/fotboll/osk/forum/2556.aspx/fotboll/osk/forum/2556.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Grixx
2012-07-10 10:34
Vi får se hur målvaktssidan utvecklas....och Oscar har ju släppt in en jäkla massa mål i sitt nuvarande lag. I mina ögon är han också lite för kort men det kan ju andra kvaitéer kompensera.

Sankan har fungerat bra i de två vinstmatcherna och även i den sista vårmatchen. Han har gjort få missar även om vi är några som darrar i vissa ageranden....men det fungerar. Skicklighet eller tur? Kanske har han alltid sett ut på det här viset...dvs det är hans spelstil.

Hans dribbling i går får han bara inte göra i den situationen laget befinner sig i.
Minatankar
2012-07-10 10:32
Namn: Grixx
Sänt: 2012-07-10 09:22

// Du skriver om att Berischa håller hög klass. Håller med dig. Såg honom på Youtube i längre avsnitt innan dess ÖSK köpte honom. Även om man inte ska gå på sådana filmklipp som bara visar det bästa av en spelare, var det uppenbart att han har mycket god blick för spelet, bra timing, bra huvudspel, oftast bra passningar och alltid en tuff inställning i alla närkamper. Det enda som inte ligger i klass med Almebäck är snabbheten, men hur många matchar Almebäck i det? :-)
Örebro Kuba for president
2012-07-10 10:17
@"ÖSK-Karl (Nu ska vi mot toppen gå):


Om jag kommer ihåg rätt så har Oscars kontrakt med Spurs gått ut under sommaren, borde i såna fall kanske vara läge att återuppta kontakten.
Men tycker att hans status är osäker, lovande som ungdom men endast några utlåningar till lägre divisioner i England och Irland under åren hos Spurs. Å andra sidan har han nog fått bra träning under dessa år med Robinson, Gomes och Friedel som mentorer.
Örebro "ÖSK-Karl (Nu ska vi mot toppen gå)
2012-07-10 09:59
Tom Hell//

Nja, för att vara säker på att räddningspaketet skall hålla ända in i kaklet måste det till en säkrare målvakt. Inte minst om det blir kvalspel. Fick höra att Berglund (Örebroaren) ville till ÖSK, men som vanligt drog allt ut på tiden och han hamnade som bosman i Sundsvall. Exakt samma sak som med Oscar Jansson.
IFK Norrköping Daven
2012-07-10 09:37
Då har ni allt i egna händer igen. Såg att ni fått igång Bamberg också.
Örebro Tom Hell
2012-07-10 09:23
Grohl: Sant. De första TV-bilderna jag såg gav en helt annan bild än de du nämner så jag tar tillbaka mitt "försvar" av Sankan. Men med tanke på vad som har varit kanske man ska vänta lite med att gnälla på målvakterna allt för mycket. Kanske blir det bättre när självförtroendet stiger?
Örebro Grixx
2012-07-10 09:22
Det ska bli synnerligen intressant hur vi spelar mot de lite sämre tabellplacerade lagen. Om vi kan släppa loss lite och ha flyt i spelet.

Den enormt stora skillnaden nu är att laget är på hela tiden. En kombo med tidigare spel vore intressant. Ska vi gå över till traditionell omställningsfotboll som laget alltid spelat förut så skulle jag sakna något.

Något som infann sig igen sista kvarten var den där äckliga, olustiga och jobbiga osäkra känslan av vanmakt där laget kämpar frenetiskt i försvaret för att inte tappa en vinst. Det är så vidrigt!!!....men ack så underbart när det håller ända tills visselpipan ljuder.

Fantastiskt härligt med denna matchvinst. Fortsätter MFF att vinna så visar vi verkligen att det var vi som gjorde dom dåliga. I början av matchen så hade de boll men vi dödade i princip alla chanser de fick. Det kändes lugnt och stabilt men frågan var bara -Hur länge kan vi hålla på så här?

Med en kvart kvar av första 45 så kom optimisten fram igen och vi var med på ett helt annat sätt. Starten av andra halvlek gjorde att loserkänslan kom tillbaka men tji fick man:-)

Det som kändes anmärkningsvärt var:
Våra hörnor kändes riktigt farliga.
Två kanonnickare...man tror man drömmer:-)....den siste som kunde få en sådan fart...och med precision på bollen var Emra.
Berisha är en djävulsk klassförbättring till mittback och hela laget. Var hade vi varit i tabellen om han inte varit skadad under våren?
Örebro D´Artagnan
2012-07-10 08:30
Bra krönika
Örebro Kuba for president
2012-07-10 08:20
Namn: Minatankar
Sänt: 2012-07-10 07:41

// Tackar!

En annan detalj jag funderade under matchen var att våra ytterbackar oftast säkrade positioner centralt och släppte kanterna i sitt defensiva spel.
Jag undrar om detta var ett medvetet eller omedvetet val, skulle kunna vara en detalj PEO vill få till mot lag som Malmö som är både bra på djupled (säkra upp luckan mellan mittback och ytterback) och i huvudspelet (fler spelare centralt som kan matcha Ranegie).
Skulle vara intressant att höra med PEO om detta var något de har diskuterat.
Örebro D´Artagnan
2012-07-10 08:12
Gummianka // MFF har rätt om underlaget. Det är kass. ÖSK:s spelare delar den uppfattningen.
Låt oss ställa upp i gnällkören så att grabbarna får en vettig arbetsmiljö
Örebro Mattias69 (välkommen P-O Ljung!)
2012-07-10 07:59
@Urban, timanst sjukvårdsbiträde:


Det stämde visst, men det gör ju inte prestationen sämre precis. 23 oktober 2009. Nästan 3 år sedan, äntligen ÖSK!

Minatankar
2012-07-10 07:41
Namn: Kuba for president
Sänt: 2012-07-09 23:36

// Bra analys, tycker jag.
Örebro Grohl
2012-07-10 07:21
Tom Hell/

På canal+ fick man se en bra bild bakifrån mål på Hamads skott, jag tyckte verkligen att det såg ut som att sandqvist hade fri sikt.

Edit: på na's hemsida kan man se sammandrag av matchen, han har helt klart fri sikt. Det är helt enkelt ett felbeslut han tar att försöka slänga sig. Jag tycker ändå att Jonas ser bättre ut nu än i början, han är fortfarande väldigt osäker i sina luftingripanden (springer ut i full karriär och boxar Boris i bakhuvet) men han blir bättre och bättre på linjen. Förhoppningsvis räcker han för att vi ska klara oss kvar, men jag hade gärna sett en ny målis i augusti.
Örebro ÖSK-SUPPORTERN (Nu tar vi Guld!)
2012-07-10 07:18
Nu är jag helt säker på att vi kommer greja kontraktet :)
Örebro Gummianka
2012-07-10 00:48
Helsike vad viktiga poäng. Mot minidanskarna också som en bonus. Sånt gnäll på underlaget så jag tror gnällbältet flyttat söderut.
AIK Saywee
2012-07-10 00:11
Einar B, helt rätt, låt oss glädjas efter denna vinst :)

Per Ola Ljung, vår svartvita Kung !!!
Örebro Einar B
2012-07-09 23:56
Vinst, tre pinnar.
Ge f....n i att leta fel och brister nu.
Vi skulle kunna skriva spaltmeter om det.
Men låt oss njuta av tre pinnar och en rätt uttagen trupp. För andra matchen i rad!
Tre pinnar boys, tre pinnar!
Örebro Tom Hell
2012-07-09 23:51
Har uppdaterat artikeln med lite bilder. Dags att krypa till kojs med en sån där härligt skön känsla. :)
Elfsborg Visa hjärta Elfsborg!
2012-07-09 23:51
Härligt ÖSK. Hela Borås tackar er!
AIK Saywee
2012-07-09 23:48
Palermo, jag hoppas att POL hittar den bäste målvakten i nästa segermatch :)

Hittills har ju Per Ola´s elvor resulterat perfekt poängmässigt!

Äntligen har ÖSK en tränare som kan ta ut segerelvor och coacha på ett genomtänkt sätt och så vidare ...

... ...vilken underbar natt :)
Örebro Tom Hell
2012-07-09 23:41
Palermo: Inga undanflykter. Däremot är det sällan så svartvitt (vårt lag till trots) som du låtyer påskina. Jag står för vad jag skrev längre ned. Sankan verkade överraskad vilket tyder på att han är skymd. Om DET sedan är hans eget fel är en helt annan diskussion.
Örebro Urban, timanst sjukvårdsbiträde
2012-07-09 23:38
@Palermo:


Samtidigt gör Sankan en riktigt bra linjeräddning mot GAIS på nicken efter Wowoah schabblat
Örebro Palermo
2012-07-09 23:36
saywee//
Jag tycker att Tomer är en betydligt bättre målvakt, så JA, jag tycker Tomer är vår förste-slips!

Urban, timanst sjukvårdsbiträde//
Jag tror Tomer är säkrare på linjen också, med tanke på hans reflexer... Tänker bland annat på räddningen i Glteborg, mot IFK!

Tom Hell//
Sluta hitta undanflykter, bollen går nästan mitt i mål! Han ska ta den där 20 ggr av 20!!!!
Örebro Kuba for president
2012-07-09 23:36
Håller med i spelarkritikerna som förekommit. Berisha, Wikström, Rama och Bamberg får extra plus från min sida.
Kan även hålla med om att det emellanåt såg ut som onödigt svåra beslut från Sankans sida, men han gör jobbet och fredar sitt mål förutom på Hamads volley.

Vad gäller PEOs insats så håller jag med om att det är spännande med en tränare som vågar göra förändringar och byten.

Gillar även dubbbelbytet han gör genom att ta ut våra toppar (även om Grahn var mer i en tillbakadragen roll) och sätter in två offensiva krafter. För det mesta brukar spelare med mer defensiva kvalitéer bytas in i det läget, vilket ofta får följd att motståndarlaget ostört får spela upp från egen planhalva och skapa massivt tryckt. Grahn och Astvald var slutkörda men inbytta och pigga Lushtaku och Kalle gör ett kanonjobb i press-spelet och stressar vid många tillfällen MFF:s backlinje. Följden blev långa och chansartade bollar djupt från MFFs planhalva vilka vårt innermittfält och mittbackar frenetiskt tog hand om.
Örebro Urban, timanst sjukvårdsbiträde
2012-07-09 23:35
Man kan ju undra vad PO ska göra av Grahn när Haddad och William återkommer. Även om jag personligen anser Boris mer lämpad som mittback kan jag förstå att man inte vill ändra i ett vinnande lag. Grahn gjorde heller ingen större succe i den släpande rollen.

Kan berätta att han har en riktigt fet Porche som han kom glidande på kungsgatan i härom dagen. Förmodligen finansierar av ett nytt sign on vart tredje år ;0)
Örebro Oggeboi
2012-07-09 23:34
Shit vilken kväll. Man är ju helt färdig. Inga naglar kvar efter de sista 20 minutrarna. Har nog aldrig varit så nervös. Riktigt stolt över grabbarna idag. Vilken kämpa insats. Man ser verkligen hur de jobbar för varann på ett helt annat sätt än förut. Nu kan man ju faktiskt tro på allsvenskt spel nästa år. Är väldigt imponerad av POL o man ser verkligen att spelarna gillar honom. Såg även att han gick runt med Valdet och höll om honom som om de var bästa vänner, känns ju bra för man vet ju vad den killen kan göra när han mår bra o känner förtroende. En stor jäkla eloge till varenda spelare idag de gjoree ett hästjobb o det blev belönat. Ett stort plus till Tomer också vilken skön jäkel o stämningsspridare. Idag blir det att sova gott!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Urban, timanst sjukvårdsbiträde
2012-07-09 23:31
@Saywee:


Jag vet inte. Samtidigt ger det stadga att bestämma sig för en målis och ge honom mycket förtroende, Han kan växa av det. Backlinjen lär sig också mer precist att kommunicera med honom samt hur han funkar.
Örebro Kapten Blod
2012-07-09 23:30
Målskytten Lumbana: ”Viktigaste matchen i karriären”
Örebro Tom Hell
2012-07-09 23:25
Jag tror faktiskt att Sankan kan ha varit skymd i skottögonblicket. Ser också ut på TV-bilderna som att han går åt vänster och sedan upptäcker att bollen kommer längre till höger. Det var Vääldigt många framförhonom i straffområdet. Tror inte att han kan lastas för det.
AIK Saywee
2012-07-09 23:25
Urban, ja så kan det vara, POL kanske skall ställa Tomer i mål i nästa match?

... eftersom så många klagar på Sankan?
Annons: