/fotboll/osk/forum/2355.aspx/fotboll/osk/forum/2355.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro mr olafski
2012-09-25 22:25
@retarted Jimmy jag har ingen superkoll på Landskrona men det är möjligt att det var så. Dock var han väl huvudtränare i Landskrona om jag inte är ute och cyklar för Som assisterande så skulle han ju inte få en lika framträdande roll. Skulle vara spännande i alla fall. Dock som sagt så känns det inte som ett jätterealistiskt scenario
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Retarded Jimmy
2012-09-25 21:46
@D´Artagnan (hopplös):


Jag vet inte? Jag är ingen anhängare av Alimi. Men det finns andra spelare jag hellre se på flanken än Yasin och Alimi. T ex Antonnen och Astvald.
Örebro D´Artagnan (hopplös)
2012-09-25 21:34
@Retarded Jimmy:Tänk så olika man kan tycka !!! Vad har Alimi presterat på all speltid han fått.?
Örebro Grixx
2012-09-25 20:53
Retarded Jimmy// Det lustiga i elfsborgsmatchen var att Tomer fick beröm för ingripandet han gjorde för att någon sekund därefter släppa in turskottet.

Turskott? Ja det var väl det det var. Ishizaki sa det och att sådana här bollar går aldrig in annars.

Intressant fråga är det i vart fall om Tomer gjorde det enda rätta i situationen eller inte. Snabbt var han ute i vart fall och hindrade friläge men sedan fick Ishizaki bollen och chansade iväg den...in i målet.
Örebro Retarded Jimmy
2012-09-25 20:47
@mr olafski:


Var det inte lite uppror bland spelarna mot Henke i Landskrona?
Örebro DaSa
2012-09-25 19:42
Hoppas att ÖSK granskar hur HBK och Trelleborg gjort efter de åkte ned förra året. Sen tar de efter HBK och undviker göra samma misstag som Trelle, enkelt!:)

Är inte relatiskt att Nordin kommer tillbaka till ÖSK nästa säsong, men till 2014 så är det nog mycket möjligt.
Örebro mr olafski
2012-09-25 19:32
Henke Larsson kanske vore något som assisterande tränare haha :) känns kanske inte så realistiskt men coolt vore det. Kanske PeO kan locka honom ?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Retarded Jimmy
2012-09-25 19:10
@D´Artagnan (hopplös):


Tycker inte Yasin tillfört särskilt mycket i A-lagsmatcherna även om han funkat bra i U21. Ok, han fixade en straff och gjort ett mål väl- Men rent spelmässigt känns han tunn. Tycker faktiskt Ibra presterade mer. Åtminstone offensivt.
Örebro Retarded Jimmy
2012-09-25 19:07
@Bastard on Parade:Tomer har "lugnat ned sig" i U21 och hans utflykter utanför boxen är betydligt färre nuförtiden. Förmodligen instruktioner från Anders/Peo som dämpat hans utrusningslusta med små marginaler. Ingår i skolningen ;0)
Örebro D´Artagnan (hopplös)
2012-09-25 18:29
Jag hoppas Yasin tar över Alim plats i stratelva en gång för alla.i
Örebro Lekiller
2012-09-25 18:19
Bastard/ sorry om ja missa en tabbe på Tomer. Sandquist har ju gjort betydligt fler i alla fall.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2012-09-25 17:48
Lekiller//

Chensinski gjorde väl någon tavla mot Norrköping? Kan inte minnas någon mer tavla så här spontant bortsett från Elfsborg förstås.

Jag tycker inte Chensinski är något bra val heller. Han känns fladdrig och osäker i många utav sina ingripanden, men så länge han får stopp på bollen och gör sitt jobb så är han ett bättre val än Sandqvist.
Örebro Lekiller
2012-09-25 17:18
Kan tänka mig att Sandquist målvakts spel stjälper mer än vad det hjälper backlinjen i många fall. Som någon skrev så har han väll spelat upp sig nu mot slutet och kan väll inte ensam lastas för de mål han släppt in. Det som är skumt är hur grymt ojämn han har varit. Som i matchen mot AIK så var han hysad i första sen kom en totalt huvudlös utrusning som sänkte hela ÖSK i slutet av första och sen i andra så var han en fantom igen. Killen är närmare 2 meter men jag tror aldrig ja sett honom greppa en höjdboll på hela säsongen när han blir attakerad. Boxar nästan allt istället. Tomer gjorde väll igentligen bara en riktig tabbe som jag kan minnas och det var rensningen mot Elfsborg som Izizaki aldrig mer kommer få samma träff på. Ingenting i jämnförelse med Sandquist alla blunders. Tycker Tomer borde få chansen igen. Killen är riktigt seriös och vill utveckla sig. Kör ofta extra träning. Såg honom i ett par u21 matcher och såg där inte alls lika fladdrig ut som han gjorde när han kom hit. puu långt inlägg. hehe
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Grohl
2012-09-25 16:35
Telle//

Jag förstår vad du menar :) Jag måste faktiskt ta tillbaka det jag sa, vi har en trupp som inte håller för allsvenskan utan en hyfsad målvakt. så.

Var det ett enat beslut att Jonas och Tomer var tillräckliga? Man hade ju fasen båda två på provträning.. Skandal, men inget förvånar en längre med detta laget.

Nästa år vill jag se Rinne!
Örebro Telle
2012-09-25 16:23
Retarded Jimmy //

Som det brukar heta: man är väl oskolad till motsatsen bevisats...? :)

Tom Hell //

Sandqvist har nog ändå höjt sig lite under året. De fyra,fem första matcherna gjorde han rena tavlor, det gör han inte längre i samma utsträckning. Bortsett från första målet mot AIK senast är målen numera "bara" tveksamma. Inte riktiga misstag som man kan lasta honom rent ut för, men hela tiden på gränsen till att det ser passivt eller billigt ut, vilket förstås är illa nog i längden.

Grohl //

Håller med dig, utom den sista meningen: "Vi har en trupp som borde klara sig kvar i allsvenskan även med en värdelös målvakt."

Tyvärr har vi en trupp som ligger näst sist, med 10 poäng ens upp till kvalplats, och som släppt in mest mål av alla lagen i allsvenskan, med en värdelös målvakt...
Örebro Grohl
2012-09-25 15:48
Den målvakt försvaret har störst förtroende för ska stå. Personligen skulle jag inte ens ge Sandqvist förtroendet att stå i korvkiosken - men om försvaret känner att de är trygga och kan spela det spelet PeO vill med Jonas i mål (vs. Tomer då), ja då ska han väl stå också.

Vi har en trupp som borde klara sig kvar i allsvenskan även med en värdelös målvakt.
Örebro Tom Hell
2012-09-25 15:06
Lustigt, satt just igår kväll och tänkte på det där med målvakterna och målvaktsträningen. Tränarna måste ju se bristerna i Sankans spel. Så hur jobbar de med det? Eller är Sankan inte mottaglig för kritik. Eller vad? Trots att jag inte hållit med om all kritik Sankan fått under säsongen så ser jag ju ändå att det finns några tydliga brister där. Får hoppas att förtroendet av att spela regelbundet kan höja honom lite snart.
Örebro Retarded Jimmy
2012-09-25 13:25
@Telle:


Man kan ju tycka att snart en hel säsongs "skolande" med vår målvaktstränare borde ge något? Annars kan vi ju spara in den löneposten och kicka Mv-tränaren? Jag menar hur länge är man "oskolad" under utbildning?
Örebro Telle
2012-09-25 12:49
Bastard on Parade //

Inga motargument där... :)

Jag skulle också gärna se att Tomer fick chansen istället. Även om jag inte heller ser honom som en förstemålvakt att bygga på, så tror jag han skulle göra ett minst lika gott jobb som Sandqvist.

Min invändning mot Tomer är att han är för oskolad och flaxig för att ge stabilitet och grundtrygghet till försvaret, men Sandqvist är inte ett dugg bättre på den punkten. Han rör sig och agerar visserligen mer som en skolad målvakt ska göra mellan tillfällena, men i skarpa lägen är han lika passiv som Tomer är flaxig, så det skapar ingen som helst trygghet ändå.

Däremot har säkert P-O försökt skapa lite kontinuitet med att konsekvent matcha Sandqvist, och den tanken kan jag köpa, även om det tyvärr inte har gett resultat nog.
Örebro Bastard on Parade
2012-09-25 12:12
Telle//

Samtidigt har Chencinski hållit nollan 2 gånger av 8 spelade matcher. Hans räddningsprocent på 70% är förvisso inte heller särskilt imponerande, men till skillnad från Sandqvist så försöker han åtminstone röra på sig för att stoppa bollen.
Örebro Telle
2012-09-25 11:40
Fråga: Hur kan Gefle, som bara har gjort 18 mål framåt, ligga 10 poäng före oss i tabellen när vi har gjort 23 mål?

Svar: Deras målvakt Mattias Hugosson har en räddningsprocent på 78 % och har hållit nollan 8 gånger på 23 försök.

Jonas Sandqvist har en räddningsprocent på 63 % och har hållit nollan en (1) gång på 15 försök. Det är den näst sämsta räddningsprocenten av alla 27 målvakter som har stått i årets allsvenska. (Den ende som har sämre siffror är Erik Dahlin i IFK Göteborg, och han har bara stått 7 matcher.)

Jag vet att man till skillnad från i ishockey ska ta räddningsprocent i fotboll med en stor nypa salt - eftersom det är så pass mycket färre skott per match i fotboll spelar slumpen en större roll i statistiken. Siffrorna säger självklart heller inget om vilken hjälp målvakterna fått av utespelarna i försvaret, eller om målen de har släppt in har varit rena målvaktstavlor eller fantastiska skott som har varit omöjliga att rädda.

Men efter tillräckligt många matcher ger de ändå en viss indikation på hur läget ligger. Och statistiken säger följande:

Hugosson i Gefle släpper in ett av fem skott, och håller nollan var tredje match.

Sandqvist i ÖSK släpper in var tredje skott, och håller nollan var femtonde match. 25 av de 26 andra målvakterna i allsvenskan har bättre statistik. Samtliga som har spelat 10 matcher eller mer har det. Faktum är att en räddningsprocent på 63 % bara skulle räcka till en 23:e plats av 25 i superettan. (Ja, ja, jag vet att man inte kan jämföra så, eftersom det är olika nivå på spelet, men faktum kvarstår - i förhållande till sin liga är det en riktigt usel siffra.)

Ser man bortom statistiken, och hävdar att det bara är meningslösa siffror som inte ger en rättvis jämförelse, utan istället bara ser till spelet på planen ser jag i Hugosson en erfaren och stabil målvakt av hög allsvensk klass. I Sandqvist ser jag en målvakt som ser ängslig och passiv ut i de flesta situationerna, och som släpper in i snitt nästan två mål varje match som nästan samtliga ser aningen för enkla ut. Med liten eller ingen hjälp av försvaret, ska jag dock lägga till till hans försvar, men det ändrar inte på sakfrågan - vi behöver en ny målvakt.
Minatankar
2012-09-25 11:00
Roligast är det att slå Malmö FF och IFK Göteborg beroende på hur spelare, styrelse och journalister uppträtt under årens lopp.

Glömmer aldrig den kända sportjournalisten i Malmö som ondgjorde sig över att ÖSK spelade så defensivt. Det gjorde han samma år som ÖSK vunnit näst högsta divisionen med fler mål än jag tror någon annan klubb presterat...

Av någon konstig anledning har jag alltid uppskattat Stockholmslagen. Tror att det beror på att de alltid visat ÖSK respekt och uppskattat att komma och spela i Örebro.

När det gäller övriga lag, t ex IFK Norrköping, har jag delade känslor. Under många år levde de gamla "gubbarna" på läktaren i Parken på att klubben vann SM för 50 år sedan. Men visst, nostalgi och stolthet är viktigt.

Kan ändå tycka att det är kul om det går bra för IFK Norrköping så att inte Allsvenskan domineras av de tre storstadsregionerna.

Men mot ÖSK får de stryk. :-)

Örebro kenya
2012-09-25 10:49
De e vi som är Örebro! Krossa Peking.
Örebro Retarded Jimmy
2012-09-25 10:10
@Saywee:


Hehe ;)
Örebro pemo
2012-09-25 09:58
Saywee// OK, du skall få en usel:
Stockholmarn till göteborgar´´n:
Har ni rekor?
G: Rekor? Vad är det?
S: Ja, sånt man eter.
G: Maneter? Nä, det serverar inte vi.

En vits så dålig att den nästan bränns.
The Breez Lynard Skynard
AIK Saywee
2012-09-25 08:46
RJ, joo det blir dom, som TOY, då kan man njuta länge av den goda smaken ... seghet är inte alltid av ondo, även om styrelsen borde vara lite kvicktänkt ibland, iallafall någon gång ;)

Nej nu blir det jobbet ....
Örebro Retarded Jimmy
2012-09-25 08:36
@Saywee:


Blir inte räkor sega i ugen?
AIK Saywee
2012-09-25 01:03
OK, godnatt, men om ni vill lyssna på en fantastisk låt, även om det är OT ...

... så blir det LIFE GOES ON, Gerry Rafferty ..

pemo, ge mig ett svartvitt svar .... pm, eller ...

Heja SPORT !!!


(NU MÅSTE RÄKAN UT UR UGNEN)
AIK Saywee
2012-09-25 00:40
Regnet kom in över gattet för några timmar sedan, i morgon förmiddag kan ni kanske få det i mittens rike, men på onsdag, då tar vi tre poäng mot Peking, så är det bara och 2-0 till Sport som vanligt, vädret blir vackert och giganterna kämpar i strålkastarnas sken :)

Heja SPORT, ngu !!!
AIK Saywee
2012-09-24 23:55
Lekiller, 23:37,

jag har hört/läst så mycket om Sixten´s förlängning, att jag inte vill skriva om detta, men några i styrelsen borde lämna beslutsfattandet omedelbart. (OBS att jag skriver Sixten, han kanske inte var så jädra envis som jag inbillade mig, förlåt alla som jag stört sig på detta ältande om "den envise").

Undrar om jag snart vågar mig på lite måltjöt,
något som jag hållit inom mig någon vecka ....

... jag vill ju inte tjata eller dra på mig avstängningar,
våldsfavorisering och personpåhopp tänker jag inte pyssla med,
för det är ju utanför sunt förnuft,
sådan behövs ju inga skrivna regler för ....

Heja SPORT !!!
Annons: