/fotboll/osk/forum/2066.aspx/fotboll/osk/forum/2066.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-25 11:47
pemo // Är Anders Karlsson ett reservalternativ för reservmålvakt ? Vi kanske idotförklarade Sixten för ofta, nu vet vi genom aktieägaravtalet att styrelsen varit inblandad i många beslut som vanligen ligger i den sportsliga verksamheten. Vad Sjögren hade hand om undrar man fortfarande.
Örebro pemo
2013-03-25 10:11
Men det är väldigt mystiskt det här med Sankan. Mannen har inte gjort någon match alls i vår, men är fortfarande kvar i klubben: Hur tänker de? Är det inte dags att han får stå i helgen? Det behövs ju bara att Oskar får hög feber så är det kört. Det går ju inte att ställa en målis i serien utan någon form av matchträning. Eller går det? Himlans tur att det inte är Sixten som är tränare. Då hade han idiotförklarats för länge sedan.

Hmmm.....glömde att han redan är idiotförklarad.
Nåja, skönt med ny tränare som ser till individens bästa aoch låter alla få chansen.

Och hur är läget med Berisha och Wiktorsson?
AIK Saywee
2013-03-25 09:42
Tänkte lite på detta med olika sorts medlemmar ...

En del är väl:

Stödjande medlemmar
Kollektivanslutna medlemmar
Röstande medlemmar
Vilande medlemmar
Hedersmedlemmar
Oengagerade medlemmar
Aktieägarmedlemmar
Medlemmar som bryr sig
Guldmedlemmar
Betalande medlemmar
... och andra medlemmar

Det finns nog en hel del "olika falanger" av medlemmar ,
om vi vill dela in dessa på olika sätt ....

... jag vet inte riktigt själv var jag hör hemma
AIK Saywee
2013-03-25 09:30
@Leper:


Börjar känna och inse att Jonas kanske skall stanna kvar kontraktstiden ut, han är ju ändå en målvakt och kan hoppa in om det skulle krisa, vi kan väl låna någon om det skulle behövas.

Jag hoppas att Oscar håller tätt, är frisk och slipper kort den korta SE-tiden.

Vi kan lika gärna vänta tills nästa år med att hitta en ny andremålis, för Oscar stannar väl kvar ett tag ....
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-24 22:38
Leper // Eyravallen.se har lösningen för Sankan - låt Haddad fixa transfer till annan klubb.

Behöver inte Kalmar en reservmålvakt?
Örebro Leper
2013-03-24 22:04
En vecka kvar till transferfönstret stänger. Ser ut som att Sankan blir kvar. Blir han vår 2:e målis eller hostar vi upp en fet summa för att bryta kontraktet?
Örebro go_osk (We are on the road agian!)
2013-03-24 20:34
Jag vill inte smutskasta Sixten Boström, men har vi hör det här förut?

"Den här gången behövde inte domarna väja för någon kryckattack, och Boström var ganska nöjd även med spelarnas insats, trots att det blev förlust.
– Vi hade nio landslagsspelare borta, fem i a-landslag, tre i U21 och en i U19, så vi hade bara en avbytare som hör till a-truppen. Så jag tycker att vi gör en bra match även om det inte är kul att släppa in mål på slutet."
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-24 20:14
Grixx // Det tar flera år om medlemmarna ska driva igenom en förändring. Detta beror på att verksamheten ligger i Elitfotboll AB. Elitfottboll har sitt årsmöte före ÖSK Fotboll. Så ett beslut på ÖSK Fotboll årsmöte tar ett år innan det kan påverka Elitfotbolls årsmöte.

Risken är inte störst att en stollig falang falang medlemmar påverkar klubben negativt. Utan att en eller några stolliga aktieägare hittar på konstigheter. Där krävs det inte så många, kanske 1-3 stycken. Man behöver inte ens hålla på ÖSK för att vara stor altieägare (vilket är bevisat).

Den bästa medlemsdemokration är att så många som möjligt går på årsmötet.

Att nuvarande styrelse tar fram teknikaliteter för att stoppa bra förslag tror jag beror på att man inte vågar låta andra idéer komma fram dom kan ju vara bättre än de som gällt de senaste åren. I ett "riktigt" bolag skulle inte en styrelse kunna sitta så orubbat efter det som hänt de senaste åren. T ex är det STYRELSEN som är skylldig till den stora spelaromsättningen. Styrelsen är högsta beslutande instans vid spelarinköp resp. försäljning, man tillsätter tränare, sportchef och VD.
Örebro Grixx
2013-03-24 18:39
Tack D´Artagnan för ditt svar. Mina frågor berodde bara på en undran jag hade och som även Mina tankar mfl varit inne på. Dvs det är först när många medlemmar önskar ändring som stora rörelser kommer igång snabbt i klubbar. Därför ombads folk att bli medlemmar innan mötet. Skulle som nu mindre än 100 medlemmar av 2400 önska stora eller snabba förändringar så måste det nog till något extremt positivt/lönsamt för att få saker att ske snabbt. Jag är övertygad om att det börjar hända saker men kanske inte så snabbt eller revolutionerande som några önskat...och vissa saker verkar för tillfället låsta pga regler eller omfattning av arbetsbörda. Inget extremt fanns i uppropet, mycket lät ju klokt och ÖSK instämde i stort sett rakt över. Däremot blev det svårare att driva genom vissa förslag pga av teknikaliteter. En fortsatt diskussion kan ändå leda fram till det mesta som stod i uppropet. ...men principiellt så kunde det vara en klart stollig falang med riktigt usla grundidéer som tycker, är högröstad och som kräver ändring. Lite som det varit i vissa storklubbar där firmor ställt krav. I just det här fallet så tror jag att de flesta av medlemmarna som aldrig är på möten eller röstar men som är i klar majoritet över uppropets "påskrivare" ändå skulle hålla med uppropet. Jag kanske är mer optimistisk än jag har fog för men känner ändå som om att uppropet påverkat och påverkar ÖSK i en bra riktning och inte att det är en förlust.
Örebro Sogen
2013-03-24 18:26
Haddad säger att ÖSK fick bra betalt för Rama......... what?
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-24 17:21
Grixx // * Hur många skrev på uppropet? 356 * Hur många var medlemmar av dessa? Endast ÖSK vet för medlemsförteckningen är hemlig. Gissningsvis 25 %. * Hur många medlemmar har ÖSK. C a 2400 inkl de från ÖSK Ungdom som är kollektivanslutna. Innan kollektivanslutningen var det knapp 2000. * Hur många medlemmar var på årsmötet ? c a 60 varav många också är akitiägare i spelarinvest * Vilken är de stora utmaningen (utom att komma tillbaks till AS)? Få de yngre att engagera sig. Annars har vi ingen idrottsklubb längre utan ett idrottsbolag ala NHL som flytter lagen till de städer som har störst publik = intäkter
AIK Saywee
2013-03-24 16:54
Grixx, 16:47,

Typ drygt 300
Vet ej, men jag skrev på och är medlem
Vet ej, men hoppas att organisationen ÖSK kan svara på denna fråga

Eftersom jag firade en familjehögtid och befann mig i Uppland tyckte jag att en redan förutbestämd (resultatet alltså) årsstämma verkade relativt ointressant för en enkel medlem ...

.. vad är det du klurar över?
Örebro Grixx
2013-03-24 16:47
Hur många skrev på uppropet.
Hur många var medlemmar av dessa.
Hur många medlemmar har ÖSK.
AIK Saywee
2013-03-24 14:55
smguld,

många vettiga och tänkvärda inlägg från dig.

Jag vill ha ett svartvitt SM-guld för ÖSK och bada på Stortorget!

Heja SPORT !!!
AIK Saywee
2013-03-24 14:53
_Adde_

"Jag t.ex. flyger hem från Luleå för att se mitt ÖSKs premiär mot Värnamo ...."

strongt av dig att ta flyget hem till ÖSK´s hemmapremiär ...

... man vad gör du borta i Luleå :)

Håll dig på hemmaplan,
så blir det inte så dyrt,
med en massa flygande ...
Örebro smguld
2013-03-24 12:24
Namn: D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang) Sänt: 2013-03-24 11:31 Ändrat: 2013-03-24 11:38:24 "Mycket olyckligt att ingen överordnad instans kan ta tag i problen när besluten blir fel." // Håller med dig. _Adde_ skriver nedan att supportrar skiter i detta så länge det går bra. Och på ÖSKs föreningsstämma uttryckte en medlem; "Jag anser att det är styrelsen som jag har förtroende för som ska ta beslut". Det innebär att endera så avstår man från att bli medlem, eller så sitter man tyst på föreningsstämma eller så stöttar man en organisation där några få med pengar har köpt sig ett avgörande inflytande och där man inte är intresserad av de många medlemmarnas och aktieägarnas idéer och synpunkter. I sann medlemsdemokrati har naturligtvis alla rätt att ha sina åsikter. Jag visar bara på följderna av denna struktur. Jag vill hoppas att fler medlemmar får upp ögonen för detta och att styrelsen inser att det är tillsammans som vi kan hjälpas åt utan att man behöver se sin makt eller sina pengar hotade.
Örebro smguld
2013-03-24 11:47
Namn: D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
Sänt: 2013-03-24 11:31 Ändrat: 2013-03-24 11:34:47
//

Min erfarenhet av många styrelser och ledningsgrupper är att om inte styrelsen har kompetens eller intresse av att fånga upp direktiv från ägarna (i ÖSKs fall medlemmar och aktieägare), jobba med strategier och policies, utvecklingsfrågor och inte minst kommunikation och relationer med supportrar och omvärld, så ägnar man sig i stället åt det man förstår sig på, vill ha detaljkontroll över eller det som man tycker är kul och intressant.

Det får med sig följden att man undergräver vd, sportchef, tränare och organisationen i övrigt och att allt blir ineffektivt och tungrott.

Tror att nuvarande tränartrio både enskilt och tillsammans är en stark trio i detta sammanhang. Ska det fungerar optimalt krävs det också att vd och sportchef känner sig starka och tillsammans med styrelsen kan balansera hela verksamheten och alla roller. Hoppas verkligen att man är på gång att göra det nu.

Örebro smguld
2013-03-24 11:33
Namn: _Adde_ Sänt: 2013-03-24 11:19 // Delar din uppfattning vad gäller fotboll kontra ishockey även om det är fotbollen som gäller för mig. Du skriver "För ska vi va ärliga så bryr sig inte en jävel om det så länge det går bra..." Det är detta som är problemet. Supportrar som har hög kompetens vad gäller fotboll, ekonomi, ledarskap, organiserande, kommunikation etc kan även när det går bra i god tid se risker och möjligheter i den "bakomliggande" verksamheten. Man kan med stor sannolikhet bedöma om en verksamhet kommer att fortsätta gå bra eller om risken är stor att det snabbt vänder av orsaker som är "onödiga". Tur och otur kan alla ha. För alla lag går det upp och ned. Ska jag av alla parametrar välja ut en enda som över tiden är avgörande för framgång på och utanför planen så är det god kommunikation. Under flera år vittnade spelare om att den var undermålig mellan tränare och spelare. Under flera år vittnar många medlemmar, aktieägare och övriga supportrar på att den är undermålig utanför planen. En sak är att informationen blivit bättre vad gäller det sportsliga på hemsidan, en annan sak är hur kommunikationen sker, dvs lyssnande, idéutbyte, respons, engagerande av supportrar, hantering av förslag mm. En fotbollsklubb som ska leva och utvecklas kräver ett stort engagemang och inte bara att man går på matcher i framgång. Och det fungerar inte heller med att några få personer själva ska lösa alla problem och möjligheter även om vi alla har olika roller. Risken är annars att vi även under detta och nästa år får se tomma fotbollsläktare på Behrn Arena och ett lag som inte når toppen. Som väl är har vi nu tre mycket kompetenta tränare vilket borgar för sportsliga framgångar om de får de förutsättningar de behöver.
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-24 11:31
smguld // Hos ÖSK har med ditt resonemang har styrelsen INTE förtroende för den leding man tillsatt. Hämtat ur "Så här styrs ÖSK Fotboll" på officiella hemsidan: "Vid beslut om exempelvis budget, tillsättande och entledigande av vd, tränare och sportchef samt köp och försäljning av spelare ska det råda ¾ majoritet, d.v.s. minst sex av åtta ledamöter måste rösta för förslaget för att det ska kunna fattas." Mycket olyckligt att ingen överordnad instans kan ta tag i problen när besluten blir fel. Det är styrelsen som har ansvar för beslut om alla värvningar och försäljningar. Inte undra på att vi har haft så står spelaromsättning och så misslyckade försäljninger. Man kan utifrån vald styrmodell och resultat tycka att styrelseledmöterna har en tveksam kompeten hur ett företag bör drivas.
Örebro _Adde_
2013-03-24 11:19
Detta eviga tjat om förstasport hit och dit... GÄÄÄÄSP!

Klart som korvspad att hockeyn är hetare än fotbollen just nu... konstigt vore det väl annars? De är inne i en stekhet kvalserie och fotbollen i en kall försäsong!

Det här tjafset om att man ser så många fotbollsfans på hockeyn förstår jag inte heller... Jag kan bara gå till mig själv... Jag är ÖSKare, ÖHKare men framförallt sportintresserad! Folk vill få ut något av sin fritid, just nu får man extremt med härlig positiv energi på hockeyn, och det är bara en handfull av oss som riktigt lever, andas och blöder ÖSK alternativt ÖHK!

Jag t.ex. flyger hem från Luleå för att se mitt ÖSKs premiär mot Värnamo och givetvis passar jag då också på att gå och se ÖHK vilka också är ett favoritlag. Liksom att jag Ni kan råka springa på denna "fotbollssupporter" i Sannahed när det vankas speedway.

Men för att knyta ihop det lite nu då... Ponera nu att ÖSK krigar på i toppen av superettan och i de sista omgångarna säkrar avancemang, nog ska ni se att det blir fotbollsfeber i stan då! För handen på hjärtat, det är inte så att varje match i hockeyn har varit en klang och jubelföreställning i serien. Ponera vidare att ÖHK nästa år harvar i botten av ES och eventuellt spelar KS igen... då ska vi se ifall tongångarna är likadana angående stadens nya "förstasport"!

Vidare undrar jag hur länge det dröjer innan alla dessa, ska vi kalla dem "övergångare", börjar tjata om bristande inflytande i hockeystyrelse och så vidare... För ska vi va ärliga så bryr sig inte en jävel om det så länge det går bra...

Så, fortsätt STÖTTA vilket lag ni känner för!
Örebro smguld
2013-03-24 11:04
Styrelsen ska ge ett tydligt ansvar till vd och vd till övriga anställda. Det innebär t ex att det är läkaren och inte spelaren eller tränaren som ska avgöra/besluta när en spelare som varit sjuk eller skadad kan träna och spela (som t ex Haddad). Och det är sportchefen, som på chefstränarens och spelarrådets rekommendation samt styrelsens policies och fastställda budget, ska ta beslut om att köpa eller sälja en spelare. Blir det fler inblandade i olika detaljbeslut så undergräver man ledarskap, kompetens och effektivitet. Styrelse och vd bör inte lägga sig i detaljer kring förvärv, försäljning mm, som de inte har kompetens att bedöma. Det ska sportchefen och hans medarbetare sköta själva. Framför allt måste chefstränaren ha ett stort inflytande. Har en klar uppfattning om att det inte varit så som jag beskriver tidigare och hur det fungerar idag vet jag inte. Men vill tro att det blivit annorlunda. Kanske har styrelse, ledning och anställda en annan uppfattning i frågorna? Kanske är inte alla överens om tagen? Det skulle vara bra om detta blev tydligt för oss supportrar. Styrelsens viktiga roll i detta sammanhang är att tillse att man har rätt vd, sportchef och tränare och därefter släppa ansvaret till dessa personer enligt tydlig uppgörelse om ansvar och befogenheter. Jag bygger min uppfattning på lång erfarenhet av ledarskap i många branscher, inkl fotboll.
Örebro widemarsh
2013-03-24 10:29
Crespos mål mot Tunisien (ca 29 s in i klippet).
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-24 10:17
Saywee // ÖSK är arbetsgivare så man borde ha ett ansvar att följa medcinska råd. Det är en ledningsfråga att markera vad som gäller när det uppstår tveksamma fall eller felaktiga bedömningar.
AIK Saywee
2013-03-24 10:07
@Vi tog cupsilver 1987:


Välkommen om du är ny, trots att jag läste din profil som nr 2230 :)

Det är många nicknamebyten på G för närvarande ...

Som svar på din fråga om du inte hängt med på ett tag, så råder det riktig hockeyfeber i Gamla Fina ÖREBRO. Fotbollsfansen blev för ett par veckor sedan överkörda av en nonschig ångvält :(
AIK Saywee
2013-03-24 09:42
D´Artagnan, 09:32,

tackar för länkhjälpen, jag trodde det fortfarande brast i min förmåga att hitta enkla svar på nätet ...

... men artikeln är ju publicerad (08:00) sex minuter efter mitt inlägg.

Hoppas att vi har ett bättre läkarteam idag, för teamet verkade ju inte heller ha speciellt goda kunskaper om hur körtelfeber fungerar, eller så struntade Emil och Sixten i eventuella läkarråd?
Örebro D´Artagnan (hoppas på snabbt avancemang)
2013-03-24 09:32
Länk till NA artikeln om Haddad.
Några smakprov:
"– Det var mycket sprutor och sådan skit där. Jag hade ett val, endera vara kvar i klubben med det läkarteamet som inte lyckades få ordning på min kropp eller att lämna. Jag valde att komma hit, där jag visste att läkarteamet var det bästa."

"– Jag såg till så att alla parterna blev nöjda: Valdet, agenten och ÖSK, som fick bra betalt. Men det är ingen stor grej med Cabrera"
AIK Saywee
2013-03-24 07:54
@Saywee:Jag citerar mig själv och har undrat en tid över Haddad´s eviga svartvita skada och trivsel i klubben ....

I dagens papperstidning finns lite lästips

Andreas Haddad
"Var mycket sprutor och sådant skit"
På na.se berättar förre ÖSK-stjärnan om läkarteamet som fick honom att byta klubb.


... men hittar i nuläget inget på na.se som jag kan länka ....
AIK Saywee
2013-03-24 07:23
Tänk om det är som så att Saeid flyttar till Göteborg och att exempelvis Gerzic flyttar till Rynninge? Fast då kan de ju byta boende med varandra så att det inte blir så långt till träningarna. Å andra sidan har Axén en stor dragningskraft och varför skulle inte vi kunna byta motorer i mitten av vårt maskineri i början av vår resa? Jaja, de som lever får så småningom se ..... PS, känner lite som BoP, endera blev det en total missuppfattning, eller så blev det någon slags "kommunikationsläckage" som inte var meningen, egentligen?
Örebro Karlstruum
2013-03-24 01:28
ÖSK-Karl, århundradets medgångssupporter. Yes, vi har hört dina visor nu. Börjar bli så jävla trött på dig och din negativism. Räcker med att backa bandet till 2010 så kan du jämföra populariteten och stämningen. Sen är det väl bara bra att folk besöker ladan, fotboll som innebandysupportrar. Så man får bara gå på en sport och ingen annan i stan?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Gooey Nutballpuff
2013-03-24 00:54
@Butterix:


Man kanske faktiskt räknade rösterna på dessa möten och inte hade någon ledare med supervoterings-öra
Annons: