/fotboll/osk/forum/2282.aspx/fotboll/osk/forum/2282.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro widemarsh
2012-10-31 10:14
Eyra// Tydligen är det bestämt/lottat att tvåan från Forwards serie möte det högst placerade laget från superettan. Dvs, som tabellen ser ut nu möts Forward och DIF. Skulle Trelleborg vinna med 3 mål mot Degen så går dom förbi och får möta Forward. Vinner Degen samtidigt som Falkenberg förlorar så undviker man kval helt och hållet.
AIK Saywee
2012-10-31 10:14
"Namn: widemarsh
Sänt: 2012-10-31 10:09
Haddad till Berisha på facebook:

"Congratz for the new contract with Helsingborg.
Are i leaving in januari ????
Did i sign for 3 years ??"
Hoppas det är ett sjukt skämt..."Vet inte om Haddad är sjuk, men skadad är han för det mesta .....
AIK Saywee
2012-10-31 10:11
Eyra, du är nog långt ifrån "Eyrafältet" men i rätt forum,
eftersom du diskuterar Superettafotboll och ÖSK´s tänkbara motståndare 2013.

Kan dock inte svaret på din fråga, har vi oflyt så kvalar både Forward och Degerfors bort sig och derby´na uteblir, liksom att de " stora" publiksiffrorna/publikintäkterna minskar, men med lite flyt så kan vi få med både Degerfors och Forward, tror jag ...

Tre länslag vore kul :)
Örebro widemarsh
2012-10-31 10:09
Haddad till Berisha på facebook:

"Congratz for the new contract with Helsingborg.
Are i leaving in januari ????
Did i sign for 3 years ??"

Hoppas det är ett sjukt skämt...
Örebro Eyra
2012-10-31 10:01
Fel forum, men säkert någon som vet:
Nu är inte superettan färdigspelad, men om nu Degerfors skulle hamna på kvalplats får man då automatiskt (efter geografi) möte Forward? Eller sker lottning; kan det bli Lunds BK?

Blir det Forward är allt upplagt för rysare.

Själv bor jag i Lund så jag ser gärna att de går upp, isåfall kommer jag kunna promenera ner i tofflor och se på Sportklubben nästa år.
AIK Saywee
2012-10-31 09:49
Hockey-Kalle, kul att du tittade in, upptäcker att vi skrivit ungefär liknande, nästan samtidigt, men vi kan ju ha fel, fast du brukar ju oftast ha rätt :)
Örebro "ÖSK-Karl (NEJ TILL ANSVARSFRIHET FÖR STYRELSEN)
2012-10-31 09:48
pemo 09:32//

Det är tvärtom. Alltså samma människor ser ÖSK:s matcher, de är ju inte många, 13 stycken. När det gäller ÖHK kostar det en mindre förmögenhet om samma folk går på alla deras matcher. Alltså är det mer skiftning av publik vad gäller ÖHK.

Undantaget är KS (kvalserien), men då är det ju lapp på luckan och drygt 5.000 betalande åskådare varje match. De flesta köper ju då kvalseriepaketet för att vara säker på att komma in. Även om ÖHK skulle missa KS, då blir det ju istället ett PO-paket (playoff-serie).

Tror ÖSK har mycket att lära av ÖHK. Skulle dessutom ÖHK en dag nå ES, då ligger ÖSK ännu värre till vad gäller sponsorer.
AIK Saywee
2012-10-31 09:46
pemo, jo jag kan räkna på detta vis när det gäller intäkter per säsong, men jag vet inte exakt vilka intäkter som genereras.

Låt mig gissa att hockey´n tar in 150-200 kr per åskådare och 25-40 för körv, kaffe och souvenirer, då blir det många slantar, eftersom det är dubbelt så många matcher som i fotbollen, eller?

pemo, egentligen trodde jag att intäkterna var det totala man fick in under en säsong, dvs det snittpubliken betalar under totalt antal matcher och lite till.

Men jag kan ha fel?

Dessutom är det sådant som jag inbillar mig att sponsorer kollar in, dubbelt så många exponeringar, bara som exempel och dessutom i media?

Om det är samma personer som går på matcherna i fotboll eller hockey, det begriper jag mig inte på vad du menar, för jag är alltid samma person oavsett vad jag beskådar, bara som ytterligare ett exempel.

I hocky´n är det är olika priser för olika matcher, vill minnas att det finns tre olika prisklasser, dvs derby´na VSK/Karlskoga samt Leksand och Djurgår´n, är lite dyrare än andra matcher, men jag kan inte exakt vilka priser det är, men ganska smart ändå. Är det likadant i fotbollen, jag vet inte?
Örebro "ÖSK-Karl (NEJ TILL ANSVARSFRIHET FÖR STYRELSEN)
2012-10-31 09:37
Saywee//

ÖKH är väldigt smarta vad gäller prissättning. Tror det är tre olika nivåer vad gäller prissättning, vet att det är minst två. De dyraste biljetterna är mot Västerås, Leksand, Djurgården och Karlskoga. De matcherna är det mycket folk på. Många väljer endast dessa. En sittplatsbiljett kostar då ca.230:- och sedan blir det så klart en hel del kioskförsäljning.

Jag känner en tidigare men fortfarande engagerad styrelsemedlem i ÖHK. Han sa att de i år ligger drygt 1.000 personer över förra årets snitt. Samtidigt hade de bara marginelt höjt budgeten på antal åskådare. Vad de höjt är biljettpriserna. Trots detta kommer det alltså mycker mer folk. Håller med Jimmy att de inte spelar lika rolig Ishockey i år så här långt. Ändå drar man så mycket mer folk?!

Just det är ju något sponsorer tittar mycket på när de väljer mellan ÖSK och ÖHK. Med tanke på att det också är betydligt billigare sponsorpaket hos ÖHK är det naivt att tro just att inga sponsorer lämnar ÖSK för ÖHK.

Så den budget Jan Karlsson talar om med 5.000 åskådare och bibehållna sponsorintäkter är med största säkerhet återigen ett av hans luftslott.
Örebro pemo
2012-10-31 09:32
Saywee // Jag vet inte om du kan räkna på detta vis. Det är ju i stort sett samma personer som går på matcherna. Enda avvikelsen är väl en liten klick från motståndarna, men den är väl knappast mer än 10% av publiken?

Alltså, det har inte varit 92000 åskådare utan det har varit ungefär 3000 som sett 26 matcher. Samma är det för ÖSK. När nya läktaren står tom, beror det ju på att de som redan har biljetterna inte går. Jag försökte byta min sittplats på "gamla" mot den nya, men det var omöjligt. Om man inte vill sitta långt ut . Allt annat var sålt till sponsorer tydligen.

Men, detta räknesätt är ju inget speciellt för Örebro. Det gäller på alla idrottsarenor. Så att det bara var 2800 på plats i söndags berodde på att 1200(?) inte behagade röra på sig.
För visst är det väl 4000 biljetter sålda som säsongskort?

M.a.o, det är snittsiffran som är intressant. Att den är högre än säsongskorten beror till stor del på att många inte vet om de vill gå på alla matcher, men när säsongen drar igång så finns de där för det mesta.

Eller för att var mer konkret: Peter Flack har tio gånger så mycket folk som ÖSK. Just därför att det inte är samma personer som går på varje föreställning.
Alltså har kulturen långt mycket fler besökare än idrotten. Eller?
AIK Saywee
2012-10-31 08:41
Grixx,
då är vi ialla fall två, för även jag gillar både fotboll och hockey, och speciellt i "Gamla Fina Örebro" och hoppas för övrigt framgång till alla Örebrolag och enskilda sportutövare :)

Eftersom, flera börjat jämföra kalkyleringar kring kommande publiksiffror på BA´s gräsarena, så har även jag klurat lite i jämförelse med en av BA´s isarenor ...

Hur många som kommer att åskåda ÖSK´s hemmamatcher är bara en gissning, allt kan hända, men om vi hamnar skapligt uppåt i SE-tabellerna, så tror jag, som flera andra att 4000 kan vara rimligt,

Hockeyn har hittills dragit 32021 åskådare på 9 hemmamatcher, det blir 3558 i snitt, fortsätter detta de återstående matcherna så blir det

3558x26 = 92505 åskådare

Lägg därtill en trolig kvalserie och det blir nog en skaplig intäkt?

Vilka "genomstnittsintäkter" ger ett hockeyfan, inträde, årskort, korv, kaffe och souvenirer etc etc, per match?

Hur kan det tänkas bli i ÖSK´s närmaste framtid i Superettan, det kan vi bara gissa, eftersom det finns så många OM, men tabelläget är nog den viktigaste parametern, eller?

Heja ÖREBRO !!!
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2012-10-31 08:30
ÖSK kommer alltid vara nummer 1 för mig. Även om jag tycker det kul när det går bra för andra sporter i stan.

Jag har själv spelat fotboll och tycker att fotboll är roligare att titta på. När jag var liten gick jag alltid på fotboll och nästan aldrig på hockey.

Jag tycker hockey är allt för långdragen historia när de ska spela varannan dag och 200 omgångar, Jag går nog på någon enstaka match.

Jag är helt enkelt en fotbollsnörd. :)
Örebro Grixx
2012-10-31 08:07
Både hockeyn och fotbollen är kul. Jag önskar framgång till båda. Går hockeyn upp så kan de bli riktigt stora men några år utan uppgång visar att det är väldigt svårt. Hockeyn har alltid lite plus i att det lätt blir tight och bra publiktryck i inomhushall . Farten och en massa mål är roligare än målfattiga fotbollen. Fotbollen är ändå en världssport som lockar och klarar sig bra i Sverige bla pga skilda säsonger. Många utövare och en jäkla massa lag ger ett grundintresse som räcker långt.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Retarded Jimmy
2012-10-31 07:47
@ÖSK-Karl

Trots allt är det skillnad att vara topplag i SE/AS eller bottenlag i ES/AS

Som topplag har de oftast ett "Go" och positiva vindar blåser runt laget med glada intervjuer av spelare och precis tvärt om för ett bottenlag. Ett bottenlag som dessutom inte längre har något att spela för. det är en helt annan glamour runt ett lag som går bra.

Men jag håller med om att 5000 är optimistisk hur som helst och det kräver verkligen att ÖSK inte bara ligger i topp hela tiden utan också spelar positiv fotboll. Hockeyn ligger i topp men man kan inte direkt påstå att man spelar en odelad positiv hockey. Man skulle nog ha 500-1000 till vid bättre och jämnare hockey.

Dessutom tror jag senaste två säsongerna gett delar av publiken lite fadd smak av ÖSK. En del har tröttnat på den, av vissa upplevda, amatörmässigt skötta sportsliga del av organisationen och med ständiga förluster ute på banan att man kanske tappat delar av den nuvarande publiken permanent. Oavsett hur det går nästa år. Man väljer att göra något annat än hänga på BA på hemmamatcherna.

En sådan reaktion fick jag när ÖIK gick i konkurs. Trots Örebro HC:s utveckling gick jag inte på hockey på många år. Jag tappade intresset även om jag följde lagets öden i media.

Nu har jag sakta fått tillbaka lte hockey intresse och ser några matcher om året iaf. Jag har blivit en marginalare i hockeyn ;0)

.
Örebro ÖSK Fans
2012-10-31 07:17
Ösk Kalle....öhk går inte upp...Ösk kommer alltid vara störst i stan!!
Örebro "ÖSK-Karl (NEJ TILL ANSVARSFRIHET FÖR STYRELSEN)
2012-10-30 22:14
Saxat från NA:s direktrapportering ÖHK-Tingsryd, alltså Tingsryd som inte är någon publikdragare:

"Publik: 3 343. Alltså 500 fler än när IFK Göteborg i söndags gästade ÖSK. Det är onekligen nya tider i Örebros idrottsvärld."

Ändå lägger ÖSK:ledningen en budget där man tror sponsorerna skall lägga lika mycket som tidigare, betänk att det även är lågkonjuktur. Dessutom en publiksiffra med snitt på 5.000.
Örebro DaSa
2012-10-30 22:09
Lekiller/ Vi har ju inte haft så mycket nytta av den rutinen i år då försvaret sett riktigt dåligt ut. Nej, jag vill se nytt blod. Sen då tror jag inte att vi har råd att ha två 50000kr/mån spelare som avbytare när snittlönen är 20000 i SE.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2012-10-30 21:21
DaSa//

Jag är inte så säker på att Wowoah lämnar. Visst är det ett bra läge att spela in en ny vänsterback, men kan vi hitta någon som är tillräckligt bra och intresserad av att spela i Superettan?

Jag ser ju väldigt gärna en ny vänsterback, men tror inte ÖSK resonerar på samma sätt.
Örebro Lekiller
2012-10-30 21:16
Tror inte vi skall underskatta det viktiga i att behålla rutinen nästa år. Anttonen håller och kommer vara en av superettans bästa ytterbackar. Wiken och Wowwen håller nog också. Men tycker man skall se dem mer som backup och försöka börja spela in nya spelare. Problemet är ju då om det endast skall vara endast 19 spelare. Hur många i ÖSK har kontrakt över nästa säsong? Hur många av dem har ÖSK igentligen råd att bryta kontrakten med? En del bör väll lånas ut istället för att kickas. Men det har ju inte direkt varit ÖSK:s styrka tidigare. Kan bli en intressant tid framöver!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Eyra
2012-10-30 20:57
Nordins uttalande när han lämnade: "jag vill vinna titlar".
Kanske kan han sänka kraven och vinna en "superettan-titel" ;)
Minatankar
2012-10-30 20:34
En ny målvakt, 1-2 ytterbackar och lån av Nordin med köpoption skulle betyda mycket för att vinna Superettan och vinna en del av publiken tillbaka.
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2012-10-30 20:32
Christopher Brandeborn, 21 år, mittfältare. Som gjort 9 mål och 5 assist den här säsongen i Degen. Kanske vore en bra investering för ÖSK?

Han bor redan i Örebro också.

Nu när vi ska satsa på lokala förmåger.
Örebro DaSa
2012-10-30 20:31
Kanske Dijan kan vara intresserad av ÖSK, han vill ju gärna ta steget via SE. En fördel med att spela i SE:)
Örebro DaSa
2012-10-30 20:25
_Adde_/ Hade gärna sett Nordin, kanske ett lån på ett år med en klasul om att kunna köpa loss honom om vi går upp:)

Har inte läst ngt om Wovven men det jag har sett av honom i år och hur PeO har tagit ut laget så tror jag han kommer att försvinna. Sen så är det ett perfekt läge att spela in en ny spelare när vi spelar i SE, om vi nu t.ex. skulle förlänga med Wiken och Wovven så skulle båda dessa behöva bytas ut 2014 om vi går upp i allsvenskan igen. Vilket inte skulle vara så bra ur ett kontinuitetsperspektiv.
Örebro _Adde_
2012-10-30 20:13
Dasa// Wovven lämnar med 99% säkerhet? Är det spekulation eller har du hört nåt? Tror han skulle göra nytta i SE.

Annars tycker jag det ser troligt ut, kanske att det kommer dyka upp någon skräll! Nordin tillbaka kanske? Kom ihåg vars ni läste det först! ;)
Minatankar
2012-10-30 20:07
Namn: DaSa
Sänt: 2012-10-30 19:53
//
Bra och ambitiös redovisning!
Örebro DaSa
2012-10-30 19:53
Måste även gissa på hur truppen kommer att se ut nästa år med förutsättningen att vi kommer att ha 19 spelare och antagligen inte så mycket pengar att spendera för:

Ut - med 99% säkerhet:
Valdet
Wovven
Boris
Alimi
Grahn (100%)


Ut - med 50% säkerhet
Eidur - måste ju acceptera att han inte kommer få spela.
Dennis - när går hans kontrakt ut?!?!
Wiken - Ngn gång måste han bort, tycker i alla fall att vi skall testa Wiktorsson och Berisha som mittbackspar sista matcherna. Jag tror de håller i AS.
Samuelsson - Tyvärr så får han nog lämna, men om han säljs till Degen så måste en klasul om att han inte får spela mot ÖSK in:)
Astvald - sälj honom om möjligt, ser hellre Bamberg som högerytter.


Om vi spelar 4-4-2 så borde fördelningen i truppen melllan lagdelarna bli följande:

Målvakter - 2 st
1.Tomer/Sankan - en av dem måste bort, antagligen lättast att bli av med Tomer.
2. Ny målis - Oscar J, Rinne eller vem som helst förutom de två ovan:)

Backar - 6 st
3. Berisha - snälla ÖSK, övertala honom att stanna.
4. Wiktorsson - som mittback och reserv på vänstern
5. Anttonen - som högerback och reserv på mittbacken
6. Ny utvecklingsbar vänsterback - gärna omskolad vänsterytter
7. Hagge - reserv på alla backpositioner
8. Westerlund - talang som måste få speltid

Mittfält - 7 st:
9. Holmberg - "fri roll" till höger eller vänster
10. Saied - tror på honom, han skall ha en av de centrala mittfältsplatserna
11. Berger - förhoppningvis så kommer han tillbaka i gammal god form men ser nog honom som avbytare.
12. Bamberg - som högerytter
13. Yasin eller Ibrahim - den andra får lämna klubben
14. Ny central mittfältare - Bertilsson från Kalmar?!
15. ?

Anfallare - 4 st
16. Hasani - värvades i somras så tror han blir kvar
17. William - grym när han är frisk
18. Haddad - SE bästa anfallare om han får hålla sig frisk
19. Crespo - om vi kan få loss honom till ett rimligt pris

Som en kommentar till William och Haddad så kan det ju bli så att de kommer att hålla sig friskare om vi byter gräset och då kommer vi kanske ha sveriges bästa anfall (inkluderat allsvenskan).

Sen så kanske det ser tunt ut med enbart 6 backar, men skall vi ha en trupp på 19 spelare så ser jag inte hur man skall kunna ha en annan fördelning.

Jag tycker att truppen ovan både är realistisk och rätt så trolig förutom att antagligen Wiken kommer att få förlängt. Men jag tycker det är fel då vi måste börja spela in en ny backlinje och Wiktorsson har bevisat att han är en av SE bästa backar och Berisha vet vi håller allsvensk klass.

Tror också att truppen ovan är en relativt billig trupp, vill ÖSK spara ännu mera så kan man ju försöka göra sig av med Hagge som lyfter en rätt så saftig lön (i alla fall med SE mått). Även Haddad skulle jag gärna se lämna men det tror jag blir svårt utan att behöva köpa loss honom och då är det lika bra att behålla honom.
Örebro widemarsh
2012-10-30 19:30
DaSa// Glöm inte bort Eidur! Tror han kommer slå igenom med dunder och brak nästa säsong!


;)
Örebro DaSa
2012-10-30 19:21
Ni om sett den nya mittbacken Westerlund från Elfsborg, hur ser han ut? Är han en WIken eller en Berisha? Undrar om man skulle kunna köra Wiktorsson och Berisha som mittbackspar nästa år med Westerlund som första reserv? Sen har vi ju även Anttonen, Haddad och Hagge som kan spela mittbackar, om vi nu förlänger med Anttonen vilket jag tror och hoppas. Kul att PeO direkt såg att Hagge inte är så bra som mittback, förhoppningsvis så slipper vi honom där i fortsättningen.
Örebro DaSa
2012-10-30 19:16
Minatankar/ Håller med om att satsa på att förlänga med de bästa spelarna som kan inbringa en rejäl försäljningsumma. Dvs Holmberg, jag tror det går att övertyga honom. Se bara på Linus Hallenius som såldes till Italien än han spelade i SE, Holmberg tror jag skulle kunna blomma ut ordentligt i SE. Annars så ser jag ingen som är värd att satsa ngr större pengar på att förlänga med. Willliam är ju en supertalang men med hans skadehistorik så vill jag inte lägga ngr större pengar på honom plus att han har två år kvar på kontraktet. Sen kan man ju vara beredd att förlänga med Berger, Saeid, Yasin, Ibrahim om de skulle blomma ut.
Annons: