/fotboll/osk/forum/1442.aspx/fotboll/osk/forum/1442.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Svartvitt forever
2014-03-30 20:42
Det viktigaste först: Lider med änkan och de två faderlösa barnen. Oerhört tragiskt, och jag hoppas att den skyldige får skaka galler LÄNGE.

Sen för att anknyta till Minatankars kloka ord nedan, så vill ingen ha en polisstat, men det är väl knappast problemet i Sverige i dag, utan snarare avsaknaden av poliser som skyddar vanliga hyggliga medborgare mot detta avskum som inför gatans lag. Och ständigt är det Stockholmslag.

Jag utgår från att Stockholmslagens ledningar är vanliga hyggliga människor, möjligen med undantag för vissa element i AIK, och på ett sätt är det väl fel att straffa idrottslag för vad deras s k fans gör. Men å andra sidan är det också fel att låta lagen svära sig fria från ansvar, eftersom dessa huliganer ju i praktiken fungerar som torpeder som tar till våld när resultaten inte går deras väg. Därför är jag för att Djurgården straffas hårt med poängförlust och spel inför tomma läktare. Det här är ju inte första gången.

--------------------------

Sen det sportsliga.

Helt otroligt underbart med tre poäng, och jag är glad som en lärka fast det var orättvist. Men jag vidhåller att det här spelet inte håller, även om effektiviteten är i världsklass, två avslut, två mål (och egentligen tycker jag det borde vara tre avslut, tre mål, eftersom Hasani såvitt jag kunde se gick ur offsiden. Vi var i långa perioder utspelade och jag skämdes som svartvit. Jag är tacksam till Peo för avancemanget, men jag är mer tveksam till hans spelidé.
Örebro Aspen.
2014-03-30 20:40
either/or // Om regering och riksdag hare tagit en flera år gammal utredning på allvar hade vi förhoppningsvis sluppit detta dödsfall.

Det är dags att Djurgården tar tag i sina supporter problem.
Örebro Grixx
2014-03-30 20:39
either/or// Instämmer. Det hade varit ett tydligt avståndstagande rakt över hela linjen.
Örebro Aspen.
2014-03-30 20:37
@DaSa:


Peo försökte med DG som djupledslöpande anfallare i höstas. Det funkade inte.
Örebro Grixx
2014-03-30 20:37
minatankar// I princip allt ligger givetvis på samhällets ansvar...förutom väder och vind.

Supporterkulturen har lika givet ett ansvar och klubbarna. Det går aldrig att skyffla över ansvaret helt åt det ena eller andra hållet när det gäller våldet i samband med allsvenskan.
Örebro either/or
2014-03-30 20:31
Jag vidhåller att det är helt fel att spela klart denna allsvenska omgång. Om det inte hade varit Allsvenskan idag så hade en 40-årig tvåbarnsfar fortfarande varit vid liv. För mig är det enkel logik att därmed i respekt ställa in omgångens övriga matcher. Men jag respekterar att man kan ha olika åsikter om det. Det påverkade dock min förmåga att koncentrera mig på matchen som jag har sett fram emot så länge. Men självklart välkomnar jag de tre poängen. Fint mål av Moe. Starkt att vinna trots dåligt spel.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-03-30 20:23
@Godzilla Hårddisksson:
Nej, sant. Mycket av den positiva förväntan man hade innan matchen försvann i och med det tragiska i Helsingborg. Och det sätter sordin på hela dagen även fast vi vunnit. Vad som händer innan en match måste ändå i första hand vara ett samhällsproblem. Kan tycka att polisen skulle vara beredd att bevaka och gå in med stora insatser i samband med storriskmatcher. Om man behöver militära insatsstyrkor någon gång för att klara speciella situationer så inte mig emot. Vi har ändå att göra med en liten klick kriminella människor som inte drar sig för att hota människor, misshandla dem och döda dem. Även om de själva behöver vård och hjälp, måste omsorgen om alla andra komma i första hand. När det gäller att springa in på planen under match för att stoppa den, tycker jag SvFF ska ha ännu hårdare påföljd som avhåller huliganerna från detta ofog. I första hand ska de inte släppas in på arenorna och maskeringsförbuden som klubbarna har måste följas. Alla allsvenska lag kommer annars att tappa publik, inte minst barnfamiljerna, om detta fortsätter. Inte minst är risken stor för nya, tragiska dödsfall om inget drastiskt görs. I grunden är jag emot en stark polisstat och att möta våld med våld. Men när det går så långt som när huliganer i går stormade en restaurang och misshandlade gästerna och slog sönder inredningen går det inte att vända andra kinden till.
Benny Böckling
2014-03-30 20:18
Helt sjukt att vi vann trots den galet dåliga insatsen första 75.
Haginges insats idag var det mest jävliga jag någonsin skådat, inte ett rätt hade människan. Men han var ju inte den enda som underpresterade grovt.
Hur som haver väldigt skönt med en premiärvinst!

Annars går tankarna givetvis till supportern som avlidit. Vila i frid.
Örebro Godzilla Hårddisksson
2014-03-30 20:13
Orättvisa tre poäng. Har ändå svårt att glädja mig med tanke på vad som hänt.
Örebro rirobban
2014-03-30 20:07
Tänk också på att 4 av truppens kanske bästa spelare ej var på plan idag:

Crespo
RÅP
BERISHA
ATASHKADEH

Örebro Grixx
2014-03-30 19:58
BoP instämmer. Möjligen kändes försvaret oroligt några gånger men det vore konstigt annars med det trycket de fick på sig.

Hagges undanpetning var fin och matchavgörande tror jag. Rinnes längd satt fint med sin plockning under ribban.
Örebro D. McGrain
2014-03-30 19:58
Gerzic två assist, lånet betalt.
Örebro DaSa
2014-03-30 19:52
Jävligt skänt med tre poäng men med det här spelat och spelarna så kommer det inte gå vägen. HBK kommer att vara ett bottenlag och de spelade ut oss stundtals. VI kommer att bli hårt straffade för att vi saknar bra ytterbackar och saknar snabbhet i mittlåset. Har ingen tränarlicens men motståndarnakan antingen spela djupledsbollar eller inlägg från kanterna:)

Det som vi skall ta med oss från matchen är Rinnes spel och tre poäng. Tycker inte att vi skall fortsätta med 4-3-3 , ser inga som helst fördelar med att byta spelsystem när vi nött 4-4-2 i snart två år med Peo. Värva en djupledslöpande anfallare eller skola om DG så får det fungera fram till Crespo är tillbaka.

Örebro Bastard on Parade
2014-03-30 19:49
Mycket viktig seger idag. Tror det är bra för självförtroendet med 3 poäng. En bortapremiär med mycket skador och ny taktik är inte lätt så vi får ha överseende med att spelet såg ut som det gjorde. Ge det lite tid så kommer det bli bättre, även om Peo inte direkt står för någon holländsk totalfotboll.

Jag tar med mig följande från matchen:
* 9 spelare i startelvan är från vårt upptagningsområde (inom 10 mil från Örebro). Ytterligare en spelare fick hoppa in och på bänken finns 4st till.
* 3 poäng. Spelar ingen roll hur det ser ut när det är poängen som räknas i slutändan.
* Hasani gör mål och skulle nog ha fått ännu ett mål.
* Gerzic är inblandad i det lilla vi har framåt. Visar klass under perioder. Ge han lite tid och det kommer att bli ännu bättre.
* Saeid gör ett snyggt mål.
* Defensiven såg stabil ut. Halmstad skapar få vassa målchanser.
* Vi är vassa på fasta situationer, vilket kommer att ge oss viktiga poäng!
Örebro rirobban
2014-03-30 19:48
Så skönt!
Orättvisa segrar är dom skönaste :)

Backlinjen och försvarsspelet håller allsvensk klass. Även om HBK "dominerade" så hade dom inte speciellt farliga chanser. ÖSK effektiva framåt, en effektivitet som vi inte brukar se på bortaplan.

Nordin segerkreatören idag. Dels för iblandning i båda målen, men också för han förmåga att hålla i och snurra upp motståndare i slutet när man behövde lugna ned spelet.

Nkili ligger som plåster på motståndarna och ger dom inte utrymme att vända upp, mycket bra. Sämre passningsspel, men han behövs utan tvekan!

Sen den stora överraskningen... RINNE! Så lugn, så stabil och så mogen. Både våra målvakter har redan i omgång 1 visat att dom är bättre än dem vi hade 2012!

Mycket glad över denna seger, trodde på 0 poäng här inför. 2012 tog det till den 13 omgången innan första 3-poängaren! Nu har vi redan tagit en sådan. Bygg vidare på detta!
Örebro Grixx
2014-03-30 19:44
Det var ju härligt till slut. Lite oväntat efter 50-60 minuter. Vi var verkligen tillbakapressade ett tag och sett över hela matchen så var det försvaret som fick arbeta hårt mest hela tiden. Tycker ändå att något är bättre än tidigare. Lite för nätt i laget förut men nu känns det som att det finns en tyngd...men bättre spel med flyt i passningarna och bollhållning behövs. Crespo saknas med sitt kamikazespel.
Örebro "ÖSK-Karl (Rensa mer)
2014-03-30 19:43
Oj vilket rån men ack så skönt!!!

Tack till de inblandade inkl. Nordin själv som fick "hem" honom.

Men hur mycket otur med skador ska våra två stora lagsporter ha? Det räcker med råge nu, för fotbollen Crespo och nu Oscar till listan som redan finns. Stort behov av en djupledslöpande forward.
Örebro ÖSK FANS
2014-03-30 19:42
så skönt!! nu kan det bara bli bättre spelmässigt..4-3-3 kommer bli bra med tiden.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2014-03-30 19:35
Ganska effektivt idag ;) 2 skott på mål.
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2014-03-30 19:34
Fasiken vad trevligt med tre pinnar borta i premiären. I allt övrigt är detta en sorgens dag i Svensk fotboll. Vila i frid önskar jag den supporter till Djurgårdens IF som idag blev misshandlad till döds.
Örebro Bäst när det gäller
2014-03-30 19:31
När jag gick hemåt efter premiären förra året med tre poäng in och en nolla på Oscar hörs en kvinna i ålder +65 på den gnälligaste av närkingska uttala:

"Det här var inge viiidare, inte blir det roligt om det ska se ut så här"

Idag låter det likadant i text här, vi är fenomenalt positiva vi närkingar i gemen:)
Örebro deportivista
2014-03-30 19:31
HÄRLIGT!

Men... om man ska vara ärlig var det inte någon vidare match.

MYCKET BRA

Oscar
Rinne
Wiken
Moberg
Hasani

BRA

Hagge
Nordin
Moe
Mensah

MINDRE BRA

Nkili
DG
Yasin

INTE BRA

Björnqvist

Tyvärr såg det ut som första matchen som Björnqvist gjorde i Superettan ifjol, men han blev snabbt bättre när han fått upp tuffhet och självförtroende - hoppas på samma utveckling i allsvenskan...
Call For Rain
2014-03-30 19:29
Helt otroligt med tanke på hur det såg ut i första halvlek, men grabbarna ryckte upp sig och gjorde en bra andra. Skönt! Skön debut för Jacob Rinne som såg ut att vara lugnet själv.
Örebro Farsen fortsätter (igen)
2014-03-30 19:29
Fan vad gött!
Örebro Gnell Strömberg (alla heter Gnell i Örebro)
2014-03-30 19:27
Vi har Sveriges bästa andramålis!!!
Örebro Aspen.
2014-03-30 19:27
VÄRVA DJUPLEDSLÖPANDE FORWARD NU !!!
Örebro Brodd
2014-03-30 19:27
Va härligt orättvist fotboll kan vara!!!
Örebro Restalundsvägen
2014-03-30 19:27
SÅÅ JÄVLA SKÖNT!!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Aspen.
2014-03-30 19:26
Helt ooootroligt !!!
Örebro Eyra
2014-03-30 19:23
Håll i nu.
Annons: