/fotboll/osk/forum/2569.aspx/fotboll/osk/forum/2569.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Valderinho
2012-06-28 15:53
Samuelsson har haft lättare ryggproblem men är återställd nu. Han är bra från sin fot. Wiktorsson vet jag har varit sjuk tidigare, men han kanske har varit skadad, men är åter i träning.
Örebro jocke.
2012-06-28 15:50
Jag tror att både Samuelsson och wiktorsson blir utlånade till Degerfors eller nån annan superettan-klubb. Eftersom det inte sägs något om att dom är skadade men ändå inte är med i truppen så verkar det som det mest sannolika
Örebro Elliot2007(Bygg in hörnen på Behrn Arena!)
2012-06-28 15:37
Jag tycker ju precis som de flesta andra här att sportchef/styrelse/VD i ÖSK ska kritiseras för de dåliga/obefintliga spelarförsäljningar de gjort.
Men för att nyansera det lite så är det inte bara ÖSK som gör dåliga affärer.
Malmö kommer nu antingen att tappa Durmaz som Bosman i november eller få "kaffepengar" för honom nu.
Det är nog inte så lätt att få attraktiva spelare att förlänga kontrakten som många här tycks tro.
Örebro Boba fett78
2012-06-28 15:19
Conny Karlsson hyllar Peo Ljung.
Örebro Boba fett78
2012-06-28 15:15
Nu förstärks ledningen runt A-laget med Albert under hösten. Undra om Mosander skickas hem till Finland nu?
Örebro Boba fett78
2012-06-28 15:14
Länk till sändning från dagens match.
AIK Saywee
2012-06-28 13:51
Idag är det två fantastiska fotbollsmatcher ...

Heja SPORT

och ....

Forza Gli Azurri
Örebro "ÖSK-Karl (ÖSK i full fart mot SE och div.1)
2012-06-28 12:54
Minatankar//

Vad gäller Peo Ljung hade inte representanten från Elsborg några synpunker. Däremot konstaterade han att ÖSK hade bonnröta att just han fick sparken, kanon, honom tar vi var vad han menade styrelsen räddade sig med. De hade ingen plan B vilket var otroligt efter förra årets säsongsslut. Han visste att Jonevret tackat nej. Klubben är så totalt misskött att en fullständig utrensning är direkt nödvändig. Precis som Minatankar skrivit så sa Herr X att detta med olika ordföranden för en i grunden samma klubb måste skapa mycket förvirring. Tyvärr trodde han inte ÖSK ens skulle klara en kvalplats, detta på rent statistiska grunder samt att ÖSK var den klubb som var drivande till att flytta transferfönstret från juli till august, Elfsborg var helt emot den flytteni. Det blir alltså en mängd matcher som måste spelas utan förstärkningar. Om klubben sedan inte lånar/köper en målvakt menade han att det var helkört, där hade vi helt samma åsikt.
Djurgården Alouatta
2012-06-28 11:52
Fatcit (Börja kommunicera ÖSK!!!)

Stort tack!
Örebro Fatcit (Börja kommunicera ÖSK!!!)
2012-06-28 11:52
Pemo // Verkligen konstigt... Vad händer, någon?????
Örebro Fatcit (Börja kommunicera ÖSK!!!)
2012-06-28 11:50
Alouatta // Adressen är:

Karlsgatan 62, 703 41 Örebro
Örebro pemo
2012-06-28 11:40
Fatcit // Det undrar jag också. Ingen av årets Degen-förvärv nämns.
Varken som skadede ( skande ) eller med i truppen.
Har det hänt något? Är de på väg tillbaka?
Djurgården Alouatta
2012-06-28 11:28
Hej!

Hur kommer man till Trängens IP? Försöker hitta stället på Eniro, men får inga träffar.
Örebro Fatcit (Börja kommunicera ÖSK!!!)
2012-06-28 10:42
Intressanta konstateranden! Jag hoppas personligen på ett nytänkande i Allsvenskan och att ÖSK, som klubb och organisation, kan se till andra sporters marknadsföring och sportsliga utveckling.

En fråga...

Vart är Peter Samuelsson? Han nämns inte någonstans...
AIK Saywee
2012-06-28 10:07
ÖSK-Karl,

inte alls förvånad över det du skrev, för även jag känner till att representanter från andra västsvenska klubbar, mer eller mindre undrat över, vad ÖSK håller på med ...

gatutsio,

blir sommarpraktikanten sportchef, då vet jag inte om jag skall skratta eller gråta, det blir väl ännu värre än Sjögren, eller?
Örebro gatutsio
2012-06-28 09:14
ÖSK-KARL//
Mycket intressant det du skriver!!!!!!
Tyvärr så är det precis så det ser ut i vårt kära Ösk
Det jag är rädd för är att man efter Sjögren plockar upp Sköldmark som sportchef
Är nog det vi kan förvänta oss av den VD och styrelse vi har

FORZA ÖSK
Örebro ÖSK-Boldt
2012-06-28 08:28
ÖSK-Boldt// Tack för snabbt svar. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro ÖSK-Boldt
2012-06-28 08:26
ÖSK-Boldt// Den börjar klockan 18.00 tror jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Minatankar
2012-06-28 07:06
Namn: "ÖSK-Karl (ÖSK i full fart mot SE och div.1)
Sänt: 2012-06-28 00:51 Ändrat: 2012-06-28 00:55:39
//
Intressant att få veta hur andra klubbar ser på ÖSK. Har själv rapport från annan storklubb hur man upplever ÖSK i förhandlingar och hur man ser på samarbete med ÖSK framöver. Jag menar att detta är viktig information och påverkar ÖSKs verksamhet.

Jag är kritisk till att man förlorat alla de bästa spelarna och behövt skaffat sig helt nya lag inför de sista säsongerna. Framför allt handlar det om hur man förhöll sig 2010 vad gäller Astrit och Nordin. Är väl insatt i båda dessa affärer.

Har lyft andra problem inom ÖSK men också flera positiva saker som man gjort.
Har också uttryckt att man behöver stärka fotbollskompetensen både bland spelare, tränare, ledare, anställda och styrelse. Jag har däremot aldrig uttryckt att någon ska sluta sitt uppdrag. Vill understryka det med tanke på att ÖSK-Karl skriver om IF Elfsborgs uppfattning om ÖSKs tränare, sportchef och vd. Jag väljer att aldrig offentligt uttala mig i personfrågor. Men ÖSK-Karl menade nog med jämförelsen med min uppfattning, hur man skött spelaraffärerna och inte något annat.

//Namn: Stelig Postat via SvenskaFans-appen
Sänt: 2012-06-28 06:33

Om du tror att ÖSKs problem är över bara för att två personer slutar, har du tyvärr missat en hel del. Skulle man ha den inställningen kommer stora problem att kvarstå och uppstå framöver. Det är bra att vara optimistisk men om du följer detta och andra Forum regelbundet så kommer du att finna att det både finns negativa, positiva och konstruktiva inlägg i en rad frågor.

Själv har jag lyft fram flera positiva saker både här och på andra sätt och kommit med många konstruktiva förslag till klubben. Jag upprepar emellertid det som krävs för att klubben ska bli framgångsrik till dess jag ser en förändring; högre fortbollskompetens, bättre framförhållning, snabbare beslutsprocesser, affärsmässig kontraktsskrivning och en modern och proffsig kommunikation med supporters, medlemmar, aktieägare, parners/sponsorer, massmedia mfl. Om detta inte kommer till stånd kommer ÖSK ha fortsatt stora problem, oavsett om man byter tränare och sportchef.

Vill sluta med att återigen uttrycka det positiva intryck som PeO Ljung gör varje gång man träffar honom eller läser om honom. Vill tro att det kommer ha stor betydelse för resultaten på planen och stämningen i klubben.
Örebro Stelig
2012-06-28 06:33
sixten borta, sjögren påväg bort..men det verkar som detta forum behöver dom för att ha nått att tala om. dags och kolla framåt?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Conjuration
2012-06-28 02:08
Finns många talanger, bara viljan som skapar stjärnor ;) älskar ditt inlägg ÖSK-Karl, ÖSK upphör aldrig att förvåna. Jämfört med
2 år sedan så känns det i hela föreningen att man tagit steg tillbaka istället för framåt.
Örebro "ÖSK-Karl (ÖSK i full fart mot SE och div.1)
2012-06-28 00:51
Såg EM-semin ihop med en del affärsfolk ikväll och har nyss kommit hem. Det intressanta var att en man med hög befattning i Elfsborgs organisation var med, han berättade bl.a att de haft ÖSK som skräckexempel på hur en klubb inte skall skötas. Det otroliga att en klubb som ÖSK fullständigt kastat bort de möjligheter att bli en storklubb för två år sedan. Det var så mycket han berättade att det nästan snurrar i huvudet. Bl.a att Elfsborg innan säsongen erbjöd ÖSK mittbacken Wickström gratis men fick till svar att man redan hade mittbackar så det räckte, detta trots att Wickström ville till Örebro och lönen var Allsvensk medelmåttig, nu har han visst hamnat i Kalmar. Skulden till hur det gått så snett gav han helt styrelsen som anställt en medelmåttig VD, urkass sportchef och att de förlängde Sixtens kontrakt. Vidare berättade han att Oscar Jansson ville till ÖSK som tackade nej. Själv har jag länge vurmat för Erlingmark som sportchef, men hos Elfsborg fick han inte det jobbet när han sökte. Dock gav han mig rätt i att jämfört med Sjögren var han flera ggr bättre. Han tyckte det var tragiskt att man kunde missköta en klubb så kapitalt i en stad större än Borås och med bevisligen bättre underlag gällande sponsorer, publik och talanger. Det måste till en fullständig utrensning på de ledande positionerna i vår kära klubb. Det absolut största misstaget menade han med rätta var kunskapen i att sälja spelare och våga satsa på de man vill behålla, det lönar sig i längden. Han lät som Minatankar, klockrent, om jag inte visste vem Minatankar var hade jag nästan trott det var han. Hoppas verkligen Minatankar kan leda upprensningsarbetet i ÖSK. Det var oerhört intressant att lyssna på honom och att klubbar använder ÖSK som ett skräckexempel för att inte begå samma misstag, t.ex den katastrofala talangutvecklingen var en av mängder med fel han kunde peka på. Det han hade att säga om Grahn lämpar sig inte i tryck, men att ÖSK plockade in honom och till den lönen skämtas det om i andra klubbar. I Örebro släppte ÖSK in Ishockeyn, i Borås tvångsnedflyttas Ishockeylaget.
Örebro pemo
2012-06-27 23:25
Ja, det finns många tekniska talanger, men om inte huvudet utvecklas i samma takt ( eller inte alls ) så spelar det ingen roll. Fast vi ser nog lite annorlunda på dem i Sverige. I ishockey-VM kan vi ställa upp med 19 - 20 -åringar ilaget. På riktigt. Seniorhockey alltså.
Men om Hamrén tar ut en 22-åring så får han jubel för att han törs chansa på en så ung spelare. Är det verkligen så stor skillnad på hockey och fotboll?

Saywee// Det heter bangolf!!! ;)

Farside// Vi har också en evig talang. Patrik Anttonen. :)
Örebro Farside
2012-06-27 20:38
är inte Jonny rödlund fortfarande en talang? :) så även allas våran kära bojan djordjic ;)
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2012-06-27 19:20
pemo,

tackar igen för svar, eftersom jag spelar minigolf är jag troligtvis en evig minitalang :)

Green Onions/Booker T & the MG´s
Minatankar
2012-06-27 19:13
Talang innebär för mig någon som har extra stor fallenhet eller förmåga till något.

Intressant att diskutera vad vi menar med talangutveckling. För mig handlar det om att definierade talanger har en känsla av att de är sedda och att de får en utveckling och utbildning som utgår från deras extra goda färdigheter.

För ÖSKs del handlar det inte bara om att uppmärksamma och satsa på talanger i ÖSK-familjen, utan i närområdet/regionen som bara i Örebro län omfattar ett 90-tal klubbar. Till detta kommer många klubbar i Värmland, Dalarna och Västmanland som har ÖSK som närmaste allsvensk klubb.

A och O är naturligtvis duktiga tränare/ledare, att talanger tas ut till distriktslag och testmatcher och inte minst att ÖSKs chefstränare ser på matcher med de unga spelarna. Det senare är på sitt vis det allra viktigaste. Det sprider sig som en löpeld om en allsvensk tränare ser unga talanger i spel. Det är en stor sporre för spelarna och mycket god PR för ÖSK.

Det finns elittränare som är duktiga att visa talangerna uppmärksamhet. Vi får hoppas att Peo Ljung tillhör dem. Vill tro det.

I annan klubb i högre division där jag var ordförande tog vi styrelsebeslut om att minst 2 spelare från klubbens U-trupp skulle tas upp i A-truppen varje år, även om det kortsiktigt sänkte standarden på A-truppen. Tränaren hade att finna sig i detta om han/hon nu skulle vilja ha kortsiktiga lösningar. En sådant krav från styrelsen är viktig både för talangutveckling som sådan men också för klubben.

Inser att talangutveckling innebär mycket. Det har därför inte varit helt riktigt av mig att skriva att talangutveckling varit en av flera saker som klubben utvecklat positivt de senare åren. Vad man kan visa på är att man lyft in flera unga spelare från regionen i A-truppen. Några från ÖSKs ungdomsled och några från Degerfors IF resp BK Forward. Man har dessutom låtit dem varit med på planen, i flera fall i stor utsträckning. Det är detta som jag menat och här hade jag kunnat vara tydligare eftersom jag vet för lite om hur talangutvecklingen fungerat i övrigt.
Örebro ÖSK-Boldt
2012-06-27 17:13
När börjar matchen imorgon?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro pemo
2012-06-27 13:37
tja, en talang kan vara ganska gammal, beroende på vad man sysslar med.
Inom "kulturen" finns det ju talangfulla amatörer långt upp i mogen ålder.
Men skall du hålla på med fysisk idrott skall du nog sluta kallas talang efter tonåren. Om du inte spelar golf förståss. Då är du en talang för evigt.
Green green grass of home.
Örebro Boba fett78
2012-06-27 13:29
Läget i truppen inför matchen imorgon.
AIK Saywee
2012-06-27 11:17
pemo,

tackar för talangbeskrivningen, kanske Berra hade en dålig handledare?

Hur gammal kan en talang vara? Finns det en åldersgrräns?

When I´m 64/ The Beatles
Annons: