/fotboll/osk/forum/1549.aspx/fotboll/osk/forum/1549.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro En örebroare
2014-01-13 22:03
@Saywee:


Behöver jag inte, du kan göra det om du vill men jag känner jag kan prata fritt här.
AIK Saywee
2014-01-13 21:59
Pm'a
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro En örebroare
2014-01-13 21:58
@Saywee:


Skulle man googla känslig är jag övertygad om att en bild på dig skulle komma upp. Ont om tid? Du lever på det här forumet.
Haha herregud.
Örebro Leper
2014-01-13 21:50
@minatankar (för sm-guld):


Håller med. Tycker också att det är viktigt att , som jag säger, "göra oss av med" de spelare som inte tillför något, så att vi frigör lön att värva en playmaker OCH en vänsterback.

Att vi hittills "misslyckats" med värvningarna på vänsterbacken tror jag beror på att vi inte har ekonomin att erbjuda.

AIK Saywee
2014-01-13 21:48
Snälla, ställ inga frågor eller inlägg till mig, jag får snart ont om tid, andra saker i livet har blivit viktigare. Men jag hejar på ÖSK, det har jag alltid gjort :)
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-01-13 21:44
En örebroare (Örebro) 2014-01-13 21:37 Saywee 21:35, Vad gjorde jag nu?? Hur skall jag kunna veta det, känner bara att du vill få bort mig från detta forum ... ... och en känsla hos en människa är inte lätt att ändra på ...
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-01-13 21:40
Willy Foo Foo, 21:34, det är precis det jag har i mina framtida funderingar ... ... lyckas inte Nordin med din satsning för IFK. så kanske ÖSK avvaktar ... ?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro En örebroare
2014-01-13 21:37
Saywee 21:35, Vad gjorde jag nu??
AIK Saywee
2014-01-13 21:35
En örebroare, 20:18, jag har förstått att vi skall kommunicera via pm, jag kollar varannan vecka. Svarar inte och vill helst inte bemöta dina inlägg, av omtanke för andra skribenter. Jag har slutat med talgoxar och räkor och monologer, men hejar fortfarande på SPORT ... jag liksom bryr mig o andras åsikter och orkar inte hata ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Willy Foo Foo
2014-01-13 21:24
@Saywee:En variant kan ju vara att man "inväntar" Nordin för att se hur det kommer gestalta sig där. Tror @Mina tankar skrev om olika möjliga hypotetiska scenarior runt Nordin för en tid sedan

Nu vet jag inte om det är så men ponera att man har is i magen och vill se utfallet i Göteborg och det faller ut väl sett ur Nordins perspektiv då är frågan om man måste vänta till sommaren innan man kan hitta en sådan spelare? När går fönstret ut. Är det 31:a mars?Örebro Willy Foo Foo
2014-01-13 21:20
@minatankar (för sm-guld):


Vi får hoppas att det är så! Fast man tycks ju ha råd att leta efter en back? Men man kanske anser att en mf kommer kosta mer
AIK Saywee
2014-01-13 21:20
Många skriver att klubben måste värva en vänsterback och en kreativ mittfältare, snarast, för att inte ... ja vadå? Annars är vi idioter ... eller ? Tänk om klubben har kännedom om sådant som vi inte känner till? Tänk om man vill avvakta och se hur inledningen av träningssäsongen artar sig, för ÖSK och för andra lag, allt kan hända och tyvärr är skaderiskerna stora :( Vet att det är bra, att spela ihop ett lag på och utanför planen, i god tid, men jag har en känsla av att våra tränare och klubben avvaktar lite ....
Postat via SvenskaFans-appen
Benny Böckling
2014-01-13 21:09
Hellre en ny playmaker in än en vänsterback. På vänsterbacken kan både Björnquist och Mensah göra det bra. Som playmaker räknar jag bara Saeid. Tobbe Nilsson är alldeles för trög och otekniskt, Nkili, RÅP och Boris är mer åt det defensiva. Vi minns ju senast 2012 när PEO körde på benknäckartaktik och hade Boris och Hagge på mitten, jag hoppas att han inte tänker körs på något liknade den här säsongen. Berger har jag gett upp hoppet om, skänk till Degen.
AIK Saywee
2014-01-13 21:05
Vad är det som säger att vi som skriver på forumet vet bättre än klubben, än "de" som lever nära laget och spelarna dagligen? Inte vet jag, men vi kan ju bara fortsätta att gissa, hoppas och tro på vårt kära ÖSK. Vad annat kan vi göra :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-01-13 21:02
Namn: Willy Foo Foo
Sänt: 2014-01-13 20:53 Ändrat: 2014-01-13 20:53:54
//

Gör samma bedömning som du över olika alternativ.

Vill ändå tro på att man av något skäl mörkar sitt intresse för en nyrekrytering av en playmaker av hög kvalitet. Tror att man först vill ha klart med nya lag till de spelare man behöver avveckla Det är därför jag nedan skrivit att detta är det mest angelägna för stunden.
AIK Saywee
2014-01-13 20:56
Har precis avslutat ett samtal med en gammal gnagarvän som jobbar i Solna ... Crespo - behöver förtroende, kan bli hur bra som helst :) RÅP, är en stålman, en fantastisk kämpe för sitt lag, som mittback eller på mittfältet :) DG, kommer att ge oss mål och assist :) Heja SPORT !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Willy Foo Foo
2014-01-13 20:53
Ett lag står sällan och faller med en ytterback men man kan definitivt falla med en svag ryggrad, dvs mittfältet. Uppriktigt sagt bryr jag mig inte särskilt mycket om vänsterbackplatsen och Batan hit eller dit för tillfället och att jag är säker på att vi kan täppa till där på det ena eller andra sättet. Däremot bekymrar det mig att alla rykten pekar endast på en jakt på en vä.ytterback och ingen på en konstruktiv mittfältare. Eller då mörkar ÖSK det jäkligt bra. Men om vi skall bygga hela den konstruktiva biten på Saeid, Tobbe eller Boris får jag krypningar i magtrakten av oro. Inget ont om dem men de är inte särskilt rutinerade på denna nivå och borde vara andra valet och växa in i laget på sikt. Alternativet är om de överväger Pode eller Kalle som offensiv mittfältare. Trelleborgsnubben som var här inne menade ju att det är där Pode kommer till sin rätt och en position han ofta hade i Trelleborg. Ett annat alternativ är ju att ha två lågt liggande trashspelare på mittfältet, typ RÅP och Nkili och låta andra sköta tangon.
Örebro En örebroare
2014-01-13 20:18
@Saywee:
Precis som på ett företag behöver man anställda som levererar så firman kan bli bättre, då funkar det inte ifall man har anställda som drar in plus minus noll. Man kan dra dra den liknelsen med ett fotbollslag, för att kunna utvecklas som spelare och lag behöver man möta så bra spelare som möjligt och ett sätt kan vara att spela med dem och möta dem på träning varje dag. Sen slukar vissa spelare mer i lön och vissa mindre då kanske det gäller att dem högavlönade spelarna verkligen levererar. För att du ska förstå så kan jag väl säga som ett exempel Om Tobias Grahn jobbade som en vanlig dödlig anställd på ett företag, Vi kan säga att dem säljer glass. Och så hade Tobbe bäst lön av alla. Och Tobbe skulle vara den som drev glass firman framåt på företaget men så var han väldigt ofta sjuk och när han väl var på jobbet så sålde han dåligt eller levererade bara okej på sitt glassjobb och så hade hans kollega Boris sålt lika mycket glass som Tobbe men ändå så tjänade Boris bara hälften så mycket som Tobbe gör. Blir lite orättvist då va? Då kan det behövas att man tittar på nya lösningar i firman. Rätt enkelt egentligen och det har alltid varit så inom fotbollsbranschen.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-01-13 20:16
@Saywee:


Det är som att kunna bedöma vilka hopphästar som kommer att gå till OS-final, vilka i Melodifestivalen som går till final och vilka flickor som får kyssa flest grodor.
Endera har man förmågan att kunna bedöma detta eller så har man det inte.

Du har emellertid en viktig poäng. Det är långt ifrån alltid som s k experter får alla rätt. Med jämna mellanrum är det någon som överraskar både sig själv och omgivningen. Tyvärr kan man emellertid inte bygga en organisation på att dessa under ska ske. Efter en viss tids bedömning av flera s k experter är ändå sannolikheten att de har rätt, ganska hög.
AIK Saywee
2014-01-13 20:12
... men jag förstår inte alltid varför spelarna inte anses vara tillräckliga, ha en möjlig framtid i klubben, utan bara skall bort, med eller utan klubbens hjälp ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-01-13 19:51
@Saywee:


De som är under kontrakt är klubben tvungen att betala full lön för kontraktstiden ut om inte klubben, spelaren eller hans agent finner en ny klubb som kan ta över löneutbetalningarna. Om en spelare t e x har två år kvar av sitt kontrakt handlar det ofta om över en miljon kronor inkl arbetsgivaravgifter.

Om det gäller en spelare som ÖSK inte upplever ha levererat det man förväntat sig av honom, ligger det naturligtvis i allas intresse att spelaren får spela fotbollsmatcher och att kostnaden hamnar i den klubb i vilken han spelar matcher.

Därför är det mycket lönsamt för ÖSK att hjälpa till för att finna lösningar.
AIK Saywee
2014-01-13 19:45
Ursäkta, men jag kan inte fotboll, lika bra som några andra ... ... undrar bara om klubben skall lägga energi, kraft och betald arbetstid på att leta upp nya arbetsplatser för de som klubben sparkar ut ur gemenskapen av någon förklarlig eller oförklarlig anledning? Vet att detta är svårt, rent humant, men så är det ju här i livet ... Det är naturligtvis bra för spelare o klubben att veta att de blir omhändertagna efter det att de inte anses vara tillräckliga i framtiden, men så fungerar det ju sällan ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-01-13 19:43

Tror att det är flera personer inblandade när man säljer in klubben, bl a tränare, sportchef och en ideellt arbetande person.
Örebro DaSa
2014-01-13 19:38
minatankar/ Fin formulering för att dumpa överflödiga spelare:) Nej, självklart skall de avvecklas på ett humant sätt.

Har tänkt lite mera på de missade värvningarna. Hur ofta vinner vi en budgivning om en spelare när vi har konkurrens?! Jag börjar misstänka att vi inte är så bra på att sälja in klubben och vårat "projekt" som det så fint kallas. Ngn som vet hur vi brukar sälja in klubben? Vem är det som är ansiktet utåt vid en värvning? Borde vara sportchefen men är inte helt övertygad om att det är så i ÖSK...
AIK Saywee
2014-01-13 19:21
Nu är det verkligen silly season, förhoppningarna är stora, många gissar och andra tror, klubben gör si, fast andra trodde så ... Men ÖSK, hamnar på övre halvan av AS 2014 :) Den tron kan ingen ta bort från en obotlig optimist :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-01-13 19:05
@DaSa:


Håller med om att det är angeläget att få en vänsterfotad vänsterback.

Jag tycker emellertid att det finns två saker som är ännu mer angelägna.
Det ena är att på en humant sätt finna nya klubbar till 3-4 av de spelare som är under kontrakt med ÖSK men som inte kan förväntas ta plats i det allsvenska laget och det andra är att satsa alla de resurser som krävs för att rekrytera en kvalificerad playmaker på innermittfätet.
Örebro DaSa
2014-01-13 16:34
Fan att vi missade Emil om det nu stämmer. Han hade suttit fint...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Sweet Leaf
2014-01-13 16:14
Strike three... Till er som ställde er undrande vem den där vänsterbacken med U21-meriter var så kan jag meddela att det nu tyvärr står klart att Sandnes Ulf blir hans nya klubbadress.

Eftersom beslutet kom så pass snabbt efter helgen så får man anta att vi i slutändan aldrig var riktigt nära att övertyga honom om vår förträffliga sportklubb. Jag kan tänka mig att våra slutliga ekonomiska muskler inte räckte till då det utöver norrmännen var ytterligare klubbar som uppvaktade honom då spelaren ifråga var fri att lämna sin klubb gratis trots rådande kontrakt.

Upp på hästen igen så hoppas vi att den där nya vänsterbacken som vi alla längtar efter snart kan presenteras! :)
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-01-13 13:34
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro ÖSK FANS
2014-01-13 13:29
Minatankar

Du tror alltså dom kommer värva en mittfältare?
Annons: