/fotboll/osk/forum/21.aspx/fotboll/osk/forum/21.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro TommyS
2017-08-12 16:37
Gillade Hitta Avsluts utmaning.

Så här skulle jag vilja se att vi agerar för truppjobbet 2018.

Tränare: Förläng på två år. Nyckelordet för framgång är kontinuitet. Och kontinuitet har vi inte varit bortskämda med. Inte haft råd med. Nu har vi ägnat några år åt att få en hygglig kontraktssituation. Chans till kontinuitet. Att då byta tränare vore dumt. Dessutom har Axén flera kvaliteter som vi inte kommer få lätt att hitta någon annanstans. Han lockar bra spelare, skapar en god stämning, är en tydlig profil nationellt, har lokal förankring.

Målvakt: Förläng så länge det går med OJ, och gärna även med Fagerström.

Backlinje: Vi har hittat framtidens mittback – eller vår första storförsäljning – i Arvid Brorsson. Han bör få behålla sin starttröja (och jag hoppas att han har ett annat nummer än 46 nästa år) under hösten, genom att när Almebäck är tillbaka göra ett test med Brendan som högerback. Faller det ut blir det grunduppställningen för nästa år. På vänsterbacken behöver vi en riktig vänsterback, som till exempel Gabriel Somi, som får konkurrera med Ring. Martin Lorentzon skulle jag också gärna se kvar i ett år till men med tydligt budskap att han inte kan räkna med en startplats. Martin är en klok spelare, och bra för truppen. Efter att ha suttit på avbytarbänken (jag kommer aldrig sluta skryta) med Lorentzon och OJ får jag säga att det är två riktigt bra personer, som dessutom är goda vänner. Vi vinkar adjö till Logi, som aldrig blev vad vi hoppats, till Hagge (tack för allt) och till Plessis (tack för inget). Det betyder att vi förutom vänsterbacken behöver en central mittback till för bredden. Gärna ett yngre namn.

Mittfält: Mårtensson har ju redan accepterat en förlängning! Bara att låsa upp. Med honom, Nordin och Rogic helt samspelta blir vi ruggigt bra centralt nästa år. På kanterna är det inte lika lätt. Om vi får ett bra bud på Omoh ska vi sälja, kanske redan nu i augusti. Sema är en riktigt bra spelare att ha i truppen, honom vill jag gärna förlänga med. Ayaz har en enorm potential, bara att hoppas att han kan hålla sig hel. Alfred Ajdarevic behöver spela tävlingsmatcher, jag skulle gärna låna ut i ett år. Forsell hoppas jag mycket på. Kan också spela som 10:a.

Anfall: Besara håller på att spela upp sig i värde och kan bli en bra försäljning i vinter. Om vi får bra betalt för Besara och Omoh borde det ge oss visst handlingsutrymme. Igboananike blir kvar, Sköld blir kvar som reserv. Lundbergs kontrakt går ut, och ska vi förlänga där – han är ju faktiskt fortfarande väldigt ung – bör vi låna ut direkt. Rodin Deprem får en chans i truppen. Det borde ge utrymme för en spännande kvalitetsvärvning som ny parhäst med Igboananike.

Det blir alltså följande trupp:
Mv: OJ (förlängt), Fagerström (förlängt)
Backar: Brorsson, Almebäck, Hines-Ike, Somi (ny), Ring, Lorentzon (förlängt), ny mittbacksreserv.
Mittfältare: Gerzic, Mårtenssom, Rogic, Sema (förlängt), Ayaz, Forsell, Bark (uppflyttad)
Anfall: Igboananike, Besara eller ny startspelare för Besarapengarna, Sköld, Boye, Deprem (uppflyttad).

Sålda: ev Besara, Omoh
Utgångna kontrakt: Plessis, Hagge, Logi, Lundberg (ev förlängning med utlåning)
Utlåning: Ajdarevic (och kanske Lundberg).

Örebro Erik Wärlegård
2017-08-12 16:34
Gårdefors // Han är med. Miss av mig!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bengt-Erik Gårdefors mustasch
2017-08-12 16:16
Varför är Ring inte med i truppen till i morgon? Är ingen vän av hans fotbollskunnande, men det verkar lite udda att starta med 4 mittfältare och 2 forwards på bänken (om Plessis räknas som mittfältare).
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Restalundsv
2017-08-12 15:21
Tänkte på en grej Axén sa under livesändningen igår. Skulle Wandeerson komma tillbaka till Sverige så skulle han spela för Axén. Hoppas han kommer tillbaka snart då
Örebro Örebro-Hjärta
2017-08-12 14:30
@Hitta avslut!!:


Mellberg förde jag ju fram här redan under försommaren, nu är det nog försent vad gäller honom. Skulle inte ha något emot Roland Nilsson, han kanske är sugen på ett klubblag igen och släppa U-17 landslaget?

Det är dags att det händer något med ÖSK och inte bara vara nöjd med att ligga i mittens rike år efter år.
IFK Norrköping Snoken.
2017-08-12 14:14
Lite info från Jens Gustavsson om samarbetet med div 2 klubben Sylvia. Där är tränarna anställda av IFK och tränar på samma sätt som IFK A-Trupp .    Under veckan har ett gäng från Sylvia även fått chansen att träna med IFK Norrköpings A-trupp.    Tarik Hamza, Felix Bengtsson och Carl Björk.   –En del i ledet med att vi verkligen ska se till så att vi fyller på med så många yngre spelare från våra egna led som det är möjligt. Det kommer att öppnas upp mer möjligheter för det under hösten och det är oerhört viktigt för att vi ska kunna vara slagkraftiga framöver.   Hur har det fungerat för dom?   –Jättebra. Samarbetet med Sylvia gör så att spelarna håller en väldigt hög kvalité och är väldigt väl förberedda när de väl tar klivet upp.
Örebro Restalundsv
2017-08-12 11:17
@Söder om söder. Söder om det.:


Synd att vi förmodligen inte har en chans på Mellberg. Han vore toppen. Blev mer imponerad efter jag läste artikeln.
Örebro Söder om söder. Söder om det.
2017-08-12 09:21
Örebro - Hjärta // Var lite konstruktiv istället. Vad behöver bli bättre, vilka egenskaper tycker du är viktiga, förslag på namn?
Örebro Hitta avslut!!
2017-08-12 03:46
@Örebro-Hjärta:


Bättre kan du väl? Förslag på ersättare och truppsammansättning etc.. nu har jag inga höga förväntningar alls från dig, men ge det ett försök iaf.

Låt ditt Örebro Hjärta tala!
Örebro Laul32
2017-08-11 22:02
Axen har altså inte fått ett erbjudande av. ösk än. Tycker det känns bra att dom sonderar terrängen lite innan man Bara förlänger. Betyder att även om man förlänger Axen så har man inte gjort det av slentrian iallafall.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro öörebrooo
2017-08-11 21:43
Boye spelklar?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Ö.S.K Krille
2017-08-11 21:23
Petteri Forsell är spelklar till på söndag.
Örebro Nicknamn i ribban
2017-08-11 20:43
@Columbus:

Jag håller med dig här. Det som grämer mig är egentligen att Kennedy får ett hårdare straff (och dessutom får straffet långt efteråt) för en förseelse som är likvärdig med Dibba och Rosenberg.
Örebro Tillbaka
2017-08-11 20:41
Jag hoppas också på förlängning av tränarteamet. Med vår relativt skrala ekonomi är kontinuitet en mycket viktig konkurrensfördel både i spelartruppen och i ledningen. Jag hoppas därför att den nuvarande besättningen tillåts verka i enlighet med sin vision ett tag till. Det är ju först till nästa säsong som Axen har en trupp helt byggd av honom själv samt en kontraktsbalans som de själva komponerat. Axen har presterat helt ok hittills. Med ytterligare kontinuitet kommer jag kräva ännu bättre prestationer. De lag som har presterat bättre än förväntat utmärker sig genom kontinuiteten, tex Sirius och Östersund.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Kuroslaw Mibisztal
2017-08-11 19:56
@Solzjenitsyn:

Han fick totalt 3 matcher.
Örebro Solzjenitsyn
2017-08-11 19:04
Men om han får 3+ avstängningen för rött kort så är det ju 4 matchers avstängning. Edit: @Ö.S.K Krille:
Örebro Kuroslaw Mibisztal
2017-08-11 18:50
@Nicknamn i ribban:
Jag tror att diciplinnämnden har vägt in saker från tidigare matcher. På nåt sätt känns det som att han (Rosenberg) har tuggat ihop till det här straffet.
Örebro Columbus
2017-08-11 18:25
Rosenberg: sin vana trogen kan han inte låta bli att armbåga moståndaren i ansiktet med stor kraft. Vettvilling! 3 matchers avstängning känns ändå rätt okej. 4 matcher hade dock varit mer okej enligt mitt sätt att se på oschystheter som begås på en fotbollsplan.

Igboananike: det Kennedy sysslade med har inte med fotboll att göra. Snacka om att vara övertänd! Bollen var 30 meter bort och spelhändelsen var sålunda långt bort. Helt okej med fyra matchers avstängning, även om jag tycker 3 matcher borde ha varit mer korrekt.

Dibba: har aldrig sett denna så omtalade situation.



Slutsats:
Rosenberg borde fått 3 eller 4 matcher enligt mig. Det blev 3.
Igboananike borde fått 3 eller 4 matcher enligt mig. Det blev 4.
Örebro Örebro-Hjärta
2017-08-11 18:22


"Tänk att gå in i nästa säsong med ett friskt och ihopspelt lag. Kryddat med nån ny, kanske en Forsell i bra form med ett färskt treårskontrakt och Boye som nästa George Weah!

Sist men inte minst. Vill se en förlängning med Axén o Co.

Fram med sågen nu gott folk :)"

På vilka grunder vill du se en förlängning av den välbetalde och meritmässigt "nolla" som Axén?
Örebro Nicknamn i ribban
2017-08-11 17:45
Bara jag som tycker att Rosenberg borde fått ett mildare straff än Dibba? Han är ju faktiskt i en duell om bollen (som går över honom) på ett sätt. I Kennedys situation så skulle ju han sätta fart mot främre stolpen när han sätter in en ful armbåge i ryggen eftersom Omoh är påväg förbi sin försvarare. Eftersom försvararen petar ut bollen till hörna ser det ju dock ut som att Kennedy bara joggar fram mot Öhman och armbågar honom utan att ens bry sig om något annat. Någon från disciplinnämnden använde ju det argumentet (bollen är ju 30 meter bort!) när han jämförde situationen med Dibbas. Som att Dibba är med i spelet på något sätt? Sen påstod han även att Kennedy tog sats från flera meter. "Skitsnack", för att citera honom angående att vi straffas hårdare för att vi är först ut. Kennedy joggar upp bakom försvararen, drar igång sin löpning och armbågar försvararen i första steget. Sen pratar han om att Jönköpingsförsvararen är tätt i rygg på Dibba och får det att låta som en naturlig reaktion att "knuffa" undan försvararen. Och den bara råkar ta i ansiktet också. Kennedy tog ju "ett par 3 stegs ansats" mot en oskyldig försvarare som inte gjort någonting tidigare i matchen (så får mannen i disciplinnämnden det att låta). Kennedy gör ett våldsamt överfall på en försvarslös och helt oskyldig back medan Dibba råkar knuffa till en taskig försvarare i ansiktet. Armbågar i ryggen är ju sällsynta överfall som måste försvinna från fotbollen. Tur att armbågar i huvudet inte är riktigt lika illa. /rant over
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro öörebrooo
2017-08-11 14:35
Helt jävla otroligt, man fattar ju att förbundet har något emot oss,på riktigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro dwex
2017-08-11 14:18
helt sjukt kennedy borde fått 1 match inte 4
Örebro Öreskå
2017-08-11 14:16
Rosenberg får totalt 3 matchers avstängning,inklusive de automatiska. Helt sjukt!
Örebro Ö.S.K Krille
2017-08-11 13:42
Rosenberg får 3 matchers avstängning utöver det automatiska avstängningen för det röda kortet han fick.
Örebro ZebranÖsk
2017-08-11 13:09
Laul32. Jag är endel på Åland. Och där är och var han inte den som spottade i glaset direkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Ö.S.K Krille
2017-08-11 12:55
Tror ni det kommer hända nått på värvningsfronten så här på sista dagen?
Örebro DaSa
2017-08-11 12:05
Vem var nummer 7 i senaste U21 matchen? Tyckte han såg intressant ut.
Örebro Nicknamn i ribban
2017-08-11 11:48
Jawo är inte på Djurgårdens träning... Jag ser verkligen inte behovet av honom om inte Sköld lämnar (vilket knappast lär ske). Vi har 4 anfallare och de slåss egentligen bara om 1 position. Med tanke på att Kennedy är en av Allsvenskans bästa anfallare så är det ju Mission: Impossible för de övriga. På slutet av matcher kan vi ju iofs spela med 2, men jag ser inte vad Jawo skulle tillföra. Ska vi slänga in en rikig joker så är det ju Boye. Han är dessutom ung och sitter på ett långt kontrakt.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Nicknamn i ribban
2017-08-11 11:32
Nu spekulerar jag bara, men sitter inte Logi på en rätt saftig lön? Han värvades ju in som ett rätt stort namn på ett treårskontrakt. Om Oscar försvinner, vem ser ni helst som ersättare? Jag tvivlar på att Fagerström är tänkt som förstemålvakt nästkommande säsong. Andreas Andersson i Östersund har ett kontrakt som går ut 2018, men han kanske inte är så sugen på att värma bänken?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Restalundsv
2017-08-11 11:27
Hur tänkte Axén o co med ev värvning av Jawo? Skulle han vart istället för Boye eller Petteri eller skulle man värvat alla 3? Jawo går ju inte före Besara eller Kennedy så då hade Jawo fått nöta bänk. Hellre Jawo än Sköld dock.
Annons: