/fotboll/osk/forum/2382.aspx/fotboll/osk/forum/2382.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro "ÖSK-Karl (I full fart mot SE o div.1)
2012-09-15 22:29
@Bulten i Boo:Så modig var du finns bara en Gertell med manligt namn i Stockholm och det var långt ifrån att börja på M och ja, jag vet att du är man.

Däremot har de som startat uppropet gjort det med sina riktiga namn,, det är respect, till skillnad mot att bara som vanligt vara motvalls kärring som du Herr Gertell som hittar på ett namn.

Knepigt att du även måste vara motvalls mot ett upprop för klubbens bästa i positiv anda. Du måste vara en oerhört bitter människa.
Örebro Svartvitt forever
2012-09-15 22:26
Bulten i Boo//
Föklara gärna på vilket sätt det är pinsamt att kräva nytt konstgräs. Flera spelare har ju till slut tagit bladet från munnen och underkänt det, liksom flera andra. Och det verkar uppenbart att underlaget har orsakat eller förvärrat skador.

Så hur menar du? "Mot bättre vetande"? På vilket sätt vet du bättre?
Örebro Retarded Jimmy
2012-09-15 22:25
@Bulten i Boo:


Man skiter i att skriva under och konstaterar att man har andra värderingar och låter livet gå vidare.

Du måste ha extremt svårt att rösta i det politiska. För vad om ett partis alla 500 punkter inte synkar med dina 500 åsikter om dessa punkter? Då är det kört.

Örebro Retarded Jimmy
2012-09-15 22:20
@Bulten i Boo:


En av många anledningar är att det förekommer hot mot personer som har obekväma åsikter. Det som du själv kallar skottpengar. Och ganska allvarliga hot dessutom.

Men det är ju inte ett tvång att använda ett alias. Vill du framstå med ditt namn så go ahead.Örebro Bulten i Boo
2012-09-15 22:13
ok, M. Gertell är jag...
Örebro Bulten i Boo
2012-09-15 21:59
@"ÖSK-Karl (I full fart mot SE o div.1) :
HAHAHAHA!!! Du är rolig, Kalle!!!! Du först!! Haha!!
Örebro Bulten i Boo
2012-09-15 21:57
@Minatankar:


Vilka är "vi" i detta sammanhang? Knappast alla de som skrivit under uppropet iaf? För, så står det ju inte alls i det. Texten i uppropet handlar inte alls om det. Uppropet är lite konstigt tycker jag för det blandar väldigt mycket äpplen, päron och plommon i en enda röra. Om man gillar enbart äpplena och plommona, hur gör man då? Om man, bara för att ta ett exempel bland en massa tänkbara tycker att hela diskussionen kring konstgräset är löjlig och tycker att yrkandet "Vi vill också stötta spelarna i att få ett nytt konstgräs" är det mest pinsamma som uttalats under det senaste milleniet, hur gör man då? Knyter näven i fickan och skriver under trots att det strider mot vad man själv uppfattar som bättre vetande?
Örebro "ÖSK-Karl (I full fart mot SE o div.1)
2012-09-15 21:43
@Bulten i Boo:Nu blev jag nyfiken BiB varför har du ett nick här då borde du ju skriva med ditt riktiga namn eller?
Minatankar
2012-09-15 21:39
Du skriver att du ser namninsamlingen mest som ett uppror. Låt mig då förklara dessa begrepp.

Med ett upprop i detta sammanhang menas en programförklaring som många ställer sig bakom genom sina namn. I synonymbok står det också för en vädjan.

Ett uppror har bl a följande synonymer; revolt, revolution, upplopp, bråk, tumult och myteri.

Jag håller med dig om att de flesta torde ställa upp på det som står i uppropet. Men det viktigaste är ju inte att man pratar om självklarheter. Det viktiga är att man lever upp till dem. Alla kan ju säga att det är viktigt att vinna matcher. Men det handlar ju också om att göra det.

Vi har många förslag på hur klubben kan bli mer öppen och stärka kommunikationen. Vi har många förslag på hur man kan stärka inflytandet både för medlemmar och aktieägare och också göra organisationen tydlig. Det handlar t ex om att ha en och samma ordförande för föreningen ÖSK Fotboll som för ÖSK Elitfotboll AB, att låta aktieägarna ha aktier direkt i ÖSK Elitfotboll AB, att låta valberedningen föreslå hela styrelsen, att lägga årsmöten på sådant sätt att inte alla beslut redan är tagna på ÖSK Elitfotboll ABs årsmöte, att inte 240 aktieägare respektive 2.000 medlemmar ska representeras av 1+1 person på ÖSK Elitfotbolls årsmöte, att aktieägareavtal och bolagsordningar stämmer med föreningens stadgar.

Vi är många som menar att dessa frågor är viktiga. Slutligen har vi många förslag på hur man kan stärka fotbollskompetensen, ytterligare prioritera talangutvecklingen i närområdet och få en ny konstgräsplan.

Vi menar att dessa tre punkter är oerhört viktiga och att de går att utveckla och förbättra. Vi vill också bidra till att tappet av publik, partners och supportar stannar upp och att man kan få en framtidstro i en nystart där vi alla tillsammans i positv och konstruktiv anda hjälper till.

Hoppas du tycker detta är värt ett upprop.

Nu ser jag att du kallar oss för upprorsmakare. Avslutar därför diskussionen med dig.
Örebro Bulten i Boo
2012-09-15 21:36
@Minatankar:
Vad jag menade var att vi människor ofta har en flockmentalitet. Flocken springer åt ett visst håll, just nu är det "som gäller" att skriva under uppropet. De som inte "hänger med i svängarna" eller tankegångarna, utan som står villrådiga vid sidan, hur uppfattas vi av er uppropsmakare? Vill ni (ni som "vet" hur klubben ska skötas) helst bli av med oss villrådiga ("skjuta bort oss") eller ser ni måhända något värde i att alla inte ser världen lika klarsynt som ni uppropsmakare?
Örebro Svartvitt forever
2012-09-15 21:30
KC Marten 17.47, BoP//
Ja, jag fick också förklarat att man kan se matchen på datorn. Men Tipsextra på lördagarna med grabbarna har varit en stående punkt i 40 år, och att se fotbollsmatcher på en lite dataskärm är lite som att höra en symfoni i en telefonkiosk - det är ingen ersättning. Och det verkligt sjuka är att man kan se matcherna om man har kabel-tv - det är bara vi på landet med parabol som utestängs. Och vi är ju ändå så få att man s---er i oss i vanlig ordning. Pulsen har inte gått ner än efter samtalet med Viasat.
Örebro Bulten i Boo
2012-09-15 21:18
Jag skojar lite när jag förväxlar upprop med uppror. Ser dock namninsamlingen mest som ett uppror. Jag vill att ÖSK ska bli en proffsigare klubb, men har svårt att ta ställning till de enstaka punkterna. Om man ser till klubben efter "vändningen" (degradering/nystart) så tror jag nog att de flesta skulle skriva under på att strävan alltsedan dess har varit att skapa en "öppen klubb med god kommunikation och nära relationer till medlemmar, aktieägare, partners/sponsorer, leverantörer, klubbar i närområdet, kommunen och andra intressenter/supporters". Varför skulle man inte vilja det?

Varför skulle man eventuellt motarbeta "medlemmarnas inflytande och organisationens tydlighet"? Varför skulle man inte vilja "stärka fotbollskompetensen på och utanför planen, få en nystart och ytterligare prioritering av att knyta talanger i närområde"?

När det gäller nick och namn så är jag kort och gott nyfiken bara, kort och gott alltså. Jag tycker att alla här borde kunna skriva sina inlägg under eget namn. Förstår helt enkelt inte detta med anonymitet.. Varför, egentligen ska vi vara anonyma här? Någon som kan förklara?
Minatankar
2012-09-15 20:03
Namn: Bulten i Boo
Sänt: 2012-09-15 19:27 Ändrat: 2012-09-15 19:34:07
//
Det är inte skit samma om du kallar uppropet för ett uppror, även om du vill vara ironisk. Det är ett upprop som du kan läsa om på nedanstående länk. Där finner du också flera artiklar om uppropet samt annan info.

Det som förenar oss som tagit initiativ till uppropet och som skrivet på det (ca 400 supporters, inkl obekräftade underskrifter) är att vi är engagerade och vill ha tre punkter genomförda i en nystart. Om enskilda personer eller andra grupper vill driva andra frågor, är det naturligtvis fritt i en demokrati och i en förening.

Förstår inte alls hur du kan undra om det blir skottpengar på de som inte skriver på. Är det vad du tror om oss medlemmar, aktieägare, partners och andra engagerade supporters?
Örebro Bulten i Boo
2012-09-15 19:44
Ser att ÖSK har avancerat i tabellen idag! Underbart!!
Benny Böckling
2012-09-15 19:18
Jaså vi är inte sist längre så jag... Det ska firas+Blackburns galna 5-3 vinst mot Bristol City på det. Så skönt å va närkebo!
Örebro "ÖSK-Karl (I full fart mot SE o div.1)
2012-09-15 19:15
@Minatankar:Om du varit med här på SF hade du inte varit lika förvånad. Jag och några andra varnade redan under sommaren den "underbara" 2010. Vi blev hudflängda här :) Ingen av oss är glad för att vi fick rätt. Själv varnade jag också för risken att många sponsorer kommer att gå över till Ishockeyn och i viss mån Speedwayen. Det hände själv i det företag jag då hade inflytande i. Tror många företagare såg vart det barkade och sett igenom Bagdads-Jannes floskler och Sjögrens ljugande.

Nu när jag som tidigare skrivit blivit ansvarig för att etablera ett "nytt" företag i vår region så ger det naturligtvis mer i förhållande till kostnad att lägga pengar på ÖHK och Indianerna. Skulle jag göra något annat är det direkt tjänstefel oavsett hur mycket jag själv älskar ÖSK. Att ge nämre 300.000:- till Team ÖSK som det heter tyr sig löjeväckande. Samma sak med Spelarinvest, var skillnad när vi reste oss ur stoftet från Lagrell och SvFF, lyssna med folk idag, många är vansinniga men inte på SvFF.

Varumärket ÖSK har under senaste 3-4 åren blivit enormt svärtat p.g.a misskötsel. Detta sprids såklart mellan agenter och spelare.. Men Sixten är långt ifrån ansvarslös oavsett vad han sa idag i NA. Det han och Mosander sysslade med kallar jag vuxenmobbing. Det kommer ta tid att reda upp denna röra måtte det bara inte sluta med tvångsnedflyttning beroende på idiotiska kontrakt fallskärmsavtal mm.
Minatankar
2012-09-15 18:43
Jag är mycket förvånad över att inte styrelserna skickar information till alla oss medlemmar och aktieägare över det aktuella ekonomiska läget och information om vilka åtgärder man vidtar.

De ca 240 aktieägare som inte ingår i styrelsen för Örebro Spelarinvest AB representerar över hälften av aktiekapitalet i Spelarinvest. Inte minst därför är det angeläget med information till oss som aktieägare.

Detsamma gäller oss som medlemmar. Vi är ca 2.000 medlemmar som ännu inte fått någon information om det aktuella ekonomiska läget eller prognoser inför nästa år, annat än att vi i Na fått läsa att vi går mot ett underskott på ca 6 mkr detta år.

Många vet att det handlar både om soliditet och likviditet. Dessutom är det angeläget att veta med vilken fart och kraft klubben tappar intäkter och i vilken utsträckning man sitter fast i kostnader.

Mycket av detta är en styrelse- och ledningsfråga. Men samtidigt är detta en fotbollsklubb som bygger på en förening där medlemmarna enligt stadgarna ska ha 52 % av inflytandet. Det ställer högre krav på information till och kommunikation med medlemmar och aktieägare under löpande år.
Örebro Roswall
2012-09-15 18:28
Sorry, den fanns ju där på länktips! :) Tack Minatankar!
Örebro Mattias69
2012-09-15 18:24
@KCMarten (P-O är årets bästa tränare i ÖSK!):


På ett sätt ser jag också fram emot Superettan. Låter konstigt att skriva det men det är bara en tidsfråga innan det är ett faktum för oss. Anledningen till att jag ser fram emot Superettan dock är främst två:

Precis som KcMarten skriver så är det ett gyllene tillfälle att städa.

Det andra är att jag har abstinens efter att få uppleva en seger hemma på Behrn, värre än en haschpundare på plattan i Stockholm.
Örebro Roswall
2012-09-15 18:23
@Chipset:


Låter väldigt intressant! NA har ingen "pay-per-view" onlineupplaga va? Försökte hitta men såg inget. Det borde de ha. Jobbigt för mig att åka hela vägen till Stockholm Centralen för att ev få tag i ett ex.
Örebro Conjuration
2012-09-15 17:55
Vi klättrar i tabellen pga dagens matcher höhö ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro KCMarten (P-O är årets bästa tränare i ÖSK!)
2012-09-15 17:47
Svartvitt forever //

Jag råkade ut för samma sak förra veckan och blev lika förb-nnad.Jag ringde för att få en förklaring och Viasat menade att PL hade beslutat detta för att få fler åskådare till arenorna.

Jag undrar vad deras TV sponsorer säger som nu inte får ut sitt budskap till tittare som bor i andra länder och knappast kan ingå i den normala arena målgruppen.
Örebro Conjuration
2012-09-15 17:27
Facking Helsingborg som lyckas med alla sina vänner. Ja ä int bitter
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2012-09-15 17:21
Svartvitt forever//

Kolla länken. Du borde få tillgång till viaplay.
Kardinalen
2012-09-15 17:18
Saywee/
Jo, du får gärna besvara mitt inlägg om de där fyra "SSSS" du ville bli av med inom ÖSK. Jag väntar. Du har ju lyckats rätt bra får man ändå säga. Jag förstår att du är nöjd nu.....
Örebro Svartvitt forever
2012-09-15 16:54
Här sätter man sig ner första lördagen man har tid, för att se Premier League och dränka ÖSK-sorgen ett tag. Och så är rutan svart! Beskedet man får från Viasat är att Premier League har bestämt att ingen med parabol får se matcherna lördag kl. 16. Har man däremot kabel-tv är det grönt!

Premier League är en huvudanledning till att jag har Viasat. Man betalar för en vara men får den inte. Viasat har rättigheterna men ändå inte. Inte för dem som bor på landet och har parabol. Här kommer det att sägas upp abonnemang.

Helt OT, jag vet, men måste skriva av mig.
Örebro Chipset
2012-09-15 16:48
Mycket bra intervju med Sixten i dagens NA. Han avslöjar t e x att klubben varit lite "amatörmässiga" (egen tolkning) i spelarförhandlingar, att det fanns grupperingar i 2011 års trupp och att skadorna på nyckelspelare inverkat på resultat. De största problemen i ÖSK anser han dock vara personbaserade utan att avslöja några namn.

Han berättar också att Grahn inte alls är en jobbig person att hantera och slår hål på myten att han är en problemspelare. Detta är intressant eftersom jag hört liknande från en annan ÖSK:are som inte alls såg honom som en "diva". Rydström menade ju också i en krönika att Grahns kroppsspråk inte alls stämmer överens med det som kommer ur hans käft.
Örebro Conjuration
2012-09-15 16:00
Jag njuter av att se GAIS bli pulvriserade. Ända sedan Fredrik Lundgren var med i fotbollsmåndag för ett tag sen och skrockade med "vi klarar oss kvar, absolut" som att det vore den enklaste saken i världen så visste jag att de skulle bli nedflyttade, om lagkaptenen själv inte vill göra jobbet och erkänna att det kommer krävas blod, svett & tårar för att överleva så är laget naivt. GAIS är sämst i AS
Postat via SvenskaFans-appen
Degerfors gbgdeg
2012-09-15 15:39
Fanan va grymma ni är i ishockey med stämmer det att boforsklacker hånar erat öhk i13min i andra perioden i alla matcher med ..hata hata Örebro :)?Välkomna till Degerfors nästa säsong men vi kommer att älska er som bara vi kan
Örebro Miroslav kuba
2012-09-15 15:32
@Mattias69:

Ja ÖSK och GAIS åker ur !! Men Gefle paserar Syrianska och Syrianska följer med ur efter att förlorat kval mot Halmstad !!
Annons: