/fotboll/osk/forum/1858.aspx/fotboll/osk/forum/1858.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro ÖSK-Boldt
2013-07-31 14:53
Angående det här med nötter o grejor. Visst kan styrelse o ansvariga optimera sitt jobb på många plan. Och visst måste ÖSK hålla en öppnare politik utåt i den största mån man kan. Men det är som vanligt egentligen. Att så länge vi inte har några pengar så kan man inte signa några etablerade spelare. Man kan inte förlänga vissa kontrakt med nyckelspelare i den nivån som andra klubbar kan. Vi har ju inte ens någon huvudsponsor just nu. :P. Jag är jättenöjd bara vi tar till vara på "våra" egna talanger och värvar i närområdet. Däri kan vi ha många fina slantar att hämta om vi tar hand om och utvecklar. Vilket känns som man börjat tänka om och rätt. Så visst, nötter i viss mån. Men utan pengar och ekonomi så blir det inte lättjobbat.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro AnteT
2013-07-31 12:39
@Tintin i Tibet:


Det som händer, tror jag, är att spelarna skrivs upp nått sjukt i Sverige efter kanske en bra match, vår eller turnering och alla tror att spelarna kommer bli "nästa Ronaldo". Samtidigt köper utländska klubbar dessa spelare från Sverige "billiga" som en chansning. Om vi jämför Berg med Ronaldo så är det ju självklart att utländska klubbar tror mer på Ronaldo eftersom United betalade 12,5 miljoner pund för honom som 18 åring. Berg fick IFK 38 miljoner kronor för, vilket är sjukt mkt, så mycket skulle aldrig en allsvensk skyttkung gå för idag. Kollar man tex på Tobias Sana som inte var ordinarie när han lämnade IFK för Ajax så måste detta varit en chansning från Ajax sida. Han var ju bra i början, han var ju i form efter att ha spelat en halv säsong i Sverige medans dom andra precis startat säsong. Efter halva säsongen tog hans "magi" slut. Då hade han ju förstås blivit super hypad i Sverige och alla undrar sedan vad som hände!!

Känns som att större övergångssummor är väldigt svårt att få idag. Tror tyvärr att 10-15 miljoner för tex Moe aldrig kommer hända i år.
Örebro pemo
2013-07-31 11:59
Lekiller // Ja, jag tror dig. Det jag menar är att det är hans version. Säkert sann i hans tycke. Samtidigt kanske styrelsen tycker att han är en nöt som inte vill sänka lönen, eller kan hålla nollan i alla matcher. :)

Lägger ingen prestige i vem som har rätt där, men efterson jag jobbar inom media vet jag att många säger en sak och när de sedan läser eller hör "vad de sagt" blir tonen en annan. Gäller inte bara idrottsmän.

Men jag skall inte tjata mer om rätt och fel.
Det som jag saknar är intresset kring ÖSK nu. Ingen som ser några träningar?
Eller hör något om div skador? Wille . Berisha , Moe osv?
Örebro ÖSK Fans
2013-07-31 11:46
Varför kan wallid atta spela trots ramadan och får äta på natchdagen..så typisk ÖSK.
Örebro Mr. Milton
2013-07-31 11:36
Är det ramadan som på allvar håller Mo borta från spel eller är det ett skämt? Edit: Grammatik.
AIK Saywee
2013-07-31 11:22
pemo, fredagsmys i den småländska skogen blir det för våra svartvita giganter, Nötknäpparsviten PJOTR TJAJKOVSKIJ
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Lekiller
2013-07-31 11:12
Detta har ju Alvbåge själv gått ut och sagt. Senast i en intervju med fotbollstransfer.com eller vad det nu var för site.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro pemo
2013-07-31 10:33
Bison// jag tror att han menade de som gick "hem" till den förra klubben. De namn du nämnde gick vidare till mindre klubbar än de kom ifrån.
Alltså, ingen av dem återvände till en historia.

Lekiller // mycket möjligt.. Jag vet inget om hur klubben styrs och vill inte sprida rykten vidare. Konstaterade bara att de försvann.

Saywee // angående nötter. Det är aldrig ens fel att två träter. Meningsskillnader kommer alltid att finnas, men det är segrarna som skriver historien. Men man kan faktiskt även knäcka en kokosnöt om man vet hur.

Äsch, långsökt. Nya tag. Hagge & co får väl knäcka lite smålandsnötter till helgen.
AIK Saywee
2013-07-31 09:20
Det tråkiga är ju att i stort sett samtliga nötter fortfarande styr ÖSK. Tränartrion känns dock bra :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Lekiller
2013-07-31 09:15
Pemo/ I Alvbåge fallet handlade det ju mycket om att John tröttnat en del på de nötter som styrde ÖSK också. Förmodligen kände Bedoya och Almebäck samma sak till viss del. Men visst, pengarna styr mycket.
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-07-31 08:30
bison, Sverige tillhör Nordpolen ...
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-07-31 08:28
Aspen, shit om det är Ramadan som blir indirekt orsak till att vi inte återtågar. Vår bästa ( enligt flera) innermitt (motor) tvingad till bänk eller läktare pga Ramadan? Kosten är oerhört viktig om man skall prestera bra, för att inte skriva om vätska, som behöv under fysisk aktivitet under sommarvärmen. Finns det inga klausuler om sån't hära ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro bison
2013-07-31 08:09
@Pemo Nu såg inte jag vad Johannesson sa, men vadå tror inte på hemvändare? Bedoya i Hif, Elmander i Djurgården, Astrit i Ösk/Peking, Hysén i Ica Listan kan ju göras hur lång som helst på spelare som misslyckats "som proffs i Europa" ( för Sverige ligger inte i Europa och de allsvenska spelarna får ju inte betalt)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Aspen (hoppas ÖSK går upp i AS)
2013-07-31 06:42
Lite om ramadan och Saied:
År 2013 (1434 A.H.) inleddes ramadan för vissa muslimer den 10 juli och för andra den 11 juli. Den pågår då troligtvis till den 9 eller 10 augusti.[8].

Han missar trolien 2 matcher till.

Under ramadan ska alla vuxna och friska muslimer från gryning till skymning avhålla sig från mat, dryck, rökning samt sexuella relationer. Genom fastan (sawm) anses hjärtat styras iväg från världsliga aktiviteter, själen renas och människor påminnas om hur beroende de är av Gud, vilket antas leda till större ödmjukhet, sannfärdighet och medvetenhet om det gudomliga i skapelsen. Genom att själva uppleva fattigdomens prövningar kan muslimer helhjärtat ge allmosan zakat, den tredje av islams fem pelare.

Tror inte han funderar på nytt kontrakt under ramadan. Det verkar inte vara i linje med ramadan. Svårt med att spela matcher i värmen om man inte får dricka.

Örebro pemo
2013-07-30 23:27
Ja, det är konstigt. men jag vet inte hur mycket pengar det egentligen handlar om. Men visst är det många svenskar som sitter på bänken i europa och skrattar hela vägen till banken. Emir Bajrami är väl typexempel på felinvestering. Landslagsman i hop med Zlatan ena stunden och nästa platsar han inte i franska div 2.

Sen kan det ju också vara så att det är "fel" personer som köper svenskarna. Att tränaren inte alls vill ha den typen av spelare. Eller att det är en prestigekamp mellan ordförande och tränaren. Och där kommer återigen det där med demokrati och "högt i tak" som vi har i Sverige.

Men pengarnas betydelse är till slut viktigast.
Kolla bara på Porokara , Almebäck och Bedoya. De hade säkert fått ännu bättre betalt om de varit kalla nog och stannat i ÖSK ett eller ett par är till.

Men tyvärr, så har väl inte Örebro det som lockar spelare att stanna, om man nu inte har någon anknytning till orten. Inte ens Alvbåge blev kvar trotts örebro-fru och villa. IFK hade tillräckligt med pengar.

Så man kan kanske hoppas på att ÖSK går upp och att Nordin är kall hela hösten i IFK och kommer tillbaka i vår. Han är ju örebroare. Fast frågan är väl om han kan komma tillbaka till 2010 (?) års form.

Angående s.k. hemvändare ( spelare som misslyckats i proffslivet ) så sa Johannesson i Fotbollskväll att han inte trodde på dessa. Detta på frågan om Tette Bangura och AIK.
Örebro Tintin i Tibet
2013-07-30 20:37
@pemo:

Men, det är skumt, pemo, för förr eller senare borde väl de "bättre proffsklubbarna" lära sig att briljanta svenska fotbollsungdomar snart blir mediokra och blyga och icke tar för sig så snart de kommer ett visst antal mil från svenska gränsen? Marcus Berg var väl just ingenting annat än just briljant i u21-em 2009. En ny Ronaldo i vardande? Och var tog han vägen sedan?
Enligt lagen om alltings logik borde de sluta att punga ut med ett icke oansenligt antal mkr för spelare som nätt och jämt och i bästa fall tar en plats på bänken sedan (i reservlaget,..). De betalar 10-15 mkr typ och sedan låter de spelaren gå till typ Bröndby för 1 mkr nåt halvannat år senare. Hur länge kan de hålla på med sådan Ebberöds Bank?
AIK Saywee
2013-07-30 19:05
bison, ja det har du rätt i, så blev det ... ... men jag har för mig, att man spelar omgång 17, innan man spelar omgång 16.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro bison
2013-07-30 18:37
@saywee Det är inte omgång 1, premiären gick inte att spela i Värnamo så man skiftade bortamatch mot hemmamatch. Omgång 1 blev alltså Ösk-Värnamo en match som Ösk vann som vi alla minns.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro pemo
2013-07-30 17:02
Jaha. Då förstår jag att de rycker i Elmander.
Jag är ingen slavisk följande av PL , men det är ju roligt om någon svensk lyckas där. Då lägger jag nog ner mer energi på att tycka om ÖSK. och det gör jag. Som tur är håller inte alla med mig i mitt tyckande.
Men nu tycker jag att ÖSK skall vinna i Värnamo.
Benny Böckling
2013-07-30 16:57
@pemo:
Crystal Palace
Örebro pemo
2013-07-30 16:55
Inte? Vilket lag var det de mötte som gick upp?
Såg att Joel ville fortsätta i Watford, så jag trodde de gick upp.
Minnet är kort ibland.
Örebro Bonaventure Maruti
2013-07-30 16:33
Pemo / Watford gick inte upp i PL. Missade med minsta möjliga marginal. Men håller med om att Joel var godkänd ;)
Benny Böckling
2013-07-30 16:16
@combatspenat:
Tror du på allvar att han skulle vara intresserad av att gå till ÖSK och Superettan?
Örebro Tintin i Tibet
2013-07-30 15:28
@Saywee:
Finved = tändved?
Örebro pemo
2013-07-30 14:40
Tintin // Jag tror att svenska spelare är alldeles för blåögda när de åker till "bättre proffsklubbar" Det svenska samhället bygger på solidaritet och gemenskap. Därför vinner ibland svenska landslag. När gruppen är ett.
Men som enskild individ måste man ta för sig och inte lita på någon .
Eller som någon sa, i Sverige är en anfaller glad för att han passade till ett mål i en match, medans han arbetsgivare förväntar sig att han skall göra mål.

Så, bussiga klubben fungerar mest hemma i den trygga miljön.
Det är nog också därför ÖSK leder serien ( efter Värnamo ). Ingen sticker ut, alla jobbar för varandra.

Av alla de namn du räknade upp är det väl bara Joel E som tog en fast plats förra året. Visserligen i Watford , men de gick ju upp i PL, så det är väl godkänt.

Om du sticker tidigt utomlands måste du nog vara både smart och ha vassa armbågar, eller exceptionellt bra. Typ Zlatan eller som Larssons grabb från E-tuna. För han håller väl fortfarande en plats i Sunderland?
AIK Saywee
2013-07-30 14:32
Finnvedsvallen skulle det stå ...
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2013-07-30 14:30
ÖSK spelar väl på Finvedsvallen på fredag ... ... blir det omgång 1, eller hur blir det?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Hahne
2013-07-30 14:20
@Tintin i Tibet:

Nix pix, jag vill att det blir 3-0 mot Värnamo (gärna ännu större siffror!)! :-D[/QUOTE

Bara de att man skriver hemmalaget först....
Örebro combatspenat
2013-07-30 14:15
@SkiStar:


Läge att låna in Astrit?
Örebro combatspenat
2013-07-30 14:14
Dubbelpost*
Annons: