/fotboll/osk/forum/1210.aspx/fotboll/osk/forum/1210.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Sten Hårdh
2014-11-03 19:50
Axen nominerad till årets tränare
Örebro pemo
2014-11-03 18:23
En enkel sak som ÖSK kunde göra, är att titta lite österut.
När ÖSK har match så marknadsförs det stort i NA. Som når ( förutom Örebro ) Linde Nora , Kumla , Laxå Askersund osv.
MEN
20 min motorväg österut finns Arboga. Lägg till 10 min till så ligger Köping där.
c:a 20000 potentiella kunder. Men hur skall dessa personer få veta vad som händer? Visst, det är ett annat län , men inte ett annat land. Det är faktiskt närmare från Arboga till Behrn än från Linde.

Så, men lite annonsering österut, så kanske man finner nya supporters

Örebro Bastard on Parade
2014-11-03 17:56
@Matte86:


För att han inte är tillräckligt bra.
Syrianska FC Matte86
2014-11-03 17:22
varför värvar man inte örebro kille Gabriel Somi som e klubblös ?
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-11-03 17:07
Sten Hårdh, 16:29, På den framtidspunkten förväntar jag mig mycket, dvs att skola in egna goa ÖSK-produkter, det blir billigare än att köpa från andra och känns lite stoltare för en gammal supporter. Här tror och hoppas jag riktigt mycket på vår nye VD Simon!!! Bygg guldlaget kring egna närodlade talanger, blandat med lite afrikanska artister, det blir SVARTVITT :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Sten Hårdh
2014-11-03 16:29
@Saywee:


Jo det vore ju bra, om vi fick fram några nån gång
Örebro Sten Hårdh
2014-11-03 16:27
Måste kännas rätt märkligt för IFK Norrköping att i lång tid ha en spelare i frysboxen och plötsligt dyker svenska mästarna upp och vill köpa honom och ingen i Peking fattar någonting.

Ett halvår senare är han bofast i MFF, har spelat CL och i U21 där han gjort succe. Och nu kröner han det med att bli uttagen i A-landslaget.

AIK Saywee
2014-11-03 16:20
Jag tror mer på unga pigga hungriga framtida ÖSK'are, på lång sikt, än på eventuella hemvändare som sökte lycka och pengar någon annanstans ...
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2014-11-03 12:48
Nordin är senaste gästen i Olof Lundhs podcast.
Örebro DaSa
2014-11-03 12:42
Vill börja med att skriva att de som utvecklat SvenskaFans-hemsida måste vara de sämst webbutvecklarna i hela Sverige. Finns ingen annan sida som jag använder som är i närheten av att vara lika långsam och buggig.

Respons/ Tack för ditt svar!

Ang. Sobra och Nordin så tror jag att Nordin stannar i ÖSK. Tror inte nästa IFK tränare vågar ta risken att Nordin "floppar" igen samt att Nordin visat att han gärna vill spela i ÖSK. Sobra däremot har ju sagt motsatsen, att han gärna vill tillbaka till IFK. Frågan är om nya tränare vill sata på en spelare som har ett år kvar på kontraktet? Om de vill förlänga med honom så antar jag att de vill försämra villkoren eftersom han har suttit mestadels på bänken. Så jag tror att det slutar med att Sobra hamnar i en annan skandinavisk klubb.
Örebro Gammaligemet
2014-11-03 12:24
May lämnar Göteborg...

Den här dagen känns som allt går imorgon oss som vill se Nordin och Sobra i ÖSK...
Örebro Respons
2014-11-03 12:01
@KalleTeodor:


Ingen sportchef kan överleva om han/hon inte låter tränaren ha det avgörande inflytandet på truppen och att dessa två personer är överens. Om då tränaren inte vill ha Sobralense eller Nordin så lär sportchefen hyra ut dem.

Du kan naturligtvis ha rätt i att ingeni IFK vill ha tillbaka dem, men jag menar att man inte kan dra den slutsatsen bara av att de varit uthyrda.
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2014-11-03 11:56
Marknadsfrågor kring ÖSK intresserar mig som supporter och i övrigt. En sak som jag funderar på är om ÖSK kan/bör se sig som vilket varumärke som helst på en marknad. Ibland känns det som att man försöker göra det och då också jobba med de vanliga tillvägagångssätten - Se publiken som kunder, erbjuda mervärden på arenan, se matcherna som event etc. Jag är inte säker på att det är helrätt. Rent intäktsmässigt per match förstår jag att det är fint att ha företagsplatser och sköna stolar samt vis representation på arenan. Sett ur ett annat perspektiv så är dessa personer sannolikt lättrörliga och kan vara borta en match i september mot Åtvid. Jag tror inte att den stora delen av publiken ska ses som kunder och jag tror inte heller (utifrån min egen åsikt) att publiken vill se sig som kunder i så hög grad. Däremot tror jag på att integrera spelare, ledare, ledning, publik, värdar, pubar för uppladdning etc så mycket som möjligt med varandra. Allt som sker kring föreningen är ÖSK tycker jag. Från fikarumssnacket dagen efter match och barnen med ösk-väska på väg till skolan till stjärnan i anfallet. Om man ser det så krävs det en mycket mer långsiktig marknadsstrategi än vad tror finns idag.
Örebro KalleTeodor
2014-11-03 11:52
Ang. det här med att Stahre fått sparken från IFK Göteborg och vad det skulle betyda för Gerzic och Sobralense i kombination med ÖSK så blir min analys att det ju ändå var Mats Gren som ordnade med utlåningen av Sobra och även ordnade med förlängningen av Nordins utlåning. Eller missminner jag mig?

Som det ser ut just nu verkar det ju vara Gren som är mastemind i Änglarna och jag är övertygad om att han redan ser Nordin och Sobra som ute ur bilden... Jag tror att Nordin lyfter en ganska hög lön och om de vill förstärka laget behöver de (precis som vi behövs göra) bli av med löneposter... Där tror jag att både Nordin och Sobra hänger mer än lovligt löst.
Örebro widemarsh
2014-11-03 11:45
Efter att ha kollat igenom klipp på alla ÖSKs mål i år kan jag nu presentera den korrekta interna assistligan. SvFF har inte full koll på den statistiken tyvärr, förstår inte att dom inte går igenom målen i efterhand och kollar vem som spelade fram. Bollar som går via touch på motståndare men går fram till tänkt adress räknas som assist, bollar som ändrar riktning (inkl. målvaktsretur) eller passas av motståndare räknas inte. Assist till självmål räknas inte heller. 1. Gerzic, 9 målgivande passningar. (7 enl. SvFF) 2. Sobralense, 7 (6) 3. Yasin 5 Pode 5 (4) Åhman Persson 5 (2) 6. Haginge 3 7. Gustafsson 2 (3) Holmberg 2 9. Saeid 1 Kamara 1 Wikström 1 (0) Wiktorsson 1 Inom kort kommer alla dessa mål klippas ihop till en svartvit målkavalkad för allmän beskådan, håll ut!
Örebro Rasberg
2014-11-03 11:17
@Gammaligemet:

Ja, det får vi verkligen hoppas i så fall. Det var länge sedan jag såg en spelare komma in och göra en sådan impact på ett kort lån.
AIK Saywee
2014-11-03 10:56
Jag är liksom några anda skribenter kluven beträffande försäljning av Crespo. Helst ser jag nog honom fortsätta att ösa in mål för ÖSK, varmed hans värde även ökar. Men, Gud förbjude att han blir sjuk, skadad eller helt tappar formen. Det är lite "random" ...
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2014-11-03 10:16
Tänker ibland lite på detta med att dra publik till matcher via restauranger. Tror inte att det ökar åskådarantalet mer än marginellt. Själv skulle jag nog avböja om jag blev bjuden, fixar liksom inte att käka och samtidigt ha fokus på fotbollen, det skulle kunna innebära att jag sätter steken i halsen eller gaffeln i bordsdamen ... ... nej, en kôrv i paus duger gott för mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Respons
2014-11-03 10:13
@Gammaligemet:


Om Sobralense, Nordin och Crespo får stöd av sin tränare och spelet byggs upp kring dessa tre spelares kvaliteter, platsar de alla tre på planen både i IFK, MFF och AIK enligt min uppfattning. Fortsätter Crespo att leverera mål som i höst är det större klubbar än så som han ska spela i den dag han lämnar ÖSK.

Det ska bli mycket intressant att se om IFKs inställning till Sobralense och Nordin ändrar sig nu och om det i så fall även påverkar spelarna. Nordin har sitt hjärta i ÖSK och i så fall krävs det mycket, både sportsligt, socialt och ekonomiskt, för att han inte ska vilja spela med oss.
Örebro Nubbli
2014-11-03 10:13
Kan man inte göra någon variant av säsongskort på både hockeyn och fotbollen? Men även något övergångskort över hösten när båda lagen kör.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Gammaligemet
2014-11-03 10:04
Rasberg

Det som talar för oss är hans höga lön. Göteborg satsar och frågan är om dom kan ha en så dyr bänkspelare?
Örebro Rasberg
2014-11-03 09:44
Jaha, då sparkade blåvitt Stahre. Då kan vi nog säga adjö till Sobra.
Örebro Respons
2014-11-03 09:39
@DaSa:


Återigen, det gör sig inte att förklara detta på ett forum mer än helt övergripande. Dessutom kan naturligtvis inte jag eller någon annan garantera sm-vinst. Vad man däremot kan utlova är att sannolikheten för det ökar betydligt om man jobbar på ett visst sätt. Och som sagts tidigare, jag är övertygad om att vår nye vd är väl förtrogen med dessa frågor och inte behöver några råd i dessa avseenden.

Det har varit flera kloka inlägg kring detta sedan i går. Jag tänker framför allt på det faktum att ÖSKs fantastiska höst spel- och poängmässigt, med chans på Europaspel, ändå inte gav någon publikökning, snarare tvärtom.

Det visar hur viktigt varumärkesbyggande och marknadsföring är. Och som flera mycket riktigt påpekat, det gäller att nå de yngre målgrupperna! Naturligtvis är spelet och spänningen på planen viktig, men det tar tid att återfå förtroende bland alla som hoppat av och bland alla de som går på hockey eller sitter framför tv-apparaten/datorn.

Låt mig bara som något svar på din fråga ta upp det allra viktigaste man behöver börja med i några få punkter för att då stilla din egen nyfikenhet men inte för att ge självklara råd till en ny vd:

1) Se till att anställda i organisationen och frivilliga, ideella krafter innehåller människor med HÖG KOMPETENS dvs kunskap, vilja och förmåga vad gäller
marknadsföring, affärsutveckling och event (och naturligtvis allt annat man jobbar med).

2) Gör STUDIEBESÖK hos Örebro Hockey, Hammarby IF, Malmö FF, IFK Kristianstad (handboll) och gärna hos ett par utländska klubbar.

3) Genomför MARKNADSUNDERSÖKNINGAR bland /potentiell/ publik och sponsorer/partners där man får veta preferenser i olika åldersintervall, kön, branscher mm. Nu gissar alla mer eller mindre, utan att veta säkert.

4) PLANERA verksamheten med uttalade mål, policies och åtgärdsplan med delegerat ansvar. Rikta olika budskap och aktiviteter till olika målgrupper enligt
den information man får fram i marknadsundersökningar.

5) Genomför och följ upp allt med KVALITET i alla detaljer (kan ge hundratals exempel på detta).

6) Se till att allt arbete utförs i ett högt TEMPO och uthållighet med bibehållna krav på kvalitet.

För mig och alla som har lång erfarenhet av detta från mängder av sammanhang är detta ABC, dvs självklarheter. Ändå är det alldeles för få företag i alla branscher som lever efter detta. Det känns som att jag kan skriva en bok om varför man inte gör det, men det är en annan sak.

Hoppas i alla fall att du upplever att du nu fått något svar på din fråga.

Örebro Sten Hårdh
2014-11-03 09:39
@Bäst när det gäller:Det finns nog både och misstänker jag. Det finns dem som bara är den ena sporten hängiven. Men jag har träffat rätt många som går på båda. Men för fler av dem har matchernas dignitet avgjort om de bara varit den ena eller båda. ÖSK har t ex inte haft så mycket att spela för mer än placeringen under en längre tid i höst. Det gör att kanske fler enbart valt hockeymatchen av kostnadsskäl.

Sedan kostar det en hel del att ha abonnemang i båda sporterna.

En annan faktor är trivselfaktorn. Något jag var inne på tidigare inlägg med en ny moderna läktare. Jag är en som går eller ser på båda sporterna. Och det ÄR trevligare inramning i hockeyn. Och då menar jag inte häftiga intron och snabbare sport osv. Utan att man kan vara inomhus i dåligt väder vid paus, ta sig en öl och korv vid vilket ståbord som helst i värmen, mer aktiviteter runt matcher m.m. Att souvenirbutiken är integrerad bland publiken och mycket mer. Därför tror jag ÖSK måste få till någonstans där man kan "gå in"

Sedan är trenden sjunkande publik för ÖSK (och fler andra lag i AS) och den har stabiliserats runt mellan 5-6500 för ÖSK. Trots att laget spelar attraktiv fotboll. Det är för liten publik om man vill bli ett riktigt topplag. Frågan är bara om man skall satsa på hönan eller ägget. Måste ÖSK upp och ligga på platserna 1-3 för att publiken skall öka till 7000+ av sportsliga skäl?

Örebro Gammaligemet
2014-11-03 09:26
Göteborg sparkar Stahare!!!! Inte bra för oss angående Nordin och Sobra
Örebro Bäst när det gäller
2014-11-03 09:01
@Saywee:

Kan nog vara så men samtidigt upplever jag att det på många sätt är olika publik på hockeyn och fotbollen. Men du har nog rätt ändå. Även om det ena inte borde utesluta det andra.
Örebro Bäst när det gäller
2014-11-03 08:42
@Bulten i Boo:

En faktor kan givetvis vara viss "fotbolls-mättnad" hos vissa efter Brasilien men i ärlighetens namn det är ju ingen ursäkt för att inte heja fram ÖSK. Reserverar mig för att trenden kan vara vikande under hösten för samtliga lag i allsvenskan.

Oavsett vilket, som ny VD skulle jag säga att varumärkesarbete måste stå högt på agendan!
Örebro Sten Hårdh
2014-11-03 08:36
@Saywee:
Det kan skilja i inkomst på en hemmamatch för ÖSK på upp till 300 000 kr att ha Hammarby hemma jämfört med BP eller Mjällby, hörde jag från en i ÖSK organisation i helgen.
Örebro Sörebro
2014-11-03 08:12
Jag hoppas verkligen ösk prioriterar en stark kugge baktill. Wikström har varit så viktig, både på o utanför planen.
Vill inte se ett till 2012. Jag tror inte vi blir ett topplag nästa säsong utan tror på fortsatt bygge nästa säsong. Detta främst med tanke på att vi ösk blir av med flera spelare samt måste köpa in 2-3 startspelare till. Men jag motbevisas gärna =)
AIK Saywee
2014-11-03 08:03
Över 30 000 på Tele 2 Arena igår, det får vi kanske ihop på 5 hemmamatcher, i Allsvenskan, när ÖSK bjuder på mål och underhållning ... ... hoppas på krafttag för att få publiken åter till BA, för när det är då glest som i lördags försvinner mycket av stämningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: