/fotboll/osk/forum/2317.aspx/fotboll/osk/forum/2317.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2012-10-10 22:46
Men den här grejen då ...

".... sedan undrar jag som vanligt, vad är "hela poliskostnaden", för det kan ju knappas omfatta vad som händer utanför arenan och utanför "matchtid".

Endast polisinsatser under match på arenaområdet, eller?"

För annars måste ju t.ex. även krögarna ansvara och betala för vad som händer utanför krogområdet även innan, men främst efter öppethållning, bara som ett exempel alltså.
Örebro Retarded Jimmy
2012-10-10 22:16
@Saywee:


Jag är dålig på bolag och sånt. Men var det inte så att man bolagiserade för att det nya bolaget kunde "köpa" alla spelarna och på så sätt kunde ÖSK få in kapital att balansera upp med vilket man hoppades att det i första hand skulle klara klubben från konkurs men också rädda licensen. Sedan fattades det 500 000 sek ändå för att rädda licensen. Dessa 500 000 stred ÖSK och licensnämnden om då man såg på det på olika sätt. ÖSK överklagade väl 2-3 ggr el något sånt.

Så bolagisering är till för att skapa förutsättningar att få in riskkapital till klubben.

Har jag fel får ni gärna rätta upp mig. Tror ÖSK-Kalle och Mina Tankar kan detta på sina fingrar
Örebro Grixx
2012-10-10 22:07
DaSa// "Vi vet att ÖSK inte kan få till bra kontrakt"... jag tror inte att du räknar med att alla kontrakten är dåliga.

Hur många % av alla kontrakten tror du är dåliga? Svara nu inte "tillräckligt många";-)

Det har ju varit en hel del skriverier om några kontrakt som inte har varit klockrena. Även att klubben i någon form av överoptimistiska tankar verkar ha gett Grahns en väldigt hög lön samtidigt som andra haft väldigt lite betalt istället.

Jag har själv inga siffror idag hur kontrakten ligger. Någon har för något år sedan lagt ut ÖSK-lönerna men nu är det så väldigt många nya spelare.
AIK Saywee
2012-10-10 21:58
DaSa, det där har även jag klurat över utan att finna svar, men det är ganska bråttom med att hitta en perfekt organisation som kan jobba framöver och troligtvis och tyvärr bör inrikta sig på SE-spel 2013.

Jag förmodar dock att Ljung tränar ÖSK 2013, men sedan?
Vem blir Sportchef och när?
Hur kommer styrelsen att "formeras", nästa år är det dags att välja?
Organisationsförändringar?
Spelarflykt?
Gräset?

Det är många frågor och det verkar som att det fortfarande är lite förvirrat och trögt, ingen verkar veta vad som är på gång, som vanligt ...

Jag kan bara hoppas att "Uppropsgänget" kan få lite ordning på klubben, för jag vet att där finns det mycket kompetens, känsla och erfarenhet !
Örebro Lekiller
2012-10-10 21:49
Vi får väll hoppas på att de har något om framtiden tills 28 och det öppna mötet i alla fall.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro DaSa
2012-10-10 21:39
Grixx/ Så länge som inte ÖSK går ut med hur många spelare eller hur mycket lönekostnaden kommer att sänkas totalt med de nya kontrakten så utgår jag från att det är småpengar. Vi vet att ÖSK inte kan få till bra kontrakt.

Sen så börjar jag undra när nya organisationen bli klar. Nu när SE är ett faktum så måste vi börja bygga för nästa säsong och då skulle de ju vara bra om vi hade en ny sportchef på plats.
AIK Saywee
2012-10-10 21:21
D´Artagnan, du har kanske rätt angående avveckling.

Varför bolagiserade man egentligen från början, vad ville man åstadkomma?

.... sedan undrar jag som vanligt, vad är "hela poliskostnaden", för det kan ju knappas omfatta vad som händer utanför arenan och utanför "matchtid".

Endast polisinsatser under match på arenaområdet, eller?

tjat-Saywee
AIK Saywee
2012-10-10 21:16
Nej, nu bygger vi framtidens ÖSK med lirare som Berisha, Atashkadeh och Holmberg.
Örebro D´Artagnan (hopplös)
2012-10-10 21:14
Dags att avveckla bolagiseringen hos ÖSK?
För detta talar Polisen beslut att fakturera hela poliskostnaden och skatteverkets beslut att spelaraffärer med förlust inte får påverka balansräkningen
AIK Saywee
2012-10-10 21:08
Grahnvärvningen blev med facit i hand helt fel, totalt fel, fiasko helt enkelt.

Denna spelare saknar totalt klubbkänsla, vill bara dra på sig en massa kort, precis som jag trodde, två år i varje klubb, högst.

Undrar om någon annan klubb vill ha denne "härförare" i sitt lag?

Köp Abgar !!!
AIK Saywee
2012-10-10 20:58
Gammelguliganen

En vacker historia som verkligen berör ...

... må Lennart slippa lida alltför mycket, alltför länge.
Örebro Bulten i Boo
2012-10-10 20:54
@Retarded Jimmy:

ok, tydligen gick han till SSK 1980...
Örebro Retarded Jimmy
2012-10-10 20:39
@Bulten i Boo:


Kneten stannade
Elfsborg Gammelguliganen
2012-10-10 19:58
Ert fina -68 lag som kom 5a i allsvenskan:

Spelare: Sören Andersson, Horst Bruhn, Anders Carlsson, Anders Edh, Bengt-Ove Eriksson, Åke Eriksson, Olle Gustafsson, Yngve Hindrikes, Per-Anders Jonsson, Kenneth Karlsson, Lennart Kjellin, Göran Kummelstedt, Sven-Gunnar Larsson, Benny Lennartsson, Leif Leufstedt, Thomas Nordahl, Hans Nordin, Ronnie Olsson.

Tränare: Lennart Samuelsson.

Lennart Samuelsson är Elfsborgare och mångfaldig landslagsman. Han blev bronsmedaljör vid VM 1950 och vid OS 1952. Vid VMet 1950 valdes han in i världslaget (högerback).

Lennart är nu dödssjuk som 88-åring. I länken kan ni läsa hur oerhört mycket fotbollen betyder för en människa, för oss alla som räknar oss till fans. Nu råkar det handla om en Elfsborgare - ÖSKare men fotbollens påverkan är nog allmängiltig. Se länken: Inte ens Alzheimers kan besegra en fotbollsidentitet.
Örebro Bulten i Boo
2012-10-10 19:40
Vill tydliggöra, jag menar alltså: I övergångssumma till annan klubb. Att sedan klubben betalar X tkr, eller snarare X mkr i signon kanske är en annan sak. Ingenting man kan räkna med att få tillbaka. Värvningen av Grahn känns lite som när ÖIK 1979 (tror jag det var) lockade hit gamlingarna Hardy Nilsson, Krobbe Lundberg och Martin Karlsson som ersättare för flyktade ungdomar som Kneten, Roffe Ericsson och Christer Löwdahl... Eller ÖSK:s värvningar av spelare som Dala och Arnor. När man värvar spelare som rimligtvis snart faller för åldersstrecket så borde det väl vara självklart att man inte kan räkna med någon försäljningssumma? Sorry ungdomar att jag drar paralleller till sånt som hände i "forntiden".. ;-)
Örebro Grixx
2012-10-10 19:36
Klubben sa att det fanns klausuler om lönesänkningar vid ev nergradering till S1
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro DaSa
2012-10-10 18:58
Det står ju inget nytt i artikeln. Hoppades att det skulle stå att Grahn ville bryta kontraktet men står ju nästan tvärtom. Han kommer att vänta så länge som möjligt och hittar han ingen som matchar hans 150 000kr/mån så kommer vi få dras med honom även nästa säsong. Som jag har skrivit förut så motsvarar 150 000kr/mån fem stycken genomsnittsavlönade SE-spelare.

Att hoppas att vi skall få betalt är naivt, enda chansen som jag ser att vi skall bli av med honom är att han får ett USA kontrakt.
Örebro Bastard on Parade
2012-10-10 17:40
@Bulten i Boo:


Jag jublar högt om vi blir av med Grahn. Känns hemskt att känna så om en ÖSK-spelare, men det är så det är tyvärr. Även om jag tycker det vore fantastiskt skönt om Grahn lämnar så har jag rätt att vara kritisk till upplägget med kontraktet. Han kom visserligen som bosman, men tror du inte han har plockat ut en signon-bonus?

Jag hoppas innerligt att ÖSK inte betalat ut signon-bonusen i sin helhet utan att den är villkorad per säsong som han spelar i ÖSK. Eftersom det är professionella ÖSK vi talar om så lär det givetvis vara en utopi.

ÖSK har troligen betalat en signon i tron att få behålla Grahn i 2 år. Utöver det har han fått en fin lön. Då är det katastrofalt om Grahn ensidigt får bryta kontraktet vid en degradering om han fått signon baserat på en kontraktstid på 2 år. ÖSK har då haft en budgeterad kostnad per år som helt plötsligt blev ganska mycket högre för Grahn.

Spekulationer givetvis, men när det rör sig om ÖSK och kontraktsskrivningar har man god anledning att utgå ifrån ett worst case scenario.
Örebro Retarded Jimmy
2012-10-10 17:29
@Bulten i Boo:


Skulle vara intressant att veta hur mycket Grahn har kostat klubben per spelad match? Alltså om man tar alla kostander med sign on, lön, försäkringar etc och delar med antalet matcher han deltagit i. Han har väl i snitt varit avstängd var fjärde match och därutöver skador.

Geniala klausuler har ÖSK alltid skrivet. (Almebäck,Astrit, Kim Olsen). Det gemensamma i alla är att makten alltid lämnats till spelaren.
AIK Saywee
2012-10-10 17:04
Kardinalen, 09:32,

tråkigt, när supporten behövs som mest verkar den försvinna :(Sälj Grahn fort som fahn !
Örebro Bulten i Boo
2012-10-10 15:54
@Bastard on Parade:

Vad jag förstått så kostade Grahn ingenting i övergångssumma, så att man inte får något vid en ev övergång till en annan klubb är väl enbart en logisk följd? Finns det någon på detta forum som levt i den tron. Kan inte tänka att han tänkt sig annat än att lämna ÖSK som Bosman (som han väl gjort vid alla(?) sina tidigare övergångar). Eller alternativt gratis genom någon klausul likt denna som nu nämns.
Så mycket som det gnällts på Grahn på detta forum så borde väl alla gnällare nu vara nöjda med en sån här utveckling!? För, om kontraktet bryts så blir ju ÖSK också befriat från alla löpande Grahn-kostnader vilka lär vara höga om det som skrivits på forumet stämmer...
Örebro Mattias69
2012-10-10 15:07
@Bastard on Parade:


I Grahns fall är väl besvikelsen över hans insatser i förhållande till hans lön så stora att man nog får dra en lättnades suck och vara glad att bli av med lönekostnaden istället för att gräma sig över missade försäljningspengar.
Örebro Marquis de Sade
2012-10-10 15:02
Grahn har inte bara kostat oss otroligt mycket pengar i lön osv. Är övertygad att han dessutom indirekt kostat oss en allsvensk plats hur mycket den nu är värd i pengar.

Grahn om du läser här: dra åt helvete och lämna tillbaka pengarna.
Örebro Bastard on Parade
2012-10-10 14:27
@pemo:


Man undrar ju vilka fler som har sådana där klausuler. Tror ingen blir missnöjd om Grahn lämnar, men det måste vara det dyraste kontraktet ÖSK har skrivit med råge om han kan lämna gratis efter en säsong.
Örebro pemo
2012-10-10 14:02
Jaha, då var det dags igen
Örebro Karlstruum
2012-10-10 12:41
Conjuration: Tv4 Sport har inprincip sänt varje match som HBK, Hammarby och något mer lag varit med i. Känns som vi kommer bli högprioriterade där. Visst, man missar kanske en del matcher, men mestadels lär dom sända oss. Hoppas jag iaf.
Örebro Conjuration
2012-10-10 12:27
Alla dessa landslagsuppehåll :( kul dock att Almebäck blev uttagen :) Farligt med superettanspel. Det påverkar våra chanser negativt att vinna SM guld 2015. Hur blir det med ÖSK streaming i superettan? Det är väl inget som csports bryr sig om?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro pemo
2012-10-10 10:29
ÖSK-Karl // Då blir det ju lika nästa år. Att ha ÖSK som tröst menar jag. Då spelar ju de också i en serie under eliten. ;)

Men jag hoppas att någon ser potentialen i ÖSK trots allt. Vi är ju kvar i Svenska cupen! Visserligen ramlar vi ur av egen kraft och får kanske inte samma " vi-mot- dom-känsla" som när vi tvångsförvisades, men om laget visar för oss fans att det verkligen finns en anledning att ta det till sitt hjärta igen, så kan nog 2013 trots allt bli ett spännande år.

Fast det förutsätter att någon i organisationen är lite PR-sinnad också.
Tänk om vi sen kunde få ett trendbrott i fotbollen och fick se fler skott på mål. Nu skall det ju dribblas och försöka med instick i mitten. Och det har vi ju sett hur det har gått.

Så trösten inför nästa år är väl att vi inte blivit utskåpade så ofta. Utan oftast fallit på den egna impotensen framför mål. Hoppas verkligen att den som tränar ÖSK nästa år ( PEO ? ) vågar prova lite olika platser för de kvarvarande spelarna och inte bara håller fast vid inkkörda spår.
Förslag att göra Astvald till modern högerback. Haddad til mittback och Leonidsson tilltorped på topp.

Men vad vet jag? Är ju bara en blåögd supporter som alltid vill att ÖSK skall vinna.
Trots kvarvarande målvakter.......
Örebro widemarsh
2012-10-10 10:27
Kardinalen// Inte en ramsa på hela matchen stämmer inte riktigt, under första halvlek sjöngs det faktiskt några ramsor. Däremot var andra halvlek helt död. Kändes som att Tomers utrusning var väldigt knäckande på klackens vilja att sjunga.
Kardinalen
2012-10-10 09:32
@Saywee:

Nej, klacken var jäkla död. Inte en enda ramsa på hela matchen, vad jag kan påminna mig där jag stod alldeles intill. Luften har tydligen gått ur Kubanerna.

Men, däremot tyckte några i klacken det var kul att (okej, något skämtsamt) håna Simon Helg och Oscar Berglund.
Annons: