/fotboll/osk/forum/2718.aspx/fotboll/osk/forum/2718.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2012-05-08 20:26
Sorry, kunde inte låta bli, innan urloggningen ...

kenya, 20:19,

Si X Ten, kung av Korea ;)
Örebro kenya
2012-05-08 20:19
ÖSK-Karl/ Kunde Conny Karlsson få ett jobb i en "storklubb" i Sverge så kan nog Sixten hitta ett jobb. Du behöver inte oroa dig Kalle.
Örebro Lekiller
2012-05-08 20:18
Örebro Lekiller
2012-05-08 20:18
Nordin ber på tal om Rama såpan Cabrera hålla sig borta ifrån ÖSK på twitter!

Tror det är lite teater ifrån Cabreras sida. Rama är alldeles säkert sur men Cabrera är nog mest orolig att han kommer gå miste om mycket pengar på Rama om detta fortsätter.
Örebro "ÖSK-Karl (2 år till åt skogen)
2012-05-08 20:10
Undrar om Sixten ens kan få ett tränarjobb i Finland efter detta? Att Sjögren/Sköldmark kan få andra sportchefsjobb ser jag som helt uteslutet.

Sedan det jag läste här om att styrelsen inte ser någon anledning till något extramöte gör mig förtvivlad. Har inte haft några högre tankar om dem innan heller, men detta var droppen. Det finns helt enkelt inget annat hopp än ett spelaruppror.
Örebro kenya
2012-05-08 20:06
KC/ Kul att vi börjar bli överens då!
Jag ser helst att Haddad kommer tillbaka och får agera den mötande anfallaren och William kan få gå i djupet.

Nu kanske det är onödigt att snacka om vart Rama ska spela då han inte lär få mycket speltid innan han försvinner. Men i vilken roll skulle du vilja se Rama? Skulle förmodligen inte fungera optimalt som mötande men kanske som släpande eller som djupgående.
Örebro GreatBlondino
2012-05-08 20:04
Med all respekt, jag retar mig också på domarbeslut och visst två fel är inte ett rätt, men jag tycker inte domarn gör klockrent fel vid kalmarmålet. Han gör en snabb bedömning i realtid som kunde gått åt båda håll. Likadant med straffar, Ramas straff mot djurgårn kunde lika gärna resulterat i ett kort som det gjorde matchen innan.

Personligen tror jag inte på att älta sådana situationer även om det känns jäkligt frustrerande, problemet är tyvärr större än så enligt mig.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
AIK Saywee
2012-05-08 20:02
Innan jag helt logar ur i kväll, så funderar jag bara på några medgångare, var är de nuförtiden.

pemo står i allafall upp för ÖSK, men Grixx och Bulten har försvunnit eller bara bytt till annat nic.

Det är ju nu alla behövs, som önskar ÖSK lite högre upp i tabellen.

Heja SPORT !!!
Örebro M.O.S
2012-05-08 20:00
Vad är det som händer i min klubb?? Verkar ju vara rena kaoset nu..hur kunde det bli så här???
Örebro KCMarten
2012-05-08 20:00
Jimmyc //

Ja, jag ser gärna ÖSK i toppen :)
Jimmyc
2012-05-08 19:58
KCMarten

Jodå SM-guld och Europaspel istället för bottenstrid, byta:)?
Örebro KCMarten
2012-05-08 19:56
Kenya //

i praktiken är vi helt överens.

Visst funkar han som ytter, men han har en tendens att ständigt gå inåt i banan, vilket är en rest från 4-4-2. Han har inte funkat defensivt i ytterrollen vilket är anledningen till att jag vill se honom som anfallsspets i en 4-4-2 uppställning utan defensivt ansvar.

Sixten vet ju hur Rama spelar så varför sätter han då Rama i ett defensivt ansvar när det tidigare visat sig att det inte funkar?

Det är en av många anledningar till att jag anser att Sixten inte funkar.
Örebro ÖnSKar
2012-05-08 19:55
GreatBlondino/ Jag kan acceptera Kalmarmålet, det blev mål rätt snabbt efter att Haginge skadade sig. Men jag blev upprörd att William inte fick straff, när han gick upp och skulle nicka in ett inlägg och då får en lagom knuff i ryggen för att inte kunna nicka in bollen. Några minuter senare visar de på storbildstv:n att Mjällby får straff, för en exakt likadan situation, ända skillnaden var att Mjällbyspelaren inte skulle ha nått bollen.
Örebro kenya
2012-05-08 19:54
Blondino/ Två fel gör inte ett rätt.

Skönt att inte Crespo gör succé. Hade varit tungt att "tappa" ännu en stjärnanfallare till AIK. Å andra sidan är han ung och kommer säkert knäcka mig i framtiden.
Örebro GreatBlondino
2012-05-08 19:50
Sawyee, du kan koppla av, jag har ju redan gett er lösningen: gräs, passion och gemensam aktion ;)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro GreatBlondino
2012-05-08 19:50
Sawyee, du kan koppla av, jag har ju redan gett er lösningen: gräs, passion och gemensam aktion ;)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro kenya
2012-05-08 19:48
Håller absolut med om att värvningsansvarig/scouterna ska ha kritik för att man inte har bättre koll. Rama fick väl nån chans som ensam anfallare men det föll tyvärr inte väl ut. Hade kanske fungerat bättre som anfallare i ett 4-4-2.

Tycker dock att han fungerat alldeles utmärkt som ytter i vårt 4-3-3 rent offensivt. Han får komma rättvänd och kan välja att gå utsida för inlägg eller inåt för skott. I den rollen måste man dock ta ett större defensivt ansvar än om man spelar topp. Det är här det inte fungerat.

Man kan kritisera Sixten för att han inte ändrat formationen efter spelarmaterialet. Det köper jag. Men man måste även kunna kritisera Ramas inlärning för inte har det blivit bättre trots över ett år i klubben på samma position.
AIK Saywee
2012-05-08 19:48
kubajonte, det handlar inte om gafflande, jag loggar ur nu, för jag förstår att det är smartast, fegast och önskvärt?

Går en sväng vi d havet och funderar, men att ÖSK krisar, det är ju ett faktum, jag vet bara inte hur jag själv kan rätta till alla förbaskade problem, för det är inte bara ett, eller två, det är alltför många :(
Örebro KCMarten
2012-05-08 19:45
Jimmyc //

Jo, MFF har fattat hur man gör. Sen ligger ni högre i tabellen också. ;-)

Örebro GreatBlondino
2012-05-08 19:45
Släpp kalmarmålet, för ingen klagar väl på offfsiden som GBG fick vid sitt 3-2 mål mot ÖSK ;)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro kenya
2012-05-08 19:41
I derbyt blåser domaren av för huvudskada trots att AIK fortfarande hade en offensiv möjlighet. Trodde man tagit bort den regeln efter att ha sett vår match mot Kalmar.
Örebro KCMarten
2012-05-08 19:40
Kenya //

Rama kommer från en anfallarroll i en utpräglad 4-4-2 miljö från Nürnberg och förväntades ta Porokaras roll som ytter i ett 4-3-3 system. En position som var ovan för Rama. När han kom så sa man från officiellt håll att han kunde spela var som helst, Något som inte stämde och något som scoutansvariga borde ha vetat.

Jag håller med om att Rama är dålig defensivt. Sätt honom då inte i defensiva roller. Förra året behövde han inte det eftersom mittfältet kunde täcka mer, men det klara man inte i år. Då hamnar Rama på mellanhand.

Rätt använd är Rama en av Allsvenskans bästa anfallare.

Ang "name.dropping" så var det för att visa att anfallare skall ha fokus på att göra mål. När det gäller Raul så kan jag inte uttala mig om han utvecklat defensiva egenskaper i Schalke, men i Real Madrid gjorde han inte många knop defensivt.
AIK Saywee
2012-05-08 19:39
Många har försökt att tysta mig på olika sätt, men detta ger mig bara mer kraft att på olika och kanske onödiga sätt, försöka uppleva ett guld med ÖSK.

Jag kan bara inte ge upp, så är det, rätta tlll det som är fel och jobba, jobba, jobba :)

Heja SPORT :)

Det är det jag vill, vad ni än tror och tycker ......
Örebro kubajonte
2012-05-08 19:38
@Saywee:


Fasen gafflar du om ?
Örebro kubajonte
2012-05-08 19:37
jahopp Rama vill bort , kan ju knappast vara chockerande för någon, Alla visste väl om att han såg ösk som en mellantur efter sitt misslyckade försök i bundesliga, trist att det inte funkar men för min del så är det knappast nån nyhet då jag hela tiden var säker på att Rama lämnar i sommarn och lika bra är det behöver spelare med hjärta och vilja , en rama som redan redan var svag bakåt och numera inte lyckas framåt är inget sportklubben har nån nytta av för stunden , så Bye bye Rama gl in the future
AIK Saywee
2012-05-08 19:35
Jag vet mycket mer än ni vågar läsa, men jag har ett stort förtroende och vill inte ange några så kallade säkra källor, som så många ofta tjatar om, så det blir inget !!!

Det blir bara an massa spekulationer och jag får så inihelvete mycket skit och måste svara på en massa töntiga frågor , så jag skiter i detta, så är det bara !!!

Vänta och se vad som kommer att hända.
Örebro GreatBlondino
2012-05-08 19:30
Till skillnad från VD Jan Karlssons tomma floskler så ser min lösning ut så här:

1. Ut med plasten och rulla ut riktigt gräs under EM-uppehållet. ÖSK var en föregångare när det gällde plast och har förhållandevis lång erfarenhet - men verkar ändå vara den som får det att fungera sämst, både vad gäller kvailté och skador. Rulla ut plasten någon annanstans i stan.

2. Behåll Sixten(!) men ersätt Mosander eller komplettera med en eldsjäl/motivator. Har ingen koll på Mosander men inte har det blivit bättre sen han kom. Boström/Axen kändes som en betydligt mer dynamisk kombination, mestadels på gott.

Tycker att Boström påminner lite om Lagerbäck, dvs sur, tvär, envis men också kunnig och kompetent. Det Lagerbäck saknade hade däremot Tommy Söderberg (och Axén?), dvs passion, eld samt fantastisk förmåga att få ut det bästa av spelarna.

För inte verkar stämningen vara på topp och även man plockar in Grahn delvis för hans attityd så räcker inte det om fundamentet saknas, tror tvärtom att det kan bli hävstång för det negativa. Eonomiskt torde det bli billigare än att sparka Sixten.

Kanske skulle man omorganisera i samband med detta, dvs flytta på Sixten till en mer övergripande roll och inte så aktivt coachande då hans fingertoppskänsla med spelarrelationer verkar lämna en del övrigt att önska.

I samband med detta är det också läge att dra ett streck och börja med blankt papper, dvs ge alla spelare en chans med dessa nya förutsättningar. Sen är det upp till var och en att bestämma hur man vill ha det. Är man inte beredd att gå in 100% så är en professionellt hanterad försäljning bara till allas fördel.

3. Sätt målet officiellt och tydligt för säsongen - kan det vara något annat än att hänga kvar? Bjud dessutom in till dialog med supportrarna nu och gör målet till gemensam sak för hela klubben och stan genom att tex köra gemensamt tifo eller sänk biljettpriset vid någon enstaka match för att visa vilja och få extra stöd. Det håller inte att som Sixten kräva stöd samtidigt som man som supporter har känslan att man näst intill igoneras och blir bjuden armbågen.

Alltså: Gräs! Passion! Gemensam aktion! (Nästan en hejaramsa!)
AIK Saywee
2012-05-08 19:28
@Sunnanlid:


Det är lugnt, för Sixten är bättre än mig ;)

Var ärlig istället och skriv vad du tycker !!!!
Jimmyc
2012-05-08 19:26
KCMarten

Det var det jag menade med mitt inlägg sent igår kväll, ÖSK saknar spelare som har klara roller och de verkar inte accepteras av spelarna i egna laget, hade jag haft Rama i mitt lag hade jag sett till att han var en av dem som låg och fiska och inte hade haft defensiven som prio 1-2 eller 3. Eller defensiven, som anfallare kan man styra pressen och skära av ytor men - Enough is enough.

Alla lag har den typen av spelare, vi har Durmaz som gärna fuskar lite i defensiven men hur många hemjobb måste man göra för att väga upp de 4 målen han gjort redan i år? Ranegie kommer visserligen hem på fasta situationer men i övrigt jobbar han inte ihjäl sig i defensiven. Jag hade blivit förbannad om man använt den spetsen man trots allt framåt till förmån för defensiven.
Örebro ÖnSKar
2012-05-08 19:21
Var det någon mer än jag som lyssnade på Sjögren på radion i eftermiddags? Lyssnarna hade möjlighet att ringa in, tyvärr var det ingen med riktigt intressanta frågor som ringde. Men en del intressanta uppgifter om skadeläget kom fram. Det lät som Haddad hade varit med fullt ut på träningen idag och att Berisha skulle vara med på U21 matchen ikväll. Någon som såg träningen? Även Anttonen var på bättringsvägen, det kanske finns lite hopp.
Annons: