/fotboll/osk/forum/1423.aspx/fotboll/osk/forum/1423.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro En örebroare
2014-04-11 00:39
Måste för övrigt ge beröm till DG, han har inte varit min favorit spelare direkt sen han kom till klubben och jag har tjurat på honom att han alltid dribblar eller springer ut mot kanten. Men i tisdags använde han sin snabbhet och vek in i banan plus ibland gick på kanten. Gäller bara att han slipar på sina inlägg. Otroligt viktigt att vi får igång våra yttrar för det ser onekligen tunt utan Yasin eller DG.
AIK Saywee
2014-04-10 22:55
Tackar malge, jag får kanske ta mig tid vid tillfälle ... ... men 25 av 29 gubbar för MFF ? Där sprack min teori direkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro malge
2014-04-10 22:06
Saywee// Man kan kolla det på förbundets hemsida, har man tid så är det lugnt, för det tar tid. Enligt den så använde MFF 25 spelare förra året, de va 29 i truppen. Kan ha fattat jävulskt fel och räknat fel.
AIK Saywee
2014-04-10 21:17
"ÖSK-Karl (Rensa mer) (Örebro) 2014-04-10 20:20 När vi senast skulle vunnit guldet (1994) har jag för mig att det bara behövde användas 15-16 spelare eller mindre?" Det där är intressant och det skulle vara kul om man kunde hitta statistik på antalet spelare som använts under en säsong för lag som tagit guld. Men sådant är nog svårt att rota fram, om det över huvud taget finns.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro "ÖSK-Karl (Rensa mer)
2014-04-10 20:20
Namn: minatankar (för sm-guld) Sänt: 2014-04-10 09:29 Ändrat: 2014-04-10 12:07:54 "Gudjonsson" och "Bäst när det gäller" // Se mitt inlägg i går 20.26. Håller med om att man kan ha en realistisk inställning till säsongen i stort. Men behöver man vara så försiktiga som ni är inför en match? Hade man inte fått Nordin tror jag personligen att risken skulle vara stor för att man får slåss om nytt kontrakt om samtidigt övriga nyckelspelare är skadade. Med en del skadade spelare tillbaka kan man hamna i mitten av tabellen och med alla skadade tillbaka, tillsammans med Nordin, kan man vara med på övre halvan, i bästa fall t o m bland de 5-6 bästa lagen. Det är vad jag tror. ___________________________________________________________ När vi senast skulle vunnit guldet (1994) har jag för mig att det bara behövde användas 15-16 spelare eller mindre? När vi borde vunnit guldet -68 krossade ju England huvudet på S-G Larsson på Wembley och Thomas Nordahl blev proffs mitt i säsongen, vi föll som ett sänke, Det skulle vara intressant att veta om ÖSK har någon långsiktig plan för att vara med och slåss om guldet? Den tidigare kan vi nog glömma.
Örebro TommyS
2014-04-10 19:42
@malge:


Läste det på precis samma sätt först och slutade andas för en stund. Lite lustigt
AIK Saywee
2014-04-10 18:15
En örebroare och Bäst när det gäller Vi är ju svartvita fans allihopa :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro # brorzan
2014-04-10 18:14
Då var tre biljetter köpta till söndag. Tyvärr inte på bortaläktaren för där såldes inga familjebiljetter.
Örebro Bäst när det gäller
2014-04-10 18:10
@Saywee:
Helt OK jag bjuder på den då jag i grunden är positivt lagd - jag skriker inte ens "men framåt" på bred närkingska likt min omgivning på Behrn när Nordin eller någon annan väljer sidledspass istället för höjdboll på chans:)
Örebro En örebroare
2014-04-10 17:56
Saywee/ Jag är den förste att erkänna ibland men du ska ha en eloge att det höjt dina inlägg och minskat med saker som var allmänt trams ibland. Skönt o se!
Örebro malge
2014-04-10 17:29
Hallå go vänner. Smakstart på comebacken. Men höll på att skita ner mig när jag gick in på ösks hemsida och lite väl fort läste att, Hasanis sena gick av andra raka ösk segern. I själva verket står det, Hasanis sena nick gav andra raka ösk segern. Räcker med skador nu
AIK Saywee
2014-04-10 13:55
Bäst när det gäller Någonting är iallafall vunnet, de två första matcherna och en bra start ... ... kunde inte låta bli :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bäst när det gäller
2014-04-10 13:23
@Saywee:
Och jag instämmer i stort i det du skriver men fortsätter vara tjurig och hävda att inget, absolut inget, är vunnet för att vi slagit HBK och Mjällby som är klara nedflyttningskandidater! Sen myser jag mellan fasaden utåt över en smakstart som kan bära...:)
Örebro ÖSK-SUPPORTERN (Öppna Plånboken Sköldmark)
2014-04-10 13:01
Har tippat ÖSK seger i dem två första så fortsätter på det spåret!
AIK Saywee
2014-04-10 13:00
Detta med toppstrid, som jag bemötte degerfôrsarn med i natt, var bara lite humor. Borde varit tydligare med en smiley, men det får gärna bli en toppstrid, men det är la inte realistiskt ? Gudjonsson och Bäst när det gäller, jag instämmer i stort sett med det ni skrivit idag.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bäst när det gäller
2014-04-10 12:33
Naturligtvis förväntar jag mig att laget, spelare och ledare, alltid anser sig ha goda möjligheter till vinst när allsvenskt motstånd möts. Jag ger i grunden bara uttryck för att första året handlar det mycket om cynism, en match i taget och liknande klyschor. Tycker PO uttryckt det bra, "vi trummar på". Däremot höjer jag en varning för att vi supportrar efter två vinster mot lag vi alla är överens om att vi ska slå drar växlar och pratar om toppstrid. För att vara del i en toppstrid krävs förutom att gå rent mot nedre halvan, med lag som Mjällby och HBK, att vi kniper en hel del poäng även mot topplag. Tar vi två oavgjorda mot AIK respektive Malmö ja då är jag beredd att höja målet och det är tyvärr genom "tråkig cynism" vi måste göra det i år tror jag. Där är förövrigt PO helt rätt man att lösa den uppgiften. Avslutningsvis, jag tänker ofta tillbaka på Helsingborg hemma (2010 måste det varit) när vi kör över dem. Så klart skulle jag vilja att den känslan finns hos varje enskild spelare men innan den gör det tycker jag vi gör rätt i att "ta en match i taget":)
Örebro Gudjonsson
2014-04-10 09:50
Minatankar // Håller helt med. Jag är alltid optimistisk inför matcher. Skulle gärna se ÖSK ta för sig lite mer och promota inför matcherna (som jag precis skrev). Alec hade ett uttalande 2008 tror jag. Seb Rajalakso hade gjort mål i 4 matcher i rad som nykomling och i den 5:e matchen skulle DIF spela mot ÖSK. Alec gick ut och gjorde ett uttalande om att Haginge skulle äta upp Rajalakso. Det stämde också vilket får mig och tänka på hönan och ägget. Alltså, hade Haginge varit så bra om inte Alec hade sagt det, eller sa Alec det bara för att Haginge var så bra... :) ps. Rajalakso gjorde ändå mål hahaha, men det var bara flyt och inte Haginges fel.
Örebro Gudjonsson
2014-04-10 09:36
Saywee // jag hade varit mer optimistisk om ÖSK själva hade varit mer självsäkra...

Måste säga att jag gillar Northug. Han berättade en gång att han ofta gick ut med ett "starkt" uttalande för att motivera sig själv till att vinna. D.v.s. sa han att han skulle krossa allt motstånd, så var det ju bara upp till bevis.

Skulle ÖSK gått ut inför Mjällby matchen och sagt att man skulle köra över motståndet, så hade säkerligen publiksiffran varit högre och stämningen bättre.
Man måste våga vara vinnare!
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-04-10 09:29
"Gudjonsson" och "Bäst när det gäller" // Se mitt inlägg i går 20.26. Håller med om att man kan ha en realistisk inställning till säsongen i stort. Men behöver man vara så försiktiga som ni är inför en match? Hade man inte fått Nordin tror jag personligen att risken skulle vara stor för att man får slåss om nytt kontrakt om samtidigt övriga nyckelspelare är skadade. Med en del skadade spelare tillbaka kan man hamna i mitten av tabellen och med alla skadade tillbaka, tillsammans med Nordin, kan man vara med på övre halvan, i bästa fall t o m bland de 5-6 bästa lagen. Det är vad jag tror. På samma sätt kan man ju se sina chanser när det gäller att charma och få gifta sig med någon av de trevligaste och vackraste kvinnorna. Med normal ödmjukhet inser man att oddsen inte är 1,0 precis. Men om man väl bestämt sig för att bjuda upp en sådan kvinna till dans funkar det ju inte att man tänker när man går fram till henne att "hoppas jag inte får en örfil" eller "blir glad om hon i alla fall inte snäser av mig" eller "hoppas hon i alla fall tar emot mitt visitkort" etc. (jämför, "hoppas vi i alla fall når oavgjort"). Nej, när man väl bestämt sig att få dansa med henne så gäller det ju att så ska bli, oavsett vem det är (och, bäst att säga, omvänt om det är en kvinna som läser detta och bjuder upp en man till dans). I annat fall är det ju mer eller mindre kört redan när man går fram för att bjuda upp, eftersom ett dåligt självförtroende ofta märks, tar energi och sällan leder till framgång. Hoppas och tror att ni kan hålla med om denna liknelse. Därför är det i alla fall min inställning att när vi nu närmar oss match ska varken laget eller supportrarna fundera över odds och vara alltför ödmjuka. Nu ska vi göra allt för att bygga upp självförtroendet och köra över motståndarna, oavsett om de heter Brommapojkarna eller AIK. Laget ska känna att vi tror på dem. Men då är det också viktigt att man inte fullständigt sågar spelare och lag efter en förlust. Förlusterna och besvikelserna får man ta när de väl inträffat. Dessförinnan är det vinst och glädje som gäller. Åtminstone för mig. Jag är extra glad idag, eftersom jag verkligen ser fram emot storvinsten för ÖSK. :-)
AIK Saywee
2014-04-10 09:22
Bäst när det gäller Det gäller att vara bäst när det gäller, vi supportrar bör tro på vårt lag och spelarna bör ha inställningen att ingen match är omöjlig att vinna. Tror man inte, ja då är det redan kört ... Jag tror så mycket på vårt ÖSK :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bäst när det gäller
2014-04-10 09:08
Saywee: Realistisk optimism är helt rätt, då känner jag att vi har rätt fokus för uppgiften! Gudjonsson: Håller med, kommande söndag och onsdag kan vi inte förvänta oss poäng så frågan är vad tabelläget är med sex poäng på fyra matcher? Är helt överens i din analys i övrigt, Falkenberg, HBK, BP, Gefle och Mjällby är lag vi ska ha bakom oss. Övriga ska vi kunna mäta oss med vilket ger en nionde/tionde plats i min bok!
Örebro Gudjonsson
2014-04-10 08:42
Bäst när det gäller // Det blir upp till bevis nu på söndag. Personligen tror jag att Mjällby kommer att åka ur Allsvenskan med marginal till övriga lag.

Halmstad förlorade med 3-0 mot DIF, men denna match var ingen vanlig match.

Jag tror att vi fortfarande är mycket bättre än Mjällby (bevisligen), BP och Gefle.

Vi är samma som Norrköping, Falkenberg, Halmstad, Kalmar och Åtvidaberg. Men det finns som sagt skrällchans...
AIK Saywee
2014-04-10 07:13
Jag tror envist, som jag gjort en längre tid, på att vi blir åtta. Vi har fått poängmässigt bästa start och jag fortsätter med att vara en realistisk optimist :) Trots skador på några spelare, är frälsaren hemma, eller är han borta? Det dära med toppstrid kanske skulle ha avslutats med ett ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bäst när det gäller
2014-04-10 07:07
@Saywee:

Jag gillar optimism men den måste också vara realistisk. Här citerar jag hockeyns Peter Andersson; "Vi har inte vunnit ett skit!".

ÖSK kommer få slåss för att hänga kvar och etablera oss, plats 8-10 är det som gäller fortsatt! Ligger vi mot all förmodan topp fem efter 20 omgångar, inte två, då kan vi säga att vi är med och hugger på toppen!
Benny Böckling
2014-04-10 06:26
@DaSa:

Hade inte koll på någon statistik utan det var bara som jag hade fått för mig. Inte helt rätt info från mig men men, en viktig spelare att ha kvar hursomhelst.
AIK Saywee
2014-04-10 00:33
Tack A-CK, då är är vi två som tror att toppstriden kommer att stå mellan ÖSK, Malmö FF och AIK. Imponerad är helt rätt ord och vi har en tendens att bara bli bättre och bättre :)
Postat via SvenskaFans-appen
Degerfors A-CK
2014-04-09 23:54
Står mellan er malmö och aik blev väldigt imponerad av erat spel mot mjällby
Örebro Bäst när det gäller
2014-04-09 23:26
Ogillar egentligen att dra slutsatser på ett knapert material som två matcher utgör men jag gör ett undantag. Har vädrat dessa åsikter förr så visst belägg har jag kan jag tycka:)

Hasani är sjukt viktig för oss och en smula underskattad!

Nordin är en gigant på vårt mittfält och värd att kämpa för att få hem permanent!

För många Allsvenska spelare spelar bollen bakom sin medspelare, som tvingas stanna upp, i anfallsomställningar!
Örebro widemarsh
2014-04-09 23:16
Obesegrade i 19 raka seriematcher hemma på vallen!
Örebro rirobban
2014-04-09 23:08
DaSa//

DG lär inte vinna någon intern poängliga. Han känns lite för ojämn och med lite för dåliga avslut för att göra många mål. Jag tror det står mellan Hasani, Nordin och Crespo (hur snabbt han kommer tillbaka) om vem som gör flest poäng för sportklubben denna säsong. Hasani kommer nog göra minst 8-9 mål och sedan ha ett antal assist också. Vi vet ju att även om huvudet är hans bästa kroppsdel för att göra mål så visade han prov på några riktigt läckra skott och avslut utifrån förra säsongen (inte minst Värnamo borta).

Men om han blir lite mer effektiv (tänker bland annat på chansen han fick mitt i straffområdet i andra halvleken igår) så kan han nog komma upp emot 12-15 mål och det behövs! :)

Annons: