/fotboll/osk/forum/2593.aspx/fotboll/osk/forum/2593.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro chilie
2012-06-06 10:57
är det inte svårt att göra en bedömmning på någon avtalangernas status....sixten brukar ju inte spela med bästa laget/bara samuel och tommy får spela är han nöjd)
Örebro Urban, Sjukvårdsbiträde
2012-06-06 10:43
Spelare som Almbäck och Bedoya var inte alls ovilliga heller att teckna längre kontrakt. Här mer eller mindre ljög Sjögren när han sa att det "krävs två för en tango". Här vill Sjögren antyda att ÖSK ville ha längre men att spelarna motsatte sig. Det har i efterhand visat sig att ingen av spelarna hade något emot att diskutera längre kontrakt än det som skrevs. Möjligen kan tangon bestå i att ÖSK inte ville sätta undan mer pengar för dessa spelare och det bakband Sjögren.

En annan svaghet hos Sjögren är att han läser läget alldeles för sent. Här måste ÖSK jobba efter Elfsborgsmodellen helt klart. Spelaren ska inte behöva vänta tills kontraktet är på väg att gå ut innan han kan få sitt marknadsvärde i lön. Då har det redan dykt upp aktörer som är villiga att betala det.

Spelare som står på tur för det tycker jag är Mohammed Said och William samt Berisha. Nu är det ju försvårade omständighet att ÖSK inte vet sin divisionstillhörighet nästa år. Men under normala förhållande.

Å andra sidan måste ÖSK bli mer krassa mot spelare som man förstår aldrig kommer att tillföra något. Be dem söka sig andra klubbar även om de fortfarande befinner sig under kontrakt. Inte låta spelaren "träna av" kontraktet. Göra klart för dem att de inte kommer få någon speltid i framtiden. Hårt? Ja. Men i förlängningen kanske en tjänst för spelaren
Örebro Urban, Sjukvårdsbiträde
2012-06-06 10:15
@Flugan på väggen (i full fart mot SE och div.1):


Jag är lite osäker på vilka som var iväg och tittade på honom. Sjögren påstod ju att de följt honom i en längre tid. Bedömningen de gjorde var att han skulle kunna kliva in och konkurrera om en plats direkt, dvs Almebäcks ersättare. Ett halvår senare går tom Boris, som man inte ens vill ge kontrakt 2012, före.

Det är naturligtvis jättesvårt att bedöma talanger. I synnerhet de man tror skall bli en resurs på sikt. Det är inte enkelt och här får man acceptera nitlotter ibland. Så är det för alla klubbar.

Däremot borde det vara synnerligen lättare att bedöma spelare som är "klara". Dvs klara för att konkurrera för en plats direkt eller tom gå rakt in i startelvan. Särskilt om man följt spelaren en längre tid. Men detta fixade inte ÖSK. Dessutom skrev man 4-års kontrakt. Jag applåderar!

Astrit & Kim Olsen gav man istället 6 månader...Och det kostade skjortan sedan. Vilket fall för att knyta till sig Kim. Astrit var på väg att också kosta skjortan (tänk vilken ersättare vi hade haft för Nordin) men Peking hade fler skjortor än alla ÖSK:S tre styrelser vill stryka.


Eidur kanske blommar ut på lång sikt. Jag vill gärna unna honom till det. Men sett ur ÖSK perspektiv kanske den utblomningen kommer när han har ett år kvar på kontraktet. Och det var ju liksom inte så det var meningen.
Örebro Andy King
2012-06-06 09:47
Jag har skrivit det förut men 1988 invigde man Kronblomstatyn i samband med en match mot Forward. Bl.a var Gunnar Nordahl på plats. Nåväl, ÖSK gick upp i allsvenskan och har inte åkt ur på sportsliga grunder så länge Kronblom stod där. Vad händer i år efter fjolårets tvångsflytt av Kronis? Samband? :)
AIK Saywee
2012-06-06 08:46
@rirobban:


Jo, den där Örebroporten som portade Kronblom och tog dit någon som de kallar "portalen" i stället, nästan samtidigt som de grävde ner hundar på en svensk klassisk Arena för fotboll genom tiderna.

Hur finansierar de sin verksamhet, de verkar ha gått om pengar beträffande Gustavsvik och flytt av statyer, men när det gäller BA´s underlag, vill de snåla, eller hur var det?
AIK Saywee
2012-06-06 08:12
Ta tillbaka Kronblom till Orvar Bergmarks Plats (jag tror platsen faktiskt heter så) !!!

Avgå "Segertåget", avgå NU, inga fler förseningar tack !!!
Örebro D´Artagnan
2012-06-06 07:36
Påtal om Kronblom,amn gjorde fel när man flyttade Kronblom till Adolfsberg. Det var Sjögren man skulle flytta i stället
Flugan på väggen (i full fart mot SE och div.1)
2012-06-06 07:02
Urban//

Tycker lite synd om Eidur. Han fick sitt livs chans på ett bananskal. Sen så var han inte killen att fixa det. Inte hans fel men man undrar återigen hur scoutingen gått till. Om jag förstår det rätt är det inte bara Sjögren och Taaler som gjort fel utan även Sixten var på Island och kollade in honom, eller?
Örebro Urban, Sjukvårdsbiträde
2012-06-05 23:54
"Sigurbjörnsson: "Fortsätta träna hårt""

Ja det är ju bra. Men Sjögren ansåg ju att du var konkurrenskraftig redan när du kom (dvs klar att ersätta Almebäck)...Missbedömde han något eller?
Örebro lires
2012-06-05 22:58
@Devo:

hehe, det är lugnt. vad som inte är lugnt är att styrelsen som gjort ett antal felbeslut känns som en kompislegion där man kliar varandra på ryggen hela tiden. för i helvete, vakna nu styrelsen. superettan och alla på kontoret bör ställa sina platser till förfogande.
Örebro rirobban
2012-06-05 22:37
Påtal om Kronblom, började inte all skit när man flyttade statyn? :/
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-06-05 22:33
Urban, Sjukvårdsbiträde//

Ja, så är det :). Men en förutsättning och en bra början för att kunna vända den tråkiga tränden är att få in en tränare som kan få upp spelarnas självförtroende och spelglädje.
Örebro Lekiller
2012-06-05 22:31
@ÖSK KRILLE (GFG):


Hade det varit ÖSK istället för HIF så hade ju det faktiskt kunnat vara sant. Parodi och vansinnig amatörmässighet är ju ÖSK andra namn!
Örebro Devo
2012-06-05 22:29
@lires:

My bad
Örebro Urban, Sjukvårdsbiträde
2012-06-05 22:28
@ÖSK KRILLE (GFG):


Jag är likadan. Matematiken blir dock allt mer problematisk för varje förlust ;)
Örebro Urban, Sjukvårdsbiträde
2012-06-05 22:26
ÖSK kan ju omöjligt starta upp med Sixten på måndag när hela Sverige vet att ÖSK letar ersättare. Lite pinsamt att ingen vill träna klubben. Men hade man agerat tidigare hade det kanske varit lättare att få napp
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-06-05 22:26
Från Mattias Larsson blogg på Expressen.

"Men det kan också vara så att det här uppbrottet med Ljung döljer en massa annat.
Som att Per-Ola Ljung ska ta över Örebro. Att Ljung i går kväll meddelade Kvällspostens Johan Wall att han ”ville sova på saken” och prata först i dag, kan tolkas som att det kommer mer nyheter om Ljung i dag.
Men om det skulle stämma och det är anledning till brytningen så framstår HIF:s pressmeddelande som fullständig parodi och vansinnigt amatörmässigt.
Därför avskriver jag ÖSK-ryktet."Örebro Urban, Sjukvårdsbiträde
2012-06-05 22:12
@D´Artagnan:


Helt riktigt och det är allt fler tränare som börjar välja spelare efter motstånd.
Det har iofs sina fördelar att ha ett lag inspelat men jag tror ändå spelarna måste börja vänja sig vid viss rotation.

En spelare som Rama kan passa väldigt bra i en match men mindre bra i en annan. Man kan ha spelare som man i princip bara kastar in vid underläge/överläge (till den spelarens förtret).

Det här har ju anammats i många andra lagsporter. Där får man förvisso oftast byta in fler spelare (jmf hockey) men det kräver kanske att man istället har en väl anpassad startelva just för den matchen
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-06-05 22:01
Saywee//

Jajamensan, det fattas bara en tränare nu. Sedan kanske segertåget kan åka iväg, något försenat dock :).
AIK Saywee
2012-06-05 21:51
@ÖSK KRILLE (GFG):


Tackar Krille, då är vi ju i alla fall två, som inte lägger oss ned och ger upp :)
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-06-05 21:42
Kanske skulle byta ut avbytarbänkarna till en kronblomssoffor :).
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-06-05 21:37
Saywee//

Så länge det finns en teoretisk chans för ÖSK att klara sig kvar i allsvenskan så kommer inte jag ge upp för att ÖSK kommer spela i allsvenskan även 2013. :)
AIK Saywee
2012-06-05 21:33
Benny B,

troligtvis skulle Kronblom kunna lyfta gänget, jag vet inte hur, men det är säkert inte omöjligt :)
AIK Saywee
2012-06-05 21:30
Krille, vi är nog ganska lika i vårt stöd till klubben, trots allt elände, men jag har bara så jädra svårt att ge upp, funkar bara inte ...

Orkar inte släppa tron, hoppet och drömmen :)
Benny Böckling(Bort med Sixten!)
2012-06-05 21:30
Snart är det väl läge att ställa in Kronblom på tränar bänken... Han kan ju fan inte vara en sämre matchcoachnings tränare än Sixten... Sparka Sixten!!!
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-06-05 21:25
Saywee//

Ja, men jag hoppas och tror att senast Fredag ska ÖSK presentera den nya tränaren.

Annars ser det inte så bra ut tyvärr.
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-06-05 21:22
När klubben i ens hjärta inte fungerar om det ska så väcker det känslor inom en. För att man känslomässigt vandrar mellan hopp och förtvivlan. För att man är känslomässigt involverad i klubben i sitt hjärta. Naturligtvis ska inte gå överstyr.

Jag försöker vara optimistisk och positiv även när det är motgång. Tex kommer jag lik förbannat sitta på min plats på Behrn Arena även om ÖSK fortsätter att gå dåligt och tänker att nu vänder det.

Ingen bojkot från min sida i alla fall.

Får vi in en tränare snart som kan få upp spelarnas självförtroende och spelglädje så är jag säker på att det kommer vända till något bra. För jag tror att det kan komma ur något positivt ur något negativt.

Heja SportKlubben!

AIK Saywee
2012-06-05 21:00
Krille,

ja det är tokbråttom nu, annars kör vi väl vidare med Sixten, det blir väl kanske billigast ändå ?
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-06-05 20:54
Kanske kan ÖSK ge oss en nationaldags-present ;).
AIK Saywee
2012-06-05 20:35
Grixx, jag har iallafall hela tiden önskat mig förbättringar för vårt kära ÖSK, men de som styr klubben agerar så jädra långsamt och förstår inte alltid vad vi fans önskar mest av allt, så sakta men säkert närmar vi oss Superettan.

... men jag känner också som humanist och kanske diplomat, att det är synd om Sixten, det blev alltför många fel, men han är väl vår tränare idag, oavsett vad alla skribenters kontakter tjötar om, eller ?

På detta forum förekommer, så mycket smutskastning, påhopp, mobbning och liknande, och så är det ju dessutom även på andra forum, det är likadant överallt, när det börjar gnissla och tar emot, inget konstigt alls, men kanske tråkigt, fast sant?
Annons: