/fotboll/osk/forum/2129.aspx/fotboll/osk/forum/2129.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSK Fans
2013-01-26 16:14
Leper

Absolut. Men det behöver nödvändigtvis inte bara vara i spelartruppen..kom ihåg att ösk har ambitioner att gå upp igen och då måste vi ha några spelare kvar.
Örebro Leper
2013-01-26 16:02
@D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang):Ja, ekonomin är väldigt tight inför denna säsong. Vi måste minska kostnaderna ganska mycket mer.
Örebro DaSa
2013-01-26 15:23
Gooey/ Kul jämförelse! Jag skulle vilja påstå att vår förstaelva skulle klara att hänga sig kvar i allsvenskan, men bredden är kanske inte tillräcklig i år. Problemet att jämföra 2005 mot årets lag är att jag tror konkurrensen i SE är mycket högre detta år. Så jag ser fram emot din analys av motståndarna i år jämfört med 2005!:) Hoppas inte att ekonomin är så pass kass att vi måste gå upp i år. Är förödande om vi måste tvångssälja alla säljbara spelare nästa år. Då kommer vi få vänta många år innan vi spelar allsvenskt igen.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-01-26 14:25
Minatankar, ja vi är väl helt överens, jag tänker fortsätta att skriva det jag tycker ... trots att det ibland förekommer i inlägg, att vi inte skall skriva si eller så.
Minatankar
2013-01-26 13:51
Saywee (Örebro) 2013-01-26 11:18 Bra Minatankar, du verkar ha förstått vad jag menar :) Alla bör skriva sina åsikter och vad de känner för, inga begränsningar tack, följ forumreglerna och strunta i påhopp och andra dumheter. Har så himla svårt för när några antyder vad som skall skrivas eller inte skrivas. // Upplever inte att man antyder vad som ska skrivas av andra när man ger uttryck för sina egna uppfattningar. Enda gångerna när jag har tyckt till om andra är när man inte följer forumreglerna. Har inte heller läst att någon annan antyder vad andra ska skriva, så länge man håller sig till forumreglerna. Man behöver ju inte vara en regelmakare för att tycka de är viktiga :-)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-01-26 13:36
Läser här på forumet att "Ekonomin håller nog med ca 20-22 spelare i år". Det är väldigt optimistiskt. Det är så att styrelsen nu ser ekonomin som ett stort problem.

Dom sista 2 spelarna kostar minst 1 miljon under ett år. Nu har man en plan som visar att man har råd med c a 19 spelare. Den bör man hålla.
Det har varit styrelsen svaghet tidigare år att inte kunna hålla uppgjorda planer. T ex att ha en trupp på plats i tid så att man har ett fungerande lag när serien startar utan att ha en för hög träningsbelastning som genererar skador.

Resultatet av styrelsens tillkorta kommanden har vi alla sett.
Benny Böckling
2013-01-26 13:13
Vilket sekel blir Nkili klar?
Örebro Gooey Nutballpuff
2013-01-26 12:59

!SCROLLVARNING!

Scrolla förbi bara om ni inte gillar romaner ;)

Jag har roat mig lite och jämfört med det ÖSK som inledde sin första säsong i SE 2005 med dagens:
Så här skrev sportklubben.net och jag citerar:

"Inför säsongen hade Patrick Walker värvats som tränare för ÖSK och med sig hade han ett av ÖSKs nyförvärv, Robert Walker. Emra Tahiri flyttades upp till A-truppen och Walter Gigena plockades från Argentina i sista stund inför säsongsstarten. Örebro SK förlorade även en hel del spelare inför säsongen. John Alvbåge till Göteborg, Mikael Danielson till Eksilstuna, Gustaf Andersson till Landskrona, Robert Mambo Mumba till Norge."

Ganska kännbara tapp om jag får säga så. Vidare om man säger att ett dåligt genrep ger en bra föreställning och vice versa så stämde det verkligen in. sportklubben.net skrev vidare:

"Försäsongen 2005 är en av dom bästa försäsonger Örebro SK har gjort på bra länge. Man spelade 10 träningsmatcher utan förlust, räknar man även med Allsvenskan året före är siffran uppe i hela 14 matcher utan förlust.

ÖSK har på dessa 14 matcher 11 vinster och 3 oavgjorda. Målskyttet höll också hög klass. 31 mål på 10 matcher, det vill säga över 3 mål i snitt per match. ÖSK släppte in 13 mål vilket ger lite över 1 mål i snitt per match. Förutsättningarna inför säsongen har statistiskt sett aldrig varit bättre."

ÖSK slutade på en femteplats,med 7 poäng upp till kvalplats, men låg länge nästan ända nere i bottenträsket. Det som mycket vände var när Jon Lundblad återkom under hösten från skada och blev en klinisk avslutare. Då började laget klättra. Där ser man vad en riktig avslutare betyder för ett lag. Han gjorde 11 mål på 18 matcher.

Men mitt syfte var att titta lite på tränare och trupp för att se förutsättningarna inför säsongen. Man får naturligvis försöka översätta dess kapacitet från 2005 till 2013 på ett rättvist sätt.

Jag utgår från de spelarna ÖSK förfogar över just nu.

Tränare:
2005: P Walker (Har glömt vem som var ass.tränare)
2013: Peo Ljungren (Alec & Axel)

Ronden till 2013. Naturligvis en betydligt mer stark tränarstab i år. Inte för att jag anser Walker varit en sämre tränare utan för att det finns mer resurser och bättre förutsättningar nu.

Målvakt:
2005: Peter Westman
2013 : Oscar Jansson

Backar:
2005: Joel Riddez - Fredrik Jansson - Thomas Andersson - Axel Kjäll (Fredrik Samuelsson Magnus Magnus Samuelsson, dock ofta skadad men spelade en del)

2013: Patrik Haginge - Magnus Wikström - Ilir Berish - Samuel Wowoah (Christoffer Wiktorsson)

Ronden till 2013

Jag håller nog årets backlinje och målvakt (reservation för att jag inte sett Oscar spela utan det är ren magkänsla och jag vet ju hur Westman var som målvakt) som bättre än 2005. Thomas och Joel var de backar som stack ut. Axel ofta skadad men spelade premiären och Fredrik en bollosäker och positionssvag back.

Dock är jag lite osäker på om Joel startade som back
2005 eller om han skolades om lite längre fram. Men jag plockar ut honom som back.

Ronden till 2013

Mittfält:

2005: Patrik Anttonen - Fredrik Nordback - Mirza Jelecak/Lars Larsen - Kristoffer Näfver

2013: Daniel Bamberg - Saeid/Emil/Boris - Tobias Nilsson - Kalle Holmberg (Yasin,Ibra,Rama)

Ronden till 2005

När väl Lars Larsen återkom efter skada (?) och Kristoffer Näfver etablerat sig håller jag faktisk mittfältet från 2005 som starkare. Mycket bra balans med jordfräsen Nordback och spelgeneralen Larsen som flankerades av riviga yttrar som Patrik och Näfver. Dock tunt bakom mittfältslinjen vid skador.

Mittfältet anno 2013 känner jag mig väldigt osäker på. En Bamberg som inte vill vara här. En Tobias som jag inte sett spela (Jag har förmodligen sett honom men inte lagt hans spel på minnet) och tre yngre defensiva ankare som ändå har en bit kvar till genombrottet.Särskilt Boris och Emil.

Vem ska fördela bollarna på mitten om Tobias blir skadad? Centrala mittfältet håller jag som årets akilleshäl. Kan ÖSK behålla Rama och Alec få ordning på honom får Bamberg antingen bänken eller flytta in i mitten i min bok.


Anfallare:
2005: Emra Tahirovic, Jon Lundblad, Ricardo Costa, Paul Munster, Herish Kuhi, Walter Gigena

2013: Peter Samuelsson, Sheptim Hasani, Crespo, william Ataskadeh

Ronden klart till 2013.

Just bristen på rena anfallare (som kunde leverera) var den stora svagheten i ÖSK anno 2005/2006. När väl Jon kom in under hösten började det smälla i motståndarmålen och omedelbart börja ÖSK klättra i tabellen och självförtroendet växte.

Anfallsproblemen kvarstod under 2006 då flera lämnat från 2005 och ÖSK spelade en stor del med omskolade mittfältare som forwards ,bla Mirza, under 2006. Att ÖSk ändå klarade sig relativt bra berodde mycket på ett starkt mittfält, en hyfsad bra backlinje och att man både 2005 samt 2006 fick in kliniska avslutare under hösten

Sammanfattningsvis mycket bra forwardsstall i år men är mittfältet stark nog att leverera bollar till dem och ge understöd och rörelse i djupet? Jag håller nog också konkurrensen i serien som hårdare (jämnare) i år, relativt sett, även om AIK var väldigt starka 2005. Jag har aldrig riktigt glömt 0-5 förnedringen i matchen mot AIK på BA.
Så två lagdelar (inkl målvakt) av tre bättre i år än 2005/2006. Bättre tränarstab. Får Peo ordning på mittfältet tror jag ÖSK blir minst tvåa! Får Peo inte det kommer försvaret utstå stora utmaningar och avsluten färre.

För er som vill läsa lite mer om säsongerna 2005/2006 rekommenderar jag sportklubben.net (länktipset)
AIK Saywee
2013-01-26 12:30
ÖSK Fans, 12:23,

ja så kan det vara, men att klubben hade som mål att banta till 19/20 spelare, kanske klubben har lämnat, eller ändrat på, det har de bara glömt att kommunicera, vilket leder till att jag funderar vidare på hur det är tänkt att bli denna säsong ...

... proaktiv kommunikation, är inte klubbens starkaste sida precis.
Örebro ÖSK Fans
2013-01-26 12:23
saywee

jag tror inte vi ska stirra oss blinda på att det ska vara 19 selare..dom vi fått in är kanske mkt billigare kontra dom som försvunnit...? tror nog Dennis, sankan och kanske Valdet försvinner. Ansluter kanske Nkili och Viktor Noring gör?? Ekonomin håller nog med ca 20-22 spelare i år, men om vi inte skulle gå upp blir det nog bantning på det mesta..

vi måste gå upp i år
AIK Saywee
2013-01-26 12:05
@Glad:


Härligt, Oscar III, framtida kung av Sverige :)
AIK Saywee
2013-01-26 12:03
@ÖSK Fans:


Nej, jag förstår inte heller varför folk gnäller, nu har vi en ganska skaplig trupp och jag bränner nog av lite pyro för Crespo :)

Däremot kanske man kan önska sig en ny andremålis och att vi bantar bort 3 eller fyra avlöningar, eller är ekonomin fixad redan?
Örebro Glad
2013-01-26 11:40
Oscar intervjuas av Lund, skönt att höra Oscars inställning om att ta ÖSK tillbaka till finrummet
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro ÖSK Fans
2013-01-26 11:21
den trupp vi har nu och kommer ha till starten av super1an känns riktigt bra!!! Bra jobbat ÖSK..


Trodde aldrig att vi skulle ha så här bra lag i super1an...

Förstår inte vad folk gnäller för!? förmodligen okunskap =)
AIK Saywee
2013-01-26 11:18
Bra Minatankar, du verkar ha förstått vad jag menar :)

Alla bör skriva sina åsikter och vad de känner för, inga begränsningar tack, följ forumreglerna och strunta i påhopp och andra dumheter.

Har så himla svårt för när några antyder vad som skall skrivas eller inte skrivas.
Minatankar
2013-01-26 11:08
Namn: Saywee
Sänt: 2013-01-26 10:27
//
Jag håller med dig i mycket Saywee, inkl att var och en ska skriva vad man tycker. Om du har en annan åsikt än jag i någon fråga så hindrar det inte mig eller andra att skriva vad jag/vi tycker.

När jag tycker vi ska rikta energin framåt så hindrar det inte alls dig om du också vill fortsätta att diskutera det som redan hänt. Bara för att någon inte har samma uppfattning som du eller jag, så innebär det inte att alla inte kan och bör säga vad man tycker så länge man håller sig inom forumreglerna. Tror nog att vi ska kunna vara överens om det :-)

För min del diskuterar jag gärna saker som redan hänt när det är nya slutsatser vi gör kopplade till nya situationer.
AIK Saywee
2013-01-26 10:27
Minatankar ...

"Nu handlar det om att uppmuntra det positiva som sker och reagera när man ser tendenser till att man skulle upprepa misstag."

Jag klarar av att både se framåt och bakåt, det är en del av livet, som vi trots allt lever i nuet.

Jag vill till exempel bränna av lite pyro, eftersom det glädjer mig att AIK ville låna ut Crespo till ÖSK och att han trivs i Örebro, ser fram emot trevliga stunder på hemma- och bortamatcher, där jag verkligen vill uppmuntra våra giganter genom support.

Samtidigt är jag lite orolig innan jag, trots min optimism, har sett åt vilket håll återtåget kommer köra, eller hur fort det kan tuffa fram.
Flera år har gjort mig misstänksam och min erfarenhet från oplanerade händelser sitter lite i ryggmärgen. Jag kanske reagerar lite onödigt tidigt, men jag är på min vakt.

Dessutom har jag fortfarande lite svårt för när någon/några antyder vad som skall skrivas eller inte skrivas, på detta forum, tycker bara att alla skall skriva det de tycker etc, men inte några påhopp eller hot, det hör inte hemma någonstans.

Så var det med det.
Minatankar
2013-01-26 10:00
Namn: Saywee
Sänt: 2013-01-26 09:29
//
Håller med dig. Nostalgi och utvärderingar är synnerligen viktiga både för att må bra och för att undvika motgångar.

Samtidigt upplever jag att vi under lång tid har analyserat en rad faktorer som fört med sig att klubben ramlat ur AS, tappat förtroende bland publik, partners/sponsorer och övriga supportrar och skaffat sig stora ekonomiska bekymmer.

Nu handlar det om att uppmuntra det positiva som sker och reagera när man ser tendenser till att man skulle upprepa misstag. Det positiva är att vi har tre nya och duktiga tränare, att man kommer satsa mer på lokala talanger, att det blir ett nytt konstgräs till sommaren, att man kommer att snabba upp och förenkla beslutsprocesser, att man tagit små steg framåt när det gäller kommunikation och att vi tillsammans håller på att göra klubben mer öppen och tydlig.

Nu gäller det att också behålla de bästa spelarna och talangerna, se till att vi kommer tillbaka till AS och når vårt mål att en vacker dag bli svenska mästare. Har inte alla spelare, tränare, anställda, förtroendevalda och supportrar den ambitionen, tycker jag att man ska engagera sig i en annan klubb. :-)
AIK Saywee
2013-01-26 09:53
@Minatankar:


Obekväm fråga kanske, du ville ju framhålla två bland flera, men självklart skall vi se framåt ...

... men det är sällan fel att betänka det som har hänt och försöka rätta till så många fel som möjligt. Det är väl såndant som kallas ständiga förbättringar?

Tycker inte att det är fel att skriva om sådant som har hänt, typ lite om gamla legendarer, minnen, Helsingborgsmatchen och ett och annat elände också för den delen.
AIK Saywee
2013-01-26 09:48
Synd att man inte täckte BA, när det var så kallt ute, jamena så att man kunde ha tränat och spela på konstgräs under vinterperioden utan att riskera skador.

För några år sedan spelade man på grusplan, det kanske vore ett bra framtida alternativ så här i närheten av nordpolen?

... och varför i herrans namn anlade man värmeslingorna för djupt (som någon skrev), det är ju bristande kunskap som kostar pengar att ändra, jädra tomtar, vilka ansvarade för underlaget på Behrn Arena?

Många, kanske, kollektivt, så att alla kan skylla på alla andra ...
Minatankar
2013-01-26 09:43
Namn: Saywee
Sänt: 2013-01-26 09:29
//
Det är som sagt många faktorer som spelat in och de har vi ju diskuterat under lång tid. Dags att gå vidare nu och inte upprepa samma misstag.
AIK Saywee
2013-01-26 09:29
Minatankar, detta du skrev är säkert riktigt, men varför blev det så ...

"Bland många faktorer vill jag framhålla två; de bästa spelarna har försvunnit på kort tid respektive det är många spelare som passerat klubben. Därför känner vi inte igen vår klubb och vårt lag."

Varför försvann våra bästa spelare, trivdes de icke, eller gjorde våra två sportchefer, eller enbart försäljningschefen, alltför många tabbar?
AIK Saywee
2013-01-26 09:26
Det är inte så bra att dricka glas, oavsett det är mitt i natten.
Hårdsmält ämne som kan skada tarmarna rejält :)

Skämt åsido, men sedan den underbara HIF-matchen, verkar det som att klubben under ett par år envist siktade nedåt i seriesystemet, som också är ett system?

Fast nu siktar vi uppåt :)))

Det blir liksom lite roligare när ÖSK klättrar uppåt och att få uppleva flera vinster och få nya förhoppningar. Truppen ser ganska lovande ut, men är fortfarande lite för stor, ur ekonomiskt synvinkel kanske.

Rensa bort 4 lirare snabbat om det är möjligt.

Se´n kör vi !!!!!


Heja SPORT

Minatankar
2013-01-26 09:05
Namn: Younes
Sänt: 2013-01-26 04:43
Sitter här i natten, varit ute och druckit några glas, tittar på ÖSK -HIF från 2010. Känslorna flödar. Vad har hänt med vår vackra sportklubb?
//
Ja du, vi är många som gör samma reflektion, inte minst när vi ser på den matchen. Bland många faktorer vill jag framhålla två; de bästa spelarna har försvunnit på kort tid respektive det är många spelare som passerat klubben.
Därför känner vi inte igen vår klubb och vårt lag.

Med en nystart har vi chansen att återfå motsvarande känsla om 2-3 år, under förutsättning att spelare som Kalle, Berisha, Saeid, William och Crespo stannar kvar i klubben och vi fyller på med lokala spelare som t ex Oscar Jansson samt en och annan spetsspelare utifrån. Ser vi dessutom till att Nordin kommer tillbaka, kommer också framgångarna och publiken tillbaka.
Örebro Younes
2013-01-26 04:43
Sitter här i natten, varit ute och druckit några glas, tittar på ÖSK -HIF från 2010. Känslorna flödar. Vad har hänt med vår vackra sportklubb?
Örebro ÖSK-SUPPORTERN (Nu tar vi Guld!)
2013-01-26 02:34
Hittade nyss en intressant lista om årsinkomst av klubbar i Sverige :)

Sverige:
Malmö FF – 208 300 000
Helsingborg 130 500 000
Häcken – 125 600 000
AIK – 118 700 000
Elfsborg – 108 700 000
IFK Göteborg – 102 800 000
Kalmar – 97 500 000
Norrköping - 67 600 000
Örebro - 65 500 000
Djurgården – 63 200 000
Hammarby – 48 800 000
Halmstad – 47 100 000
Mjälby – 42 800 000
Gais – 40 000 000
BP– 39 900 000
Sundsvall – 35 900 000
Gefle – 32 000 000
Syrianska - 23 600 000
Trelleborg – 21 500 000
Åtvidaberg – 19 000 000
Minatankar
2013-01-25 23:17
Förutsätter att AIK inte vill sälja Crespo för annat är för höga summor som ÖSK inte är berett att satsa.

Även om det naturligtvis är allra bäst att ha duktiga spelare under "riktiga" kontrakt så är avancemang till AS mycket viktig och då får vi i så fall bita i det sura äpplet om han går tillbaka till AIK efter fina insatser i ÖSK.

När vi är i AS igen, ökar intäkterna betydligt och då får vi råda att köpa bra spelare igen.
Örebro Gooey Nutballpuff
2013-01-25 23:14
@Leper:


Slår han igenom totalt har han gjort många mål för ÖSK under våren....
Örebro Leper
2013-01-25 23:10
@Gooey Nutballpuff:Slår han igenom totalt lär vi tappa honom till sommaren och AIK kan skörda frukterna.
Örebro Leper
2013-01-25 23:07
@Sogen:"NOBODY PUTS BABY IN A CORNER!!!!!!"
Annons: