/fotboll/osk/forum/1420.aspx/fotboll/osk/forum/1420.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Willy Foo Foo
2014-04-19 19:23
@Bastard on Parade:
Jag gillar det faktiskt, om det sköts rätt. Tycker det är coolt och stämningshöjande. Om man jämför med "Konkurrenten" Hockey som har så många fördelar med en inomhusarena och inramningen och stämningen runt den så tycker jag Fotbollen är dum om man ändå inte tar chansen om man kan höja inramningen
Örebro Bastard on Parade
2014-04-19 17:44
Intressant att ÖSK, enligt Björn Åqvist, inte vill ha legaliserad pyroteknik under kontrollerade former. Min uppfattning är att många supportrar vill ha just det. Vad tycker ni?

Min personliga uppfattning om pyroteknik har ändrats under senare tid på grund av att många inte sköter det snyggt. Se t.ex. när IFK Göteborgs supportrar tänder bengaler och stoppar matchen när de precis har haft ett megatryck på AIK och kan avgöra matchen. Jag tror ändå att viss pyroteknik under kontrollerade former kan bidra till att höja stämningen på arenorna i Sverige och höja upplevelsen när man går på fotboll.
AIK Saywee
2014-04-19 13:35
Är det inte bättre att han springer till Grimsta?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Aspen.
2014-04-19 12:58
Crespo springer varv efter runt planen på BA under träningen
AIK Saywee
2014-04-19 11:00
minatankar, rimligt :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-04-19 10:46
@Saywee:


Det blir 3 poäng, 4 mål och en 5:e plats. :-)
AIK Saywee
2014-04-19 10:04
Nu har jag lagt av mig nattmössan och i stället tagit på mig ÖSK-kepsen :) Laddar för 3 poäng mot BP. GLAD PÅSK på er
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Willy Foo Foo
2014-04-19 00:33
@Bastard on Parade:


Bra analys
Örebro Bastard on Parade
2014-04-18 21:32
Jag har sett delar av BP - IFK Göteborg och Gefle - BP. Det känns som att BP är väldigt ojämna och saknar spets både framåt och bakåt. De är ganska duktiga på att hålla bollen inom laget, men det leder inte till några heta målchanser. Stundtals spelade de ut IFK Göteborg. Mot Gefle var de å andra sidan stundtals riktigt dåliga och såg ut som givna bottenkandidater, även om de vann bollinnehavet med 58-42.

De har en ganska tunn trupp och påverkas mer av att Albornoz, Özkan och Andreas Eriksson inte kan spela än vad vi påverkas av att ha Wikström, Berisha, RÅP, Crespo och Atashkadeh på skadelistan.

BP har dessutom en dags mindre vila inför måndagens match. Det känns som att vi har mycket goda chanser för en seger och något som väl egentligen är ett måste om vi ska ha en bra säsong. Inget ont om BP, men sett till deras form och skadesituation så måste vi hämta hem 3 poäng.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-04-18 19:09
@ÖSK FANS:
Jag skrev att Helsingborg ville rekrytera honom, inte köpa. Samtidigt ger jag dig fakta om att det finns möjligheter för många svenska klubbar att köpa både Nordin och andra spelare om de så vill. Jag skrev att europeiska klubbar kan satsa flera hundra miljoner på en spelare och att svenska nog kan satsa en och annan miljon. Har jag då inte skrivit att det är stor skillnad? Att ange fakta har nog inget med någon nattmössa att göra :-)
Örebro ÖSK FANS
2014-04-18 17:10
Minatankar

Nu tror jah du snackar lite i nattmössan...Helsingborg ville inte köpa Nordin utan det skulle isåfall vara ett rent lån

srn ör det skillnad på rika klubbar i europa och svenska klubbar.

Helsingborgs ekonomi är väldigt ansträngd.
Örebro rirobban
2014-04-18 16:34
Har suttit ett par timmar nu och kollat runt om information om södra läktarens framtid (ja jag är en arena-fantast).

Undra om Örebroportens "skiss" på denna sida (se länktips) är nära det man tänkt bygga!? Ser lite konstigt ut, men det som är bra är att läktaren kommer att komma upp i ungefär samma höjd som norra och östra. Tänk om man kunde bygga om västra i framtiden så den får samma höjd som alla andra läktare + att bygga in hörnen!

Tycker dock dom borde göra en gondolläktare på nya södra som norra har. Då kan dom som har loger bara gå ut och sätta sig på sin egna läktare. I övrigt så hoppas jag att dom bygger ett tillräckligt stort tak som verkligen täcker alla platser och ett vindskydd på kanterna (vilket inte skissen visar att det kommer finnas).
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-04-18 15:40
@ÖSK FANS:


//

2012 fanns det 9 allsvenska klubbar med ett eget kapital på mellan 10 och drygt 90 mkr. Helsingborg var en av dem och ville rekrytera Nordin så sent som för några veckor sedan.

Även spelare över 30 år gamla byter klubbar i Sverige. Ute i Europa finns det massor av spelare över 30 år som man betalar hundratals miljoner kronor för.
Så en och annan miljon kan nog betalas även i Sverige.Örebro Willy Foo Foo
2014-04-18 13:49
@Eyra:


Ja det stämmer. ÖSK gjorde en likadan deal med Degen och Astvald. Det är rena interna uppgörelser mellan klubbarna. Tekniskt sett har Nordin inget spelförbud mot Göteborg. Så han kan ta den där varningen och komma tillbaka ren från gula matchen efter. Om han inte hinner bli avstäng innan
Örebro Gudjonsson
2014-04-18 13:19
Fick lust att känna lite på en eventuell startelva i höst (om inte Nordin stannar).

--------------------Oskar

Björnqvist - Berisha - Moberg - Mensah

-------------RÅP -------- Nkili

------------------Hasani
Yasin ----------------------- Attashkadeh

----------------Crespo
Örebro Häståvagn.
2014-04-18 12:57
Vi kan erbjuda ett byte, RÅP och Atashkadeh mot Nordin om vi inte har råd att köpa honom. Längtar efter att se RÅP i svartvit dress, men han har väldigt stora skor att fylla upp, och skulle hellre se Nordin i svartvitt efter uppehållet än vad jag ser RÅP i vår fina dress.
Örebro ÖSK FANS
2014-04-18 12:31
Helsingborg har inte råd med ett köp av Nordin!! Ingen annan svensk klubb vill köpa ut en 31åring med kontarakt kvar hos Göteborg. ÖSK är väll försiktiga som vanligt och sannolikt spelar Nordin brottarfotboll i Göteborg medans vi tror vi har spelare som kan fylla luckan och sjunker som en sten i tabellen.

Spelarinvest är lika trötta som vanligt!
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-04-18 12:03
Namn: Asbjörn#10
Sänt: 2014-04-18 11:29
//

Det finns allt de inom IFK som vill ha ett annat mittfältsspel och som rangordnar Nordin betydligt högre än det du anger. Jag tror också risken finns att t ex Helsingborg som redan sökt knyta honom till sig, vill köpa loss honom liksom andra klubbar inom och utom landet. Bl a därför bör ÖSK söka en lösning nu och inte i sommar då priset kan bli högre och konkurrensen uppenbar.
Örebro Eyra
2014-04-18 11:41
@Asbjörn#10:


Det där har jag förvisso ingen koll på! Men känns som att spelförbudet snarare är en "överenskommelse" mellan de båda parterna ÖSK och IFK Göteborg. En slags klausul i lånekontraktet. För Fotbollsförbundet kan väl inte gå in och ge spelförbud? Isåfall skulle de väl göra det konsekvent mot alla spelare som är på lån - och det gör de ju inte - precis som Asbjörn#10 skrev förut.
Örebro Eyra
2014-04-18 11:31
@minatankar (för sm-guld):


Men nu är det inget bröllop som står på spel utan en allsvensk match.
Om han är en varning ifrån avstängning med fem minuter kvar i matchen innan IFK G - så skulle inte jag protestera om Gerzic håller ett inkast lite för länge (förutsatt att ÖSK inte har bråttom att göra mål).

Det är också skillnad på varningar och varningar, man behöver ju inte skada en spelare utan just fördröja spelet litegrann.

Fotboll är ett spel som sträcker sig över fler än en match, och sådana här hyss förekommer såväl under Fotbolls-VM som i lägre divisioner. Bara att acceptera.
Örebro Asbjörn#10
2014-04-18 11:29
@Eyra:


Undrar vad regelverket säger där... Säg att Nordin får sin tredje varning i matchen före den mot Götet, gäller då avstängningen mot IFK eller i matchen därpå? Det känns ju konstigt om man kan bli avstängd i en match som man redan har spelförbud i men det beror ju helt på hur reglerna är formulerade kring detta.

Det vore ju givetvis inte fel om han blev avstängd och kortnollad i en match han ändå inte får spela i. :)

Gällande Nordins vara eller icke-vara i IFK så är min känsla faktiskt att de inte kommer vilja ha tillbaka honom i sommar hur bra han än må vara under våren. Förutsatt då att de inte får skadeproblem eller säljer någon/några av sina nuvarande innermittfältare som typ Jakob Johansson.

I nuläget har de Johansson, Haglund och Mahlangu före Nordin i hierarkin. Gustav Svensson går också före förutsatt att han inte spelar mittback. Även om Nordin fortsätter lika storartat som han har inlett säsongen tror jag ändå inte att han skulle ligga högre än runt en femte plats, tillsammans med löftet Bojanic, i mittfältshierarkin i blåvitt om han återvände.

Den stora faran är nog snarare andra klubbar än IFK, typ lag som Helsingborg eller varför inte något mittenlag i danska eller norska ligan om de kan erbjuda lösningar som ÖSK inte kan matcha. Jag tror inte IFK kommer vilja fortsätta låna ut honom i all evighet då nästa år är hans sista under kontraktet och de garanterat vill hinna få tillbaka något av vad de betalade för honom.

Något lag kommer förmodligen köpa loss Nordin i augusti, låt oss hoppas att laget är svartvitt!
Örebro Eyra
2014-04-18 11:07
Willy FF/ Det finns inga liknande spelare som kan gå in och ersätta. Skämt och sido, men tror isåfall mer på att man byter spelidé. Kanske RÅP är tillbaka då och redo att axla Gerzic.
Örebro Willy Foo Foo
2014-04-18 10:39
@Asbjörn#10:


Ja absolut. Menade bara att jag hade förväntat mig spelförbudet och jag hade blivit stort förvånad om han hade fått spela. Men bra att du kollade för säkerhets skull. Hade nog känts konstigt för Nordin också att spela - Tänk om han hade sänkt dem med en frispark i krysset i 89:e :0)

Å andra sidan vill vi väl inte att han ska spela heller. Inte bra för oss om han går in och tokdominerar, om du missförstår mig rätt. Men de har naturligvis bra koll på honom ändå.

Men fortsätter han så här samtidigt som det gnisslar hos dem är nog risken uppenbar att vi förlorar honom i sommar. Bara hoppas att klubben ligger och scoutar redan nu på en liknande spelare
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-04-18 10:32
@Eyra:


Är ambivalent. Å ena sidan tycker jag det är smart, å andra sidan osportsligt att ta medvetna varningar.

Glömmer aldrig en spelare i en annan klubb där jag var ordförande i och som jag därför kände väl, som i en bortamatch skulle kasta ett inkast och som säkert tog en hel minut på sig. Jag själv och publiken trodde han blivit knäpp.Till. slut gav domaren honom en varning.

Efteråt fick jag veta att han ville vara avstängd eftersom han skulle på ett bröllop en matchdag. En komisk föreställning var det hur som helst och jag kan förstå att vissa personliga evenemang kan vara väl så viktiga som en fotbollsmatch, åtminstone på den nivån. Och han utsatte ju inte någon motståndare för fara.

Skulle jag tipsa Nordin om den varianten torde det bli stora rubriker i Sveriges tidningar, speciellt om han inte har något bröllop att skylla på :-)
Örebro Eyra
2014-04-18 09:47
@Asbjörn#10:


Med andra ord är det läge att Nordin drar på sig två stycken gula kort till på de fyra närmaste matcherna, då tar han en taktisk avstängning mot Göteborg (som är fem matcher framåt i tiden), då han ändå inte får spela.
Örebro Asbjörn#10
2014-04-18 09:44
@malge:
Tror det är skillnad på de europeiska cuperna (där man eventuellt kan mötas) och de inhemska ligorna (där man garanterat kommer mötas). UEFA godkände inte att Courtois stoppades från spel när nu Chelsea och Atletico möts men i Premier League fick Lukaku, som är utlånad från Chelsea till Everton, inte spela när lagen mötes. Olika regelverk mellan de olika instanserna.
Örebro Asbjörn#10
2014-04-18 09:43
@ Willy Foo Foo:
Visst är det vanligast med denna lösning men vi har ju sett undantag förr. Vad jag kan minnas stod det heller inget kring detta ämne i samband med att lånet blev klart så var ju helt klart värt att dubbelkolla.
Örebro Bäst när det gäller
2014-04-18 00:44
minatankar 16:02: Håller med dig men jag är dock förhoppningsfull om att ÖSK jobbar på att lösa Nordin. Här trivs och fungerar han så varför skulle det inte gå att lösa. Givetvis förutsatt att ÖSK betalar tillbaka mellan 0,5-1.0 mkr av de pengar IFK fick slanta upp. Annars kanske ska vi föreslå IFK att vi sätter Atashkadeh på tåget med närmaste halvårets löneutbetalningar på ÖSK:s ansvar. Killen är värd att få blomstra och kanske kan västkustluften göra hans skadebenägna kropp gott?!
Örebro ÖSK-SUPPORTERN (Öppna Plånboken Sköldmark)
2014-04-18 00:42
Hoppas verkligen att de fixade matchklockan också...
Örebro malge
2014-04-17 23:36
Fast såna avtal fanns väl inte enligt uefa. Det va ju samma sak med chelsea och deras målvakt som är utlånad till ath madrid.
Annons: