/fotboll/osk/forum/1467.aspx/fotboll/osk/forum/1467.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro pemo
2014-03-26 16:02
Sorry, då läste jag slarvigt. Tänkte mer på AS:s roll förra året som defensiv i EIF och mittback i vårens träningsmatcher.

Örebro Leper
2014-03-26 15:53
Jag tror det blir ett lån av Nordin fram tills sommaren och kontrakt med Ngoma. Ren gissning ;) ;)
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-03-26 15:45
Namn: pemo
Sänt: 2014-03-26 15:25

"Nordin som Anders Svensson? Då har han rätt mycket kvar att bevisa kan jag tycka..... "

//

Jag skrev också (inga jämförelser i övrigt), Med min skrivning menade jag en offensiv innermittfälltsroll, inget annat. Jag trodde det framgick.

Jag tror sålunda inte på att placera honom på kanten som i IFK eller långt ner på egen planhalva som i ÖSK i höstas.

Men först får vi se om ÖSK vill ha hit honom och om man i så fall lyckas med det.
Örebro pemo
2014-03-26 15:25
I min ungdom hade vi en domare i vårt område som alla skällde och skrek på. Till slut gick han ut till mittlinjeflaggan och ställde sig. Därifrån fortsatte han döma. Då frågade en ur publiken: -Varför står du här? Skall du inte springa på planen?
Då svarade han : -Det verkar ju som om man ser allting mycket bättre här.
:) :) :) :)

Ingen likhet med något annat, men det finns alltid två sidor på myntet vid slantsinglingen.

Nordin som Anders Svensson? Då har han rätt mycket kvar att bevisa kan jag tycka..... Men, återigen, jag bedömmer bara Nordin på vad jag såg förra hösten. Och det var inte "Anders Svensson-klass" precis.

Samtidigt kan det vara svårt att ha åsikter om Nordin när du har en mer nära kontakt än vi övriga, som bara ser honom i matcherna.

Det är kanske så enkelt att 4-3-3 var det utlimata spelsystemet för honom. Därför lyckas han inte i G-bg och inte var lika dominant förra hösten i ÖSK.

Synd att det inte finns någon utförlig rapport från Gefle. Hur var de spelare som tillhör A-truppen. Mensah t.ex ? Vad jag har kunnat utläst så var det väl bara några "ungdomar" som fick ett omnämnande.

Men nu laddar vi för söndag. Eller hur?
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-03-26 15:08
@T8:
Då måste jag ha uttryckt mig oklart. Inte så jag menade. Jag menar rent allmänt att ett företag knappast säger att deras kunder skriker och gormar. Jag menar rent allmänt att man aldrig kan vara så principfast att man inte lyssnar på sin omgivning. Inte minst gäller det kunderna. Jag menar inte att kunden alltid vet företags bästa, men tyckande och idéer från kunder oavsett om de finns här på SvartVitt, på ett medlemsmöte, på ett partnermöte eller i direkta kontakter med beslutsfattare behöver alltid respekteras. För mig handlar det om vilken attityd man visar upp. Vi har kanske Sveriges bästa tränarstab. Inte desto mindre är det angeläget att hela tiden se supportrarnas engagemang som en tillgång även om det är en självklarhet att chefstränaren tar ut sitt lag och bör ha en tydlig uppfattning om hur han vill ha det.
Örebro T8
2014-03-26 15:03
Minatankar: Fast jag tror ändå att de som lever med truppen är bäst på att ta ut den. Självklart ska vi tycka och tänka. Men en tränare som ändrar trupp efter åsikter på ett forum ger jag inte mycket för.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-03-26 14:35
Namn: pemo Sänt: 2014-03-26 14:22 // Det är lustigt. När man tror på Nordin som ÖSKs "Anders Svensson" (inga jämförelser i övrigt) skriver flera att Nordin är för gammal och för långsam. Elfsborgs tränare hoppas att Anders Svensson ska gå mot sin bästa allsvenska säsong någonsin som 38 åring och i en "ny" offensiv mittfältsroll. Samtidigt kan samma personer förorda Hagge gentemot t ex Mensah. Jag förstår inte konsekvensen. Jag köper om man vill ha med Hagge för sin rutin. Jag tänker inte vem som har rätt. Det får du väldigt gärna ha bara vi vinner. Jag har bara skrivit vad jag själv skulle vilja ta ut för lag, inte vad Peo kommer att ta ut. Och det är ju en av vitsarna med att denna sajt finns, just att vi själva ska kunna "leka" laguttagare. Jag delar inte Aliks uttalande i fjol om att man inte lägger sig i en snickares arbete men att tydligen många skulle kunna vara fotbollsspelare eller tränare eftersom det verkar så lätt för alla Forumkungar. Jag delar inte heller Peos uttalande i veckan där han sa att han inte ändrar sig en millimeter på grund av att supportrarna skriker och gapar. För det första gäller det för alla i ÖSK att inse att supportrarna också är klubbens kunder och deras engemang, tyckande och idéer måste man alltid lyssna till. För det andra gäller det i alla verksamhet att man är öppen för förändringar och inte så principfast att man inte är beredd att ändra sig en millimeter. Tror att tränarna ibland känner sig pressade och i hastigheten kan glömma bort att supportrarnas engemang i stället bör uppmuntras, inte kvävas.
Örebro pemo
2014-03-26 14:22
Minatankar // Det var i en tidig TV-intervju ( NA-TV eller ÖSK-TV ) där det framkom att han hade många bra offensiva kvaliteter men att han behövde lära sig lite defensivt tänk. MEN, det kanske är en tolkning jag gjorde, då jag inte har kvar TV-klippet. Hur som, jag föredrar rutin i början av serien och du ( tolkar jag ) ser mer till snabbhet.
Vi får väl se vem som får rätt. ;)

Sen vill jag citera Anders Svensson angående en annan tallang, som var fruktansvärt snabb: -Fotboll handlar inte bara om att springa fort framåt.

Den talangen spelar numera i Varberg , när han platsar.

Men jag tror att både du och jag är väldigt nöjda om ÖSK tar tre poäng i sina matcher, oavsett spelare.
Örebro ÖSK FANS
2014-03-26 14:09
Tror ni ett sportchefs byte i Göteborg hämmar Nordins övergång till ÖSK?
Örebro ÖSK FANS
2014-03-26 13:52
kan ju vara så att ÖSK jobbar med ett annat alternativ en Ngoma? Dom borde
väll ha sett tillräckligt annars?
Örebro ÖSK KRILLE (GFG 2015)
2014-03-26 13:30
Ngoma stannar några dagar till.
Örebro ÖSK-SUPPORTERN (Öppna Plånboken Sköldmark)
2014-03-26 12:45
Kommer det en lirare idag eller?
Örebro Xerzex
2014-03-26 12:26
PEO vill ha 18 lag i allsvenskan och jag är böjd att hålla med. 34 matcher bör spelarna klara och det vore kul om Hammarby/Gais/Degefors/Giffarna var i högsta serien.

Minatankar//

Kan tänka mig vilka några av dem är (Boris, Emil). Men förstår att man lite oroliga att släpppa en innermitt innan något nytt trillat in. Speciellt med RÅP:s skadestatus. Tycker förresten truppen känns lite felbalanserad. Bara två naturliga yttermittar och bara tre naturliga ytterbackar. Samtidigt är det innermittfältare och anfallare vi i första hand siktar på att förstärka med.

Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-03-26 12:12
@pemo:


Har inte hört eller läst Peo uttrycka att Mensah saknar kvaliteter för att ta plats i laget. Med Mensah och Dajje som ytterbackar och Yasin och DG som yttermittfältare, torde ÖSK ligga i topp vad gäller de fyras sammanlagdas tid på 10 resp 100 meter.

Peo sa vid medlemsmöte förra veckan att han kan spela in en ny spelare på några dagar.

Vet vilka 3-4 spelare man under längre tid försökt placera i andra klubbar. Vet dock inget eller lite om sannolikheten för att man lyckas under denna vecka.
Örebro pemo
2014-03-26 11:39
Tycker du att Mensah har visat bättre försvarsarbete än Hagge? I vilken match,i så fall?
Jag tycker att PEO har förklarat ganka klart att han inte riktigt har de kvaliteerna än. Att gå in som startspelare i allsvenskan. Mensah alltså.

Annars har du väl inte så många fel ;)

Fast jag kan inte bedöma Donald än, då jag inte sett honom IRL.
Men många säger ju att det tar nästan ett halvår att komma in i en ny klubbs spelsett. I alla fall de som intervjuas när de kommer till nya klubbar och inte dominerar från början.

Vet du om det blir något med Berger och Boris?
Tycker det var skumt att de spelade i Gefle om de är på väg bort???
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-03-26 11:07
Vi har följande skadade spelare som förhoppningsvis successivt kommer att gå in i laget: Ilir Berisha, William Atashkadeh, Robert Åhman Persson och Alhassan "Crespo" Kamara. Om man inte planerar för eller lyckas med de två värvningarna av Donald Ngoma och Nordin Gerzic som jag hoppas på, och om flera av ovannänmda spelare inte kommer bli friska, är risken stor att ÖSK får kämpa för nytt kontrakt. Om alla pusselbitar faller på plats är chansen stor att ÖSK redan i år kommer att hamna på övre tabellhalvan, i bästa fall bland de 5-6 bästa lagen för att året därpå kunna konkurrera i den allra översta toppen. Så stor är skillnaden mellan tur och otur, skicklighet och oskicklighet. Det är alla dessa faktorer som gör både de närmaste dagarna och de närmaste månaderna mycket spännande, tycker jag. Med alla ovannämnda spelare i ÖSK och friska vill jag se följande laguppställning: Målvakt: Oscar Backlinje: Mensah, Berisha, Moberg och Dajje Defensiv innermittfältare: RÅP Offensiva innermittfältare: Donald och Nordin Anfall: Yasin, Crespo och Attashkade Två av mina stora favoriter får då vara avbytare, nämligen Nkili och Hasani. Spelsystem: 4-1-2-3 Eftersom det inte är aktuellt med alla spelare till helgen och Peo dessutom uppenbart vill fortsätta på 4-4-2 eller möjligen 4-1-3-2 eller 4-3-1-2 vill jag hoppas på följande premiärlag: Målvakt: Oscar Backlinje: Mensah, , Wikström, Moberg, Dajje Defensiv innermittfältare: Nkili Offensiv innermittfältare: Nordin Yttermittfältare: Yasin och DG Anfall: Donald och Hasani
Fotbollskungen
2014-03-26 10:59
Allsvenskan tippad!
Örebro ÖSK FANS
2014-03-26 10:21
Minatankar

blir full pott...
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-03-26 10:08
@rirobban:


Det kan mycket väl vara så att ÖSK har klart med vilken eller vilka spelare man vill ha, att det mesta redan är klart men att man väntar på någon avgörande pusselbit innan man kan offentliggöra allt.

Förstår att många är spända och otåliga. Det är jag själv :-)

Jag har tidigare tippat på att man kommer knyta Donald Ngoma och Nordin Gerzic till laget innan helgen. Vi får väl se om jag tippar rätt, jag som aldrig brukar tippa.
Örebro Häståvagn.
2014-03-26 10:04
Riktigt tråkigt med Crespo, man kan bara hoppas på att han är tillbaka innan sommaruppehållet. Annars har ju Holmberg sett helt ok ut på försäsongen, även Pode, tror att det löser sig.
Vet någon om matchen på söndag kommer sändas på typ pitchers eller o'learys för oss som inte har möjlighet att åka ned?
Örebro YoniCarlKira
2014-03-26 09:56
@Benny Böckling:


Ja blir ett slitigt 2014 för Roger Sandberg.
Örebro Conjuration
2014-03-26 08:55
Vilket grovt faktafel, hur lyckas man?
Postat via SvenskaFans-appen
Benny Böckling
2014-03-26 08:27
Ny tränare har vi tydligen!
Örebro Marquis de Sade
2014-03-26 07:16
Ett ÖSK anfall utan Crespo? Kolla höstsäsongen 2013 så vet du hur det ser ut.
Örebro Aspen.
2014-03-26 06:41
Det är pengarna som avgör Donald Ngoma. vara inte vara i ÖSK. Se länk, man kan bläddra till Peos interjuv
Örebro Kuba for president
2014-03-26 06:04
Mycket tråkigt med Crespo!
Minns att jag oroade mig för hans "hopparknä"-skada i vintras. Undrar om det kan ha någon koppling till nuvarande skadan. Lämnar det till någon med mer fysiologisk kompetens, men spekulera kan man ju alltid göra.
Alltför många får problem med knäskador, både i nuvarande trupp och tidigare år.
Örebro ÖSK FANS
2014-03-26 00:58
riktigt ful reklam på tröjan som PEO hade på sig..konstih placering kan jag tycka.
Örebro ÖSK FANS
2014-03-26 00:43
riktigt dåligt att ge sig på någon som försöker göra det här torra forumet lite spännande..

så länge inga namn avslöjas så spelar det väll ingen roll??

Örebro Roswall
2014-03-25 23:06
Som det lät på Peo i SVTintervjuen från upptaktsträffen så handlar det bara om avtalet med Donald Ngoma. Peo nämde honom när de pratade om Crespos skada och att han har liknande kvalitéter och är en liknande talang. Så jag tror han får kontrakt. Sen är frågan om det blir en ytterligare anfallare/mittfältare. Om inte köp kanske det finns någon som behöver speltid någonstans?
Örebro En örebroare
2014-03-25 23:01
Mittfältare, you do the math
Annons: