlige
2012-05-05 17:31
Så typiskt att Kalmars VM-rutinerade serb är spelklar och i god form mot ÖSK. Hoppade in i 23:e minuten mot Gais och fick fyra plus av Sportbladet.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Jan-Stefan (Signa Barsom idag)
2012-05-05 17:30
@widemarsh:


Ja du har rätt. Enda skillnaden mot idag är väl att det är betydligt mer kvar av serien. Men det gäller att lagen ovan inte sticker iväg för mycket så man hamnar i ett Halmstads-läge

AIK Saywee
2012-05-05 16:49
@D´Artagnan:


Spontant tänkt, känns detta som en god idé, eftersom skador och annat elände verkar förfölja endast ÖSK och inga av våra konkurrenter, om jag förstått många inlägg rätt ?!?!

Jag längtar så efter årets första trepoängare och tror att den kommer på måndag :)
Örebro D´Artagnan
2012-05-05 15:16
ÖSK-Boldt// Att inte styrelsen gör något beror troligen på bristande visioner och kompetens (lyssna på Nordahl i NA-TV).
Ytterligare en orsak att styrelsen inte gör något kan vara att då framgår det att man gjort fel tidigare och det är svårt att erkänna.

T ex det här med konstgräset som varit kännt sedan förra hösten. VD tog upp det på vinterns SI möte dör representant för Örebro Porten var närvarande. Först nu är kompletterande utrustning beställd. Snacka om att dra allt i långbänk
Örebro D´Artagnan
2012-05-05 15:05
Saywee// Jag tycker vi behöver en fotbollsmässig kontrarevolution med flera än en anfallare, spelare som visar energi och lite trevligt passningsspel.

Och att tränaren slutar gnälla på spelarna, det är han som placera på plan. Truppen har 19 friska spelare tillgängliga minus en avstängd.
Örebro D´Artagnan
2012-05-05 15:01
Varför inte börja träna på Ekängen eller Karlslund Arena för att slita mindre på spelarna. Ger även en klar markering mot Örebro Porten.
AIK Saywee
2012-05-05 15:00
@Godzilla Hårddisksson:


I detta är vi helt överens, jag hoppas verkligen på ett stort publikstöd och Kubaner som jobbbar hela matchen. Det är faktiskt nu det behövs !!!

Själv, drar jag på mig min Berra-t-shirt vid Kattegatt och hissar den vackra svartvitröda flaggan :)

Kom igen nu SPORT, ge inte upp !
Örebro Dudleys
2012-05-05 14:55
Om vi inte ens går efter Concha nu när han vill till allsvenskan så spyr jag på ledningen.
Oddevold *Mackan*
2012-05-05 14:02
"– Vi måste göra något medan det är tillräckligt mycket kvar av serien, säger Björn Åqvist, ordförande i ÖSK, till Nerikes Allehanda."

"–Vi är tacksamma för vad han gjort för klubben, men nu är vi i ett läge där det är viktigt med ny energi till spelartruppen.

Åqvist om när Walker sparkades.
Annons: