/fotboll/osk/forum/2220.aspx/fotboll/osk/forum/2220.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Telle
2012-12-06 21:52
Vad gäller den ensamme centertanken är det bara att instämma även där. I typ ett och halvt år hade vi ett spelsystem där den viktigaste nyckelpositionen inte fanns tillgänglig i truppen. Då pratar vi ändå om en trupp med nästan 30 spelare, en skrämmande mängd spelare som passerade dessutom, och en vintersäsong där man hade haft en hel misslyckad säsong på sig att se hur illa det kunde gå om man inte gjorde något åt saken.

Trots det bytte vi inte system, och trots det balanserades inte truppen upp. Det säger en del, både om tränarens begränsningar och framför allt om styrelsens, sportchefens och fotbollskommitténs kompetens och förmåga att bygga en trupp.

Edit: Förstår för övrigt fortfarande inte varför styrelsen ska vara med och ta beslut om truppen på individnivå. Ge sportchefen en budget, vision, riktlinjer och mål, och låt honom sen sköta den biten i diskussion tillsammans med tränare och scoutingansvariga.
Örebro Retarded Jimmy
2012-12-06 21:48
@Telle:Hehe, ja ;) Futsal räcker det till också ;)
Örebro Telle
2012-12-06 21:42
Sju-manna kanske kan vara något? Då har ni två hela lag... ;)
Örebro Retarded Jimmy
2012-12-06 21:38
@gbgdeg:


Nja - Degens bankonto är nog närmare uttnyttjande av checkkrediten än ÖSK:s. Det är nog ganska odiskutabelt.

När det gäller det sportsliga lär vi veta vid den här tidpunkten nästa år. Jag tror inte det finns en chans att laget åker ur med den tränartrojkan ÖSK skaffat. Lär vara en av Sveriges bästa sammantaget. Faktiskt.

Därmed inte sagt att laget går upp. Men allt annat än topp 5 skulle överraska negativt på mig.

När det gäller Degerfors som i dagsläget bara har råd med max 14 spelare och där Brandeborn inte lär vara en av dem, så skulle jag i dina kläder oroa mig mer för dem än ÖSK

Degerfors gbgdeg
2012-12-06 21:31
Är absolut inte bitter ,degen lär plocka in spelare från div 2 o lägre o spöa er ,tror dessvärre att ni åker ur;) , eller så blir det tvångsdegradering för att pengarna tog slut ,men ni har ju vanan inne,,,,,,
Örebro Retarded Jimmy
2012-12-06 20:51
@Telle:


Ja ;)

Men nackdelen var den ensamme centertanken. Dels är man tvungen att ha en "Haddad" eller en "Olsen". Sedan ytterfowards som verkligen går in i boxen och fyller på "från andra sidan" samtidigt som de måste vara tillräckligt tekniska och snabba för att utmana och komma runt.

Kort sagt kräver systemet, framförallt för de tre anfallarna, väldigt specifika rollspelare och karaktärer. Har man inte dem faljerar systemet.

Långa perioder saknade ÖSK en sådan centertank. Likaså ganska statiska kanter.

Porokara var väl en prototyp hur kantforwarden skulle vara. Kim och Andreas för prototyp #9.

Astvald klarade positionen hyfsat pga av sin snabbhet men led av sämre teknik och defensivt arbete. Likaså Bassonbeng som dock kunde vara underbar offensivt i sina bästa stunder.

Örebro Telle
2012-12-06 19:54
Retarded Jimmy //

"Det finns en sak jag saknar från Sixtens spelmodell. Och det var att det ofta var en fördel att ha tre innermittfältare."

Precis. Och så länge de rörde sig som de skulle (läs till och med 2010) så hade vi nästan alltid numerärt övertag, och därmed en spelbar spelare tillgänglig.

Det var tider, det... :)
Örebro Retarded Jimmy
2012-12-06 19:34
@DaSa:Håller samma prio som du. En playmaker måste vara #1. Dock tveksam till att Brandborn skulle få ta den rollen. Dels skulle vi få ett väldigt kort mittfält utan fysik dessutom. Dels är det som Crona & Blom samstämmigt säger. Det behövs rutin. ÖSK kan inte låta spelare som Berger, Saeid (Brandeborn?) bli bärare och ansvariga för ryggraden (mittfältet) i laget. Det är ingen dans att ta sig upp till AS. Det ska vi bli varse om.

Jag har inget emot att värva Brandeborn (om det nu någonsin är aktuellt) som sådant. Men då ska han konkurrera med Saeid el Berger.

Det finns en sak jag saknar från Sixtens spelmodell. Och det var att det ofta var en fördel att ha tre innermittfältare. Jag fick lite smak för det. Man kan ha tre olika spelartyper centralt. Men lika svårt som det var att få Sixten att spela 4-2-2, lika svårt lär det bli att spela 4-3-3 med Peo. För något 3-5-2 tror jag inte vi kommer att få se.

Men som sagt, en playmaker med rutin och vilja har högsta prio i min bok.
Örebro DaSa
2012-12-06 17:59
Hur långt tror ni dagens trupp (+Nkili) minus Valdet, Alimi, Astvald och Eidur kan räcka? Om man kollar spelare för spelare och hur vi höll uppe spelet rätt så bra mot allsvenskt motstånd så tror jag att vi kan komma topp-5 utan nyförvärv och tur med avstäningar/skador.

Mv: Tomer - visade i sista matcherna att han håller allsvenskklass
Hb: Nkili - enda osäkra kortet men han är välscoutad om nu Peo kan lita på sin vän:)
Mb: Wiken - han kan omöjligt bli långsammare och han höll allsvenskklass denna säsong
Mb: Berisha - Hög allsvenkklass.
Vb: Wiktorsson - bevisad hög SE-klass som mittback, lite osäker som vb men borde räcka till.

Hy: Bamberg - gjorde 12 poäng senaste han spelade i SE, så han håller i alla fall hög SE-klass (än jag hade sjukt mycket högre förväntningar på honom)
Mitt: Saied - tyckte han var en av de bästa ÖSKarna denna säsong. Risk han kommer att få ett bakslag efter sitt genombrott men jag tycker han håller AS-klass.
Mitt: Berger - håller bevisligen SE-klass (innan han kom till ÖSK) och har även potential att bli en bra allsvensk spelare.
Vy: Holmberg - Håller AS-klass idag och har en sjuk potential, kan bli nästa säsongs stjärna om han stannar.

A: Samuelsson - snittat över 0.5 mål/matche i SE
A: Hasani - gjorde 17 poäng med Norrköping senast de spelade i SE.

Bänk:
- Sankan (går nog inte att bli av med honom)
- Hagge (allround, håller SE-klass)
- Westerlund (borde kunna hålla SE-klass, perfekt för honom att spelas in i SE)
- Yasin (SE-klass!?)
- Ibra (SE-klass)
- Lukman (spännande spelare, men han kanske inte är nära SE-klass?!)
- William (hög AS-klass om han är frisk)
- Boris (allround, men är tveksam om han håller SE-klass)


Kommentar:
Nej, jag tror inte att vi inte kommer att värva ngr nya men ville bara visa att det inte är ngn fara på taket om det tar lite tid med nyförvärv. Bättre att värva rätt och noggrant samt bli av med de spelare som lyfter en hög lön.

Fördelen med att inte värva ngr nya är att vi inte kommer att få ngt favoritskap på oss, skulle vi satsa och plocka hit t.ex. Sjölund så kommer vi genast bli utnämnda till favoriter tillsammans med Hammarby och därmed ha allt att förlora.

Sen tror jag nästa säsongs SE kommer att hålla en relativt låg nivå. Tror både GAIS och Giffarna kommer att gå sämre än BP, HBK och Öster. Speciellt GAIS tror jag kommer att få det tufft nästa år.

Avslutar med min önskelista i prioriteringsordning:
1. Ny central mittfältare - Brandborn
2. Vänsterback - ung lovande eller Riddez
3. Anfallare - Crespo
4. Målis - Rinné
AIK Saywee
2012-12-06 15:28
@Söderstadion Först:


Tackar för ditt trevliga inlägg och trycker in en CD-skiva i musikmaskinen ...

... Story Of The Blues, GARY MOORE

Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2012-12-06 11:38
@ÖSK Fans:


Då kan det knappast vara Riddez i alla fall. Han är ju redan bekant med vår fina klubb :)
Örebro ÖSK Fans
2012-12-06 11:27
ja, han har varit och bekanta sig med klubben....vet inte hur mkt det är kvar att förhandla dock!
AIK Saywee
2012-12-06 11:23
@ÖSK Fans:


Jag tror också att jag vet, annars kan du ju läsa vad VD skriver om, julpyssel och gps ...
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2012-12-06 11:10
ÖSK Fans//

En mittfältare?
Örebro ÖSK Fans
2012-12-06 10:39
Det börjar hända grejjer! vet dock om det hinner bli klart denna vecka....

GOK!!!
AIK Saywee
2012-12-06 07:25
Kihlberg tar över Forward!

Nu blir det till att snabbt återtåga till AS, så att vi slipper Forward i SE,
för i stadsderbyna brukar det lukta lite svartvit torsk.

Heja ÖREBRO !!!

PS i "OT-hockey´n" blev det kross för skånska grisar :)

AIK Saywee
2012-12-06 07:01
Nu blev det andra bullar av, degen är både överjäst och bränd ...
Örebro Retarded Jimmy
2012-12-06 00:31
@Butterix:


Då är Brandeborn förlorad :0)
Örebro Butterix
2012-12-05 23:19
Enligt egen utsago har Degen bara råd med 14 spelare nästa år och går nu ut med stora håven till medlemmarna för att skaka loss mer resurser.

Kul gbgdeg?
Hammarby Söderstadion Först
2012-12-05 22:44
Trevligt för oss att få åka till Öreblues igen. Inte så kul för er förstås. Men roligare att se fotboll i städer med riktiga arenor där det inte luktar koskit när man promenerar i byn. Väl mött i sommar.
Örebro Retarded Jimmy
2012-12-05 21:47
@gbgdeg:


Nu är det väl så att samtliga spelare i degens A-trupp knappast är födda på Kga sjukhus. Ni värvar i er tur nedifrån eller från utlandet och får släppa uppåt i näringskedjan. Precis som ÖSK fått göra i många år. Almebäck, Nordin, Bedoya, Alvbåge för att ta några exempel på sistone. Get used. Det är så det fungerar. Hur bitter man än är.Minatankar
2012-12-05 21:05
Namn: Telle
Sänt: 2012-12-05 21:00
//
Ja, vi är många och de övriga är mycket engagerade och kompetenta både inom fotboll och mycket annat. Och flera av de förbättringar vi skrivit om i de tre punkterna har kommit till stånd eller påbörjats.

Måhända hade det skett utan Uppropet och det är inte viktigt. Det viktiga är att det sker. Jag tänker i första hand på att man har tre nya och mycket kompetenta tränare, att man har en uttalad satsning på unga spelare från närområdet, att man avser att byta spelunderlaget, att man jobbar för att snabba upp och tydliggöra beslutsprocessen och att man gjort vissa förbättringar vad gäller information och kommunikation.

Nu jobbar vi med att punkt 2 i Uppropet också ska genomföras. Det handlar om att se över hela organisationen med de olika juridiska personerna, om öppenhet, inflytande mm.
Örebro Telle
2012-12-05 21:00
Minatankar 11:40 //

När jag ändå är igång och skriver...

Jag vet att det är många personer och medlemmar som ligger bakom uppropet och dess grundidéer, men du får klä skott för berömmet idag... :)

Grymt bra jobbat, alla ni som lagt ner så mycket tid och kraft hittills.
Örebro Telle
2012-12-05 20:40
gbgdeg //

Jealous, much...? ;)
Örebro Telle
2012-12-05 20:39
Minatankar 17:30 //

Instämmer helhjärtat. Stoltheten man kände som supporter som kulminerade 2010, när ÖSK plötsligt spelade sig ur situationerna och faktiskt spelade ut många av motståndarna, var en känsla jag gärna får igen.

Det var skönt att för en gångs skull heja på ett lag som togs på allvar i media för sin spelidé, och inte minst när man pratade med folk från andra håll i Sverige när man kom in på ämnet fotboll.

"Jaha, ÖSK? Ja, de har spelat riktigt fin fotboll i år" var inte en mening man brukade få höra ofta innan. Eller efter... :)
Degerfors gbgdeg
2012-12-05 19:33
Hasani Samuelsson
Berger Johan Bertilsson brandeborn
Wiktorsson

Heja rödvitt
Minatankar
2012-12-05 18:38
Namn: colona
Sänt: 2012-12-05 18:25
//
Tack för tipset. De flesta på detta forum torde ha varit inne där flera gånger eftersom vi pratat om hans information många gånger. Tycker att den blivit bättre. Han varvar lite lättsamt prat med intressant information.

Samtidigt är det kommunikation som i första hand efterfrågas, dvs att man på möten, i mejl eller chatt utbyter information i form av frågor, svar, synpunkter, ideer etc. De gånger Jan Karlsson, Rose-Marie Frebran eller Björn Åqvist medverkat i sådana möten, t ex på hemsidan, i Na eller på öppet medlemsmöte, har det varit uppskattat. Efterfrågan på kontinuitet i sådan kommunikation är hög.
Örebro colona
2012-12-05 18:25
Saywee
Sänt: 2012-12-05 10:42//
Gå in på ÖSK:s hemsida och läs under rubriken : VD vid pennan.
Där skriver Jan K varje vecka en hel del om vad som pågår i klubben.
Minatankar
2012-12-05 17:30
Två spelare jag tror och hoppas på är William Ataschkadhe och Armend Alimi.

William har visat när han är frisk att han har många kvaliteter. Inte minst är hans förmåga att hålla i bollen i trängda situationer mycket värdefull. Han drar på sig 2-3 spelare eller söker själv upp dem (jmf Nordin). Därmed skapas ytor till medspelare som han har tekniken att finna. Han klarar dessutom av att genom dribblingar skapa sina egna målchanser.

När det gäller William handlar det om, som alla vet, att han blir frisk och skadefri. Därför är han en chansning men också en mycket spännande sådan. Det borde, tycker jag, finnas underlag i forskning och bland specialistläkare hur stor chansen är att han blir fri från sina gamla skador.

När det gäller Alimi delar jag uppfattningen med dem som anser att han är en stor och kreativ bollbegåvning. Samtidigt kan vi alla konstatera att han inte presterat som vi önskat och förväntat oss under den gångna säsongen.

Vad det beror på vet jag inte. Kanske är han inte van vid tempot och styrkan i den svenska fotbollen och behöver en säsong att acklimatisera sig. Det kan ju också gälla det sociala, som behöver stämma för att man ska vara i balans och i form. Eller så handlar det om att spela honom på rätt plats i laget och ge honom självförtroende. Detta borde våra tre tränare kunna bedöma. Men vem vet, han kanske redan är avpolleterad i planerna för nästa säsong, liksom kanske William. Samtidigt har väl båda kontrakt över nästa år och då har klubben ett ansvar för det.

Synd om de ändå lämnar klubben eftersom dessa två spelare tillhör de få inom truppen som kan göra det där lilla extra som skapar spelaröverläge och målchanser. Risken finns att det i truppen blir för många spelare som i stort lever på sin fysik, som naturligtvis är oerhörd viktig på elitnivå. Men underhållningsvärdet minskar kraftigt.

Jag tillhör dem som inte tycker det räcker med vinster och spänning. Jag vill se den vackra, tekniska och överraskande fotbollen också. Jag ser hellre att ÖSK kommer 3:a i allsvenskan och spelar ut HIF efter noter, än att man kommer 2:a genom enbart kämpafotboll. Det enda som kan få mig att acceptera det sista är ett SM-guld, under förutsättning att man därefter spelar den tekniska och underhållande fotbollen igen :-)

Många bedömare säger att det bara är kraftfotbollen som gäller i SE. Jag ser gärna att ÖSK bevisar motsatsen.

Örebro pemo
2012-12-05 16:39
Telle, du kan var lugn. Sammy flytar man inte ostraffat. Men att se en två-stegare av Hagge? Nu är du ute på djupt vatten.
Annons: