/fotboll/osk/forum/2305.aspx/fotboll/osk/forum/2305.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro D´Artagnan (hopas på snabbt avancemang)
2012-10-23 08:37
Ska man se detta uttalande från Sjögren att stortchefen är tillsatt men inte kommunicerad:
"Det kommer vara Magnus Sköldmark som för diskussionen med spelarna, eftersom han är framtiden och jag inte kommer vara kvar, säger Sjögren."
Örebro Elliot2007(Bygg in hörnen på Behrn Arena!)
2012-10-23 08:33
Om nu Grahn tycker att han ska mjölka oss på pengar en säsong till så låt honom sitta på läktaren. Då lär väl det här iaf bli det sista kontrakt han skriver. För att inte platsa i SE lär väl inte göra honom hetare på spelarmarknaden.
Låta honom spela U-21 tror jag inte är nån idé. Där lär han väl se till att bli avstängd eller "skadad" så han slipper spela.
Fy fan vilken dålig affär detta visade sig bli :-(
Örebro Einar B
2012-10-23 08:32
Hur som helst. "Ljung-effekten" uteblev kan man ju säga.
Han hade en uppgift. Rädda klubben från nedflyttning. Nu sprack det och det är enligt mig bara börja om på ny kula.


Örebro Bastard on Parade
2012-10-23 08:27
Jag vet inte riktigt vad som gör mig mest illamående:

Tobias Grahn om kontraktet:
"Hur ligger det till då?
– Jag vet hur mitt kontrakt är skrivet. ÖSK får inte säga upp det. Jag har ett tvåårskontrakt med ÖSK."

Sjögren:
"Hur kan det komma sig att Peo och Tobias hävdar två helt olika saker?
– Det kan jag inte heller svara på. Jag kan varken bekräfta eller dementera något. Vi kommer ha dialoger med spelare framöver. Det kommer vara Magnus Sköldmark som för diskussionen med spelarna, eftersom han är framtiden och jag inte kommer vara kvar, säger Sjögren."

Sköldmark och Grahn alltså. Då ställer jag in mig på division 1 eller konkurs till 2014.
AIK Saywee
2012-10-23 08:17
@Einar B:Inledningsvis ja, men de senaste 30 envisa matcherna kunde man ju ana oråd, vet inte vad som hände med med honom och hans älvor, men något blev ganska fel i klubben ...

... filosofin slutade kanske fungera?
Örebro Einar B
2012-10-23 07:52
Valderinho:
Jag vet inte om det är just Sixten jag saknar? Det jag däremot saknar är hans filosofi. Vi spelade stundtals bländande fotboll med fart och fläkt.
AIK Saywee
2012-10-23 07:50
Ur dagens pappers-NA

"Delade meningar om Grahns framtid"

"- Jag har fått det tillsagt av både klubben och av Tobias själv, att i det fall att vi åker ner i Superettan så gäller inte Tobias kontrakt, säger ÖSK-tränaren Peo Ljung"

"- Jag vet hur mitt kontrtakt är skrivet, ÖSK får inte säga upp det, hävdar Grahn"

Fy Fahn !!!
Degerfors Mr Niceguy
2012-10-23 01:00
Hoppas det är OK att ut börja rita lite hos Er. Grattis till A A. Kommer bli ett lyft för Er ! Satt faktiskt själv lite o hängde med honom o Tjärna Vi såg storbild på 90-talet. ( hoppas att nån av Er kan ge mig lite feedback o tillföra energi tillbaka på denna utläggning). Landade i stan på 70-talet. Började se lite på ÖSK bl a tillsammans med min gamla skolkompis Svennis. Vi stod kortsida mot Idrottshuset. Min favoplayer blev direkt Stig Pettersson. Han var även Stockholmsjournalisternas favorit. Tyvärr fanns inte matchens lirare då. Nu till det som var tänkt att skrivas om !
Ni är på helt på rätt väg ! Båten börjar ros åt rätt håll. Förändringar görs på här o där. Yngre spelare kan vara med o fightas om en starttröja. Drömmar kan förverkligas. Några av nuvarande dyra spelare får promenera vidare. Ut blir dock inte afraid av hur Ni tänker formerar Er trupp. Faktisk mer rädd i Vasatunneln en sen kväll. Ni kommer att må bra i superettan bättre än i allsvenskan ( jag gillar inte när topplag kastar sig mot den svagare motståndaren vilket hände nyligen ). Vilken match tänk själva ! Ni aktualiseras i TV4 sport. En kanal där det sitter 2 kompetenta o snackar. Bl a Anders Andersson som kan otroligt mkt om vår kära sport. Dock önskar jag inget hellre än att vi tillhör samma liga kommande season. Vill gärna äta makrill nästa år. Det gäller att på detta forum snygga till sin talan annars raderas man direkt. Ni kommer att få ett snitt på minst 6000 hemma med medföljande drag på läktarn. Lite som vår förre statsminister , partiledare o Elfsborgssuporter Ingvar Karlsson(S) sa: " Det blir lite drag under galoscherna ". Mkt publik gynnar oxå de som räknar. Man kan investera i en långsiktlig utveckling av spelare som inte kostar " skjortan ". Alla möjligheter öppnas. De yngre får åka med på Era träningsläger o bli väl omhändertagna av de äldre. Hade faktiskt säsongskort ett flertal säsonger nyligen men bytte till hockey. Jag har ett problem: (Jag kunde vara far el farfar till många av Er). Problemet är: min stora irritation att vissa får köpa sprit m m inne på arenan. Jag tycker inte det är rätt väg att få in stålar på särskilt när så många yngre är där. Nog om detta. Förhoppningsvis tillhör vi samma härliga liga nästa år. Garanterat bestående av lag som GAIS o ÖIS , några fr Halland kanske HBK/ Varberg el Falkenberg, J Södra, skånelag som BOIS, ÄFF, troligtvis TFF ( är för bra för div 1 såg dem köra över IFK GBG 2011), åtminstone ett lag fr Tälje, Bajen, Brage, L-Kile ( skräckarenan där ni fick till en vändning för några år sedan då en ung spelare blev inbytt o räddade Er: Han är ej kvar hos Er o dessutom långtidsskadad karriären kan vara över tyvärr ( hette han inte Micke Jidsjö o hade en långhårig centerpappa som lirade många år i RIK där även A A varit både som spelare o tränare ). Jag säger nu GOOD NIGHT o ser gärna fram emot något litet svar nån gång / Mr Niceguy
Minatankar
2012-10-22 22:06
I länken nedan lite underhållning av Chris Waddle.
Minatankar
2012-10-22 21:55
Namn: Svartvitt forever
Sänt: 2012-10-22 21:52
Mina tanker 15.31//
Chris Waddle var även min favorit i engelska ligan med sin oengelska teknik och oförutsägbarhet. Sen var han även "passgångare" och hade en märklig löpstil som ytterligare förvirrade motståndarna. Minns honom med glädje.
//
Kul att du hade samma favorit. Ja, han hade en fantastisk förmåga att gå "rakt igenom" en motståndare i lågt tempo. Han hade antagligen ormögon som förlamade dem :-)
Han spelade mot ÖSK på Eyravallen en gång! Det var stort för mig. Som att se Messi i Barcelona.

Örebro Svartvitt forever
2012-10-22 21:52
Mina tanker 15.31//
Chris Waddle var även min favorit i engelska ligan med sin oengelska teknik och oförutsägbarhet. Sen var han även "passgångare" och hade en märklig löpstil som ytterligare förvirrade motståndarna. Minns honom med glädje.

När han och Glenn Hoddle spelade ihop kommenterade Arne Hegerfors en gång: "Hoddle och Waddle, det låter ju som ett komikerpar..."
Örebro Valderinho
2012-10-22 21:20
Haddad, Samuelsson, Attashadeh, Yasin, Ibrahim, Astvald, Rama, Hasani.
Holmberg, Saied, Bamberg, Berger,
Antonnen, Haginge, Wikström, Wiktorsson, Berisha.
Chencinski.

Nya in: Oscar.J/ Rinne, "Crespo", kreativ innermittfältare, Provspelare(Ayanda Nkili)

Ut: Alimi, Sankvist, Wowoah, Grahn,

Då har vi 22 i truppen. Men ska ner till 19-20 spelare.

Då ligger alltså 2-3 spelare bort från ordinarie truppen ytterligare.
Dom spelarna som ligger i riskzonen anser jag är Haddad(för skadad), Astvald(Yasin har visat mer), Berger( Moe har visat mer, men samtidigt har Berger haft hälsoproblem och inte visat sitt rätt Jag. Av dom övriga är det viktigt med både den ungdomliga bredden men samtidigt behålla rutin.


Örebro Valderinho
2012-10-22 21:03
"Ljung.... Jag vette fan. Är det någonting att ha kvar?"
Jag hoppas du skämtar. Det är det bästa som kunde hända för ÖSK.
Men du kanske vill ha tillbaka finnen..?
Örebro DaSa
2012-10-22 21:02
Som jag har skrivit förut, skall vi ha råd att värva ngn ny spelare så måste vi rensa ordentligt. Jag vill inte att vi förlänger med ngn av de som sitter på utgående kontrakt. Eventuellt att vi förlänger med Wiken om Berisha försvinner. Sen undrar jag hur Grahns kontrakt såg ut, eller går han med på att riva det?!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Einar B
2012-10-22 20:40
Ljung.... Jag vette fan. Är det någonting att ha kvar?
Lika bra att rensa ut allt ont.
Hur som helst. Detta var mitt sista ( och snudd på första ) negativa inlägg här på forumet.
Nu måste vi se framåt. Nästa sesse kommer bli hur spännande som helst. TV4 hårdsatsar och det kommer bli bra drag.
Bajen, Degerfors och klassiska ÖIS kommer på besök.
Nä, upp med giporna. Vi kommer tillbaka. Kanske inte till nästa år men med en sund målsättning spetsad med en ung välutbildad trupp ( Alec ) kommer vi klara det. Var så säkra. Traditionen gör oss starka.
Bara ladda om batterierna och att alltid försöka prata bra om ÖSK.
Oavsett!
Kom igen ÖSK!
Mjällby Kapten Jak
2012-10-22 19:43
Trist att ni åker ner.
Jag hade i och för sig blivit väldigt imponerad om ni klarade er kvar i AS.

Grahn har redan lämnat ÖSK?
Smaash
2012-10-22 17:57
Hallå alla där ute :)
Jag har startat en la liga blogg men nästa säsong ska jag även började oddsa på allsvenskan.
Bra blogg för er som gillar att oddsa och ni ser mina funderingar kring matcherna.
Har följt la liga intensivt i 6 år , förra säsongen började jag på 250 kr och slutade på 1780 då satte jag 50 kr per match helt ok. Ni ser även mina funderingar kring Champions League imorgon och på Onsdagen.! Hoppas alla har det bra och kommer in och ger er eran syn på matcherna.!

Ses på bloggen dom som vill.
Ha de
Länktips: hajjen.bloggo.nu
Minatankar
2012-10-22 17:53
Med PeO och Alec blir den sportsliga ledningen tung gentemot övrig ledning och styrelse. Det är mycket bra. Varken bra om de skulle få för mycket att säga till om eller som tidigare, att styrelsen får det vad gäller rekryteringar och kontrakt.

Det är en balans mellan dessa maktforum som behövs. Tror aldrig Alec kommer att acceptera långa beslutsprocesser t ex. Han har, vet jag, pondusen att säga till när det behövs. Har jobbat med honom i princip dagligen under 5 år, så jag vet.

Gillar inte ja-sägare utan människor, precis som Alec, som ger motstånd och där man verkligen får övertyga varandra. Men det bygger på att man har respekt för varandra och har gott självförtroende utan konflikträdsla. Så bör det vara även i ÖSK.
Örebro Jonte R
2012-10-22 17:41
Med Axéns intåg och Peo:s uttalande om att det ska satsas på mer lokal profil så hoppas jag att det läggs mycket krut på att behålla en spelare som Holmberg och jag hoppas att både Rinne och Per Johansson hämtas från BK Forward. Hoppas att det även läggs krut på att locka tillbaka de talanger som flytt den här säsongen.

Får ÖSK behålla Berisha så kan det byggas en stark centrallinje kring honom, Hasani och Bamberg som kryddas med lokala framtidsspelare som Holmberg, Berger, Wiktorsson och Saeid.

Det finns många frågetecken som Haddad, Ataskadeh, Wikström och Wowoah att ta ställning till. Grahn, Alimi och Rama hoppas jag inte ingår i vårt återtåg.

Degerfors Mr Niceguy
2012-10-22 17:33
HEJ ALLA ÖSKFANS ! Beklagar inte att ni spelar i supereetan 2013. TVÄRTOM mycket intressantare serie än den grymt tråkiga allsvenskan. Detta kommer ge Er stora möjligheter till härliga matcher mot lag såsom Hammarby, Landskrona . Jönköping, Brage, kanske HBK, GAIS o förhoppningsvis mitt lag fr bruk nära Er. Vad sägs äntligen fylla Er arena. Hoppas vi i så fall har Samme i röd tröja. Ha förtröstan . Det kommer säkert minst 6000 i snitt på Era homegames då sannoligt kommer att parkera på övre halvan. Ni kommer oxå att ha möjlighet att låta spelare fr runt omkring fajtas om en starttröja. Vi fick Pontus J fr ÖSK Ungdom. Han gjorde en riktigt bra match igår hemma mot skitlaget ÄFF: HAVE A NICE MONDAY EVENING / MR NICEGUY ( tagit fr text av Alice Cooper )
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2012-10-22 16:46
Minatankar//

Inte mig emot :).
Minatankar
2012-10-22 16:39
Namn: ÖSK KRILLE (GFG 2015)
Sänt: 2012-10-22 16:12
Minatankar//

Ja, Haddad som mittback är ju ett alternativ, men en frisk Haddad och i form, så vågar jag säga att Haddad är superettans bästa anfallare.
//
Tänk om han blir Sveriges bästa mittback då? hehe
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2012-10-22 16:12
Minatankar//

Ja, Haddad som mittback är ju ett alternativ, men en frisk Haddad och i form, så vågar jag säga att Haddad är superettans bästa anfallare.
Minatankar
2012-10-22 15:57
Namn: ÖSK KRILLE (GFG 2015)
Sänt: 2012-10-22 15:34
//
Det är ju en medicinsk bedömning som krävs. Utgår från att Försäkringskassan och privata sjukförsäkringar betalar hans lön när han inte kan spela eller träna.

Om William och han blir friska skulle jag gärna vilja se William på topp och Haddad som mittback bredvid Berisha. Vad säger du?
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2012-10-22 15:34
Minatankar//

Atashkadeh är en bra djupledslöpare och bra avslutare. Hur ser du på Haddad? Ska man chansa på att han håller nästa säsong?
Minatankar
2012-10-22 15:31
Apopå Willian Atashkadeh; jag fullständigt älskar goda dribblers som Messi mfl.

Den spelare jag gillade bäst på sin tid var ändå Chris Woddle. Han var så kreativ och irrationell att han inte bara lurade upp motståndarna på läktarna, utan lurade även medspelare, domare och publik. Bättre underhållare får man leta efter. Totalt oförutsägbar. Underbart!
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2012-10-22 15:26
Det jag glömde är att jag gärna ser att Crespo lånas/köps in till nästa säsong. Men då krävs också att någon anfallare lämnar ÖSK.
Minatankar
2012-10-22 15:23
Namn: ÖSK KRILLE (GFG 2015)
Sänt: 2012-10-22 15:17 Ändrat: 2012-10-22 15:19:23
ÖSK Fans//

Är Atashkadeh hel så ska han starta. Då får väl Yasin förpassas till bänken och Holmberg den platsen.
//
Håller med dig. En skadefri William i form torde platsa i alla svenska lag. Han har många kvaliteter. Inte minst gillar jag att han kan hålla bollen även om han är omringad av flera spelare. Därmed skapar han öppningar för andra spelare samtidigt som han kan dribbla av dem allesammans, något som är en av de viktigaste beskrivningarna av god fotbollsunderhållning tycker jag :-)
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2012-10-22 15:17
ÖSK Fans//

Är Atashkadeh hel så ska han starta. Då får väl Yasin förpassas till bänken och Holmberg den platsen.
Örebro widemarsh
2012-10-22 15:15
Saywee// Jag var iaf väldigt skeptisk till värvningen av Grahn, minns inte om jag skrev så mycket om det här inne dock. Var rädd att han skulle kosta mer än han smakar. Men att det skulle bli såhär illa kunde jag aldrig gissat!

Lekiller// 9 mål på elva matcher för ett bottenlag i superettan. Vore ren idioti att släppa honom till nästa säsong.
Annons: