/fotboll/osk/forum/1934.aspx/fotboll/osk/forum/1934.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Ösk-groda
2013-06-03 21:56
En "gammal" bekant kanske kommer tillbaks i ÖSK !!
Örebro Pete Zahut
2013-06-03 21:27
Så här slutar nästa omgångs matcher:

IK Brage - GAIS.........................................................X
Assyriska - Jönköping...............................................1
Ljungskile - Ängelholms.............................................1
Örgryte - Östersunds..................................................2
Hammarby - Varberg.................................................1
Landskrona - Örebro.................................................X
Falkenbergs FF - GIF Sundsvall..............................X
IFK Värnamo - Degerfors IF.....................................2

Det ger en en oförändrad toptrio i tabellen


Benny Böckling
2013-06-03 21:23
Det var då fan va Falkenberg ska vinna...
Örebro go_osk (We are on the road again!)
2013-06-03 20:44
Falkenberg fortsätter att ånga på. Den som tror att det blir lätt att ta steget upp får tänka om. ÖSK behöver höja sig några snäpp om det ska bli poäng på naturgräset i Landskrona.
Örebro widemarsh
2013-06-03 19:04
Vet inte om man kan räkna in fjolårets AS-matcher i den nuvarande sviten. Ska man räkna tävlingsmatchsegrar i rad så är det bara 6 matcher i rad, då vi torskade mot FFF i cupen i våras. Så antingen får man räkna vunna tävlingsmatcher i rad, seriematcher i rad eller SE-matcher i rad. Vilket är mest korrekt tro? :)
Örebro _Adde_
2013-06-03 19:00
Telle// Grabbarna har väl inte kontrakt med ÖSK? Kan förstå att de vill ta alla genvägar som går till drömmen, men frågan är vad det säger om deras karaktär? Antar att det finns två sätt att se på det, att de är bekväma killar som vill "snedda" i kurvors, alternativt att de är ambitiösa som gör allt för att uppfylla sin dröm.

Jag väljer att se på det enligt det senare alternativet! Man får ändå inse att det väger lite tyngre att ingå i Elfsborgs talangutvecklingsprogram än ÖSKs dito. Se bara vilka tränare de har där...
Örebro Telle
2013-06-03 18:21
TommyS Kan bara hålla med i matematiken. Kanske handlar det till viss del om att han vill ha med vissa spelare på bänken för att visa dem att de är nära startelvan? Kan tänka mig att det kanske är lite psykologi även i den biten. Annars räknades nog Nilsson som en offensiv mittfältare egentligen, åtminstone så som han såldes in av ÖSK när han blev klar. Men när han har spelat har han ju i praktiken nästan varit mest defensiv av samtliga mittfältare, i varje fall i sin grundposition på planen, där han legat lite för nära backlinjen för min smak. minatankar 16:33 // Som du säger, klart att spelarna vill ta chansen, det har man säkert förståelse för i klubben också. Och det är väl kanske ingen som räknar med att de ska gå hela vägen heller, för den delen. Men som sagt, det blir inte världens bästa signaler man skickar ut, om man tänker ett steg längre. Är det förresten någon som vet om klubben har haft visioner/fantasi nog att kontakta exempelvis Mellberg? Är det värt att maila in det som ett förslag, eller kan man utgå från att ledningen har tänkt tanken och testat vingarna på iden för länge sedan?
Örebro Kardinalen
2013-06-03 18:18
Mellbergs fru har (eller i alla fall har haft tidigare) släkting/ar i Örebro. Vågar påstå detta till 99 procent.
Örebro TommyS
2013-06-03 17:08
Vad gäller Mellberg är vi väl många som länge pratat om att få honom hit och göra en Lucic.

Noterade att NA också körde infallsvinkeln Samuelssons måltorka idag. Hoppas att det lossnar för honom och att Wille får lite mer speltid framöver.

En sista grej. Svårt såklart att klaga på Peos coaching när vi vinner men är det inte lite konstigt att vår bänk är så defensivt balanserad? Eftersom vi för det mesta denna säsong bara haft en extra anfallare tillgänglig har vi regelmässigt haft fem defensiva (räknar Berger och Nilsson som defensiva) och två offensiva (Astvald + en anfallare, oftast Samuelsson) på bänken. Om nu Ibrahim är i frysen (har fortfarande inte förstått varför han är det, borde inte Murad eller någon annan få chansen? Det är ju ganska ofta så att en matchbild uppmanar till tre offensiva byten medan man av rent taktiska skäl sällan gör mer än ett defensivt byte. Till exempel igår var väl sannolikheten för att både Berger och Nilsson skulle bytas in nästintill 0 oavsett matchbild.Örebro TommyS
2013-06-03 16:45
@Pete Zahut:


Väldigt konstigt att bara räkna segrar i Superettan - det stämmer att vi vann sju raka då om man lägger ihop sista matchen 2005 med de sex första 2006. Jag räknade med allsvenskan 2012 eftersom det var vår föra säsong, ska man räkna bara superettan får vi lägga ihop slutet av 2006 och början av 2013 och då är vi hur som helst uppe i åtta raka. Så det vi tangerar om vi slår Örgryte är segerrekordet från 1959 (om jag inte missat något).
Örebro Pete Zahut
2013-06-03 16:37
Atashkadehs målsuccé
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-06-03 16:33
Namn: Telle
Sänt: 2013-06-03 16:24
_Adde_

Har inte hört hur det har gått. Däremot kan man ju undra vad en arbetsgivare i en annan bransch än fotboll hade sagt om anställda ställde upp i en tv-sänd tävling, där förstapriset var att få gå över till en konkurrent...

//
Kan förstå spelare och föräldrar som vill ha och ta alla chanser. Men för ÖSKs räkning ter sig det synnerligen konstigt. Vad ger det för signaler till andra spelare?

Är det fritt fram att representera ÖSK och få träning för elitspel, samtidigt som man öppet gör allt för att platsa i ett annat lag?
Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-06-03 16:25
Tror jag nu läst ifatt det mesta. Ser att några/någon varit med förr när ÖSK fått en sådan här kanonstart och sedan rasat. Så är det ju, gäller att suga på karamellen en kort stund mellan matcherna och sedan ta sig ann nästa som det vore en seriefinal. Jag är ändå optimistisk, detta med tanke på de tränare vi har, tror inte de låter killarna ta ut något i förskott.

Finns en risk att lag bakifrån kommer som en raket, tänker mest på Hammarby och Landskrona, speciellt om de förstärker i sommar. Samtidigt har jag svårt att tro att Falkenberg håller ända in i kaklet.

Förövrigt är det synd att det inte finns pengar, hade gärna sett Mjällbys uppsagda sportchef i den rollen i ÖSK annars. Han har ju gjort underverk med det lilla bylaget.
Örebro Telle
2013-06-03 16:24
_Adde_

Har inte hört hur det har gått. Däremot kan man ju undra vad en arbetsgivare i en annan bransch än fotboll hade sagt om anställda ställde upp i en tv-sänd tävling, där förstapriset var att få gå över till en konkurrent...
Örebro Pete Zahut
2013-06-03 16:21
@viktornn:


Tack!
Örebro _Adde_
2013-06-03 16:20
Noterar att Örebros båda bidrag i proffsdrömmen spelade i dagens match, betyder det att de inte fick det efterlängtade kontraktet i Elfsborg eller pågår det projektet i realtid nu? Någon som vet?
Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-06-03 16:14
@minatankar (för sm-guld):


Erkännes, hade mycket att läsa igen ;)

Men vad jag ville få fram är att om ÖSK tar efter ÖHK tror jag det betyder att det är enklare att locka spelare med familj till vårt fina Örebro !!!

Det andra jag ville få fram är problemet om man lånar in en spelare med meriter från en storklubb som Göteborg måste de tycka det är märkligt att han inte får chansen på sin rätta position. Lund som vänsterback är som att låna in Nordin och låta honom spela mittback. Det borde försvåra framtida lån. Låna spelare behöver vi göra med en så ansträngd ekonomi och att SI inte kan/vill hjälpa till.
Örebro MMS
2013-06-03 16:04
Nåt för Hammarby kanske;) edit: glömde smaijlisen
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-06-03 15:15
ÖSK Fotboll ?@oskfotboll 25m 91' Filip Albertsson gör 6-2! Väl värd efter en bra match från Filips del.
ÖSK Fotboll ?@oskfotboll 29m 85' 5-2! Lukman Murad gör mål, även om det är en Östersundspelare som styr in den. Murad byts efter målet och in Stefan Hannason.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-06-03 15:14
Namn: "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
Sänt: 2013-06-03 15:00
Minatankar 13:20//

Vad får dig att tro det är ett bekymmer att locka spelare till ÖSK, förutom ekonomin?
//

Nu måste du ändå ha läst slarvigt, blandat ihop mina inlägg med någon annans eller så har jag uttryckt mig särdeles otydligt.

Jag tror inte att det är ett bekymmer, men flera andra säger att både det ena förslaget och det andra är omöjligt att genomföra.
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-06-03 15:11
"ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT) // För Lund var väl alternativet att stanna i Göteborg sämre. Där hade det väl inte ens en plats på bänken varit ledig
AIK Saywee
2013-06-03 15:03
William ERÖVRAREN !
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro "ÖSK-Karl (SÅ ONÖDIGT)
2013-06-03 15:00
Minatankar 13:20//

Vad får dig att tro det är ett bekymmer att locka spelare till ÖSK, förutom ekonomin? Titta på Ishockeyn, de har ett otroligt fint rykte om att ta hand om spelarna och även deras familjer, mycket är väl främst Mozarts engagemang men även i viss mån Fahlander och säkert andra.

Örebro som stad och befolkningsmässigt mitt i Sverige går inte av för hackor! Vet att ryktet inte var det bästa för något/några år sedan. Men den tränartrojka vi har nu fixar säkert ryktet om de inte redan gjort det?!

Ett litet eller kanske stort bekymmer kan nu vara lån av spelare iom att Lund inte får spela, han är ju högerback och jag kan tycka han borde fått chansen där. För alla som vill se Nordin som lån lär en sådan sak försvåra, just att den lånade spelaren inte fått chansen på sin rätta position.
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-06-03 14:42
ÖSK Fotboll ?@oskfotboll 80' Marcus Astvald gör 4-2!
ÖSK Fotboll ?@oskfotboll 64' Byte i Östersund.
ÖSK Fotboll ?@oskfotboll 61' Byte i ÖSK: in David Johansson ut William Atashkadeh.
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-06-03 14:12
ÖSK Fotboll ?@oskfotboll 5m 49' 3-2 genom... Atashkadeh såklart. Hattrick! Puss och Kram av William efter målet
Örebro Telle
2013-06-03 14:01
Gillar för övrigt P-Os inställning mer och mer när man läser såna här artiklar. Viss skillnad mot filosofin i klubben förra våren.
Örebro Telle
2013-06-03 13:58
Spelare av Mellbergs kaliber har förhoppningsvis spelat in så pass mycket pengar redan att det spelar mindre roll om de får AIK-nivå eller ÖSK-nivå på lönen de sista två åren i karriären. (De tjänar antagligen mer på sponsoravtalen under motsvarande tid ändå.) I ett klubbval spelar det då egentligen kanske större roll med prestige, medial uppmärksamhet (och återigen möjligheten till sponsorkontrakt), möjlighet att vinna SM-guld, bostad och nöjesutbud i staden där klubben spelar, möjlighet till meningsfull sysselsättning efter karriären, jobb och social trivsel för hustru/sambo, dagis/fritids/skola/social trivsel för barnen etc etc.
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-06-03 13:45
ÖSK Fotboll ?@oskfotboll 40' Östersundspelaren Christoffer Fryklund av planen på bår ÖSK Fotboll ?@oskfotboll 35' Gult kort till Tobias Nilsson. ÖSK Fotboll ?@oskfotboll 31' Kvitterat på Behrn 2-2. Puss och kram på Er alla
Örebro Uppstuds
2013-06-03 13:36
@minatankar (för sm-guld):

Vi får väl skicka fram charmör-Aspen vars kram med tillhörande kindpuss månne kan försätta berg!? ;-D
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-06-03 13:26
ÖSK Fotboll ?@oskfotboll 25s 26' Filip Rogic i Östersund gör 2-1.

ÖSK Fotboll ?@oskfotboll 6m 20' Där trollar William Atashkadeh fram 2-0!
Annons: