/fotboll/osk/forum/140.aspx/fotboll/osk/forum/140.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Malmö FF elvisP**
2017-05-01 21:35
@Empes:
Han filmar till sig en frispark? Du har helt uppenbart inte sett situationen. Jag länkar den och väntar på din dementi...
Örebro Hitta avslut!!
2017-05-01 21:32
Rosenberg - vilken dåre, vilken mästare! Hade älskat att ha honom i mitt lag. En riktig vinnare. Han kanske skulle haft ett till gult idag, kanske till och med ett rött? Det var en speciell situation trots allt. Svårbedömt med så mycket folk på liten yta. Men vad gjorde Plessis egentligen? Ser ju allt annat än vackert ut.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brandao
2017-05-01 21:30
På något sett kan jag inte förstå hur alla kan vara så nöjda när vi får stryk? vi parkerar en buss och slår bollar på chans till Igbo. Visst gör vi det bra försvarsmässigt, men kan man inte kräva mer spelmässigt av ett lag där många här inne tippar dom som topp 6?

Mot Djurgården måste vi vinna annars kommer lagen där bakom ikapp
Örebro Roswall
2017-05-01 21:17
Jag har av olika anledningar missat flera av årets matcher och fått nöja mig med samandrag och statistik från dessa. Jag har känt mig frustrerad eftersom att vi har släppt till så mycket chanser och många mål - jag har väldigt svårt för när lagen jag håller på inte är solida defensivt.
Idag måste jag säga att jag var positivt överasskad av Axéns taktik, tycker stora delar av matchen, åtminstone de ca 75 första var riktigt bra. Även om man aldrig kan vara nöjd med förlust, är jag ändå nöjd med spelet vi bitvis visade upp. Kanske kan jag släppa lite av min oro över direkt bottenstrid. I sådant fall är det fighten för att bli 8 eller bättre som gäller, eftersom vi har kommit 9:a två år i rad.
Örebro Sunnanlid (2017)
2017-05-01 21:16
@Stehlitz:


Verkar som att vi förstår varandra ganska bra, med andra ord är du vettig. :D

Jo, jag kan inte argumentera mot att Rosenberg får mycket skit, säkerligen också av motståndare.
Örebro Empes
2017-05-01 21:12
@m4e:


Är enig med dig i att det krävs lite nyanser i debatten.

Det här "hatet" som plötsligt skickas ut mot Rosenberg har jag svårt för. Det handlar nog mer om de som hatar än om Rosenberg. Men med det sagt så har han sina sidor. Ibland går han över gränsen för vad som är okej. Och det är nog ingen slump att så många ser honom på det negativa sätt de gör.

Den här situationen börjar ju med att han filmar till sig frisparken... Och det han sedan gör liggande med fötterna tycker jag inte är okej, trots att han ansätts av flera aggressiva ÖSK:are.

Sedan har du absolut en poäng när det gäller allas vår förmåga att se saker helt objektivt. Det är lättare uppröras över felen hos andra (Rosenberg) än hos en själv (kanske Plessis, har inte studerat situationen närmare).

Som sagt - bra och viktigt att försöka förbli nyanserade.
Malmö FF Stehlitz
2017-05-01 21:11
@Sunnanlid (2017):


Roas av att du kallar mig vettig. Det brukar inte ens mina egna göra.

Det hade varit närmast tjänstefel att inte parkera bussen och spela allmänt spelförstörande. Vi gjorde samma sak under de två år vi spelade i CL med några undantag och för det blev vi straffade. Hårt.

Det som jag reagerar negativt på här är tolkningen av situationen med en liggande Rosenberg som motar bort en motståndare som står och trampar/sparkar på honom. Dessutom kommer ytterligare 4 öskare och står upp alldeles intill honom och hindrar hans egna att komma fram.
Örebro Sunnanlid (2017)
2017-05-01 20:57
@Stehlitz:


Jag tänker mer på specifika matcher i relation till Himmelsblåa fanors inlägg som tyckte det var dåligt av oss att inrikta oss på försvarsspel bortaplan mot Sveriges bästa lag. Allt är relativt, och du verkar såpass vettig att jag tror du förstår att även mitt inlägg var menat med glimten i ögat. Ni har givetvis inte skämt ut vare sig Sverige eller er själva.
Örebro Empes
2017-05-01 20:55
@Himmelsblåa fanor vajar över Skåne:


Ingen orsak.

Och ta det som en komplimang i stället för att deppa. Vi hade inte gjort det mot så många andra lag.
Örebro pemo
2017-05-01 20:50
m4e/ Ja, där håller jag faktiskt med dig. Såg väldigt konstigt ut när han bara stöp på planen utan att någon boll var i närheten. Ser i reprisen att Plessis trycker till, men hur och varför är svårt att förstå av reprisbilderna.

Men lugn. Rosenberg vet precis hur han ska göra. Och gör det rutinerat.
Själva fick vi en straff i första matchen när Kennedy "ramlade" väldigt lätt.

Så är fotbollen.
Kollade också på DIF - Norrköping. Magnus Ericsson är också en stor liten filmare. Och ful när ingen ser på. Men han har väl spelat ihop med Rosenberg, så han har lärt sig av en mästare. ;)
Malmö FF Stehlitz
2017-05-01 20:48
@Sunnanlid (2017):
Tänker du på vår vinst mot Celtic, Sparta Prag, Salzburg eller möjligen Sjachtar? Eller även du fokuserar på att jämföra oss med den absoluta världstoppen? Om ni nu tycker vi suger så förskräckligt, vad säger det då om er? ;)
Redaktionen
2017-05-01 20:47
Supportrar till MFF är välkomna att skriva på vårt forum så länge som tonen hålls god. Ett par inlägg som så här tätt efter match uppenbarligen haft huvudsyftet att provocera är därför raderade.
Malmö FF Himmelsblåa fanor vajar över Skåne
2017-05-01 20:42
Om Rosenberg ska ha rött för att ha av att ha råkat sparkat håll i luften (missat bollen) och träffar motståndarens skor, ja då ska hälften av alla spelare ha rött på en plan efter 35 minuter. Det är otroligt många som slår i och skaver osv. Nä mina herrar, klaga inte.
Malmö FF Himmelsblåa fanor vajar över Skåne
2017-05-01 20:41
@GT:


Han skulle inte haft rött för det. Lägg ner.
Örebro Sunnanlid (2017)
2017-05-01 20:39
@Himmelsblåa fanor vajar över Skåne:


Starkt sagt av några som skämt ut Sverige för hela Europa att skåda.
Örebro Sunnanlid (2017)
2017-05-01 20:38
Det är trist, men man ska inte hetsa upp sig för mycket över just Rosenberg. Han har varit på proffsäventyr och inte gjort något avtryck i världshistorien, en bortglömd medelmåtta med icke-svenska ögon sett, en pojklagsspelare jämfört med Messi och stjärnorna. Dessutom har han varit icke ordinarie i ett bortsett från Zlatan färglöst och halvdåligt svenskt landslag under många år. Nu när han kommer till Allsvenskan kan han äntligen bli sedd som en stjärna och vill då bete sig som vad han anser en stjärna vara dvs. en som delar ut tjuvnyp fast han inte behöver det, allt för att stärka sitt bekräftelsebehov via media. Han är lite som den där mobbaren som får stryk hemma och dövar den smärtan med att slå på de svaga i skolan. Ganska harmlös och egentligen inte ond. För att han är en duktig fotbollsspelare går inte att komma ifrån. Alltså, man blir irriterad en sån här dag, men det bästa är att fokusera på nästa fight.
Örebro Aspen.
2017-05-01 20:37
Inte i någon match i AS har vi haft ett acceptabelt anfallsspel. Problemet är INTE Kennedy. Det som den andra anfallaren sade i en intervju att han var lovad en plats i startelvan tycks stämma.

Tycket inte av Logi gjorde något särskilt i dag. Varför inte satsa yngre egna förmågor med betydligt mer potential än en överårig spelare med utgående kontrakt?

TÄNK OM ÖSK!!!
Örebro GT
2017-05-01 20:25
Valgardsson hade bara ett litet fel inför matchen. Rosenberg ÄR EN STOR GRIS och borde fått rött kort både en och två gånger idag. Men domaren vek ned sig inför publiktrycket. Jag gratulerar Malmö till segern men inte Rosenberg.
Malmö FF m4e
2017-05-01 20:19
Börjar bli mer och mer irriterad på media som älskar att leta efter fulheter som borde ge Rosenberg rött. IDag sparkar Rosenberg liggande, ok ganska onödigt, till en ÖSKare. Han har åkt på en rejäl spark, fram rusar 4 ÖSKare och i princip kliver över honom. Han sparkar till, skyddar sig. Visst, det skulle kunnat generera ett gult, ett rött? Aldrig!
En annan situation, som naturligtvis inte ens togs upp, det handlade ju om Plessis, en okänd Örebroare. En helt oprovocerad armbåge i nacken på
Jeremejeff. Kolla in den situationen, där Plessis och Jeremejeff är långt från händelsernas centrum, Plessis tar två steg fram smäller armbågen i Jeremejeffs nacke så att han stupar som en klubbad oxe. Det blev en liten repris i dålig vinkel, men överhuvudtaget inte en kommentar om att det var fult eller onödigt eller att det skulle generera kort eller utvisning. Naturligtvis missade domarna situationen då detta hände långt från bollen men att ingen kommentator ens tar upp det, men däremot gärna fokuserar på Rosenbergs eftersläng handlar bara om en sak. Han är känd, han säljer, han skapar intresse och klickjournalistiken firar nya triumfer.
F ö tack för en god match idag.
Örebro pemo
2017-05-01 20:17
Jag kan se på matchen på tre sätt.

1. som ÖSK:are. Bra match där taktiken höll bra. alla kämpar och står rätt. Tyvärr faller domaren för hemmatrycket och ger MFF en straff. Borde hållit 1-1 tiden ut, men tröttheten tog ut sin rätt.

2 som MFF:are Helt rätt. Vi dominerade totalt, hade tre träff i virket och skulle bara vinna den här matchen. Löjligt snack om straffen. Solklar. Svårt att spela fotboll mot ett lag som bara sparkar undan bollen.

3 som neutral åskådare. En match som MFF dominerade, men inte kunde förvalta chanserna. ÖSK stod upp bra och skapade en del farligheter, men en ensam anfallare har det inte lätt. Straffen var kanske hårt dömd, men man får inte vara så klantig i straffområdet. Visst, Rosenberg är en sådan spelare som alla vill ha i sitt lag, men inte som motståndare. Trots allt vann MFF rättvist

Nu föredrar jag trots allt nr 1. Som ÖSK:are var det många steg framåt. Men jag hoppas verkligen att detta defensiva spelande bara var en engångshändelse.
MFF borta är väl inte det lättaste precis.

Så vad kan man hoppas på mot DIF? Att vi sätter våra lägen.

Spelarkritiken tror jag att jag avstår ifrån. Oscar gjorde återigen en stabil insats.
Kennedy känns i alla fall som rätt värvning och Rogic, så länge han orkade.

Men lite djupt vatten ska jag ut på. Frågan är väl om Brorson inte gjort lika bra ifrån sig? Men ingen skugga över Plessis, men inte dominerar han direkt.
Resten av truppen får väl slicka sina sår och försöka spela lite mer fotboll mot Djurgårn. Det är ju trots allt hemmamatch
Örebro Benny Böckling
2017-05-01 20:15
Tänker sig dessa halvdanskar att lilla ÖSK ska åka ner till Malmö för att spela champagnefotboll eller? Man kanske faktiskt i årets svåraste bortamatch får lov att spela väldigt enkelt och försöka att Rosenberga(grisa) till sig en pinne utan att behöva skämmas alltför mycket för det..
Postat via SvenskaFans-appen
Malmö FF Himmelsblåa fanor vajar över Skåne
2017-05-01 20:02
Tack för köttbussen ni ställde upp. Den var episk.

Trist att ni gjorde det.
Örebro Thlumman
2017-05-01 19:37
@Bastard on Parade:

Felet är att han inte är speciellt smart.
Örebro Benny Böckling
2017-05-01 19:20
Skapliga mål av Peking... Säker på att vi tar Djurgården på söndag.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2017-05-01 19:06
Rosenberg och domarna är äckligt patetiska. Alla ser att Rogic hinner emellan och petar undan bollen. Rosenberg sparkar på Rogic och får en frispark med sig och säger sedan att han blir nedsparkad. Vad är det för fel på människan?
Örebro Darum müssen wir reden
2017-05-01 18:34
Bra taktik, bra genomfört. Synd att det bara var 10 man på plan + Besara i en icke-roll. Med elva riktiga fotbollspelare på plan hade det kunnat bli poäng.
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2017-05-01 18:17
Högst rimligt att tycka att mff är domarnas kelgrisar. Eftersom de är det.
Malmö FF Stehlitz
2017-05-01 18:15


Nu är det klart.

Örebro Asbjörn#10 - Admin
2017-05-01 18:01
Om man redan ska blicka framåt så drog Källström precis på sig sin tredje varning som innebär att han är avstängd mot oss nästa helg! Tror inte någon är direkt förvånad över att han inte vågar återvända till Behrn för första gången sedan 2003...
Örebro Nicknamn i ribban
2017-05-01 17:55
@Blå vägen hem Det är ju ingen som skriver att vi förlorar pga att Rosenberg inte fick rött. Vi konstaterar bara att han fortsätter att vara inblandad i situationer där han delar ut fula smällar. Ingen slump att det är just han som sparkar mot knän. Vi har Plessis och Igboananike idag som väl inte direkt är fair play heller alla gånger, men det är ju påtagligt hur ofta Mackan hamnar i de här lägena till skillnad från övriga spelare i serien.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: