/fotboll/osk/forum/1171.aspx/fotboll/osk/forum/1171.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Telle
2015-01-06 20:23
Det har inte kommit några som helst nyheter om någon mittback, förutom Eidur förstås, så det är nog rätt naturligt att diskussionen kretsat kring Nordin och Sobralense etc. Men visst har du rätt, minst en ny mittback som går rätt in i startelvan är självklart den viktigaste posten om vi bara skulle ha råd med en enda förstärkning. Försvaret haltade ju rejält 2014, även om det iofs blev lite bättre under hösten när Mange och Moberg fick spela ihop sig och laget vande sig vid Alex upplägg. Tack vare att anfallet presterade så grymt bra under hösten flyttades fokuset delvis ifrån försvaret, men man ska ju ändå komma ihåg att vi exempelvis förlorade mot Göteborg hemma trots att vi gjorde 3 mål och hade bud på fler, och mot MFF borta trots att vi gjorde två mål redan i första halvlek. Kort sagt fortsatte vi att släppa in för många mål i en del matcher även under hösten. Just nu är det bara Moberg som håller startklass (jag räknar inte in Eidur än, då jag inte har hunnit sett honom sen förra sejouren ännu), och han var skadad en del i våras, och var skadad en del även i Åtvid, vill jag minnas. Då ska man nog inte räkna med att han spelar 30 matcher i år heller. Med andra ord behövs det egentligen två mittbackar, i praktiken, om vi ska kunna hålla en jämnare kvalitet än vad vi gjorde 2014. Wiktorsson finns förstås som backup, men jag tycker inte att han riktigt har visat den klass man kan önska som mittback. Och varken Hagge eller Nkili känns som särskilt säkra alternativ. En vänsterfotad vänsterback är självklart väldigt välkommet, men kändes inte lika angeläget längre under hösten, tycker jag. Dels deltar ytterbackarna inte lika mycket i den offensiva uppspelsfasen längre sen Alex tog över, men framför allt bidrog Sobralense med så mycket på den kanten att ytterbackens inlägg inte längre saknades på samma sätt. Kombinationen DG och Björnquist lämnade däremot en hel del övrigt att önska. Tycker dock att Björnquist klarat av defensiven mer än väl hans första år i allsvenskan, så måste man prioritera av ekonomiska skäl föredrar jag att man lägger pengarna på en yttermittfältare. På högerbacken ser jag gärna att Hagge fortsätter, även om det självklart är bra med konkurrens. (Och inläggsträning. I timme efter timme... ;) En ny anfallare behövs väl egentligen bara om/när Crespo lämnar. Utan honom blir det däremot plötsligt oroväckande tomt, för jag vill gärna se Pode prestera under en längre tid innan jag vågar tro att han kan hålla samma fantastiska klass som i höstas. DG funkar inte alls som ren anfallare, annat än som inhoppare då motståndarna har sprungit sig lite trötta, och Holmberg har än så länge vägt för lätt för att hålla flera matcher i rad mot allsvenska backar. Lipovac ska man nog inte heller räkna med som ett startalternativ i år, känns det som.
Örebro Sparkabolleninimål
2015-01-06 19:01
Mycket fokus på yttermittfältare här. För mig är det fokus att stärka upp mittförsvaret. Undrar vilken lagdel ösk är angelägna i att vilja förstärka. Som truppen känns nu finns det plats för en förstärkning i nästan varje del(om inga fler lämnar). Mittback, ytterback, yttermitt eller forward kan komma att värvas. Centralt på mitten känns det kanske fullt ifall gerzic nu kommer in, som iallafall jag tror. Gällande målvakterna hoppas jag Rinne blir utlånad till lämplig klubb. Min egen prio är följande: mittback - för inte är väl Island tillräckligt bra som startspelare för ett allsvenskt topplag? VB Yttermitt
Postat via SvenskaFans-appen
Benny Böckling (Daniel Björnquists vänsterdojja)
2015-01-06 18:33
Har väntat i 2 år på en vänsterback nu... Ska Wovven behöva göra en comeback i Sportklubben eller?
Örebro Asbjörn#10
2015-01-06 18:16
@Bastard on Parade:


Braaten hade givetvis varit ett klassförvärv. Tyvärr är känslan att det skulle bli väldigt dyrt, om han nu ens skulle vara intresserad av vår förening, då han ju är ett fd. utlandsproffs som kommer närmast från FCK och nu lär jaga ett av sina sista kontrakt. Han är väl t om kvar i norska landslaget om jag inte minns fel.

Om man får drömma lite så hade ju givetvis ett tvåårsavtal med honom för rimliga pengar smakat absolut mumma. Han hade varit en riktig profilvärvning!
Örebro Bastard on Parade
2015-01-06 17:22
@Telle:


Jag har också läst det, men som jag förstod det så var det inget provspel utan mer att hålla igång kroppen när han besökte Jan Gunnar Solli.
Örebro Telle
2015-01-06 17:10
Har för mig att jag läste att han skulle träna med Hammarby i höstas, men har inte hört något mer om det sen dess.
Örebro Bastard on Parade
2015-01-06 16:46
Är det någon här inne som har koll på Daniel Braaten? Han är ju kontraktslös sedan en tid tillbaka. Jag har inte sett honom spela på länge, men jag minns honom som en bolltrygg spelare med bra teknik. Vill minnas att han har spelat både yttermittfältare och forward i norska landslaget. Han fyller förvisso 33 år i år, men bör ändå hålla bra allsvensk nivå.
Örebro Bulten i Boo
2015-01-06 16:12
@Asbjörn#10:

Ja, kanske liiiiite lååångsökt..... :D

De illvilliga, på den tiden det begav sig kanske hade skrivit "Tror ni vi var där och högg något? NOT".

Ungefär som ett konstaterande med en suck, "näää... självklart var inte sportklubben med och högg, vad trodde du...?"

Trots att jag egentligen är för gammal för att riktigt förstå vissa nyanser i chat-världen så tolkade jag nog in ett litet "NOT" i din mening där. Fullständigt felaktigt givetvis, felet är helt och hållet på min sida.

Det var ju så hatiskt här för några år sedan, så, som skrivet nedan, det var väl en del i den stämningen som var då som jag läste in i ditt meddelande. Ett av de värsta inläggen jag har läst här, kan det ha varit under 2012 när det gick som värst (var Sjögren kvar då?) var nog ett där en skribent föreslog att man skulle samlas, en ÖSK-mobb kan det ha varit på Våghustorget och sedan marschera ner till kansliet för att slita ut dåvarande sportchef och släpa vederbörande längs stadens gator för att sedan göra, ja inte vet jag. Sånt där man annars mest bara läser på Flashback samt sidor knutna till Sverigedemokraterna....
Örebro Telle
2015-01-06 16:08
Pratar vi yttermittfältare med mjuk spelstil ska man inte heller glömma bort Marcus Astvald. Skulle gissa på att han gick in i max tre-fyra närkamper under hela sin tid i ÖSK. Och då var minst en av dem ändå i rent självförsvar när han blev tacklad av autografjagande små-kids EFTER slutsignal... ;)
Örebro Sten Hårdh
2015-01-06 16:02
@Kardinalen:
Haha - Och lika besviken varje gång?
Örebro Kardinalen
2015-01-06 15:32
Inget har hänt på värvningsfronten sedan jag senast postade detta nedanstående inlägg, men för dig som inte håller precis allting i huvudet eller inte har kopierat detta till ett eget word-dokument för förvaring på din egen dators hårddisk så kommer här en favorit i repris: Satsningen mot Allsvenskan 2015 ser ut så här: IN, vintern 2015: 1.? UT, senhösten 2014: 1. Magnus Wikström (försvarare, kontraktet går ut och förlängs inte) 2. Mohammed Saeid (mittfältare, kontraktet går ut, flyttar till Columbus Crew) 3. William Atashkadeh (anfallare, kontraktet går ut och förlängs inte) 4. Boris Lumbana (innermittfältare/mittback, kontraktet går ut och förlängs inte) 5. Ilir Berisha (mittback, kontraktet går ut och förlängs inte) Nuvarande truppen har 18 spelare på avlöningslistan. Målvakter 1. Jacob Rinne (2016) 2. Oscar Jansson (2017) Försvarare 1. Patrik Haginge (2015, högerback) 2. Christoffer Wiktorsson (2015, mittback/vänsterback) 3. Eidur Sigurbjörnsson (2015, mittback, utlånad till Sandnes Ulf under 2014, option på köp) 4. Daniel Björnquist (2016, högerback/vänsterback) 5. Erik Moberg (2016, mittback) Mittfältare 1. Ayanda Nkili (2015, innermittfältare/mittback/högerback) 2. Samuel Mensah (2015, innermittfältare/försvarare) 3. Ahmed Yasin (2015, yttermittfältare) 4. Tobias Nilsson (2015, innermittfältare, utlånad till Husqvarna under 2014) 5. Daniel Gustavsson (2016, yttermittfältare) 6. Robert Åhman-Persson (?, innermittfältare) 7. Daniel Nordmark (2016, mittfältare, från Helsingborg) Anfallare 1. Christer Lipovac (?, anfallare) 2. Marcus Pode (2015 eller 2016?, anfallare) 3. Alhassan ”Crespo” Kamara (2016, anfallare) 4. Kalle Holmberg (2016, anfallare/yttermittfältare) Inlånade ÖSK-spelare under 2014, för tillfället placerade i Twilight Zone: 1. Nordin Gerzic (innermittfältare, lånet för 2014 avslutas, förlängs det?) 2. Daniel Sobralense (mittfältare, lånet för 2014 avslutas, förlängs det?) Uppgifterna om kontraktslängd är läst på ÖSK:s officiella hemsida samt från NA.
Örebro Kardinalen
2015-01-06 15:28
@minatankar (för sm-guld):
Man får inte glömma bort Pär Millqvist. Hans mjuka och tekniska spelstil var omtalad. Det var en säsong där säkert hela 40 procent av hans kantinlägg INTE gick bakom målet. (Skämt åsido: Milllqvist var en riktigt bra spelare för ÖSK, men att slå inlägg som yttermittfältare, det kunde han då inte. Kunde inte Rolf Zetterlund ha frångått sina principer om att "hans" yttermittfältare ständigt skulle slå inlägg. I alla fall från högerkanten under just den säsongen??)
Örebro Kardinalen
2015-01-06 15:23
@KalleTeodor:


Om man inte ens bemödar sig att svara på sådana typer av förfrågningar, då bör man pronto lämna över fiolen till någon annan.
Örebro Asbjörn#10
2015-01-06 15:23
@Bulten i Boo:
Absolut! :) Först var jag bara helt frågande kring vad du menade men nu när jag läste mitt ursprungliga inlägg igen kan jag åtminstone förstå hur du fick det till något negativt även om det var lååångsökt.
Örebro Kardinalen
2015-01-06 15:20
@Sten Hårdh:


Angående Bastufilosofen: jag klickar på den länken minst en gång i veckan för att se om det har kommit upp något nytt och intressant att läsa.
Örebro Bulten i Boo
2015-01-06 15:17
@Asbjörn#10:

Kardan?
Örebro Asbjörn#10
2015-01-06 15:15
@Bulten i Boo:


...och jag som bara försökte lägga till lite humor kring hela missförståndet.

Nej, jag menade inget hatiskt med frågan om ÖSK högg efter bröderna.
Nej, jag tror inte någon vill hugga ihjäl bröderna.

Hoppas inte det finns något kvar som går att missförstå nu!
Örebro Bulten i Boo
2015-01-06 15:10
@Kung Kamara:

Vilket?
Örebro mr olafski
2015-01-06 15:10
http://www.fotbolltransfers.com/site/news/47962 Stackars stackars stackars Landskrona
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bulten i Boo
2015-01-06 15:09
@Asbjörn#10:

Men, hallå, nu tycks det bli Monty Python av alltihop. Trodde du att jag tolkade det som att "ÖSK" skulle vilja "hugga ihjäl" bröderna Wede? Välkommen till verkligheten.

Den ton som fanns här på forumet för några år sedan var den att, ungefär, tillåt mig att måla ut lite i kanterna "alla andra klubbar håller sig framme och är på 'hugget' (se där, där fick jag till det!) medan såskopparna och dräggen på ÖSK:s kansli smörjer kråset på våning 4 och ser spelarmarknaden passera revy"....
Du fick min utsträckta hand, Asbjörn..
Kung Kamara
2015-01-06 15:06
Bulten/ Märkvärdigaste o konstigaste inlägg jag sett på svenskafans någonsin.
Örebro Asbjörn#10
2015-01-06 14:58
@Bulten i Boo:


Haha mycket konstigt har man läst härinne men hur man kan tolka att "hugga" på en eftertraktad spelare som något elakt eller hatiskt var något nytt för mig! Givetvis undrade jag som Gammaligemet (och förhoppningsvis alla andra) tolkade det som om ni övriga trodde att vi varit ute efter någon av bröderna. Dvs inte ute efter att hugga ihjäl utan att kontraktera. :)

För att återgå till att bevaka vad som händer i Allsvenskans silly season så är spelaren i denna länk någon jag gärna hade sett i klubben om han inte hade haft sin skadehistorik. Riktigt skicklig mittback som hade kunnat komplettera Moberg utmärkt men med vår historik av att värva skadebenägna spelare så känns det ju rätt att söka något annat trots allt.
Benny Böckling (Daniel Björnquists vänsterdojja)
2015-01-06 14:47
Stackars Landskrona...
Örebro Bulten i Boo
2015-01-06 14:40
@Gammaligemet:
Ok, då kanske jag kan förklara. Jag tolkade inlägget som en gammal upprepning på den ton, eller snarare underton som vissa skribenter här, ingen nämnd, ingen glömd höll här för ett antal år sedan. Mängder av det som skrevs innehöll så mycket elakt, inlindat hat mot de som då styrde, Sixten, Sjögren, etc (inte mobbinginlägg mot Emra o andra att förglömma). Sådant man aldrig skulle säga till sin granne man möter i trappan (om inte grannen är grannen i Beck vill säga). Tolkade Asbjörns inlägg som lite i samma anda. Ber djupt om ursäkt om jag misstolkat dig nr 10 Asbjörn Helgeland!
Örebro Bulten i Boo
2015-01-06 14:11
@Gammaligemet:
Nu får vi väl ta det, som man säger, det lilla lugna. Förhoppningsvis kan Asbjörn svara för sig själv och behöver ingen dadda som sopar runt henom? Kanske missuppfattade jag Asbjörn#10 helt och hållet, och då är det väl inget mer med det? Eller?
Örebro Gammaligemet
2015-01-06 14:06
Bulten i boo

Är du full?? Han undrade väll bara om vi var intresserade av bröderna??

Många med mig fattar nog inte hur du menade med ditt inlägg?
Örebro Bulten i Boo
2015-01-06 14:01
@Asbjörn#10:
Du verkar arg?
Örebro Asbjörn#10
2015-01-06 13:16
Nu när båda bröderna Wedes klubbtillhörigheter är klara inför kommande säsong rapporteras det alltså om att uppskattningsvis 7 allsvenska klubbar var efter Anton och 5 efter Calle. Tror ni vi var där och högg något?

Får vi bara in Nordin så hade ju faktiskt Anton, som är den spelskickligare av dem två, varit överflödig för truppen då han gör sig bäst centralt och med Nordin skulle ju den positionen vara den där vi redan står bäst rustade.

Calle är ju kantspelare och skulle säkert kunna göra nytta som truppspelare, känns dock inte som vi missade så mycket där enligt mig då det vi verkligen behöver är en spetsspelare som kan gå in direkt och ersätta Sobra i startelvan.
Örebro Telle
2015-01-06 13:07
TommyS och minatankar // Bra inlägg 12:13 resp 12:41.
Örebro Telle
2015-01-06 13:05
Skulle bli mycket förvånad (och grymt besviken) om inte Nordin blir klar för ÖSK relativt snart. Han är vårt flaggskepp, och SKA spela i ÖSK. Han har varit totalt tongivande i vårt offensiva mittfältsspel de senaste åren (trots att han inte ens tillhört klubben...) på ett sätt som väl bara Arnor och Larsen har varit sen 90-talet, och behövs om inte annat som symbolspelare. Han själv vill spela här, och klubben verkar fortfarande vilja ha honom. Jag skulle se det som ett stort misslyckande om det då inte går ihop. (Har svårt att se att Nordin i sin nuvarande ålder, med sin misslyckade sejour i Göteborg och sina privata bekymmer i ryggsäcken kräver några fantasisummor i lön. En marknadsmässig lön MÅSTE klubben kunna skrapa fram. Det är ju knappast en nyhet för någon i ledningen att den här situationen kunde uppstå, tvärtom har ju Nordin-frågan varit en segdragen följetong inför varje transfer-fönster de senaste åren, så klubben har haft lång tid på sig att förbereda sig ekonomiskt.) Hoppas och tror att de andra klubbarnas intresse i första hand är ett argument för Nordin och hans agent att förhandla upp lönen i ÖSK. (Menar självklart inte att Nordin inte skulle vara intressant för andra klubbar, tvärtom, men det vore närmast tjänstefel av hans agent om han inte använde det som ett slagträ i lönediskussionen med ÖSK.) Känner inte Nordin över huvud taget, så jag har förstås ingen som helst aning, men ska jag ändå spekulera utifrån vad man sett hittills tror jag också att ÖSK vore det bästa alternativet för honom. Här har han förutom relationen med Axén även en miljö som han verkar känna sig trygg och bekväm i, och där han bevisligen kan prestera. Att flytta till exempelvis Kina för pengarnas skull, som har nämnts, tror jag knappast är ett seriöst alternativ däremot - att sitta isolerad i en dyr lägenhet med gott om pengar men helt utan socialt skyddsnät är väl kanske inte världens bästa idé om man tänker på problemen som Nordin själv gick ut med i somras. Nåja, jag håller hur som helst tummarna för att han blir klar inom kort, både för ÖSKs och hans egen skull. Tråkigt med Sobralense, om det nu visar sig att han redan är körd, men man har väl iofs haft på känn hela tiden att ÖSK inte var hans förstahandsval. Han verkar visserligen ha trivts väldigt bra här under hösten, men hann väl knappast rota några djupare känslor för Örebro under den korta tiden. Det hade känns tryggt med honom på kanten i den bemärkelsen att vi visste vad vi fick för pengarna i så fall. Nu krävs det ett annat alternativ - att fortsätta med DG som förstahandsval känns inte hållbart en säsong till. Vi behöver en bollsäker poängspelare, om inte annat för att avlasta och komplettera Nordin. Som andra redan har konstaterat blev han klasser bättre med en lekkamrat av samma klass på mittfältet. Och vårt mittfält och våra uppspel blev heller inte lika beroende av att Nordin hade en bra dag för att fungera. Nordin är fantastisk på många sätt, men han är fortfarande lite ojämn och gör sina plattmatcher ibland. Och då tar han fortfarande lite för lång tid på sig innan han spelar bollen vidare ibland, eller spelar bollen i sidled en gång för mycket. Inget ont i det, alla konstnärliga "genier" har sina kreativa svackor ibland, men de gångerna har det känts bra att exempelvis Sobralense kunnat dela på bördan under hösten.
Annons: