/fotboll/osk/forum/2481.aspx/fotboll/osk/forum/2481.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-08-07 10:55
Bempa no:10//

Ja, visst var det. Svårare en så är det inte ;).
Minatankar
2012-08-07 10:41
Fatcit
//
Avståndet mellan klubben/styrelsen och klubbar i regionen har dels haft med förutfattade meningar att göra och dels med vilka individer som varit i ledningen. Men relationerna har alltid kunnat bli bättre.

Ett av många konkreta förslag jag lämnat till klubben ger ett nära samarbete ned ca 100 klubbar i närområdet, stor PR för ÖSK, stöttning av ungdomsverksamheten i alla klubbar och fler åskådare till BA. Återkopplingen är noll...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bempa no:10
2012-08-07 10:24
ÖSK Krille 09,46 klockren analys av dig med :)
Örebro Fatcit (Börja kommunicera ÖSK!!!)
2012-08-07 10:23
Under alla mina år i ÖSK fick man alltid höra från klubbar i närområdet att ÖSK var överlägsna, kanske rent av dryga. Då slog jag ifrån det som "lillebrorskomplex". Idag, med lite distans till det hela och en annan syn, ligger det mycket sanning i dessa påståenden. En nonchalans!

@minatankar Rätta mig om jag har fel, men är inte detta samma utveckling som har skett i ÖSK förut?


Någonstans inser jag att ÖSK under för många år kunnat bedriva sin verksamhet utan press utifrån - från supportrar, stad och sponsorer.
Örebro Bempa no:10
2012-08-07 10:22
Minatankar For President !! som vanligt klockren i sina analyser om hur ÖSK skall ,borde skötas .
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-08-07 09:46
Dags att styrelsen med Sjögren i spetsen visar att de vill ändra på den här situationen vi befinner oss i.

Nyförvärv måste in senast fredag, helst tidigare. Det vore bra om de nya spelarna fick några träningar i sig med laget innan AIK-matchen.

Styrelsen måste inse fakta! Vi ligger sist i den allsvenska tabellen!

Ge P-O de förstärkningar han vill ha och behöver!

Kämpa ÖSK!
Minatankar
2012-08-07 09:43
Hoppet är det sista som lämnar människan, brukar man säga. Jag vill hoppas på att man ändå klarar av att spela i AS även nästa år ävensom det ser mörkt ut. Tar för givet att kontrakt med alla tränare och spelare innehåller tre nivåer på ersättning; ett för fortsatt allsvenskt spel, ett för SM-vinst eller möjligen internationellt spel och ett betydligt lägre eller omförhandling om man ramlar ur. Har man kvar Grahns månadslön i SE är det skandal!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro ÖSK Fans
2012-08-07 09:32
Urban

Håller helt med dig..Vi tog in ny tränare och konstgjord andning funkade i 2 matcher. Nu är vi tillbaka med samma dåliga resultat och samma dåliga spel.

Så frågan är om det var Sixtens fel som många tror? Knappast!! En blind ser att Truppen inte håller och star11an knappt skulle vara ett topplag i super1an..

Vi blev av med dom 6 viktigaste spelarna och ersatte med sämre spelare, då kan vare sig Sixten eller Peo göra resultat..

Saywee, vad anser du om läget??
Örebro Urban,AnstaltenTidaholm
2012-08-07 09:22
Nej det är över nu. Om ÖSK åtminstone visat upp ett bra spel kanske man haft ett mikroskopiskt hopp. Men vad vi bevittnade igår var allsvenskans sämsta lag utan tvivel. Det tror jag alla som såg matchen kan skriva under på. Och då är det kört.

Jag vet att det pågår process med nya spelare. Jag har säker källa. Men vet inte namn på spelaren/spelarna. Men det är för sent enligt min åsikt.

Vad styrelsen ska göra nu är att vara proaktiva (för en gångs skull) och börja planera för SE. Det kommer bli nedskärningar inte bara bland spelarna (Grahn kan förmodligen kamma in en ny sign on någonstans) utan nedskärningar måste förmodligen ske i organisationen också.

Spelare som Grahn och Rama kan man inte behålla. Även Hagge är på tok för dyr. Ibra går nog till Syrianska. Bamberg är osäkert. Alimi vill ingen ha. Berisha kan vara förlorad. Wowoah/Wikström kan lägga av men med tanke på SE kan de ev övertalas att köra en säsong till.

Wiliiam har kontrakt till 2014 och Haddad tror jag en säsong till. Förmodligen lågt intresse av andra klubbar pga skadehistorik för dessa herrar.

Ungdomslaget har tappat en hel generation och där finns ett jättehål.

ÖSK måste skära rejält. Det kostar 20 mille i förlorade inkomster bara att åka ut har jag hört.

Själv vet jag inte om jag orkar längre. Blir tredje gången jag får se dem ramla ur. Har suttit åtskilliga säsonger i div 1 och följ dem förr. Kanske bara kommer följa dem i NA framöver from nästa säsong.

I grund och botten så är det som Sixten sa i våras (och Julle innan han avgick). "Omsättning på 53 spelare på ett par säsonger går inte att bygga något på".

Osynliga handen skrev för 1-2 år sedan att ÖSK presterade bättre än spelarkontrakten 2009/2010. Förenklat uttryck innebar det att ÖSK hade väldigt billiga spelarkontrakt i förhållande till de sportsliga resultaten men att i förlängningen dras omsättningen och de sportsliga resultatens kurvor mot varandra. Det är naturens lag. Kalmar drabbades av det också men var mer proaktiva.

Det ÖSK inte gjorde var att höja värdena på kontrakten i tid (erbjöd bättre löner till nyckelspelarna i god tid. Elsfborgsmodellen) som de borde ha gjort utan förlitade sig på att de kunde spela vidare och vid behov hitta lika duktiga (och billiga) spelare i framtiden. Den strategin misslyckades. Sedan i motgång har inte bara tränaren (Sixten) visat sina svagheter. Utan i högsta grad också organisationen, dess strukturer och handlingskraft.

Organisatorisk skall klubben ta in "Mina tankar" som konsult och reda ut skiten.
Minatankar
2012-08-07 09:19
Oavsett om man vinner eller förlorar, oavsett om man klarar sig kvar i AS eller åker ur, bedömer jag spelare, tränare, ledning och styrelse efter om man gjort sitt bästa eller inte. Har många synpunkter om detta. Den uteblivna kommunikationen är det som retar mig allra mest och visar på att man inte har respekt och/eller förståelse för vad supporters, medlemmar, aktieägare, sponsorer/partners, massmedia mfl behöver och KRÄVER. Att inte förklara varför man lånat ut central forward, är på väg att göra detsamma med annan forward till bottenkonkurrent och inte har ny forward klar, är bara ett av otaliga exempel på dålig, sen eller helt utebliven information och kommunikation.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro deportivista
2012-08-07 09:05
1. Hade vi bytt målvakter hade ösk gjort 5 mål - sangqvist hade aldrig gjort de räddningarna som asper gjorde.

2. De som gjorde bra i ösk var örebroarna, dvs de som kommer stanna i s1... Wovve, hagge, saeied, holmberg, astvald...
Örebro ÖSK Fans
2012-08-07 08:42
Brädan

Du som vet så jävla mycket! Vart är spelarna?!?!? duger inte som svar, "senast om veckor"

Dagens trupp håller inte för Allsvenskan, bara att inse!

Det här är ruttet.

TRÅKIGARE ÄN GEFLE
AIK Saywee
2012-08-07 08:41
@ÖSK KRILLE (GFG):


Tycker som dig !
Mjällby mr mjällby= lundamaifaren
2012-08-07 08:35
Asper visade landslagsklass!
Örebro Grohl
2012-08-07 08:06
Vi kan ju trösta oss med att vi är värda att åka ur, livet är inte orättvist iaf! Detta känns mycket mindre dåligt/orättvist än när vi blev utkastade
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro D´Artagnan
2012-08-07 07:41
Mattias69 // Vid köp av spelare är det sportchefen som ska förklara vilken fin klubb ÖSK är. Det är inte ett jobb för agenten.

Förstår att det känns omöjligt att Sjögren, Karlsson eller Åqvist ska klara av att förklara det för en elitspelare.
Örebro Bulten i Boo
2012-08-07 07:12
@Saywee:

Do agree!
Örebro Mattias69
2012-08-07 07:11
Just nu känns det bara tomt och känner man efter ännu mer hittar man bara en massa besvikelse.

Om ÖSK nu ska värva en spelare så måste det bli någon som inte bara skriver kontrakt för säsongen ut utan måste även acceptera att spela för ÖSK nästa säsong.

Att det blir superettan nu är väl ganska så givet, problemet bli nog mer vilka som blir kvar och vilka som vill spela för oss. Fast där kanske vi kan dra nytta av agenternas beteende. De verkar ju kunna lura i spelare en hel del och det kanske går att få någon agent att övertala någon spelare att ÖSK är en "fantastisk klubb med stora chanser till avancemang till finare klubbar".
Örebro Bempa no:10
2012-08-07 00:04
ÖSK styrelse!!! Va fan är ni agera kryp fram ur ert björnide och gör nåt
jag tror på fullt allvar att ni inte ens skulle klara av av göra eld om ni hade ett paket tändstickor och 5 liter bensin.

p.sv sedan håller jag med Öreskå bra skrivet :)


Öreskå - 66
2012-08-06 23:51
Och nu ser det ut som vi tänker förstärka en bottenkollega. Ibrahim verkar vara nära att lånas ut till Syrianska.

Heja ÖSK!
Örebro widemarsh
2012-08-06 23:48
Det är inte kört än att nå en kvalplats. Vi tappade trots allt bara en poäng den här omgången, som tur är. Men vi måste ha in 2-3 nyförvärv innan nästa match, för truppen håller helt enkelt inte, framförallt offensivt.

5 poäng upp, och två omgångar från nu väntar en helt sjuk ödesmatch. Säg att vi håller avståndet till Gefle intakt nästa omgång så blir det match nr 20 som avgör om vi har någon chans till allsvenskan 2013. Vid vinst kan det bli 2 poäng till kvalplats, vid förlust 8 poäng.

Vågar knappt tänka hur man kommer känna sig fredagen den 24:e augusti kl 19.00. Usch!
Örebro Bastard on Parade
2012-08-06 23:47
Vi behöver en spelidé om vi ska göra mål. Vi kan inte enbart förlita oss på fasta situationer och chansbollar bakom backlinjen. De som är ansvariga för Samuelssons utlåning har begått ett enormt misstag. Ett misstag som mycket väl kan komma att kosta oss vår plats i Allsvenskan.
Mjällby Kapten Jak
2012-08-06 23:41
Jämn match. Båda lagen hade chanser.

Hoppas ni klara kvalplats!
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-08-06 23:40
"Nye tränaren Peo Ljung har sett med stolthet på sitt lag de första nio matcherna. Fram till i kväll. Efter 0-1 mot Mjällby var ÖSK-tränaren minst sagt kritisk."
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-08-06 23:35
Själv har jag inte givit upp hoppet om ett allsvenskt kontrakt än. Men det ser ju onekligen jobbig ut.

Tränarna och spelarna har mitt stöd. Men däremot så har styrelsen inte mitt förtroende.

Kämpa ÖSK!
Örebro omega
2012-08-06 23:26
Det är åt helvete för dåligt. DET ÄR KLART NU DET BLIR SUPERETTAN NÄSTA SÄSONG OCH MÅNGA SÄSONGER EFTER DET. Hur fan kan folk låta detta skämt till styrelse sänka denna klubb rakt ner i skiten. Tacka vet jag Hockeyn i stan.
Örebro ÖSK Fans
2012-08-06 23:01
Öreskå 66

En miljon tummar på ditt inlägg...=)
Örebro ÖSK Fans
2012-08-06 22:59
Tråkigare än Gefle.......
Öreskå - 66
2012-08-06 22:58
Jag är rädd att det där var spiken i kistan. Mitt kära ÖSK kommer spela i superettan nästa år.

På 18 matcher har vi lyckats göra 16 mål och vi lånar ut den enda renodlade forwarden i vårt lag. Någonstans i hierarkin är det något allvarligt fel. Att vi sedan kommer in i sommarfönstret utan att vi har färdigt med nya anfallare, är ännu mera fel.

Styrelsen och VD har jobbat i över 5 år med att få en organisation som klarar av internationellt spel, byråkratiskt alltså. Det man glömde var att det handlar om en fotbollsklubb och man då måste spela fotboll.
Örebro Sogen
2012-08-06 22:58
Nu när aik har klart med nyförvärv så kommer det ganska snart bli klart med Crespo på lån till oss. Han är ju mer forward än astvald iallafall och behöver inte vara så darrig då han ändå inte riskerar att åka med laget ner. Dock behöver vi nåt bättre.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: