/fotboll/osk/forum/1988.aspx/fotboll/osk/forum/1988.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Leper
2013-05-07 20:50
@Kardinalen:Och hur låter dina konspirationsteorier?
Örebro Kardinalen
2013-05-07 20:47
@Uppstuds:Det jag tog upp nedan i mitt inlägg var ju bara ett urval av alla kriterier i arenakravet som ska uppfyllas, men som var intressantast för just ÖSK i dagsläget.

Har märkligt nog i mitt läsande av regelverksdokument på fogis.se (har ju inte läst riktigt allt), inte hittat krav på minsta antal sittplatser för 2013, men för 2014 gäller i alla fall följande:

Allsvenskan: minst 3.000 sittplatser under tak.
Superettan: minst 1.000 sittplatser under tak.

- Vilket innebär att Degerfors med sina 800 sittplatser under tak, måste begära dispens om de ska få spela i Superettan nästa säsong. (Kanske att samma etttusen sittplatser gäller redan denna säsong, det vet jag inte).

- Vilket innebär att Degerfors, om man lyckas ta sig till Allsvenskan till nästa säsong, måste begära en "super-duper-dispens" för de 2.200 sittplatser under tak som man då saknar....

- Har inte varit på särskilt många av årets Superettan-arenor, (fyra stycken bara) men kan tänka mig att lag som Falkenberg, Degerfors, Ängelholm, J-Södra, Brage, Ljungskile, Värnamo, Brage har svårt(?) att komma upp i 1.000 sittplatser under tak. Dessutom ska ju stolarna vara godkända, av en speciell typ.
Örebro Leper
2013-05-07 20:31
Kardinalen//

Mycket intressant! Imponerad av det jobb du lagt ner.
Örebro Kardinalen
2013-05-07 20:30
@widemarsh:


Precis. Det är ju det som gör det så mysko. Och som gör att mina konspirationsterorier tar fart....
Örebro Uppstuds
2013-05-07 20:24
Telle// Bytte ut en del i ditt inlägg, bytte K till Löfvén, S till Reinfeldt, läsa till lyssna och scrolla till "hålla för öronen och säga 'aaahaaah'" och kanske nåt mer och ditt inlägg blev både märkligt och roligt: "Om partiledare Löfvén väljer att lyssna till partiledare Reinfeldts samtliga debattinlägg i hopp om att hitta ett 'guldägg', trots att Löfvén tycker att Reinfeldt håller alldeles för många monologer som handlar om alldeles för ointressanta saker, så har Löfvén gjort ett eget val. Han har då själv tagit beslutet att lägga tiden och energin på att lyssna till inläggen, trots att han inte gillar Reinfeldts sätt att argumentera och därför förväntar sig att de flesta av dem kommer att vara dåliga och ointressanta. Då har Löfvén ingen som helst rätt att kräva att inläggen ska vara hållna just så som Löfvén vill. - Man kan helt enkelt inte välja att lyssna till någons inlägg, och sen i efterhand anklaga talaren för att man själv valde att lyssna till det - då har man gjort en filosofisk kullerbytta, so to speak. Om Löfvén skulle välja att hålla för öronen och oavbrutet säga "aaahaaah" under Reinfeldts inlägg, istället för att lyssna till samtliga och sen tillägna en hel del av sina egna inlägg med att i raljerande ton anmärka på allt Reinfeldt sagt, skulle det kanske vara fördomsfullt på sitt sätt, men det skulle i varje fall vara ett sätt att visa vanlig hyfs." :-D
Örebro Pete Zahut
2013-05-07 20:13
"En fotbollsklubbs sportsliga framgångar beror på storleken av talang som man har i truppen i relation till sina motståndare i ligan"

-O.H
Örebro Pete Zahut
2013-05-07 20:12
Hur duktig är (var) din allsvenska klubb på ekonomi? Åren 2009-2012 analyseras och därför är ÖSK med. Från O.H
Örebro Telle
2013-05-07 20:03
@Uppstuds:


Menar inte att älta vidare om något som de berörda personerna själva redan verkar ha släppt för tillfället, men för att svara filosofiskt på din filosofiska fråga:

Om medlem K väljer att läsa alla medlem S samtliga inlägg i hopp om att hitta ett "guldägg", trots att K tycker att S skriver alldeles för många inlägg som handlar om alldeles för ointressanta saker, så har K gjort ett eget val.

Han/hon har då själv tagit beslutet att lägga tiden och energin på att läsa inläggen, trots att han/hon inte gillar S sätt att skriva och därför förväntar sig att de flesta av dem kommer att vara dåliga och ointressanta. Då har K ingen som helst rätt att kräva att inläggen ska vara skrivna just så som K vill.
- Man kan helt enkelt inte välja att läsa någons inlägg, och sen i efterhand anklaga skribenten för att man själv valde att läsa det - då har man gjort en filosofisk kullerbytta, so to speak.

Om K skulle välja att scrolla förbi S inlägg, istället för att läsa samtliga och sen tillägna en hel del av sina egna inlägg med att i raljerande ton anmärka på allt S skriver, skulle det kanske vara fördomsfullt på sitt sätt, men det skulle i varje fall vara ett sätt att visa vanlig hyfs.

Observera att det som vanligt inte är personerna i filmen som har skrivit brevet... ;)
Örebro Conjuration
2013-05-07 20:02
Östersund har bättre publiksnitt hemma än oss. I.o.m. det senaste göteborgsderbyt så ligger vi på plats #4 i superettans publikliga.

Däremot börjar 3 av de 4 bästa klubbarna i publiktoppen på samma bokstav, Ö. Örgryte, Östersund & Örebro. Hammarby leder (vem trodde något annat).

Östersund blir förmodligen årets överraskningslag.
Örebro widemarsh
2013-05-07 20:02
Fast i årets superetta finns ju ingen regel som hindrar att man har fler än 20%ståplatser, så förstår inte varför ÖSK ska ändra kapaciteten nu...
Örebro widemarsh
2013-05-07 19:50
Kardinalen// Grym genomgång! Kul att det dyker upp lite läsvärt här emellanåt :)

Är det som du skriver, vilket förefaller troligt, så är det illa. Inte undra på att supportrar runt om i landet arbetat hårt mot ståplatsreduceringen. Den för INGET gott med sig över huvud taget!
AIK Saywee
2013-05-07 19:41
Kardinalen, sjysst arenaguide alltså. Jag menar det verkligen, för du har lagt ned en hel del tid på detta förstår jag. Dessutom fann jag det intressant och har åter börjat läsa dina inlägg. Att jag finner vissa fel är väl OK, men det är inget jag bryr mig om, fel kan alla göra:) Jag tror att jag förstår vad du menar.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-05-07 19:35
Godzilla, det är inga riktiga djurgårdssupportrar som har sabbat, det är idiotiska fanatiker! Är detta obekvämt att förstå? Alla som sabbat eller åsamkar en klubb böter, poängavdrag eller annat trams ... ... är inga supportrar!!! För så stöder man inte en klubb!!! Support är stöd och de skyldiga skall straffas.
Postat via SvenskaFans-appen
Benny Böckling
2013-05-07 19:32
Hoppas på den här elvan mot Degen; (från höger) Lund Nkili Berisha Wiktorsson
Astvald Saeid Hasani Yasin och på topp Crespo och Samuelsson. Att Wiktström bänkas kommer väl aldrig att ske den här säsongen men, men... Sen är ju Oscar given i mål men det är väl tämligen solklart. KROSSA DEGEN!
Örebro ÖSK-Boldt
2013-05-07 19:17
Nä. Borde ju inte bli aktuellt förräns efter säsongen. Och då lär det ju ska kosta. Om det nu inte är så att Oscar har nån missad-allsvenskan-klausul och går gratis. Men nä. Inte tusan gör dom så va? Uh oh.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Uppstuds
2013-05-07 19:14
De krav som Kardinalen redovisar är ju en fullkomlig dödsstöt för många näst-intill-elit-lag och deras arenor. Med 800 sittplatser och med regeln om att "maximalt 20% av arenans totala publikkapacitet får användas som ståplats" skulle det innebära att Stora Valla i nuläget bara kan ta in 1.000 åskådare (800 sittande, 200 stående) för att uppfylla SvFF:s arenakravkriterier...
Örebro omega
2013-05-07 19:09
Hört viskningar om att AIK är ute efter Jansson. Hoppas dessa rykten inte stämmer. Kommer inifrån klubben. Känns som en stor skandal om vi skulle släppa han mitt under säsongen
Örebro Uppstuds
2013-05-07 18:48
Kardinalen // Håller med, fantastiskt jobb! Grävande i nivå med Janne Josefsson! Hoppas att det finns en långsiktig plan för arenan där detta regelverk vägs in. Tyvärr känns det som att SvFF:s långsiktiga plan å andra sidan är att allt ska vara sittplats. Hur som helst är väl inte vårt aktuella problem huruvida arenan tar 11, 12 eller 13 tusen, utan snarare kretsar väl huvudbryderierna kring hur vi ska nå 4, 5 tusen.... Men, det är klart kring en enskild match som den mot Degerfors kan det ju bli aktuellt...
Örebro Kardinalen
2013-05-07 18:46
Man kan ju fundera på om det istället kommer bli sittplatser på h-a-l-v-a Västra Stå. Och så får 1.679 ståplatsare nöja sig med att trängas på den andra halvan?
Örebro ÖSK-Boldt
2013-05-07 18:40
Kardinalen // Fantastiskt jobb där av dig. Självklart är det så. Frågan är ju om man får fuskräkna sig till uppfyllande av Arenakravet? Nån ombyggnad på gång?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Kardinalen
2013-05-07 18:06
http://fogis.se/imagevault/images/id_84774/scope_0/imagevaulthandler.aspx
Örebro Kardinalen
2013-05-07 18:04
forts. Lite märkligt är det ju också att ÖSK:s marknadschef just idag av alla dagar, får det utprånglat i lokalmedia att Behrn Arena tar endast 11.324 åskådare. Samma dag som man ändrar uppgifterna på sin hemsida...nåja, det är väl bara en tillfällighet.....att hon dessutom lyckas med konststycket att nämna till Nerikes Allehanda att arenan kan ta 11.324 åskådare ”sedan två år tillbaka" just en dag som denna, är också detta en fullkomlig tillfällighet måhända...
Örebro Kardinalen
2013-05-07 18:03
forts. Eller också är det så enkelt att ÖSK från och med dags datum faktiskt kommer att ta in (bara) maximalt 1.679 åskådare på Västra Stå, trots att den är ämnad för drygt 3.000 personer. Just för att kunna uppfylla SvFF:s arenakravkriterier. Känns väl inte alltför kul att, på den ståplatsläktare Kubanerna befinner sig och allt som hör därtill, det endast blir möjligt med en beläggning på 56 procent av vad Västra Stå egentligen klarar av att ta in. ….trängseln med annat folk på ståplats hör till en fullsatt match. Rätt komiskt om det blir officiellt fullsatt i någon match framöver, men ändå så är det fullt med svängrum för oss som befinner oss på Västra Stå….. (Noterbart är att om ÖSK spelar kvar i Superettan också nästa år, så kommer klubben, med nöd och näppe, att uppfylla den seriens arenakrav.) Detta är viktigt, för om man inte klarar av arenakraven så kan klubben bli utestängd från allsvenskt spel 2014. Och eftersom ÖSK i högsta grad siktar på allsvenskt spel 2014, så gäller det att vara förberedd. (Även om det krävs fusk för att uppnå det). Det är ju lika bra att frisera siffrorna NU, och inte i november 2013 eller senare när det står klart att klubben spelar allsvenskt under 2014, då det nog är lättare att sådant fusk upptäcks... Det är alltså inte bara ekonomin som måste vara i balans för att licens för spel i Fotbollsallsvenskan ska uppnås, även komforten för oss åskådare är reglerad i detalj.
Örebro Kardinalen
2013-05-07 18:03
forts.ARENAKRAV för både 2013 och 2014, gäller både Allsvenskan och Superettan: minst 10% av arenans totala publikkapacitet ska avsättas i en särskild sektion för gästande lags supportrar.

Utfall: med de GAMLA siffror om arenans publikkapacitet som fanns som officiella så sent som för någon dag sedan, så hade ÖSK i-n-t-e uppfyllt detta krav (1.100 åskådare / cirka 12.674 platser = 8,67 procent).

Utfall: med de NYA siffror om arenan totala publikkapacitet som finns som officiella så sent som från och med idag, så uppfyller ÖSK detta krav (1.100 åskådare / 11.324 platser = 9,71 procent, avrundat upp till 10 procent så klarar sig ÖSK med nöd och näppe.....)ARENAKRAV för 2014, om ÖSK spelar i Allsvenskan: maximalt 20% av arenans totala publikkapacitet får användas som ståplats.

Utfall 1: med de GAMLA siffror om arenans publikkapacitet som fanns som officiella så sent som för någon dag sedan, så hade ÖSK i-n-t-e uppfyllt detta krav.

Cirka 550 ståplatser för bortasupportrar + cirka 3.000 ståplatser för hemmasupportrar = cirka 3.550 ståplatser / 12.674 platser = 28,01 procent).

Utfall 2: med de NYA siffror om arenan totala publikkapacitet som finns som officiella så sent som från och med idag, så uppfyller ÖSK med nöd och näppe detta krav.

Cirka 550 ståplatser för bortasupportrar + 1.679 ståplatser för hemmasupportrar = cirka 2.229 ståplatser / 11.324 platser = 19,68 procent….precis under gränsen, med andra ord).
Örebro Kardinalen
2013-05-07 18:02
Sådär, efter lite detektivarbete har jag nu listat ut en möjlig anledning till varför ÖSK, vid en första anblicks outgrundlighet, i dagarna helt plötsligt har reducerat Västra Stå:s angivna publikkapacitet från drygt 3.000 till 1.679 åskådare. Detta trots att man inte har ändrat någonting i läktarens utseende.

Så här ligger det nämligen till:

För att kunna uppnå de hårdare arenakrav som ställs på ALLSVENSKA klubbar från och med nästkommande säsong (2014), så har ÖSK helt enkelt sett sig nödtvungna att kraftigt frisera Västra Stå:s, och därmed Behrn Arenas, uppgivna publikkapacitet. Även om siffrorna alltså långt ifrån stämmer överens med verkligheten.

I år uppfyller ÖSK kriterierna vad gäller arenakraven för Superettan. Klubben hade uppfyllt arenakraven även om vi spelat i Allsvenskan detta året. Men, från och med nästa säsong blir det hårdare krav på klubbarna vad gäller publikkapaciteten. Se här:
Örebro Godzilla Hårddisksson
2013-05-07 17:27
Skulle ÖSK-supportrar bete sig så illa ska vi behandlas på precis samma sätt.
AIK Saywee
2013-05-07 17:19
Det som har drabbat Djurgården kan egentligen drabba vilket lag som helst, eller? Om liknande kommer att hända ÖSK, vad skulle ni tycka då? Jag anser att de fega kräken bär skulden!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Uppstuds
2013-05-07 16:57
Djurgården: 0 1 6 2-19 efter sju omgångar....ojojoj
Örebro Uppstuds
2013-05-07 16:53
@Telle:
Ok, Telle, en lite filosofisk fråga kanske, men om ett inlägg är "scrollansvärt" eller ej vet man ju inte förrän man läst igenom det? Att scrolla enbart som en reaktion på skribentens nick måste vi väl ändå placera in under rubriken fördomsfullhet, för som vi alla vet så kan ju även en ack så blind höna då och då finna ett korn!? Eller värpa ett guldägg? :-)
Örebro Uppstuds
2013-05-07 16:46
@Pete Zahut:

Håller med, ett helt riktigt beslut.
Annons: