/fotboll/osk/forum/2550.aspx/fotboll/osk/forum/2550.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Grixx
2012-07-09 09:04
Urban// Ok, har missat det helt då jag inte har möjliget att handla mat på stormarknader. Tidigare fanns ÖSK-kassarna där jag handlar födan men de har varit borta sedan några år...synd.

Misstänker också att det fortsätter med publiktapp pga semestertider. Det har nästan alltid visat sig bli så även om det är bra lag som dyker upp. Det är väl bara om det är stockholmslagen som den regeln falierar. Synd för klubbens ekonomi....
Örebro Bulten i Boo
2012-07-09 08:58
@Grixx:

Vem vill köpa MFF-påsar här?? ;-D
Örebro D´Artagnan
2012-07-09 08:48
Urban, timanst sjukvårdsbiträde // Vi får ställa oss vid en serveringskö i kväll och räkna antalaet använda kort. Jag räknar bakom södra.
Örebro Urban, timanst sjukvårdsbiträde
2012-07-09 08:46
Publiksiffran blir intressant ikväll. Någon gång under juli brukar ju allsvenskan historiskt ha ett uppehåll och industrisemestern som pågår tar ju bort en del publik. Samtidigt brukar bättre lag som MFF dra mer än snittet, Reklamen med vinst mot GAIS har kanske väckt en strimla hopp också.

För andra matchen i rad startar ÖSK utan forwards (riktiga) och man kan ju undra vem som i boxen ska sätta till på inläggen. Bamberg visade tendenser att vilja gå in i boxen men varken han eller Astvald är väl den där riktiga killern i de lägena.

På mitten får förmodligen Skalman (Boris) forsatt förtroende jämte Hagge givet att ÖSK spelar med 5 mittfältare idag. Hade annars nog hellre sett Lusse i någon roll då jag tror han skulle bidra mer offensivt vilket kan behövas med fem mittfältare.

Väl mött 19:00 sharp!
Örebro D´Artagnan
2012-07-09 08:45
Jag upplever att spelarinvest och ÖSK Elitfotboll genom sponsorer har fått ett förstort inflytande över klubbens sportsliga verksamhet.
Därför var det intressant att läsa att det finna andra modeller som t ex HeIF, se länken.
Bolagiseringen har ju även börjat få andra negativa konsekvenser, t ex kostnader för polisbevakning, moms. Tidigare har VD bara viftat bord frågor rörande poliskostnader med att pengar finns reserverade i budget (0,4 Mkr). Nu tycks det som introduktionsrabatten slutar i juli och nu har VD blivit orolig.
Örebro Urban, timanst sjukvårdsbiträde
2012-07-09 08:40
Jag tokdissade Janne Karlssons etablering av "korvkortet". Skulle vara kul och se hur det gått hitintills. Jag kan ju haft tokfel men ändå.
Örebro Urban, timanst sjukvårdsbiträde
2012-07-09 08:38
@Grixx:


Det finns och har funnits rätt länge. Dock inte i alla affärer men på stormarknaderna har jag sett dem
Örebro Grixx
2012-07-09 08:32
Saywee// Tycker du är lite stingslig ibland. Både du och BiB är ju äldre mogna personer som borde veta bättre. Tycker ändå att BiB uttrycker sig försiktigt nyanserat och utvecklande av åsikterna medan du i första inlägget trycker på attackknappen. Sedan sträcker BiB fram vitt flagg några gånger men du missar att greppa den. Personkemi eller...? (ps hoppas du inte tar illa upp Saywee med mitt inlägg;-).)

Tycker själv att Sankan räddade oss i matchen men han såg lite fladdrig/osäker ut...kanske beroende på avsaknad av matchning, osäkerhet efter tidigare mål och poängtapp....eller kan det vara så att i våra supporterögon är vi så osäkra över nivån på laget/målvakterna att minsta tendens till tokerier förstoras upp och ger oss skrämselhicka?

För att leda in ämnet på Svart eller Vitt så är väl svaret på de tidigare frågeställningarna en kombo men det är ju svårare att hantera eller hur;-)

...och för att knyta ihop påsen i det här inlägget så såg jag att MFF hade MFF-godispåsar att köpa ute i de vanliga matbutikerna. Vore kul om det fanns här också (...eller finns det redan?)
Örebro Bulten i Boo
2012-07-09 07:47
@Saywee:

Tack! Och the same to you! Det är väl sånt det här forumet är till för, att tjöta hit o dit så länge man håller sig inom regelverket. Att ha synpunkter på betygssättningen hos individuella spelare liksom huruvida ett mål tillkommer av slump eller ej kan väl aldrig vara "farligt" att just tjöta om?
Örebro Bulten i Boo
2012-07-09 07:27
tjoho! Ikväll smäller det!! Som Godzilla är inne på så är det A och O att kommunikationen mellan backlinje och målvakt förbättras! Ska vi klara poäng i kvällens match behöver den nog vara hundraprocentig. Sedan får gärna vår målis sätta en balja också, har ju hänt förr mot MFF..
Örebro Palermo
2012-07-09 06:49
Kom igen nu ÖSK och alla ÖSKARE (!), dags för match igen hemma på Behrn!

Bifogar en länk till sista omgången 2009, då Hammarby var klar för SE. Trots detta så ställde bajenfans upp.
Nu är det 17 omgångar kvar, vi ska jävlar kriga in i det sista för att undvika nedflyttning. Men det krävs hjälp från läktarna! Så se till att komma och ta med vänner så vi kan hjälpas åt att stödja den elva som är på plastmattan ikväll!!!!!

http://youtu.be/8IvhsY_sekk
Örebro Erkan
2012-07-09 02:25
Kämpa Svartvitt!
Svår match senare idag.
Örebro Urban, timanst sjukvårdsbiträde
2012-07-09 01:13
Ja, oavgjort måste ses som klart godkänd. Särskilt när man inte kan använda sig av någon av de tre bästa forwards i truppen.
AIK Saywee
2012-07-09 00:17
Kommunikation är sällan ensidig, det handlar om att minst "två parter" kommunicerar, eller?
AIK Saywee
2012-07-09 00:08
Godzilla, 23:26,

jag vill faktiskt hålla med dig, om att kommunikationen i försvarsspelet periodvis är mycket bristfällig.

Detta med KOMMUNIKATION är något som ÖSK borde förbättra på många områden i dagens kommunikationssamhälle.
Örebro either/or
2012-07-08 23:57
Några ÖSK-poäng i morgon, mot det lag som troligen faktiskt är seriens bästa, får ju nästan bara ses som en bonus. Men självklart hoppas man! De måste ju sätta försvarsspelet till 100 %. Alla måste litegrann överträffa sig själva. Kommunikationen måste fungera och individuella misstag måste vara närmast obefintliga. Tycker det är helt OK att MFF styr matchen helt, bara ÖSK sätter försvarsspelet och de få gånger i matchen de kommer få möjlighet att komma till avslut mot MFF:s mål verkligen tar vara på chanserna så bra de bara kan. Jag vill alltid se ÖSK spela fin fotboll, men imorgon spelar det ingen roll alls faktiskt. Får vi med oss poäng så är jag skitnöjd hur det än har sett ut.
AIK Saywee
2012-07-08 23:42
Roswall,

heder till dig som jobbar och bryr dig om vår fina klubb :)

VI ÄR ÖVERALLT !!!
AIK Saywee
2012-07-08 23:40
Gnäll bara på era gnällspikar, jag kan endast glädja mig över årets första vinst och att Sankan höll nollan, med ett mycket bra spel.

Vad får mig att tro att han skall bli sämre efter denna fina match och prestation? Ingenting egentligen, utom möjligtvis några tjötande tvivlare ....

Att börja älta tidigare matcher under den mediokre tränarens tid, tjänar inget till.

Jag vill se optimistiskt framåt :)

Kan man mer än hålla nollan resultatmässigt, som målvakt?

FORZA SANKAN !!!
Örebro D´Artagnan
2012-07-08 23:30
Godzilla Hårddisksson //

Du skriver "Inget är svart eller vitt." på ett forum som heter SVARTVITT för ett SVART VITT LAG..

Kan det bli mer fel???
Örebro Godzilla Hårddisksson
2012-07-08 23:26
Saywee: nja. Det finns alltid nyanser av allt. Inget är svart eller vitt. En målvakt kan blanda och ge. Att berömma det som är bra samt kritisera det man tycker är mindre är knappast att gnälla. Men Sankan ska i min bok givetvis få fortsatt förtroende då han höll nollan men jag hoppas verkligen att PO noterade att kommunikationen mellan Sankan och backlinjen vid flertalet fasta situationer brast rätt ordentligt. Sådant kan straffa sig men jag hoppas och tror att detta kan rättas till mot MFF. För att styra sitt straffområde behöver en målis självförtroende, något Sankan börjar få mer och mer!
Örebro Roswall
2012-07-08 23:09
Alla ÖSKARE i STOCKHOLM!

Imorgon kör vi igen på RETRO på Södermalm! Bondegatan 25/Nytorgsgatan 29.
Borden är bokade, biran är billig och stämningen är på topp! Väl mött!
AIK Saywee
2012-07-08 22:45
Bulten, 22:28,

jag orkar bara läsa inledningen, du är oftast mer intresserad av att hitta fel i inlägg och tramsa eller gnälla vidare, sakfrågorna tappar betydelse , jag bryr mig inte längre, tyck vad du vill om du mår bra av detta, regler, paragrafer och verklighet ?

Men låt mig tycka och förmedla det jag önskar i framtiden, och det jag sett och upplevt i verkligheten, eller?

Jag vet att det finns flera som tycker att det är onödigt att älta gammal tjöt ...

... så nu vill jag se framåt, uppåt och ******

Heja SPORT, allsvenskt lag 2013 !!!
Örebro Bulten i Boo
2012-07-08 22:28
@Saywee:

Du klagade ju på dom som klagade och så klagar du nästan än mer än någon annan nu. Jag hade synpunkter på Sandqvist det var allt. Jag såg matchen. Om jag hade varit coach i ÖSK så hade jag sagt " - det spelar ingen roll hur vi tar våra segrar (så länge som vi håller oss 'inom regelverket'), bara vi tar dem". När vi nu tar segern så skiter jag i att den skedde i en skitmatch, men jag måste väl ändå få ha synpunkter på bedömningen av enskilda spelares insatser. Jag tyckte att de flesta var lika mediokra. Sankan fick dock höga betyg vilket förvånade mig eftersom jag tyckte att han var lika medelmåttig som i princip alla andra. Det enda som betyder nåt nu är att man är "skitig" efter matcherna och att man tagit tre poäng. Däremot håller jag inte med om att segern skedde genom en "slump". Den var en följd av en huvudlös Gais-taktik i kombination med några enskilda ÖSK:ares fina prestationer.
Örebro Roswall
2012-07-08 22:27
Leker med en osannolik tanke bara...Vad skulle ni säga om Axen får kicken med Sixten som klar ersättare, Sixten tar med sig Mosander och vi anställer Axén som assisterande?
AIK Saywee
2012-07-08 22:12
@Bulten i Boo:


Såg du matchen, vi hade en gubbe mer i 70 minuter mot ett bedrövligt GAIS och lyckades av en slump (?) vinna på övertid!

Det var en medioker skitmatch, superettankvalitet, helt enkelt, men jag är jädrigt glad att domaren och slumpen och den nya tränarrösten fixade året första svartvita trepoängare i Allsvenskan.

Så är det bara, för mig !!!

Heja SPORT :)
Örebro Bulten i Boo
2012-07-08 22:05
@Saywee:
Kan vi inte få glädjas utav segerns sötma utan att få oss skrivet på näsan att den inhöstades i en (enligt vissas subjektiva uppfattning) "skitmatch"? :-D
AIK Saywee
2012-07-08 22:00
Edit tycker nog att jag tjatar och det blev en dubbel, jag går och badar i gattet, så kan ni hitta något mer att gnälla över ...

Heja SPORT!!!
AIK Saywee
2012-07-08 22:00
Lördagens och söndagens matcher innebar en hel del enpoängare för många lag, men ÖSK, AIK och Norrköping tog väl tre ...

.. alltid något att glädjas över, eller inte ?
AIK Saywee
2012-07-08 21:56
Ni får gnälla på Sankan bäst f*n ni vill, det skiter jag i ...

... men han höll nollan i en skitmatch i botten av Allsvenskan.

Det hade inte Tomer kunna gjort bättre, en nolla är en nolla och tre poäng är tre poäng, kan vi inte glädjas tillsammans, måste vi hela tiden leta fel och eländen?

Skall vi alltid hitta något att klaga på eller gnälla över, puuuuh ....

En trio fixade vår första trepoängare, Rama, Sankan och Bamberg !!!

Heja SPORT :)
Örebro Bulten i Boo
2012-07-08 21:52
Precis. Vi behöver inga nya målvakter. Däremot behöver vi spelare rakt igenom som inte nöjer sig med att vara spelare i ett bottenlag, nej inte ens i ett mittenlag, utan endast det absolut bästa borde vara gott nog. Varför skulle inte Sandqvists mål kunna vara att konkurrera ut Isaksson i landslagsmålet? Om han HADE den ambitionen skulle han väl inte vara nöjd med Gais-matchen? I övrigt håller jag med om att jag kanske har varit lite i överkant med min kritik, men den som läser vad jag skriver kanske förstår vad jag menar..?
Annons: