/fotboll/osk/forum/2084.aspx/fotboll/osk/forum/2084.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Jekl
2013-03-13 10:52
Risk för att Berisha kan intressera Djurgården nu när dom sålt Toivio? Endast norska och svenska transferfönstret som är öppet och enligt mig skulle Berisha (tyvärr) vara en bra och förhållandevis billig värvning för dom, men som sagt bara att hoppas att dom inte är intresserade :)
AIK Saywee
2013-03-13 10:37
Jag är faktisk inte förvånad :( Money, PINK FLOYD ......
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro fursten
2013-03-13 10:36
Jag kan ta att laget förlorar, förlänger en dålig tränare eller går back ekonomiskt. Men inte att de så uppenbart och genomtänkt ignorerar grunden i varje lag, fansen. Obesvarad kärlek.

Sköts Forward på samma sätt?
Öreskå - 66
2013-03-13 09:30
Jag håller med de föregående "talarna". Jag kände mig upprörd och överkörd efter att ha gått från medlemsmötet.
Känslan av att styrelsen och ägarintressen ser på medlemmar med åsikter som något katten har släpat in. Sitt ner, håll käft och kom inte och tro att ni är något.
Kapitalet styr. "Ingen satsar pengar om man inte får bestämma om vad som ska göras sedan."
Örebro 0REBR0
2013-03-13 08:53
Det var med en ganska dålig känsla man lämnade mötet igår. Det blev ganska uppenbart att det är kapitalet som styr och medlemmarnas möjlighet till inflytande är minst sagt begränsad och så vill man ha det...

Frebran drog ett exempel från en annan klubb i Sverige där medlemmarna hade bestämt något som hon inte tyckte de hade med att göra(det kan jag väl hålla med om då det i princip verkade handla om handla speltekniska detaljer). Detta ville man undvika genom att begränsa stämmans inflytande, för att skydda sig mot illvilliga kuppande medlemmar... Men i samma veva så begränsar man ju också välvilliga medlemmars möjlighet till påverkan...

Men det största problemet är ju att inte fler tar sig till stämman... Det kändes som att det var 85% av de som var där hade förmodligen ganska stora intressen i spelarinvest och på så sätt skyddar sina intressen där genom att gå på stämman och rösta ner förslag son kan inskränka deras frihet... Det har de ju såklart rätt till men det blir onödigt enkelt när de är i sån tydlig majoritet.
Örebro Lekiller
2013-03-13 05:59
D´Artagnan/ Stämmer. Blev lite rörigt efter en stunds diskussion.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-12 23:05
dubblett
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-12 23:05
Lekiller // Några korrigerinar angående mötet. Motion 1 (Information)- Jag uppfattade det som motionsställaren och klubben var överens. Man tillsatter en arbetsgrupp och Frebran lovade att se över om även representant styrelsen kan delta, trots hög arbetsbelastning. Motion 4 (Beslut om akitiägaravtal) - Här begick mötesordförande ett fel. När han klubbade beslutet att avslå motionen sade Frebran: "Nu förstår jag vad motionställaren menar och så tycker jag också man kan skriva i stadgarna". Alltså hon stödde motionen!!! men det framkom inte på stämman. I övrigt vet vi nu att ÖSK Fotboll INTE har majoritet i styrelsen för Elitfotboll vid viktiga frågor. Majoriteten gäller tydligen bara vid Elitfotboll årsmöte. Hans Melin (Spelarinvest styrelse) sade också att han inte trodde att investerare skulle satsa om man inte också fick bestämma. Undrar hur alla icke bolagsklubbar (det är bara 6 bolagsklubbar) får sponsorer att satsa.
Örebro Lekiller
2013-03-12 22:50
Svartvitt forever/ Håller med. Blandade känslor. Ena stunden vill man ta tillvara på medlemmarnas tankar och idéer och i den andra avskärma sig ifrån dem liksom. Man får ju hoppas att de tar åt sig av de åsikter som uppropet framförde och jobbar vidare med dessa i bakhuvudet och inte bara skiter i dem nu efter att de lyckats få motionerna avslagna. Tyvärr lite den känsla som man fick. Hoppas samtliga inblandade i uppropet med allas vår Minatankar i spetsen orkar fortsätta ställa "obekväma" frågor på sakliga sätt till ÖSK. Det är viktigt.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Svartvitt forever
2013-03-12 22:32
Blandade känslor efter årsstämman, och det tar nog lite tid att få distans till alltsammans. Ett nyval till styrelsen som gläder mig mycket och inger förhoppningar. En öppenhet från styrelsen när det gäller att åtminstone delvis tillmötesgå någon av de motioner som lämnats in. - En VD som i avslutningen av sin redogörelse talar om "energiläckor", med tydlig adress till ÖSK-Uppropet. I klarspråk: "Lägg er inte i vårt arbete, det sköter vi bäst själva." - En ordförande (Frebran), som visserligen talar om "tunnelseende" efter succéåret 2010, men som inte visar några andra tecken på självrannsakan från styrelsens sida angående de felbeslut - eller brist på beslut, främst i tränarfrågan - som så många här på forumet såg och varnade för och som till slut ledde till degradering. Den kritik som framförts på detta forum mot högst ansvariga organ - styrelsen - och krav på avgångar, avfärdas: "Så låter det alltid." Man avfärdar alltså möjligheten att det kan ligga något i kritiken. De kunniga fansens engagemang blir alltså inte en tillgång utan något störande, som viftas bort. Som sagt, blandade känslor...
Örebro Lekiller
2013-03-12 22:30
Saywee/

Du hade i stort rätt angående mötet. Hehe

Uppropets motionen röstades ner samtliga, efter segdragna diskussioner.

Hade kunnat sluta annorlunda om fler av de 350 som skrev på uppropet hade valt att dyka upp på mötet.

Kändes även som ÖSK i en del motioner letat sakfel och slagit ner på dem.

Va den känsla jag fick, men ska erkänna att ja hade svårt att hänga med i alla svängar och teknikaliteter. Är väll ett av problemen vi "vanliga" medlemmar lever med.

Annars var kick offen med i stort sätt hela spelartruppen det bästa med kvällen.
Örebro Gooey Nutballpuff
2013-03-12 21:57
Och där satt trean. Barca gör processen kort med Milan
Örebro Brodd
2013-03-12 21:09
@Gooey Nutballpuff:

Ja, han han har ju full pott på spelarpoängen, med bara en match med A-laget i år,så nog tycker jag han borde få fler chanser.
Örebro Gooey Nutballpuff
2013-03-12 20:44
@pemo:


Han spelade väl en av de första träningsmatcherna och jag tyckte han gjorde riktigt bar ifrån sig
AIK Saywee
2013-03-12 18:53
Nu är väl de flesta tyckare på väg till mötet ... ... själv är jag som tidigare skrivet i exil. Tänker bara gissa lite redan nu hur det kan gå. Förmodligen händer det inga drastiska saker, trots upprop (uppror) med många påskrifter. Ledningen är mycket förberedd och har redan bearbetat motioner och förslag till nytt blod. Att byta ut en styrelse , eller två styrelser, som enkelt sänkte oss till Superettan, kommer att ta tid. Sentomsider har ÖSK börjat kommunicera mycket, om än det ena och än det andra och det var banne mig på tiden, bra jobbat! Jag är inte realist, men hoppas att jag har totalt fel i mina farhågor ... Hejar på SPORT och önskar ett svartvitt GULD!!!
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-03-12 16:59
pikettröjor skulle det kanske vara Förresten kommer ni ihåg Piquet (stavning), han var väl VM - symbol i Mexico 1986 vill jag minnas.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-03-12 16:14
Jag misstänker att polisens insatsstyrka kommer att bevaka kvällens möte ... ... det är de som har piketjröjor på sig, eller det kanske stavas piketjröjor
Postat via SvenskaFans-appen
Minatankar
2013-03-12 15:43
Namn: pemo
Sänt: 2013-03-12 15:24
//

Bra, då är vi överens. Alla måste kunna ha en åsikt och vi är alla lika lite eller lika mycket s k experter. Det senare är inte viktigt för mig utan det är att reflektera över vad du och andra skriver och att bryta åsikter.

Sedan är det väl alltid kul när andra håller med om något man skriver men många gånger minst lika stimulerande när så inte är fallet.

Nej, snart bär det iväg till års- och föreningsstämma.

Örebro pemo
2013-03-12 15:24
M// Det är klart att du skall ha egna tankar, men jag brukar reagera på experter som hyllar så fort någon har gjort en prestation. I det här fallet var det resonemanget om att Josef skall in i startelvan.
Men jag kanske missuppfattade detta också? Och ta inte åt dig av ordet expert. Det var en generell beskrivning.

Men när det gick illa för ÖSK, så kom det upp namnförslag på bänknötare som borde gå in före den och den. När sedan ( mot stor förvånan ) Sixten gav dem chansen, så förstod i alla fall jag varför spelaren i fråga oftast satt på bänken.

Så forsätt med spekulationer kring spelare. Bara jag tillåts komma med mina åsikter också.
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-12 14:39
@pemo:


För mycket av koeransk verksamhetsledning enligt mitt sätt att se det. Tror att Axel K med flera i ÖSK sportsliga ledning uppskattar synpunkter från supporters.
Minatankar
2013-03-12 14:11
Namn: pemo
Sänt: 2013-03-12 13:59
//

Nu vet jag inte alls vad du menar. Menar du att vi supportrar inte på en fotbollssajt skulle kunna ha vår egna synpunkter på spelare när vi diskuterar oss emellan, utan att det bara är ansvarig tränare/laguttagare som får yttra sig?

I så fall ska vi ju inte heller ha några synpunkter eller idéer på verksamheten i övrigt utan lämna över allt till styrelse och vd. Varför ska vi då ha årsstämmor, föreningsstämmor och Dialogmöten? Varför ska vi då ha medlemmar, aktieägare och supportrar? Och vad ska vi då ha Svenska Fans/SvartVitt till? :-)

Jag måste ha missuppfattat dig, eller hur?
Örebro pemo
2013-03-12 13:59
Minatankar// Nä, och det är kanske därför som Josef inte spelar. Det räcker med att den lagansvarige ser vilka spelare som skall vara med. Dessutom gjorde han knappast något avtryck i Syrianska heller.
AIK Saywee
2013-03-12 13:46
pemo, tack för kaffet ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro gendish
2013-03-12 13:43
Edit*
Minatankar
2013-03-12 12:24
Namn: pemo Sänt: 2013-03-12 12:20 // Du är rolig du som bjuder så på dig själv :-) Samtidigt är det ingen av oss som sett Josef i tillräckligt många matcher för att kunna jämföra honom med de som spelat betydligt fler. Han har helt enkelt inte deltagit i så många matcher, framför allt inte från start.
Örebro pemo
2013-03-12 12:20
Det är en sak att glänsa mot ett okvalificerta ungdomslag, men att visa mognad i ett A-lag är en helt annan fråga. Det jag sett av Josef i A-laget, så har han inte tillfört något mer än de andra ungdomarna. Och knappt det ens.

Men bara för att jag skriver så här, så är han säkert med mot Häcken i helgen och gör succé. men det bjuder jag på.
Minatankar
2013-03-12 12:14
Gooey Nutballpuff // Håller med om att Josef, liksom andra individualister, ibland kan upplevas alltför bollkär. Samtidigt är han den typen av spelare som kan dra på sig 2-3 motståndare och därmed skapa utrymme och luckor för sina medspelare. ÖSK kan inte spela som Barcelona med ständiga passningar där det går fort och där alla i laget deltar. Det har man inte tillräckligt många spelare som klarar av även om man tidvis klarar det bra. Det räcker med att en enda spelare i ett uppspel som omfattar 4-5 spelare inte håller tempo eller intar "rätt" position, så faller den taktiken i stor utsträckning. I ÖSK går det ofta för sakta och det blir för mycket sidledsspel. Det är av den anledningen man behöver spelarkaraktärer som t ex Josef, om nu tränarna anser att han platsar med tanke på defensivspel mm.
Örebro Gooey Nutballpuff
2013-03-12 11:52
Så därför skriver jag här;

@Minatankar
Jag tycker likadant och har tyckt det över lång tid. Han river upp betydligt mer sår hos motståndarna än vad Yasin & Astvald gör. Han är möjligen fortfarande lite för bollkär ibland. Jag vet inte om hans arbete utan boll gör våra tränare missnöjda eller vad det är. Men att han inte ens är på bänken är besynnerligt, eftersom det är en spelare som kan förändra en matchbild.
Örebro Gooey Nutballpuff
2013-03-12 11:49
@Minatankar:
Bara två rader sparas av mitt inlägg?
Minatankar
2013-03-12 11:44
Så här står det på Eyravallen.se;

"Även om det blir Simon Glännestrand med sina tre mål som kommer att dominera eftersnacket så tyckte nog Brageförsvararna att det var Josef Ibrahim som åsamkade dem störst skada. Han rev gång på gång upp deras försvarslinjer och var i princip omöjlig att stoppa"

ÖSK behöver den typen av kantspelare och jag hoppas att Josef får chansen att visa vad han går för i A-laget.

I kväll är det årsmöte och föreningsmöte. Hoppas alla engagerade medlemmar kommer.
Annons: