/fotboll/osk/forum/2453.aspx/fotboll/osk/forum/2453.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Minatankar
2012-08-15 08:56
Namn: Retarded Jimmy
Sänt: 2012-08-15 08:52
//
Delar helt dina synpunkter. Bra uttryckt!
Det du skriver är det allra viktigaste i hela analysen om anledningen till det aktuella läget för ÖSK.
Örebro Retarded Jimmy
2012-08-15 08:52
@Dejmon

Jag håller med dig i många stycken.

ÖSK:s berömda och uppskattade konservativa och försiktiga budgetarbete var nog väldigt bra när klubben behövde återstabilisera sig ekonomiskt. I Takt med framgångarna kunde man notera två olika falanger. De som ville satsa hårt på bra nyförvärv samt de som ansåg att klubbens kloka och försiktiga linje skulle fortsätta för att inte riskera något igen.

Livet är alltid enkelt med facit i hand men det fanns och finns ändå vissa marknadsregler som är väl beprövade och erfarna. O.Handens ekonomiska bloggar har flera ggr pekat på detta.

Under 2009 var det uppenbart att ÖSK nåt max sportsligt resultat i harmoni till spelakontrakten och det var dags att agera. 2010 överträffades det sportsliga kontrakten av det sportsliga resultaten. På ren svenska innebar det att ÖSK fick mer än de betalade för.

Att satsa lite mer ekonomiskt betyder inte alltid att man springer runt med pengasäcken och jagar spelare. Utan vad ÖSK skulle ha gjort här är att höja värdena på kontrakten, alltså redan 2009, på spelare vars kapacitet man redan känner till.

Det gjorde man inte utan fortsatte sin försiktiga strategi som ledde till att spelare efter spelare drogs till andra marknader där de fick kontrakt i paritet med sitt värde. Och eftersom många kontrakt var på väg att gå ut började spelarna också vädra nya personliga sign on bonusar inom en snar framtid. Det gjorde dem ytterst ovilliga att sätta sig med Sjögren igen,


Sensmoralen är att det inte lönar sig att vara dumsnål. ÖSK kan skylla på olika saker men faktum är att det inte alls var främmande scenarior som riskerade komma i framtiden. Om de bara hade varit pålästa.

Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-08-15 08:46
Mattias69//

Att tappa en kvarts miljon per match är mycket pengar.

Det gäller för laget att börja vinna igen, om marginalpubliken ska komma tillbaka. Som det ser ut just nu så är det bara de närmast sörjande som går på matcherna.

Och jag är en av de närmast sörjande :).

Jag stöttar laget i vått och torrt, i ur och skur, i med och motgång.
Örebro Mattias69
2012-08-15 08:11
@ÖSK KRILLE (GFG):Enligt pappers-NA i morse så tappar ÖSK en kvarts miljon per match i missade publikintäkter. Säg att ÖSK kan få motsvarande den summan för Wirtanen då är det ju mycket vunnet bara på den manövern.
Örebro ÖSK KRILLE (GFG)
2012-08-15 08:05
Mariehamn vill göra ett försök att ta hem Tommy Wirtanen redan nu.

Kan man få lite betalt för Wirtanen, så tycker jag man ska släppa honom. Med tanke på att Wirtanen har utgående kontrakt.
Örebro deportivista
2012-08-15 07:40
Klubben fick inte chansen att använda så mycket av nordin-pengarna. Både kommunen och spelarinvest vill ha "tillbaka" vad de ställde upp med och räddade klubben från konkurs för några år sedan.

Jämför med helsingborg kommun som både bidrog med mera pengar under hif:s kris, men också insåg att klubben behöver en möjlighet att växa för att kunna betala tillbaka hela "lånet" istället för att kräva pengar på en gång...
Örebro D´Artagnan
2012-08-15 07:26
Benny Böckling // Stöder din start 11.
Cupmatchen bör användas till att få igång passningsspelet och bygga upp självförtroendet inför Gefle matchen.
Örebro Dejmon
2012-08-15 06:36
Spekulationer (varning för bokskrivande): detta "tiggarbrev" behöver ju egentligen inte betyda att vi sitter på pottkanten igen ekonomiskt. Sjukt om så vore med tanke på alla kassa kontrakt vi sett de senaste åren i det ekonomiska tänkandets namn.

Om vi nu fick runt 10mkr för Nordin, bedoya och almebäck så kan man väl anta att en del av dessa pengar gick till spelarinvest (?), en (stor) del gick till sign on för Grahn/bambrg och nu även hasani (samt några hundra tusen här och där för kommande "stjärnor" som berger, yasin, ibrahim, wiktorsson, Samuelsson, eidur s m.f.). Förresten hade säkert bedoengarna som saknas kommit väl till användning nu.. Eller varför inte tio millar var för porokara och/eller astrit..

Tror klubben hade ca 4mkr i eget kapital året. Alltså 14mkr. Lär ju inte ha ätits upp av dessa värvningar iallafall. Isåfall handlar det om en av de största felsatsningar som någonsin skett men även fast vår styrelse visat prov på grova misstag under dessa år jag nu syftar på lär så inte va fallet, iallafall inte enbart.

Antagligen hade man hoppats på ett betydligt högre publiksnitt i år och därmed mer i kringförsäljning så det läcker nog en del där i årets budget men inte så att det ringer varningsklockor.

Skulle tro att klubben söker medel att värva spelare som kan rädda oss i detta läge och det kommer kosta (även fast det redan är kört). Man vill antagligen även "bunkra upp" inför kommande säsong då man vet att intäkterna riskerar att minskas kraftigt medan man antagligen sitter på alldeles för höga utgifter nu.

Summa sumarum: om nått av detta jag skrev nu stämmer kanske styrelsen ska ta sig en funderare. Man snålade när det kom till kontrakt på bl.a astrit och Olsen, man sålde nyckelspelare för smulor och man satsade stora summor på Grahn och bamberg, som skulle driva lagmotorn vidare.

Vårt lag har inte varit ett lag på bra länge. Redan inför förra säsongen började det mer likna en rastplats för legionärer (tycker egentligen ordet klubb"prostituerade" passar bättre in här men ska försöka va ödmjuk) och denna säsong är i princip all form av hjärta som bortblåst.

Var detta jag menade med mitt senaste inlägg för er som han se det men dåligt formulerat. Alltså lägger jag ingen skuld på enskilda spelare i detta läge och kommer givetvis fortsätta stötta klubben så mycket som möjligt även om jag personligen har ansett att loppet varit rätt kört ett bra tag (mirakel inträffar såklart dock).

Styrelsen har velat gott och gjort ett bra jobb i många avseenden men många felbeslut efter varandra har raserat både denna säsong (och kanske än värre) förtroendet hos många människor. Det skulle förvåna mig oerhört mycket om det inte blir storstädning även där efter denna säsong. Egentligen vill jag bara att alla ska dra direkt och ta "sina" spelare med sig men de kan ju fortfarande göra lite nytta och ge nästkommande generation en ok grund att börja bygga upp nått nytt på.

Att ta bladet från munnen i detta läge kanske vore nått för styrelsen att fundera på...
Örebro ÖSK-Boldt
2012-08-15 00:02
Det här med ansträngd ekonomi låter ju inte bra. Har dom lyckats klantat till det igen. Hur illa är det? Orkar f-n inte sitta och lyssna på radion igen om kommun kan villkora lån igen. Ej heller att ge SvFF en ny chans att sparka ur oss efter att vi mirakulöst skulle råka spela oss kvar. Nej det får inte vara sant och är det kanske inte heller. Men sådana här tiggerier om höstpaket låter förbaskat illavarslande...
Postat via SvenskaFans-appen
Benny Böckling
2012-08-14 23:50
Hoppas på den här elvan mot Mariehem: Hade helst sett ett 4-3-3 men P-O verkar ju föredra 4-4-2:
Tomer
Haginge Eidur Berisha Wiktorsson
Bamberg Grahn Saeid Rama
Yasin Hasani
AIK Saywee
2012-08-14 23:26
@björta:Tackar för lite information björta, för den kommunikationsdöda hemliga och tysta klubben har inte förmågan att kommunicera öht :(

Vad kan det tänkas var för höstpaket som skall rädda klubben ekonomiskt, klubben som börjar ropa efter hjälp, mycket sentomsider.

Fy fasen vad less jag blir, det är så otroligt segt, tyst och dåligt skött att man kan riktigt sur :(
Öreskå - 66
2012-08-14 23:12
Eidur klart bäst i U-21 ikväll. Läste spelet förträffligt och gick in med pondus och beslutsamhet i olika situationer. Sedan en riktigt fin passningsfot emellanåt. Sämst Astvald. Jag vet att det inte gäller så mycket, bara en U-21 match men i bland blir hans lojhet fantastiskt frusterande. Blev lite bättre ju längre matchen led. Sedan imponerade David Johansson på mig, samt Simon Leonidssons första halvlek. Även Lukman Murad gör ett förträffligt inhopp när Simon går ut.
Örebro D´Artagnan
2012-08-14 22:27
Tomer verkar att ha fått utegångsförbud, utanför straffområdet.
Örebro Lekiller
2012-08-14 22:12
Jag tycker Yashin för det mesta ser bättre ut än Astvald på topp. Yashin har ju faktiskt en hel del bollkänsla och spelsinne i sig. Han klarar ju av att möta bollen också. Astvald försvinner för mycket i matcherna. För övrigt ifrån dagens u21 match så måste ett plus ges till Eidur på backen. Han börjar se riktigt bra ut. Självförtroendet som körts i botten av Sixten är på väg tillbaka.Det man kanske skulle vilja se mer av är större pondus och att han tar på sig chefsrollen mer därbak. Tomer gör en stabil match också. Kan tycka han är värd en chans till snart.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Marquis de Sade
2012-08-14 22:07
jag rekommenderar alla som vill ha förändring att bli medlemmar nu och göra skillnad under hösten. ska vi beskylla ledare och styrelse för handlingsförlamning så måste vi agera själva.

Minatankar - har sagt det förr, säger det igen... kliv in nu - vi backar upp.
Örebro D´Artagnan
2012-08-14 21:51
Intressant att kunna jämföra två av våra anfallsalternativ under U21 matchen.
Vill P-O ha energi och aggresivitet har han valt fel anfallare, han ska välja Yasin. Då får han även djupledslöpningar på köpet.

Jag tycker P-O har gjort ett dåligt val när det gäller anfallare
Örebro Retarded Jimmy
2012-08-14 21:44
@Mr. Milton:Att vi saknar en spelfördelare som kan hålla i bollen köper jag till 100%. Men frågan var hur bra Nordin var på det sista året. Han tappade betänkligt och jag tycker han blev för bekväm i ÖSK till sist vilket avtecknades, av vad jag hört, med lägre ambitioner på t ex träning. Personligen trodde jag att vad Nordin fick var chansen var en nytändning i blåvitt. En chans som han tagit sådär.

Men att klubben misslyckas hitta en ny Nordin eller Lars Larsen råder det inget tvivel om. Alimi eller Bamberg skulle väl ha den spelfördelande rollen och Grahn vara en bättre version av Kilen var det väl tänkt. Något som inte föll ut till belåtenhet.Örebro 'den Oumbärlige
2012-08-14 21:38
Minns jag rätt att t.o.m. Berisha inte var särskilt högt på listan, utan man fick "nöja" sig med Ilir efter att andra alternativ kraschat?
IFK Göteborg Sillstryparen - igen
2012-08-14 21:37
Intervju med Wikström om tabellsitsen och om att gå för tre poäng.
Örebro Mr. Milton
2012-08-14 21:22
Retarded Jimmy/

Tack för bra rapportering. Alltid intressant att följa U21:orna (reservlaget),

Gällande Gerzic förstår jag till viss del din kritik. Förvisso tappade Gerzic sista året det köper jag och sett till poäng så var han inte speciellt framträdande. Dock anser jag att han var ovärderlig i att hålla boll, låta laget flytta upp och fördela spelet på mittplanen. Den spelartypen saknar vi i årets lag efter att Gerzic och Kihlberg lämnat oss. Tyvärr syns det också i tabellen. Själv hoppas jag vår styrelse snart vaknar ur sin dvala och då håller tidningen åt rätt håll när de läser tabellen och börjar inse det prikära läget.
Örebro Retarded Jimmy
2012-08-14 20:14
Allt detta om Gerzic. Folk tycks ha lätt att glömma att han inte presterade särskilt bra 2011 utan var direkt dålig i vissa matcher. Han har inte levererat i IFK heller och dessa fans har sagt åt oss att vi kunde behållet honom. Jag vill också påminna om att det långa sviten med icke segrar och den nedåtgående trenden påbörjades med Nordin kvar i laget.

I mina ögon var det inte fel att sälja Nordin. Han var i den åldern att det började bli optimalt att sälja honom och man fick förhållandevis bra betalt. Särskilt sett till anskaffningsvärdet. Det är dessutom svårt att hålla kvar en spelare som vill lämna. Även om han har kontrakt.

Det var inte fel att sälja Nordin i sig utan felet är att man misslyckas att ersätta honom. Precis som man misslyckas med Almebäck och Bedoya samt Kilen/Nordback och en målvakt. I år kan man väl säga att man träffat hyggligt bra med Berisha vs Almebäck, även om det var islänningen som ursprungligen skulle ersätta Almebäck.Örebro Retarded Jimmy
2012-08-14 20:05
Slut: 2-0 efter Yasin målat igen. WIkström på läktaren skriver autografer medan barnen frågar om han spelar i ÖSK

Rapporten från @oskfotboll
Örebro Mr. Milton
2012-08-14 20:03
I samband med att vi sålde Gerzic i vintras beslutade jag att inte förlänga mina två sittplats abonnemang. Med den försäljningen visade vi att vi inte längre satsar på toppen. Att göra sig av med en livsviktig spelafördelare som förvisso inte producerade så mycket poäng men som var den trygga länken på mitten ansåg och anser jag fortfarande visar på att vi inte längre satsar på toppen. De fåtal miljoner vi fick in på den försäljningen har vi med råge tappat på publik och eventuell nedflyttning.
Örebro Mr. Milton
2012-08-14 20:00
Mina Tankar/

Härligt engagemang. Bra jobbat. Skall bli intressant att se eventuella svar.
Örebro Retarded Jimmy
2012-08-14 19:59
Yasin skjuter stenhårt i stolpen i minut 90
Örebro Retarded Jimmy
2012-08-14 19:43
Bäst betyg i första mot Åtvid får Yasin
Örebro Retarded Jimmy
2012-08-14 19:42
Nyförvärvet från Elfsborg, Anton Westerlund, kommer in istället för Andreas Ståhl. (U21)
Örebro KCMarten (P-O är årets bästa tränare i ÖSK!)
2012-08-14 19:15
Minatankar //

Jag står bakom alla dina punkter nedan.

Sen vad det gäller året trupp så kan vi alla egentligen diskutera olika spelare in absurdum men faktum kvarstår. Laget som helhet gör så usla insatser att vi kan se fram emot SE nästa år.

Även om vi lyckas ta kvalplatsen så skall vi vinna kvalmatcherna också. Efter vad jag har sett av toppen i SE jämfört med ÖSK´s nuvarande spel så lär det bli godnatt och ridå ner.
Örebro Retarded Jimmy
2012-08-14 19:10
Finns spelare som tar träningen och leverne på allvar för att lyckas
Örebro Retarded Jimmy
2012-08-14 19:08
“Du kan inte ens markera en kvinnas f**ta”
Annons: