/fotboll/osk/forum/260.aspx/fotboll/osk/forum/260.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Restalundsv
2017-03-01 14:28
Igbo bryter med grekiska veira efter 3 veckor. Hugg nu sköldis
Örebro T8
2017-03-01 14:18
Spelarinvest, det eviga samtalsämnet när det är tyst om värvningar. ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Restalundsv
2017-03-01 13:16
@Islandman:


– Vi betalade ungefär 5,4 miljoner för att köpa de kvarvarande aktierna i Spelarinvest. Av det som Spelarinvests delägare fått tillbaka har ungefär 4,5 miljoner återinvesterats i ÖSK Elitfotboll AB, upplyser Åström.

– En del av lösningen var också att vi löste de finansieringsreverser som funnits ,det vill säga de inteckningar som fanns i spelare, för ungefär 3,3 miljoner kronor. Eftersom vi nu äger Spelarinvest så kan det ses som en transaktion till ett eget bolag, fortsätter Åström.
Örebro Islandman
2017-03-01 12:03
Har någon koll på hur mycket pengar som gick åt för att avveckla Spelarinvest?
Örebro Jonas r
2017-03-01 11:58
[QUOTE=Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle]Fast i min värld och uttrycket "Människors lika värde" ingår rätten att inte nervärderas för sin sexuella läggning" utan att ha full rätt till det valet. Och som jag ser det är inom den namnrymden den rätten och kampanjen redan ingår. Och jag tror ÖSK, utan att ha någon särskild länk, stödjer den. Sedan beror det på vad du lägger i ordet "Homofobi". Enligt Wiki är det: "Homofobi är en serie av negativa attityder, fientlighet och känslor mot homosexualitet". Ordet "Homofobi" är ett påhittat ord och när det mig anbehagar tycker jag det är konstigt att man lägger till delordet "Fobi" som om det vore ett sjukligt tillstånd. Jag tror det grundar sig på andra saker och det finns ju också relion-kulturella grunder i vissa fall och att då indikera att dess åsikt är "fobisk" kan vara problematisk. Hur som helst har jag inga problem med att ÖSK tar ställning i värdefrågor rent allmänt i sina policies och som också kan kanaliseras via styrdokument och hemsidan. Frågan är bara om även fotbollsmatcherna skall vara plattform för att manifestera politiska, religiösa eller andra åsikter, vare sig det är från spelare eller publik? Jag vet att det råder delade åsikter om det. Den diskussionen har varit uppe här förr. [/QUOTE] Homofobin är en frågan som fortfarande är ett stort problem inom fotbollen sen är de mindre viktiga vilka ord vi använder det är handling som betyder nåt. Tycker de borde vara en självklarhet att klubben går i bräschen för detta och de handlar inte om politik de handlar om människors lika värde.
Postat via SvenskaFans-appen
Hagges vänsterfot
2017-03-01 11:49
@KalleTeodor - Admin:

Jätte bra men vad exakt gör man som klubb? Känns som en väldigt lätt sak att gå ut och säga "hej vi tar avstånd ifrån våld,rasism,homofobi.
Enkel sak att säga men hur utför man de som klubb?
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-03-01 10:59
@KalleTeodor - Admin:
Fast i min värld och uttrycket "Människors lika värde" ingår rätten att inte nervärderas för sin sexuella läggning" utan att ha full rätt till det valet. Och som jag ser det är inom den namnrymden den rätten och kampanjen redan ingår. Och jag tror ÖSK, utan att ha någon särskild länk, stödjer den. Sedan beror det på vad du lägger i ordet "Homofobi". Enligt Wiki är det: "Homofobi är en serie av negativa attityder, fientlighet och känslor mot homosexualitet". Ordet "Homofobi" är ett påhittat ord och när det mig anbehagar tycker jag det är konstigt att man lägger till delordet "Fobi" som om det vore ett sjukligt tillstånd. Jag tror det grundar sig på andra saker och det finns ju också relion-kulturella grunder i vissa fall och att då indikera att dess åsikt är "fobisk" kan vara problematisk. Hur som helst har jag inga problem med att ÖSK tar ställning i värdefrågor rent allmänt i sina policies och som också kan kanaliseras via styrdokument och hemsidan. Frågan är bara om även fotbollsmatcherna skall vara plattform för att manifestera politiska, religiösa eller andra åsikter, vare sig det är från spelare eller publik? Jag vet att det råder delade åsikter om det. Den diskussionen har varit uppe här förr.
Örebro jp (fd jpsvartvitt)
2017-03-01 10:56
Jekl: Aha okej tack för förklaringen ! :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro KalleTeodor - Admin
2017-03-01 10:30
Ja, Brunnsborrarn. Och det är ju det som är det svåra i detta. Du tycker att det är en konstig angreppsvinkel och för min del är det precis tvärt om. Jag tycker att den borde vara det mest naturliga som finns.

Det jag tänker är dock att fotbollen i olika omgångar ändå tar ställning. "Ge rasismen rött kort" är ett tydligt exempel.

Jag ser gärna att ÖSK tar en än mer aktiv roll i sådana samhällsfrågor och är en samhällsspelare av rang.

Vad gäller homofobi inom idrotten vet vi genom forskning att den är utbredd. Och där har idrotten själva en stor roll i att stämma i bäcken.

Personligen har jag också oerhört svårt för när någon klack skränar att någon spelar som "en jävla kärring" eller att någon ska "stå upp som en riktig man". Men det är min åsikt och inget som jag kräver att någon annan ska tycka lika om.

Att generellt kämpa för alla människors lika värde görs också från tid till annan. Där kan Barcelonas "tröjreklam" för unicef vara ett exempel.
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-03-01 09:57
@KalleTeodor - Admin:


Känns som en konstig angeppsvinkel för mig. Att ta ställning mot en fobi.
Känns som om det vore mer riktigt utgångspunkt att generellt kämpa för människors lika värde. För dem som anser att alla människors värde är lika.

Örebro KalleTeodor - Admin
2017-03-01 09:46
Engelska QPR har gått ut med ett officiellt meddelande om att de står upp mot homofobi inom fotbollen.

QPRs Community Trust VD Andy Evans säger i klippet att fotbollen är en perfekt väg för att alla ska kunna ingå i QPRs familj oavsett bakgrund, kön, ålder eller sexuell läggning.

Kan QPR, så kan ÖSK!

Jag skulle bli oerhört stolt över den klubben om ÖSK skulle ta ett aktivt ställningstagande i någon av samhällets mest brinnande frågor. Till exempel mot homofobi.
Örebro Roswall
2017-03-01 09:45
Det kan ju inte underlätta för oss att AIK är ute efter två anfallare när innan fönstret stänger. Tung konkerans för vår kära klubb.
Örebro Jekl
2017-03-01 08:53
Jp// Det egna kapitalet visar årets plus alla tidigare års resultat, inklusive övriga tillskott till bolaget så som kapital i samband med nyemissioner etc. 12 miljoner är väldigt mycket bättre än vad vi har haft tidigare, och innebär att vi har "råd" att göra ett negativt resultat under ett eller ett par år utan att förbruka det egna kapitalet. Vi behöver också ha ett positivt eget kapital för att bli beviljade elitlicens
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro jp (fd jpsvartvitt)
2017-03-01 00:12
Mycket möjligt att jag kan ha gjort det! Är ingen expert direkt :)
Postat via SvenskaFans-appen
Hagges vänsterfot
2017-02-28 20:55
@jp (fd jpsvartvitt):

Tror du förstått lite fel nu.
Örebro jp (fd jpsvartvitt)
2017-02-28 20:37
Vinter: Jag hoppas vi har klausuler i hur många matcher spelarna spelar, hur många mål dom gör etc ..
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Vinter
2017-02-28 20:09
@jp (fd jpsvartvitt):

Hur menar du?
Örebro jp (fd jpsvartvitt)
2017-02-28 19:32
Jahaja , 12 milj för alla spelarförsäljningar ! Är det klausuler inräknat då?!?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Örebroare
2017-02-28 19:31
Enligt NA har ÖSK ett eget kapital på ca 12 milj.
Postat via SvenskaFans-appen
AFC Eskilstuna OrangeFramåt
2017-02-28 18:30
Info angående matchen Eskilstuna - Örebro. Det verkar bli på Tunavallen men om inte så eventuellt i Södertälje..Alla byggnationer ska vara klara och besiktas 13 mars och sen är det bara tillstånd som saknas. — Vi ligger väldigt bra till och ska ha en besiktning redan den 13 mars, säger Peter Fröjdfeldt, ansvarig för elitevenemangen i Eskilstuna.
Örebro gesson
2017-02-28 16:59
Brandao,

En chansning kan i mina ögon också vara en helt okänd spelare från hela världen.
Örebro Brandao
2017-02-28 16:37
Om det är en chansning så borde man känna till mittbacken. Kan det vara ålder eller skador som oroar?

Örebro Benny Böckling
2017-02-28 16:04
@Brandao:

"En chansning" enligt Hagges Vänsterfot.

Inte mycket att gå på..
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-02-28 15:44
@rirobban:Att inte ÖSK kan knyta åt sig sådana spelare :0(
Örebro Brandao
2017-02-28 15:35
Är det ingen som har någon gissning på ny mittback ?
Örebro T8
2017-02-28 12:44
Undrar om inte Häcken kommer försvara sin titel. Ser sjukt starka ut. SM-guld kanske tom.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro rirobban
2017-02-28 12:31
Ytterligare en spelare att hålla reda på i motståndarlaget på söndag! Häckens kvalité och bredd är grymt imponerande. Blir utan tvekan en toppstrid i Allsvenskan för dem!
Hagges vänsterfot
2017-02-28 11:22
Divine är med i truppen och gör sin första match i U21 serien mot Sirius.
Örebro Benny Böckling
2017-02-28 10:44
Ni som har koll på nyförvärv tror ni att det blir en presskonferens denna gång eller?
Örebro pemo
2017-02-27 23:26
Menar du verkligen att CL skulle ha 1.34 miljarder unika tittare?
Betvivlar jag starkt. När man räknar åskådare så gör man det stora kardinalfelet att räkna den totala publiktillströmningen per match. Jag ser ju alla hemmamatcher, men jag är ju inte 15 st publik. Jag är ju bara en.

Oavsett, så var min poäng att oändligt många sportnördar ( inte menat till dig ) har en övertro på idrottens betydelse. Det finns faktiskt operastjärnor som är så stora i sydamerika, att de dra mer publik än Neymar.

Nä, låt oss "träta" om laget i stället. Lite inställning ( som Liecester hade i kväll ) mot Häcken och vi mosar dem.
Skönt också att det inte är så lätt att man värvar två 35-åringar och tror att segern är klar. När de ( DIF ) har en spelare som Magnus Eriksson, som ramlar i varje närkamp så ska de inte vidare.

Nu drar jag mig tillbaka och svarar ev i morgon kväll.
Annons: