/fotboll/osk/forum/2570.aspx/fotboll/osk/forum/2570.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Hertigge
2012-06-18 01:17
Bernt
Rykte är ett rykte men har hört han ska vara på radarn. Kollat på nätet och han har verkligen en fin och bra passningsfot . Han driver även en blogg. Allt som allt en intressant spelare.


Oavsett vad, satan vad jag längta till GAIS matchen. Kul att premiärskriva här på svenskafans oxå :)
Örebro Bernt
2012-06-18 01:04
Ryktas nere i Kalmar att 21? Årige Daniel Ahonen ska vara under Örebros bevakning. 2 matcher ha granskas där yttermittfältaren i båda matcherna svarat för solomål. Daniel spela i div.2 men jag själv såg han 1 match när han spelade i Kalmar FF för något år sedan och där imponerade han kraftigt med sin snabbhet och sin passningsfot. Nu vet jag inte hör allvarligt ryktet är men både tidningar mm har sett Örebro varit och kollat in honom. Tyvärr kan jag inte ge mer rapporter om honom då jag sett för lite, men att han är snabb och ha bra blick är något jag kan säga. Han sägs också vara en stabil kille med fötterna på jorden och det är väl alltid ett +. Som sagt, ska försöka luska fram mer
Örebro Orebrau
2012-06-17 23:55
Norrköping vill nog också ha en ny målvakt skulle jag tro så de är nog med i leken.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Oggeboi
2012-06-17 23:48
Har ju varit en del snack om vart Noring är på väg. Nu har jag jobbat extremt mycket o har kanske lyckats missa en del fotboll på nätet. Men är inte Höie i princip klar för Djurgårn eller sprack det?!?!!?

de lär ju inte ta båda.
Örebro Grixx
2012-06-17 20:57
D´Artagnan// Du är synnerligen roande.
Örebro D´Artagnan
2012-06-17 20:09
Grixx // Och var menar HBK med att ÖSK är ledstjärnan för återtåget??? Bara floskler? Bara att inse just nu är vi ingen ledstjärna, en ledstjärna ligger inte sist i AS, har en sportchef som ska bytes ut, har en styrelse som är värre än ÖSK-Karls farhågor.
Örebro Grixx
2012-06-17 18:53
D´Artagnan// Samtidigt som HBK säger att ÖSK är ledstjärnan för återtåget...just det färskvara är namnet.

Vad som gäller idag gäller inte i morgon men gäller i övermorgon osv.

Örebro D´Artagnan
2012-06-17 18:48
Grixx // HBK har beslutat att börja om med sitt gamla koncept!!! Färskvara???
AIK Saywee
2012-06-17 14:18
Grixx,

du har så rätt, men Kalle hade en stor inblick och en stark tro över hur det skulle bli, märkligt nog.

Kul avslutning på ditt 13:43-inlägg :-)
Örebro Grixx
2012-06-17 13:43
Saywee// På allsvensk nivå så är tränare bra men de lyckas olika under olika år och olika lag. Det är extremt ovanligt allt annat.

Det finns ingen som trovärdigt kan säga att tränaren kommer att misslyckas innan han kommit igång med laget....inte heller ÖSK-Karl. Däremot så får man väl oftast rätt efter några år när tränaren går...vilket de alltid gör....och någon kan säga "Vad var det jag sa" ;-)

Vi kan spåna vilt om Peo och tycka helt olika, några kommer att få rätt och några fel.

Jag hoppas att det kommer att bli riktigt bra med tränarbytet.
Många uttalanden som han gjort låter väldigt kloka...men hur det går det är en annan sak. Kanske en dans på rosor första tiden. Det kan bli 1/2-2-3 år för att sedan sparkas...eller gå vidare till ett intressantare lag med större resurser.

Nordin sa ju något om att livet som fotbollspelare är att vara älskad ena dagen och hatad nästa...det gäller väl alla som är inblandade i lagen.

Kanske med undantag av supportrar som näst intill är ofelbara;-)

ps Glömde journalister som alltid är ofelbara :-)))
Örebro 'den Oumbärlige
2012-06-17 12:24
Grixx amen!
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2012-06-17 12:19
Grixx,

fast ÖSK-Karl har ganska länge tyckt och haft åsikter som verkligen inte är färska ...
Örebro Grixx
2012-06-17 11:49
Allt är färskvara i tyckanden och åsikter. För något år sedan sades det i forumet att vi hade så otroligt mycket att lära av Halmstad. De var skolexemplet på hur man tog tillvara på talangerna och scoutade som man skulle...och visste hur man skulle sälja spelare. ÖSK hade mycket att lära av HBK för att bli ett topplag ;-)

Förra året skulle vi vara som Gefle som ett tag var ett topplag men som i år inte lyfts fram som ett gyllene exempel ;-)

Allt var så väldigt proffsigt i Helsingborg men styret agerar helt utan att ha någon dialog med tränarna. De trodde inte att det var viktigt...
Hemliga klubben hade ingen info ut om att Conny sa upp sig....förrän de hittade tränare...som turligen råkat bli utan tränarjobb ;-)

Lagrell var en sopa med tråkfotboll och Hamren var räddaren som skulle rädda landslaget....Zlatan i AB idag säger att förut spelade vi tråkigt nu spelar vi roligt men då vill alla att vi ska tillbaka till det gamla....;-)

Det är inte lätt att få alla nöjda och glada. Långsiktighet och kortsiktighet går hand i hand.
AIK Saywee
2012-06-17 11:23
"ja mena"

Ukraina får poängavdrag för dålig säkerhet eller klen ekonomi!
Liknande har hänt andra lag tidigare ...

England får poängavdrag efter att använt sig av pyro!
Liknande har hänt andra lag tidigare ...

Frankrike får poängavdrag efter att en fransos eller fransyska har rusat in på plan!
Liknande har hänt andra lag tidigare ...


SVERIGE VINNER GRUPPEN :)
AIK Saywee
2012-06-17 11:00
pemo, hehe, men är Sverige verkligen ute ur EM?

Jag har så jädra svårt att ge upp!Somebody Help me, The Spencer Davis Group
Örebro pemo
2012-06-17 10:49
Är det någon mer som ser likheten mellan ÖSK och svenska landslaget.
En målvakt som inte ser helt säker ut. Ytterbackar somaldrig följer med upp
en superstjärna som bara gör sitt och skäller på alla andra och toppforward som inte gör mål. Dessutom en tränare som gör konstiga byten och sätter spelare på fel plats. En vänsterfotad mittback som högerback?

Nä, så gör vä inte ÖSK.
AIK Saywee
2012-06-17 10:29
Planeten fortsatte att vrida sig ett varv runt sin axel som vanligt,
med resultat att solen gick upp överallt på jorden ...

... ännu en fan-tastisk dag, en dag närmare årets första allsvenska seger :)

Heja SPORT !!!
Örebro Urban, Sjukvårdsbiträde
2012-06-17 01:43
Njut av denna medan ni funderar....
Örebro Urban, Sjukvårdsbiträde
2012-06-16 21:49
@Saywee:


Pannkaka kanske?
AIK Saywee
2012-06-16 21:06
@jocke.:


Käkade de gurka i någon form?
Örebro jocke.
2012-06-16 20:49
Spännande mix igår på Satin efter matchen, som innefattade bland annat Mosander och Jiloan Hamad (vid samma bord) :)
AIK Saywee
2012-06-16 20:19
Ursäkta, kanske lite OT, men lillebror på Väster strimlade gurkor, med 3-0 :)
Örebro Orebrau
2012-06-16 17:28
Det här snacket om att Per-Ola Ljungs svaghet är att om man kommer på fel kant med honom fryser han ut spelaren. Är det befogat eller är det bara tramsigt snack? Någon som är mer insatt? Låter ju lite som Sixten.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2012-06-16 11:26
Det kanske redan är skrivet om här på svartvitt, annars har veckans Örebroar´n en helsida och Ljung och ÖSK, mycket trevlig läsning på sidan 27.

"Laget är viktigast"
Örebro Urban, Sjukvårdsbiträde
2012-06-16 10:55
@Pluxen:Jag skulle helt uppriktigt inte vilja ha kvar Sixten även om ÖSK skulle ha gjort det OK 2011 och i år. Det bottnar i att jag anser han ha så dåliga ledaregenskaper att hans spelframgång endast kan baseras på att han har så individuellt skickliga spelare att vinster på banan överskuggar bristerna i ledarskapet. Ingen gnäller så länge laget vinner. Så är det bara.

Sedan kan vi diskutera "Anfallspelet". Här har vi också helt olika syn på vad bra och effektiv anfallsfotboll är. Sixten införde possessionspel i ÖSK. Och det gjorde han bra. Däremot haltade anfallspelet väldigt ofta. Det var stereotypt, lättläst och chansfattigt. Och det lider ÖSK av än i dag. Sen har ÖSK lyckas i anfallspelet väldigt bra i vissa matcher. Som HeIF hemma som du nämner, IFK Göterborg hemma (Kim Olsens genombrott och den matchen jag vill minnas bäst) och några fler matchen.

Men genomgående har laget inte alls skapat chanser i paritet till dess possession. Vilket tyder på en rätt så ineffektiv och uddlös anfallsfotboll. Men visst är det roligare att titta på ett lag som kan hålla i bollen. Det håller jag med dig om. Men det måste leda till något resultat också.
Örebro Urban, Sjukvårdsbiträde
2012-06-16 10:43
Jahepp - Där dog lite av EM. Hamrens cochning, uttagningar och taktik i match 1 avgör negativt för Sverige. Experimentera gör man i träningsmatcher.
Örebro D´Artagnan
2012-06-16 08:22
Pluxen // När man hör fd ladslagspelare i div EM-program berätta vad som krävs av både ledare och spelare för att ge framgång.inser man tydligt vad ÖSK saknat det senaste åren. Hoppas vi nu bygger ett bättre stomme i ÖSK-huset med ny modern tränare, en riktigt bra sportchef och en styrelse med bättre fotbollskompetens och tydligare organisation.
Världen är föränderlig alla måste anpassa sig. Det är bara diktatorer som tror att man inte behöver anpassa sig. Men även dom har fel.
Dessvärre är situationen värre än det som beskrivs i media. Märkligheter på styrelsenivån är inte allmänt kända. Vi hoppas fortfarande att styrelsen kan förnya sig sjäv.
Örebro Pluxen
2012-06-16 03:01
Håller med om att Isakssons inte behärskar höga bollar , Tror faktiskt Wiland hade gjort ett bättre jobb i landslaget om hamrén valt att ge honom chansen i kvalet. Men men hamrén har fått landslaget att utnyttja mittfältet samt ytterbackar i anfalls situation istället för att slå långa bollen på "bengt" alias Zlatan... så han får EN kanske 2 chanser till av mej.

Vet inte vilka matcher du sett från höst säsongen 2009 fram till våren 2011, kan bara säga att hemmamatcherna jag såg live "och det var 98% av dom" den perioden var bland dom bästa jag sett av ösk i mitt liv som i.f.s sträcker sej från 1994 och framått för att inte nämna lundins tid (vilket jävla bottennapp) (kommer i.f.s. även ihåg från 1989 och framåt men då var jag mer intresserad av pantburkar och alla nya kompisar än bollspelet! (japp en väldigt låg ålder ca:5 till 8 år var och är fortfarande medlem =)

Som sagt från Sixtens tid så har vi varit ett spelande lag som lira boll, Ösk har äntligen haft en "produkt" att sälja och publiken strömmar till vallen, Som ösk supporter mådde jag jäkligt fint och njöt av spelet, en match som fortfarande sitter på näthinnan är ÖSK-Helsingborg, vilken jävla match. Fattar fortfarande inte varför ösk ska straffas bara för att linjedommaren har taskig kondis och inte hinner med att se att vi är onside....

Det jag menar är att Sixten faktiskt lyckades att förvandla en ideé till realité om att ÖSk skulle spela en anfallsfotboll som faktiskt vart hyllad av dom flesta i örebro, d.v.s både spelare och supportar och även av mej, fan t.o.m "bank eller laul eller vad han heter den där göteborgaren" på aftonbladet hyllade sixten, vart han inte ens utnämnd till årets örebroare (eller nått liknande) och om mitt minne inte sviker mej så ansåg 99% här inne att om inte sjögren förlängde sixtens kontrakt så skulle det varit tjänstefel, (var kanske samma 99% som ansåg att kim olsen skulle få ett guldkantandat kontrakt. =) se hur det gick..

Som sagt Sixten har faktiskt gjort en revolution (stavning på det) av ösk:s spel och införde med en stor succe ett 4-3-3 spel och lyckades riktigt bra med det så jag ser inte att han ska ha allt för mycket skit utan det är ju snarare sportchefen som faktiskt har det yttersta sportsliga ansvaret som inte ersätter nyckelspelare som försvinner med spelare med liknande egenskaper eller kunnande utan gör en djurgården efter sin guldperiod (tänk oremo.) och börjar värva 4-4-2 spelare till en tränare som vill spela 4-3-3.

Det jag vill komma till är att det känns fel att kasta skit på en person som på slutet inte fick dom verktygen som han ville ha för att få laget att ta ytterligare ett steg. känns iallafall för mej jävligt konstigt att en tränare vill att ens lag ska spela dåligt. men det kanske bara är jag. Utan ansvaret ligger precis som i djurgårdens fall efter sina guldår på sportchefen som börjar värva namn istället för önskad kvalité.

Grammatik tar jag ingen hänsyn till och jag tror nog att jag fick fram mitt resonemang i min minikrönika. Men för att klargöra: Det jag vill komma till är att vi ska kasta skit på dom personer som förtjänar det, Sixten har INTE Förtjänat det mer än att han har varit tvungen att komprimissa med 4-4-2 spelare när han i själva verkat blivit värvad för att spela 4-3-3 och antagligen blivit lovad rätt spelarmatriell för det, sen absolut kan jag ge honom ett råd. man förändrar inte matchbilden genom att byta in en spelare i 88 minuten samt det som kommit ut i efterhand om det nu stämmer, det kan alltid vara bra med en tydlig kommunikation mellan tränare och spelare, men jag har i.f.s inte hört nordin eller alvbåge gnälla på sixten....

Hoppas det ger dej Ösk-Karl ett svar på hur jag ser vad sixten har gjort för ösk och varför jag tycker att han har fått oförtjänt mycket skit och framför allt den stora bristen jag ser i ditt resonemang är "TÄNK OM" ösk värvat en meriterad tränare till år 2010" då kontrar jag med . Tänk om Sjögren och styrelse värvat rätt Meriterade spelare inför säsongen 2012 då skulle vi nog ligga itopp. Anser att det ligger hos sportchefs ansvar att värva och skriva rätt kontrakt med tränare och spelare och den personen skall då stå tillsvars för utgången.

M.v.H Pluxen

För övrigt så måste du liksom jag också uppfattat Sjögren som en väldigt folkrädd person! =)


Kom igen svartvitt nu körvi!!
Örebro "ÖSK-Karl (ÖSK i full fart mot SE och div.1)
2012-06-16 01:08
Pluxen//

Fattar inte vad det är Sixten gjort så bra? Håller med dig om att de över honom har störst ansvar. Deras största misstag var att anställa Sixten/Mosander. Hävdar med en dåres envishet att laget 2010 hade kunnat vinna Guld med en tränare med meriter.

Förövrigt tycker jag Isaksson borde tagit andra målet ikväll. Tycker det var mycket länge sedan Sverige hade en bra målvakt.
Örebro Pluxen
2012-06-15 23:54
Som svensk supporter samt att vara en en öskare är fan inte lätt. ååååh vad jag hoppas att Peo kan vända detta nu!!! Forza svartvitt nu jävlar kör vi mot allsvenskan 2013!!!!! ge mej en bra höst!


Alltid blicka framåt!!!!

För övrigt tycker jag att sixten har fått oförtjänt mycket skit!, absolut han har en viss skuld men det stora ansvaret ligger hos sjögren och uppåt! glöm inte 2010, inte många i örebro som klaga då, utan ett kontraktsförlängning sågs snarare som ett tjänstefel. tack sixten för din tid i sportklubben om du skulle surfa in på detta forum. Du har iallafall en som ser vad du gjort för oss.
(appropå att alltid blicka framåt...) =D
Annons: