/fotboll/osk/forum/1141.aspx/fotboll/osk/forum/1141.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Gentile
2015-01-24 17:27
som varande en av Sveriges barnsligaste 50+ are lirade jag nyss Norrköping- ÖSK på playstation, bara för att få en hint om hur det kommer att gå! kan lugna er med att Ösk vann med 1-0 , målskytt Haginge på nick efter hörna från Gerzic!
Örebro Karlstruum
2015-01-24 16:30
Absolut är startspelare inte lika på tå, men detta var ändå mot Moberg förra klubb. Han hade det ju lite darrigt på våren - som hela laget förvisso. Jag säger inte att Eidur är en spelare vi ska satsa på som förstaval, men tycker att vi får ge honom en chans. Fönstret stänger ju inte förrän om två månader. Trodde mer på Wiktorsson när han kom faktiskt. Året innan mötte jag honom i en svenska cupen match. Aldrig sett bättre krossbollar från vänster innerbacksposition ut till högerytter. Satt på läppen varje gång. Men tror som många er andra att han kanske borde gå. Men är ändå ett alternativ på både mittbacken och vänsterbacken. Men hellre sätta in Ring och ge honom speltid än att en temporär lösning med Wiktorsson. Men jag förstår Wiktorsson funktion i laget.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro DaSa
2015-01-24 16:22
Anders Fredriksson skriver följande om vår stjärna:

"Ryktet placerar Örebros anfallare Alhassan "Crespo" Kamara i spanska Malaga. Jag tror att han skulle göra dundersuccé i La Liga om affären går i lås. Han gjorde 14 mål i Allsvenskan på 19 matcher och är nu glödhet på transfermarknaden. Skulle affären gå i lås så kommer det att bli Örebros största affär någonsin. För inte släpper ÖSK honom för under 25 miljoner kronor ?"
Örebro DaSa
2015-01-24 16:20
Vet ngn vem vår nya sportchef "Magnus Shield Mark" är? :)

HIttade en artikel om Crespo i en afrikansk tidning, känns mycket copy-paste. Vet inte om det är nytt men hans "andra" agent sa:

""There are more clubs interested in signing Kamara and a big name club did engage Örebro for the player but I cannot say how it ended or if talks are still ongoing," Jalloh said"
Örebro DaSa
2015-01-24 16:12
Gillar även ditt förslag om att spela RÅP som mittback, i alla fall när han kommer upp i åren.

Sten/ Håller med dig också om Nordmark, han kan nog glänsa på kanten i samma roll som Sobra hade. Var vill han själv spela? Central eller kanten?
Örebro DaSa
2015-01-24 16:08
Karlstruum/ Jag tror att spelare som är säkra på sin plats i premiärelvan kanske inte har samma fokus i träningsmatcherna. Är övertygad om att när allsvenskan drar igång så kommer Moberg vara en klippa igen.

Så omvänt för Eidur så borde han ha 100 % fokus då han spelar för en plats i truppen. Så hade gärna sett att han "dominerat" backlinjen. Tror att det kan bli dyrbart att chansa/snåla på mittbackspositionen, bara att se tillbaka på Nkillis misstag förra säsongen.

Sen skulle det även kunna vara så att Eidur och Moberg inte kompletterar varandra så bra, men det har jag för dålig koll på för att kunna avgöra. Spontant så saknar jag en ny Iron-Mike som kan reparera misstag som backlinjen gör med sin snabbhet.
Örebro Sten Hårdh
2015-01-24 15:55
@DaSa:


Jag hoppas du får rätt. För det skulle sen klent ut på anfallssidan annars. När det gäller Pode så gjorde han en fantastiks höst. Det som jag kan dock känna är att "Är hans så här bra?". Eller hade han än enorm formtopp? Sedan tror jag att Crespo med sitt löpande öppnar upp ytor för t ex Pode. Men det återstår att se. Skulle Crespo försvinna känns i min värld en bra forward viktigare än en ytter. Vi kan alltid köra Nordmark i en inner-ytter position, om ni förstår vad jag menar.
Örebro Karlstruum
2015-01-24 15:37
Om det var någon av mittbackarna igår som inte var helt förtroendegivande så var det tyvärr Moberg. Alla tre mål om jag inte missminner mig är i hans yta som han ska ha. Tycker vi ska utvärdera Eidur mer. Man ska inte enbart gå på gamla meriter, oavsett om dom är bra eller dåliga. Mer försvarsmässigt, det kändes mer stängt på Dajjes högerkant än vad det gjorde på vänsterkanten och Hagge. Mittfältsmässigt så är en 4-1-4-1 en taktik som kan användas fint vid svåra bortamatcher eller när man ska stänga matchen. Men tror inte Ayanda passar i den rollen som sittande. Där ska man ha en gubbe som max slår 2-3 felpass på en match. Där brister det lite för Ayanda även om hans andra egenskaper är fin för just den positionen. Nordin i den rollen skulle passa honom utmärkt skulle jag tro. Framåt hade jag gärna sett Lipovac och Nordmark varit mer offensiva. Nordmark hade en sobraroll, men den passar bättre med två anfallare och endast två på mitten. När våra yttermittfältare blir så nedtrycka (förvisso mot ett bra rullande Åtvid) så blir Kalle väldigt ensam på topp. Är bara Crespo som klarar den rollen då det blir mycket djupledsspel om spelet ser ut som igår. Hellre DG på topp med sin speed än Kalle eller Pode om vi ska spela på det viset. Tyckte också att man såg rätt så direkt efter Nordin byttes in att vi blev ett mer spelförande lag. Han kommer bli oerhört viktig i år tillsammans med RÅP. Tanke som slog mig direkt när jag skrev RÅP, varför inte sätta ner han som mittback och värva in en till innermitt isf. Eller köra Nordmark och Nordin på innermitten.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro DaSa
2015-01-24 15:03
Sten/ Om Crespo säljs så tror jag att hitta en ny anfallare kommer att vara högsta prioritet. Detta då det redan idag känns osäkert vem som skall spela bredvid Crespo. Ingen i dagens trupp tror jag kommer upp i 10 mål. Pode gjorde det bra under hösten, men frågan är hur mycket Crespo hjälpte honom. Hur kommer han att fungera om han hamnar på bänken? Kommer hans självförtroende då dippa och han blir en värdelös inhoppare? Kalle är den eviga talangen som alltid väger för lätt, däremot så tror jag han hade rätt så bra poängsnitt per spelade minuter. Men han känns för ojämn så jag skulle inte vilja vara tvingad att spela honom flera matcher i rad från start. Tänkte på det idag, om det var Kalle som hade gjort Crespos mål i höstas så tror jag att vi hade snackar om transfersummor runt 50 mille. Lipovac har jag sett för lite av för att kunna uttala mig. Men han hade ett fint ryck i matchen mot Åtvid igår, han har även fina "meriter" med många landskamper. Egentligen borde han få chansen på riktigt i år eller lånas ut. Så om Crespo säljs så räknar jag med att vi gör en "stjärnvärvning", t.ex. att vi köper loss en afrikansk stjärna eller hittar en svensk bänkspelare nere i europa. Pengarna kommer även göra att vi kan få loss både en etablerad mittback och en vänsterback utöver vänsteryttern som jag utgår från att vi kommer att värva.
Örebro Sten Hårdh
2015-01-24 12:50
Det händer för lite runt ÖSK och därför läggs det energi på annat härinne. Det är inte ens intressant att diskutera vad ÖSK behöver värva för det vet alla både vad de behöver och vad de själva prioriterar. Det är inte frågan om vilka positioner utan bara vilka namn. Vi får en diskussion som pågår i tre veckor huruvida mittbacken skall vara före vänsterbacken på listan. Ungefär det är det allt som talas om - I långa loppet blir det tröttsamt. Något dock få berört är om ÖSK borde köpa en forward om Crespo säljs? Vi blir förmodligen av med kanske runt 20 mål där på en säsong. Men skulle jag gissa läggs pengarna på en annan position. Det betyder att Pode och Holmberg bli våra anfallsvapen nästa år. Tyvärr två spelare som är allt för lika i sitt positionsspel. Och vilka spelare skall laget kunna kasta in för att förändra en matchbild? Sörjer fortfarande att man inte satsade på Ricardo tidigt eftersom ganska säkert Crespo skulle försvinna. Han skulle bli en perfekt ersättare. Men å andra sidan kanske det aldrig skulle ha varit realistisk. Inte utan extra finansiärer iaf. En annan sak jag hoppas på är en (eller flera) Havanna bussar till Peking för oss seniorer.
AIK Saywee
2015-01-24 10:58
@Call For Rain:
Börjar nog snart känna detsamma :( Men för att glädjas åt lite fotbollsrelaterat, så känns det bra att flera svartvita giganter, trots en träningsförlust, orkade redan i andra matchen spela i nittio minuter. De kanske inte är så nedtränade i nuläget, men det handlar ju mest om att prova och hitta vad som är fel och vad som är rätt i lagspelet. ... och RÅP, jag vet vilken kämpe han är :) Snart är det CUP !!!
Call For Rain
2015-01-24 10:42
Jag brukar avnjuta mitt förmiddagskaffe i sällskap av detta forum. Det nöjet har ni nu helt förstört. Jävla idioter.
AIK Saywee
2015-01-24 10:15
Vill vi fortsätta ...

Det forbollsrelaterade kan vi väl ta på forumet,
men det "andra" kan vi väl ta via pm, typ hot, hat och hån ?

PLEASE !!!
AIK Saywee
2015-01-24 09:44
@Bulten i Boo:


Du skall naturligtvis få ett svar, eller två .,.

Att jag blev irriterad/förbannad var att du hakade på tidigare lögn och genom inledningen skrev "Ansiktet/Saywee//"

vet att du är mycket noggrann och petrimetrisk och grammatisk, så den gliringen är lätt att förstå

Sedan till det fotbollsrelaterade ...

Att redan nu för mig som inte är fotbollsexpert, ta ut en startelva till bortapremiären mot Peking, jag förstår inte riktigt ditt intresse av detta från mig, det är ju totalt omöjligt när man knappast kan veta vilka som kan tänkas vara tillgängliga i vår i vårt kära ÖSK.

Hoppas att du är nöjd med svaret,
fortsättningsvis kan vi väl lösa sådana frågor via pm?
AIK Saywee
2015-01-24 08:50
Tack Erik, för att du förtydligade, synd bara att så många valde att sitta inne, när de istället kunde se matchen live, köpa lite souvenirer och donera en peng till förstärkningar. För vädret var ju inte så skrämmande, för att vara i mitten av januari.
Örebro Svartvitt forever
2015-01-24 07:07
Tack Tommy S, för ett utomordentligt insiktsfullt inlägg. Jag håller med på varje punkt. Tyckte det blev tydligt i går att en ny vänsterback fortfarande ligger högt i prioriteringsordning. Björnqvist verkar man vilja spela in på högern, och det är ju där han kommer till sin rätt. Samt att Crespos frånvaro lämnar ett stort hål efter sig i fråga om genombrottsstyrka i anfallet.
Örebro Erik Wärlegård
2015-01-24 03:02
Saywee // Pratade om dom som följde matchen via na.se. Det var många. Hörde en siffra som sa 2700 pers. Lägg då till dom som var på plats! Det tillsammans - en bra siffra.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro TommyS
2015-01-24 00:34
Hörni, ska vi reda ut vad som återstår att göra med truppen en gång för alla? Vi jobbar med planen att en spelare mer ska in än ut om vi ska uppnå 2 målisar och 18 utespelare plus talanggrupp. Dessa fördelas bäst tycker jag på 2 målisar, 3 ytterbackar, 4 mittbackar, 3 yttrar, 4 innermittfältare, 4 anfallare. Även om flera kan flyta mellan positioner så tycker jag att försäsongen redan indikerat att grundpositionerna är som listade nedan. Där jag tycker att en truppjustering är rekommenderad markerar jag det och anger en siffra vilket är min prioritetsordning. Jag anger dock ingen siffra när ÖSK ska reagera snarare än agera (dvs för försäljningar av spelare som vi vill ha kvar om vi inte får ett erbjudande vi inte kan säga nej till).

Målis:
1. Jansson
2. Rinne - Justering: hittar vi en bra back-up och en bra miljö för Rinne att vara förstamålis i bör vi låna ut Rinne och låna/korttidskontraktera in någon passande. Prio: 4

Ytterback:
3. Hagge
4. Dajje.
5. Ring - Justering: Ring känns inte färdig och trots nytt kontrakt bör en utlåning ske om vi hittar en lämplig vänsterfotad vänsterback. Andersén? Prio: 3 (Mensah borde prövas mer i denna rollen för att se hur skadekänsliga vi är i nuläget)

Mittback.
6. Moberg.
7. Sigurbjörnsson - Justering. Om vi har löst punkt 9 nedan bör vi överväga försäljning för att förstärka kassan, och att ersätta med Westerlund eller Ekstrand-Hamrén. Prio: 5
8. Nkili.
9. Wiktorsson - Justering: Wiktorsson hör hemma i Degen och de bör vilja ha honom och ta kostnaden. Vi måste få in vår startspelare bredvid Moberg. Prio: 1.

Yttrar:
10. Yasin - Justering: om rätt bud kommer. 8 mill och uppåt borde räcka för att vi ska kunna fylla på med bra kvalitet som går rakt in och ändå gå plus. Prio: x
11. DG
12. +1 - Justering: Här finns en tom plats vikt för Sobralense eller någon som Sobra. Just nu är Nordmark bästa alternativ även om jag listar honom som främst innermitt. Prio: 2.
(x-faktor: Möller)

Innermitt:
13. Gerzic
14. RÅP
15. Nordmark
16. Mensah

Anfall:
17. Crespo - Justering: Om priset är rätt. 30+ någonting. Annars säger jag hold, särskilt med tanke på att mycket inte går till ÖSK om jag förstått rätt. Prio: x
18. Pode
19. Holmberg
20. Lipovac

Så var det med den saken. Får vi in samtliga numrerade justeringar ovan med rätt kvalitet så slåss vi om titlar och medaljer redan 2015.

Tror jag. Sedan kanske några kontrakt bör förlängas men det kommer i nästa hand, kontraktssituationen är inte alls så jobbig som tidigare efter bra agerande 2014.

Synpunkter på detta?

God natt och trevlig helg ÖSK-vänner.
Örebro Ansiktet
2015-01-23 22:52
Personligt meddelande
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Ansiktet
2015-01-23 22:32
Finns något som kallas pm bulten :) Ja men Saywee skriver ju nu att han bara kör ett nick. Skitsamma, nu diskuterar vi fotboll i stället. Och ni får tro vad ni vill, jag vet att jag inte är och kommer aldrig bli Saywee i alla fall.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Ansiktet
2015-01-23 21:51
Nej jag syftade mer på Kardinalen :) Jag förstår inte varför folk tror att man sitter och använder sig utav två nick? Vad skulle man få ut av det? Jag är i alla fall inte ute efter att skapa kaos på detta forum, det är inte Saywee heller. Tycker faktiskt att folk ska lägga ner tanken om att folk använder sig av dubbla nick, blir bara patetiskt att det ens förs en diskussion gällande det.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Mr. Milton
2015-01-23 21:28
Vem som är vem kan nog bara Gud svara på. Gud är i detta fallet Admin. Finns Gud?
Örebro Ansiktet
2015-01-23 20:58
Ja Moberg måste man ändå se som given, tycker han gjorde en bra säsong förra året.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Lekiller
2015-01-23 20:51
Moberg är nog given men idag så tycker ja nog han är den som går bort sig lite på de 2 sista målen. Eidur tycker ja ändå gör det helt ok idag.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Ansiktet
2015-01-23 20:33
Och att du fortfarande tror att jag är Saywee är sjukt. Förlåt för att man vill diskutera fotboll och inte läsa en massa bråk hela tiden. Och jag kan försöka svara på frågan om startelvan för att få in lite fotbollsdiskussioner här igen. Det är på tok för tidigt att sia om startelva just nu, men några givna startspelare finns det i alla fall. Jag tänker främst på Oscar, Moberg, Råp, Yasin, Crespo, Gerzic.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro DaSa
2015-01-23 19:55
Ni som såg matchen, kom gärna med ett omdömme om Eidur. Har han potential att bli startman?

Om inte så tycker jag att vi skall sälja honom till den norska klubb som var intresserad samtidigt som vi försöker bli av med Wiktorsson. Sen lägger vi dessa löner och pengar på att värva en etablerad mittback. Att ha ett koppel med "okey" mittbackar är inte bra, hellre spets och sedan Hamren/Westerlund och Nkilli som back-uper.
AIK Saywee
2015-01-23 19:48
Bulten, du kan oxå skärpa dig !!!
AIK Saywee
2015-01-23 19:47
Kardinalen, det är inte sant!!!

Snälla, sluta hetsa nu, jag börjar precis som minatankar, bli riktgt förbannad ...
Örebro Bulten i Boo
2015-01-23 19:16
Ansiktet/Saywee// Vad tror du på när det gäller startelva? Vilka elva ställer upp vid avspark borta på Nya Parken 5 april?
Örebro Ansiktet
2015-01-23 18:51
Som vanligt, Kung Kamara är en av personerna som förstör detta forum. Sluta upp med att hacka på andra och sök bråk? Ditt skitsnack bara förstör. Trodde för en sekund idag att det var slut på allt tjafs, att vi faktiskt kunde diskutera fotboll och ösk som detta forum är till för.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: