/fotboll/osk/forum/1330.aspx/fotboll/osk/forum/1330.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
AIK Saywee
2014-07-07 12:27
zxcv,

han såg verkligen rött :)
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-07-07 12:17
Självförtroende, pondus och auktoritet behövs, inte minst i fyrbackslinjen. Tyvärr visade alla fyra igår att det inte låg i topp... Saknar Berisha.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro go_osk (We are on the road again!)
2014-07-07 12:01
Det ser ut som att vi slipper El Kabir på söndag.
Örebro zxcv
2014-07-07 11:56
Säsongens roligaste
AIK Saywee
2014-07-07 11:22
minatankar och WFF,

tackar för svar på mina frågor,
kul med ett rakare och snabbare spel framåt :)
Örebro Gudjonsson
2014-07-07 09:59
Jag vill bara instämma i vad ALLA har skrivit...

go_osk // Du fick också med hörnorna, som även för mig var ett stort irritationsmoment. Varför lär man sig inte av misstaget efter första gången? I många situationer är vi väldigt orutinerade och naiva... Vill nämna några situationer:

- Hörnorna slås korta och blir offside.
- 2 minuter kvar på 1:a HL. Yasin kan rensa ohotad, men hans mindset är något annat, han kommer fel till bollen och slår den till hörna.
- Frispark för Ösk i bra läge, alla försvarare flyttar fram och Nordin slår en chanspassning och det ger IFK möjlighet till farlig kontring.
- Inkasten kastas i brösthöjd, vilket tvingar spelaren att alltid ta emot den innan man spelar vidare.
Örebro go_osk (We are on the road again!)
2014-07-07 08:38
En sak som jag tyckte var märkligt i gårdagens match var att ÖSK envisades med att slå korta hörnor under hela första halvlek. Det resulterade i att man "gav bort" tre hörnor i följd då Norrköping inte ens behövde anstränga sig för att få till en offsidefälla.

För övrigt var nog Norrköpings bortafölje det sämsta som skådats på den östra läktaren. Med tanke på storleken på följet var de märkbart tysta. Från min position var det hemmaklacken som dominerade.
Örebro go_osk (We are on the road again!)
2014-07-07 08:26
Som jag ser det är det viktiga nu att de skadebenägna spelarna håller sig skadefria så att vi kan spela ihop laget en gång för alla. Berisha bör gå in från start i nästa match mot Häcken.
Örebro Asbjörn#10
2014-07-07 08:16
Gillade verkligen att äntligen se RÅP gå in i vår startelva och styra och ställa!

Någon som har någon bra förklaring till varför Yasin och Saeid bytte kant till andra halvlek? Yasin hade ju ett gigantiskt överläge på deras vänsterback Meneses, som var oerhört svag defensivt, där han kom förbi i stort sett varje gång i första halvlek. När han gick över till vänsterkanten fick han ju istället möta en betydligt stabilare spelare i Skagestad som är mittback i grunden och därmed betydligt bättre defensivt.

I och med att Saeid inte är någon utmanande yttermittfältare på samma sätt som Yasin så gav vi ju i andra i stort sett bort möjligheten att utnyttja deras svagaste länk.

Jag antar att huvudtanken med att ha "felfotade" spelare på kanterna var att antingen söka möjligheter för Saeid och Yasin att skära in i planen för eget avslut alternativt försöka få med ytterbackarna högre upp. Det blev snarare tyvärr ett stort ingenting av det hela i min mening.
Örebro Willy Foo Foo
2014-07-07 08:04
Det var bra länge sedan man fick se ÖSK spela en hemmamatch i sådant bra väder - Avdelning vi hade i alla fall tur med vädret Tänker inte gå in på någon speciell kritik då det mesta redan sagts - Men angående Saywee fråga om rakare spel nog var det så alltid och visst försökte man komma till avslut fortare och viss skapade man lite mer chanser än vanligt och visst bollade man lite mindre mellan backar och mittfält. Underhållsmässigt tyckte jag ÖSK var en hel klass roligare att se på. Angående domaren kan jag hålla med om att han tog en del felbeslut men straffen visste vi att ÖSK riskerade att få. Man hade samlat ihop till den ackumaltivt om du frågar mig och min vän. Det var flera incidenter i ÖSK box med misstänkta hands och vilket jag tycker, en misstänkt straffsituation sett därifrån jag satt och där en Pekingspelare krokades ned. Vi satt och sa då att nu ska det nog inte mycket till för att de ska får en straff och det fick de. Sedan föregicks hörnan som ledde till straffen av ett väldigt enkelt misstag där en ÖSK:are (såg inte riktigt vem det var) slog ut en boll till hörna i en förhållandevis enkel situation och där han med lite fokus hade kunnat hantera på ett annat sätt. Ett misstag leder till ett annat. Efter det gick man ned i tempo oerhört och gav bort initiativet. Det var som luften gick ur dem lite. Men visst skulle ÖSK tagit detta ändå sett till chanserna. Med både Moberg, Hasani och Berisha borta kände jag också att ÖSK inte hade mycket att komma med i luften på fasta
Örebro Sparkabolleninimål
2014-07-07 01:12
Nä, fan! Det kändes så bra vid 2-0 och så sitter man här och nästan är nöjd med att de höll oavgjort och inte släppte in ytterligare ett mål... Lite svårt att somna....
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-07-06 23:08
@Saywee:
1) Ja. 2) Enligt tränarna. Vi supportrar vet för lite om skador, form mm för att kunna avgöra. 3) För min del anser jag att alla tränare byter för sent. Men de byten som gjordes var bra vad gäller vilka spelare man bytte ut och vilka man bytte in. 4) Det hör vi aldrig från läktarna. Å andra sidan är bra coachning den som har verkan. Men när vi inte hör så vet vi inte hur den kopplas till det som händer på planen.
AIK Saywee
2014-07-06 22:24
Hur lyckades tränarteamet idag?
Blev det rakare, blev det snabbare?
Bästa startelva?
Bra byten?
Bra coachning?

Massor av frågor, när jag inte kunde se matchen ...
Örebro ÖSK FANS
2014-07-06 21:29
Ska tilläggas att jag tror det här kommer bli jävligt bra om Nordin stannar och dom skadade spelarna kommer tillbaka. En vänsterback räknar jag med kommer in när fönstret öppnar.
Örebro ÖSK FANS
2014-07-06 21:21
DaSa Du har så jävla rätt..Domaren var usel men att skylla poängtappet på han är ju bara tragiskt...backlinjen idag var så dålig att dom borde fråga om det finns platser kvar på ekängens fotbollsskola....Varför är Berisha med på bänken om han inte är i speldugligt skick? Åman Persson är en klass för sig så länge han orkar. Tycker förövrigt att Nordin skäller lite väl mycket på medspelare idag.
AIK Saywee
2014-07-06 21:09
DaSa,

Var det bra domslut idag,
Inga poänggivande misstag ?
Örebro Bastard on Parade
2014-07-06 20:53
I sommar kan man se matcher i Csports arkiv gratis. Som jag förstod det så behöver man bara ha ett konto för att kunna se matcherna. ÖSK - Norrköping är redan upplagd i arkivet.
Örebro Bastard on Parade
2014-07-06 20:09
Östra läktaren har enligt hemsidan 1 100 ståplatser och 1290 sittplatser. Fullsatt ska den alltså rymma 2390 personer och Östra var ju långt ifrån fullsatt.
Örebro DaSa
2014-07-06 20:09
Hade varit skönt att skyllt poängtappet på den usla domaren men jag tror vi gör oss själva en otjänst då. Vår backlinje och anfall (de som startade) håller knappt SE-klass. Vi MÅSTE värva en ny vänsterback och sedan till nästa säsong en ny högerback också. Wiken har tyvärr fortsatt spela ett år för länge och Wiktorsson har aldrig hållt AS-klass.

I anfallet så gjorde Pode mål men han håller inte heller AS-klass. Det är därför han har gjort typ 5 mål på 50 matcher. Målet idag var snyggt men han har inte tekniken, farten eller kylan för att vara en startspelare i ÖSK (eller ngt annat AS-lag). Kalle är lovande men gör så onödiga misstag och väger fortfarande för lätt, problemet för honom är att det har varit så flera år utan att han har gjort ngt åt det.

Ljusglimtarna idag var RÅP och Yasin som båda var bra. Sen så var det även bra att Pode gjorde mål, än han inte håller AS-klass så kommer han garanterat få mera speltid och då är det bra att han blivit boostad med lite självförtroende.
Örebro Bäst när det gäller
2014-07-06 20:07
Örebrosupportern fungerar så här. Man kanske ska gå ner på vallen idag. Nä det blir nog regn och blåser gör det också, stannar nog hemma. En dags som denna låter det så här, nä det är för fint väder - jag stannar på stranden/i sommarstugan/trädgården.
Örebro Marquis de Sade
2014-07-06 19:15
pekings satsning impoerade verkligen inte - sällan skådats så mycket turister på östra.
men.
om de var 2 000 så betyder det att 5 500 örebroare hade hjärta att gå på matchen.

5 500. jag tycker att det är skitdåligt.
vi som var där - bra.
ni andra - det är NI som är det dåliga i "vilken dålig publiksiffra".
AIK Saywee
2014-07-06 18:40
Måste rätta mig själv,
det skulle stå poängtorsk stället för torsk i ett tidigare inlägg.

Danskarna stör teletrafiken som vanligast i yttre skärgården,
och dator'n ändrar ord hur som helst.
Örebro jpsvartvitt
2014-07-06 18:09
Hörrni oavsett vad tror jag vi går upp en placering..
HIF ligger under med 4-1 mot blåvitt och då har dom väl sämre målskillnad än oss?
Örebro Sparkabolleninimål
2014-07-06 18:02
Jasså, domarna har haft konferens under uppehållet. Där har det kommit nya direktiv om att det ska blåsas mer för situationer vid inlägg i straffområdet. Dagens domare får nog en klapp på axeln att han statuerade ett exempel idag. Uselt!!!! I övrigt en bra första del av matchen, största plus till RÅP, Yasin, pode(trodde aldrig pode skulle lyckad göra mål. kanske har han precis som tex en viss Degerforsforward inte haft den rätta kemin med Peo, hoppas det lossnar för han nu!) Minus till wiken, DB och Haginge. Alltså var wiktorsson bäst i backlinjen..... Hoppas att Berisha och Moberg är i slag snart! Daniel Gustavsson klarar vi oss bra utan med det han visat såhär långt, saeid var bra!
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Aspen.
2014-07-06 18:00
ÖSK:s visade ingen vilja att vinna matchen i andra halvlek. När RÅP gick ut då blev det virrigt spel, speldirigent saknades. Saknade Berishas ledaregenskaper i backlinjen. Dessutom måste vi ha en vänsterfotad VB
Örebro _Kristoffer_
2014-07-06 17:35
@Kex&Skor:
haha kan vara bland dom roligare reaktionerna jag har sett vid ett rött kort!
Örebro minatankar (för sm-guld)
2014-07-06 17:11
Bäst i första halvlek var Yasin. Bäst över hela matchen var Saeid. Pode gjorde sin bästa match hittills. RÅP gör en hygglig insats I övrigt var det tyvärr inget att hurra för.

Framför allt är jag kritisk till fyrbackslinjen.
AIK Saywee
2014-07-06 17:10
Jag har bara hört matchen via SR.

Flera inlägg handlar om usel domarinsats,
vilket jag även hört summerat i två telefonsamtal.

ÖSK-Fans sågar ÖSK.

Varför blev det torsk,
var vi så dåliga,
eller dominerade domaren ?

Inte ved jag, det är därför jag undrar,
fast vet inte riktigt varför ...
Örebro Kex&Skor
2014-07-06 17:10
Lite oväntad reaktion av anfallaren Kamara i Norrköping
Örebro Xerzex
2014-07-06 17:02
... om domaren vill jag inte säga något mer då det sannolikt skulle ge mig ännu mer dålig karma.

Häcken borta nästa blir tufft. Men med Crespo på topp och (kanske) Bersisha som mittback?
Annons: