/fotboll/osk/forum/1869.aspx/fotboll/osk/forum/1869.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2013-07-28 17:16
Aspen, 15:32, ... och dra på sig kort från en klen domarkår och krångla till det ytterligare vid uttagning av startelvor ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro 36310099B
2013-07-28 16:29
Nyss hemkommen från Jönköping vill jag också dela med mig av mitt omdöme. ÖSK var riktigt dåliga samtidigt som J-Södra var rätt så bra. ÖSK verkade fortfarande vara kvar på semestern samtidigt som J-Södra laddat och kom extra taggade. Årets bottenmatch är nu, förhoppningsvis, avklarad. Spelaromdömen: Jag tyckte inte alls att Björnqvist var sååå dålig. Visst, han slog bort en del bollar, men vem gjorde inte det? Det kändes som att halva matchen bestod av felpass från båda lagen. Däremot tyckte jag att hans snabbhet syntes tydligt. Pode och Gustavsson var ändå helt ok för att vara en första match. Yasin var också ok. Pettersson, Wowoah och Wikström/Wiktorsson får väl knappt godkänt. Det som stör mig är dock innermittfältet som man inte kan säga är särskilt kreativt. Varken Boris eller Nilsson håller för att spela förstafiolen på ett serieledande mittfält. Saeid saknades enormt. Jag pratade häromdagen med en granne som har insyn i klubben och enligt honom är Berishas skada betydligt mer bekymmersam än vad som beskrivits utåt. Han kommer inte att spela nästa match och frågan är om inte hela säsongen är i fara... Jag vet inte sanningshalten i det men om det skulle visa sig vara sant så är det ett stort tapp. Sen så fick jag hicka när Oscar Jansson blev översprungen i slutet av matchen. I mitt tycke är Oscar vår viktigaste spelare. Om han skulle gå sönder vill jag inte ens tänka på... Kanske att vi skulle försöka värva J-Södras målvakt? Han var bäst på plan igår. För att avsluta spelarbedömningen vill jag toksåga domaren. Han tog felbeslut på felbeslut, åt båda hållen måste tilläggas. Och när han lämnade Oscar Janssons överspringare helt obestraffad och slutade med att lägga till 7 tilläggsminuter var det bara att skratta åt eländet. Var hittade han dem? Nu lämnar jag den här matchen och ser fram emot nästa med hopp om att detta var en tidig väckarklocka till dem som trodde att det bara var att ställa ut skorna för att vinna.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-07-28 16:19
ÖSK Fans (Örebro) // Föreslår att du ger Daniel B fler chanser. Lovar att han är snabbare än de flesta och har både defensiva och offensiva kvaliteter.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro pemo
2013-07-28 15:52
Tack Benny. Av det jag såg på TV så håller jag med. Vill förtydliga mig lite. Jag tycker inte att Boris är bra. Men han var inte sämre än de andra dåliga spelarna.

Sen gjorde också Jönköpings mv ett par svettiga räddningar. Bl.a. En kanonisk från Wiken. Då var jag säker på mål. Sen hade Pode ett riktigt tungt skott, men tyvärr fanns det ingen på returen.

Konstigt med Wiktorsson. När han spelade vänsterback var det helt fel enligt många, då han var SE bästa mittback i Degen.. När han nu får spela där så funkar inte det heller. Det är inte lätt alla gånger.

Till fredag hoppas jag att Berisha kan spela. Hage tillbaka och att Wiliam är frisk.
Ett sista gnäll. Jag tycker att Boris skapade fler målchanser de sista 15 än vad Peter gjorde på hela matchen. Men då såg jag inte de 20 första.
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-07-28 15:44
Tjerna spelar sista matchen för AIK den 3 augusti. Sedan hoppas jag på att han kommer till ÖSK:s innermittfält resten av hösten.

Kontrakt bör redan varit skrivna
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-07-28 15:32
Även om man är dålig och passar fel så kan man kämpa ned motståndaren
Örebro ÖSK Fans
2013-07-28 15:25
Benny

Håller med om dina betyg..Björnqvist var nog det sämsta jag sett tyvärr. Inte såg han så vidare snabb ut heller.. skillnaden är påtaglig mellan superettan och ettan.

Benny Böckling
2013-07-28 15:15
Sådär ja, nu är man hemma igen efter en natt på hotell i Jönköping och efter att ha bevittnat årets skitmatch från ÖSK. Lite spelarbetyg; Björnqvist- Riktigt jävla dålig, slog felpass mest hela tiden. Tillsamman med Wiktorsson så vara han sämst i försvaret. Wikström var även han sämre än brukligt. På mittfältet var Boris klumpig och virrig i sedvanlig manér. Nilsson slog liksom Björnqvist en jävla massa felpass och var som vanligt ganska så värdelös. Yasin var väl rätt hyfsad även om man börjar tröttna på hans filmande... På topp måste Samuelsson ha gjort sin sämsta insatts någonsin i ÖSK, bedrövlig var han. Pode och DG var dåliga, alltså en ganska gott betyg jämfört med alla andra. Måste även nämna min hackkyckling Holmberg som som vanligt var klen och dålig i sitt inhopp. Hasani rörde väl inte bollen så där ligger jag lågt. Får nog säga att Nkili var bäst för matchen... Böcklingen tackar för ordet.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-07-28 12:23
14 förändringar när Haginge inte spelade. Varje ordinarie spelare som inte spelar skapar två förändringar; dels de som skapas i omgivningen av det faktum att han inte spelar, dels de som hans ersättare skapar. Allt är naturligtvis en självklarhet men oerhört viktigt eftersom många löpningar, positioner och passningar sitter i ryggmärgen efter alla träningar och matcher. Det måste ha skapats ett kaos i många spelares ryggmärgar i går.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-07-28 11:40
13 förändringar blev det med Nkilli på bänken.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Sogen
2013-07-28 11:33
När fan drar Skulasson då? han gjorde ju 2 igår.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Sogen
2013-07-28 11:31
Saeid är småskadad, Nkili vet jag inte men antar att det är samma sak med honom. Varför Hasani och Kalle petades är dock för mig ett mysterium OK att man hade gjort det om mittfält och backlinje varit ordinarie för övrigt men inte nu med så många "icke startspelare" redan från början. Utlåningen av Berger visade sig bli kännbar direkt då vi tvingas spela med Lumbana. En hel del fel beslut från PEO. Och jag håller med om att det e värdelös Journalistik från NA att inte fråga Peo om detta.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-07-28 11:27
Wikström spelade till höger, "ny" innerback, ny högerback, "ny" innermittfältare, ny vänstermittfältare och ny forward. De bästa inte med alls, nämligen Berisha, Saeid, Crespo och William. Dessutom Kalle och Hasani på bänken. Sammanlagt är det 12 personer som påverkade spelet med sin när- eller frånvaro. Tror aldrig jag upplevt något liknande hos en serieledare.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Grixx
2013-07-28 10:39
Eftersom inga extrema klasspelare tillkommit så är kontinuiteten oerhört viktigt. Backlinjen släpper till och anfallet fungerar än sämre än förut. Det blev lite som det brukar i cupen när halva laget är borta. Kontinuiteten är ibland något man får ge avkall på för att spela in talanger mm men nu blev det def för mycket. Vi har plockat många billiga poäng tidigare i år och försvagar vi laget som nu så känns det som ett vågspel. Boris har jag under en lång tid tyckt inte räcka till. Det fattas rapphet, hårdhet och exakthet i spelet. Han måste börja visa att han är vuxen uppgiften. Laget saknar stabilitet, spelare som är bekväma med bollen och/eller är tuffa. Kvalité saknas. Dvs kvalitéer som försvunnit med Kihlen, Anttonen, Nobbe. Det betyder inte att spelarna inte fallit för åldersstrecket utan att det är deras deras kvaliteter som saknas. Spelare som levererar i minst 80-90% av matcherna. Lite av vad jag tror....men jag kan absolut ha fel i mina åsikter.
AIK Saywee
2013-07-28 10:34
svartvitt forever, fotboll är ibland lite slumpartad, i en tilltrasslad situation, fick vi en dålig start. Passningsspelet var uselt har jag förstått, men vet inte varför. Alla måste väl kunna passa en boll med rätt adress i rätt tid?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Svartvitt forever
2013-07-28 10:27
Oavsett vad som sägs, så måste det ha smugit sig in en dos underskattning i går, bottenlag med ett koppel nyckelspelare borta. Och vi har fortfarande bara gjort en bra bortamatch.
Jag har haft största förtroende för PEO:s laguttagningar hittills, men nu börjar det kännas svajigt. Så stora förändringar i en startelva, som inte har haft en rimlig chans att spela ihop sig, måste sprida osäkerhet i spelet. Och jag fick vatten på min kvarn om Lumbana.

Det blir intressant att se nästa match, vilken effekt detta bottennapp har haft, positiv eller negativ.

Det enda positiva i går var väl att det lossnar för Astvald. Bara i fel lag. Vi värvade Berger, Samuelsson och Wiktorsson från Degerfors. De har fått Nilsson, Antonnen och Astvald från oss. Undrar vilka som egentligen gjorde det bästa bytet.
AIK Saywee
2013-07-28 10:26
minatankar, 10:22, värmen ? Ramadan ? publikstödet ?
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-07-28 10:24
Aspen, 09:10, Abgar Barsom ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro minatankar (för sm-guld)
2013-07-28 10:22
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-07-28 10:22
ÖSK Väst går bra på baksidan av bergen.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-07-28 10:21
Matta, jag håller med dig. En av de viktigaste frågorna efter gårdagens fiasko borde väl ha varit att få reda på varför Said blev bänkad eller så kunde Peo ha informerat om detta ändå ... ... vad jag har hört från icke hemligt håll så är det nog som så, att Said är lite skadad någonstans. Kom igen SPORT !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Matta
2013-07-28 10:08
Två av vårens allra mest givna spelare, Said och ligtNkili, sätts plötsligt på bänken. Alla ÖSK-are undrar förstås varför. Men inte en fråga till tränarna. Nu ville jag verkligen ha en ananlys från Peo & c/o, men istället intervjuas nya spelare som skall ge sin syn på matchen och varför det gick som det gick. Märkligt..Vad håller NA:s journalister på med?
Örebro Sogen
2013-07-28 09:52
Det är dock en väldigt stor skillnad att vara Mittback i U21 och i superettan. Antons tid kommer men ge det minst ett år till. Nkili skall gå ner som mittback och spela där. Då ser jag hellre att Dajje tar högerbacken å Hagge får gå in på mitten än att släppa mittbackspositionen till nån annan än Nkili.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro MaLa
2013-07-28 09:15
@Widemarsh: Ingen dum idé alls! Skulle spontant kännas bättre än att fortsätta med Wiktorsson i mitten... Alternativet är väl att plocka ner Nkili som i alla fall jag skulle känna mig tryggare med, men jag tror han kommer behövas minst lika mycket på innermitten om man dömer utifrån gårdagens match. Eller kan det vara ett alternativ att plocka in någon mittback underifrån, från egna leden? Jag var på Trängen i fredags och såg reservlaget slå Degen, och #23 (kan tyvärr inte namnet) gjorde enligt mig en gedigen insats, spelade med stor pondus och imponerade.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-07-28 09:10
Jag tycker att ÖSK saknar en ledargestalt på planen som tar tag i situationen och manar på övriga i laget. Hagge kan vara en sådan. Wovven skulle kunna vara en sådan men tar inte det ansvarer. Nobbe och Kilhen var sådana.

Därför behöver vi Tjärna direkt, en riktig pådrivarre. Sedan behövs den personlighenen i en lågsiktig värvning.
Örebro widemarsh
2013-07-28 00:55
Nu när Berisha är skadad så är det kanske lite intressant med hur Eidur sköter sig på Island. Han har spelat för laget i Europa League där man fick tufft motstånd i form av Serbiska Crvena Zvezda (Röda Stjärnan) där man åkte ur efter 2-0 borta och 0-0 hemma. Eidur står som lagkapten, vilket är imponerande i sig med tanke på att han är på lån, 23 år gammal och har förre engelske landslagsmålisen David James i laget. Klarar man av en bortamatch i Europa League på "Marakana" i Belgrad så kanske man fixar en bortamatch i Superettan på Finnvedsvallen? Dags att plocka hem grabben så han får visa vad han går för (på sin rätta position) kanske?
Örebro GT
2013-07-27 23:30
En enkel fråga:
- Hur är läget med Willy Attack ? Så saknad idag...
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-07-27 22:44
Jag skrev innan matchen att de skulle bli intressant att se Tobbe och Boris dela på centrala mittfältet. Det var inte alls intressant, man undrar hur PEO tänkte där.
Örebro lindelito
2013-07-27 22:43
Gällande den här krönikan "Tankar inför hösten. Kan inte säga att jag håller med Johan Jacobsson till fullo. Tycker framförallt inte att ÖSK spelar enkelt, de spelar för omständligt. Det tar för lång tid att få in bollen i straffområdet. Grabbarna måste för fan våga lite mer! Som dagens andra förlust, de kunde fan inte ens hantera j-södras press och skulle spela krångligt, passa hemåt till en pressad back, vända åt fel håll, verka som de ville att alla skulle få röra bollen som det var någon jävla idrottslektion på lågstadiet. Gå mer för mål för tusan! Det är ni kapabla till.

För övrigt håller jag inte med Jacobsson om att Tobias Nilsson inte haft en så bra säsong man kunde hoppas på. Dom gångerna jag har sett han har Tobbe vart grym på att vinna boll och gör bra passar och inlägg. Tobbe var en av de få spelarna som var bra idag. Mer tid åt han. Annars vart det bra skrivet.

Någon som vet varför Nkili bänkades, var han inte helt frisk? Lumbana tyckte jag var katastrof första och inte alls klass med Nkili. Samt är Berischa och Saeid skadade? När kommer de tillbaka isf?
Örebro Svartvitt forever
2013-07-27 22:40
Tänker inte säga: "Vad var det jag sa." Nu sa jag det i alla fall. PEO får ta på sig den här förlusten, anser jag, liksom den mot Hammarby. Det går inte att ändra så mycket på en startelva utan konsekvenser.

Silverkanten på molnet är att man gläder sig med Astvald. Kul för honom att det lossnar, och man unnar honom det verkligen. Han behövde helt klart miljöombyte för att blomma ut. I år har vi släppt Antonnen och Astvald till Degerfors, vi värvade Berger, Samuelsson och Wiktorsson tidigare. Frågan är vem som gjorde bästa bytet.
Annons: