/fotboll/osk/forum/1130.aspx/fotboll/osk/forum/1130.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Sten Hårdh
2015-02-08 12:00
@Åter till ståplats. (Sekt. E):
Precis. Där är huvudfrågan och det vet jag att Simon tittar mycket på. Att både öka marginalpubliken och också få kärnan att växa. Och hur ökar man intresset hos ungdomen. Jag har i princip alltid varit motståndare mot att styrelse och sportchef ska lägga sig hur laget spelar. Där har jag ändrat mig. Dessa skall naturligtvis inte lägga sig i laguttagning, värva spelare som inte tränarna vill ha osv. Men man ska besluta att laget skall försöka spela underhållande fotboll och ge laget förutsättningar att göra det. Under ÖSK senaste sejour i SE och våren förra året är nog den tråkigaste fotboll jag någonsin sett ÖSK spela. Och då har jag sett ÖSK under hela 70-talet när de verkligen hade en tråkstämpel. Någon kanske lyssnade på vad Pelle Blom tyckte om den fotbollen under PO.. För min del skulle jag gärna se inomhusytor. Att kunna vistas inomhus före match och i paus när det ofta är kallt under perioden feb-april och okt-nov skulle jag uppskatta. T ex att glasa in hela "gatan" i norra läktaren och inomhus ytor i direkt anslutning till södra. Resturang/pubytor för allmänheten. Man skall tom kunna hänga där och se matchen från ett bord. VIP platser med breda säten och gott om plats. Typ motsvarande businessklass på flyget (iden tagit från Osynliga handen som föreslår det för att öka intäkterna. Tydligen förekommer detta utomlands). Kan tom tänka mig att de är eluppvärmda Snabba köer till korv & kaffe m.m m.m Hur man får ungdomen mer intresserad överlåter jag till andra. Det tycks i mitt fall inte räcka med en hängiven ÖSK-pappa vilket fall Edit: När det gäller det sportsliga skulle jag vilja införa bonuspoäng. Dvs tre straffar var vid oavgjort. Bonuspoäng till vinnaren. Sedan måste vi minska ligan med två lag. Få bort det sämsta skiten ur serien
Örebro Karlstruum
2015-02-08 11:41
Sten hårdh: Ja, för jag förväntade mig mer av den matchen än ÖSK:s match. Så ja, jag var bra mycket mer besviken av den än ÖSK. Och gick in på Twitter efter matchen och alla verkade hålla med mig. Som carragher beskrev det, det var två bussar som spelade mot varandra. Sen var det givetvis högre tempo, men visste man inte det innan så är man född bakom ett skjul. Sen även om du tyckte matchen var negativ så är det ju positivt ändå att du en hel söndagsförmiddag suttit här på forumet och svarat varför DU tyckte så som du gör. Det visar ändå att du har medkänsla för ÖSK. Kritik kan, och ska, man ge. Men ja, jag är bra mer kritisk över Merseysidederbyt än vad jag är över ÖSK:s match. Och då är jag fanatiskt fan av de båda lagen. MIN syn på gårdagens två "hetaste" matcher.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bulten i Boo
2015-02-08 11:35
@Sten Hårdh:

Jag upplevde det som att du tog matchen igår, den och alla som laget spelar som exempel på varför dina söner inte vill gå och titta på ÖSK. Med ditt sätt att resonera så borde ju alla svenska matcher ha noll åskådare eftersom det ju alltid spelas bättre boll nån annanstans..
Jag tycker att man börjar i fel ände när man nästan alltid tar en gnäll-utgångspunkt i sin "marknadsföring" av sin produkt, i detta fall produkten fotboll. Jag menar när man mer fokuserar på "varför kommer inte fler" än "hur ska vi behålla de (konsumenter/besökare) vi redan har". Det bästa ÖSK kan göra är att måna om de som redan är "kunder". Om de "mår bättre" kommer de att gå på fler matcher per säsong och kanske även ibland locka med sig någon som inte gått på matcher förut. Så kan man skapa positiva ringar på vattnet. Om man istället fokuserar på "varför vill 'ingen' se oss" kan det snarare bli så att befintliga "kunder" upplever att "vad är det för fel på mig som går på matcher som 'ingen annan' vill se?". Negativa ringar på vattnet snarare alltså..
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2015-02-08 11:33
Det här med underhållningsvärde är lite svårt tycker jag. Kan nog vara olika för olika människor. En del vill se de allra bästa spelarna i världen för att orka bry sig och bli underhållna. Där hittar vi kanske inte ÖSK´s kärna utan snarare marginalpublik/företagspublik som glider ner en sommardag när Bajen gästar. En del håller på ÖSK lite lagom och går på de flesta matcherna och blir nog underhållna tillräckligt om det spelas en, under förutsättningarna, bra match. Och så har vi de som "underhåller" sig själva genom att lida med klubben. Där spelar inte rankingen eller showen någon roll.

Att prata om underhållningsvärde blir iofs lite märkligt för mig. Detta eftersom det förutsätter att jag som publik är relativt passiv i mitt deltagande och förväntar mig att några ska underhålla mig då jag betalt för att titta. Min personliga relation till ÖSK är nog mer åt det aktiva hållet där jag ser klubben som "min" och min närvaro som en del i en gemenskap mer än som något jag konsumerar.

Så det finns kanske olika möjligheter. Hur lockar vi marginalpubliken givet att Allsvenskan är en medioker liga ur underhållningsperspektiv? Och hur får vi fler att bli ÖSK-are och strunta i att ligan är medioker?
Örebro Sten Hårdh
2015-02-08 11:30
@Lekiller:
Jag har aldrig sagt till dem (mina barn och deras kompisar) att det är en skitserie. Aldrig någonsin. Tvärtom påminner jag dem om ÖSK match ständigt. Igår hojtade jag flera ggr att ÖSK skulle spela "Final" (för att höja deras intresse). Jag har tagit med dem på ÖSK matcher precis som min Far gjorde när jag var liten. Det har helt på egen hand bildat sin uppfattning. De diskuterar inte Nordin Gerciz. De diskuterar Gerrard och andra utländska spelare. Det gör de på deras arbete (en av mina söner är äldre) och i skolan också. Min andra son är SHL på väg att svälja med hull och hår, trots att han själv spelar i ÖSK Ungdom fotboll. När de samlade fotbollsbilder när de var yngre var det inga från Sverige Jag sprider propaganda på jobbet, jag försöker få med folk därifrån på matcher. Intresset är minst sagt svalt. När vi istället samlas för att köpa in ShL biljetter räcker dessa inte till. Jag pratar ALDRIG illa om ÖSK. Tvärt om agerar jag för att höja intresset. Jag går på alla hemmamatcher och enstaka borta. Men här inne tänker jag inte sitta och ljuga för att en del inte tål höra det. Härinne antar jag dessutom att alla dessutom är ÖSK anhängare. Och inte nämnvärt påverkas. Och jag tror jag är rätt ute. Simon tar detta på högsta allvar har jag märkt. Då kan det inte vara helt fel.
Kung Oscar
2015-02-08 11:18
@Lekiller:


Då blir det du och jag på BA,
lägsta publiksiffran hittills,
2 tappra som hejade på ÖSK i sydväst.

Ska vi ta ståplats, eller?

... och en banderoll mellan oss ...

Textförslag emottages
Örebro Lekiller
2015-02-08 11:16
Sten Hård/ Har du funderat på vilka signaler du skickar ut till dina ungar? Om du sitter och säger att Allsvenskan är en skit serie och att spelet är dåligt och lågt tempo utan att framhäva det fina med den så tro fan att dina ungar börjar tycka samma sak. Självklart måste man jobba med att förbättra upplevelsen och saker runt matcherna. Men det som avgör är ju hur media, fans och folk runt omkring talar om allsvenskan. Om alla säger att det är skit så blir det ju så.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bulten i Boo
2015-02-08 11:14
Sedan är det alltid så att en hög stämning på läktaren påverkar upplevelsen otroligt mycket. Ett fullsatt Stckholmsderby upplevs med automatik som "mycket bättre" än BP-Falkenberg på Grimsta även om den sistnämnda matchen "med ljudet avstängt" rent objektivt innehåller bättre spel. Jag upplevde det själv härom månaden när jag var på Djurgården-ÖHK på Hovet. Ett enormt publiktryck på läktarna och ett, som jag tyckte, mycket högt tempo och fint och precist passningsspel. I tidningen dagen efter läste jag att "tempot var mycket lågt och felpassningarna många"...
Örebro Sten Hårdh
2015-02-08 11:11
@Bulten i Boo:
Nu blandar du lite för mycket. Om du ser vad jag skriver och läser igen: - Matchen IGÅR var ett sömnpiller skrev jag. - Ligan och fotbollen håller låg klass generellt (vilket inte iofs är en nyhet) och underhållningsvärdet är ofta mycket större att se på PM än AS, vad du ön tycker om det. Flera ungdomar jag träffat på ser hellre dem än ÖSK. -Jag skriver att det inte räcker med bra fotboll längre heller (om du läser mellan raderna) vilket Simon verkar ha fattat om du följt hans första tid. - Ja Bulten, varför kommer inte publiken trots att ÖSK ryckte upp sig i höstas? Det är det jag bla försöker diskutera och lyfta fram? Men det tycks ju inte vara något problem för din del. Det är ju svårt att diskutera en icke fråga med dig. Sådant snack minskar ju bara publiken ännu mer.
Örebro Lekiller
2015-02-08 11:07
Jag kan ju bara tala för mig själv, men jag går hellre ner till Behrn en regnig måndag och ser ÖSK än sitter och ser en topp match ifrån England eller Spanien i soffan hemma.
Postat via SvenskaFans-appen
Kung Oscar
2015-02-08 11:05
Vilket leder till vad ?

Vi kan stödja vårt lag på olika sätt !!!

Eller. vad menar du ...
Örebro Lekiller
2015-02-08 11:04
Att jämnföra en träningsmatch i en Cup med Premier League och alla annan europeiska topp fotboll är ju bara larvigt. Som Axen säger, Valbuenas ena lår kostar mer än hela ÖSK:s trupp och Valbuenas båda fötter är värda mer än typ halva Allsvenskan om inte hela Allsvenskans samtliga spelare. Ekonomiskt är det ju 2 helt olika sporter. Jag kan dock se tjusningen i att ÖSK kan stå upp mot ett lag som Dinamo Moskva. Självklart lär Dinamo vinna 9 av 10 matcher men när den där matchen kommer är det fantastiskt i alla fall. Att unga människor och även äldre idag väljer bort att titta på svensk fotboll är ett problem. Självklart är det roligare att se bra fotboll och spelare. Men det kan fan inte ta bort känslan och stoltheten när våra killar, VÅRT lag och vår stad vinner matcher och spelar bra fotboll efter våra förutsättningar och många gånger över våra förutsättningar. ÖSK kan vi ta på och känna på, de stora elefanterna ute i Europa är bara utopier på ett sätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bulten i Boo
2015-02-08 11:03
@Sten Hårdh:
Tror du att vallfärdandet påskyndas av ditt återberättande, "Själv somnade jag i soffan. Urtråkig match... det spelas bakgårdsfotboll i detta land"? Ditt resonemang håller inte ihop. Dels uttrycker du svepande ungefär att allsvenska lag överhuvudataget inte är värda att titta på ("bakgårdsfotboll"), men å andra sidan motsäger du mig inte när jag skriver att ÖSK i höstas spelade "ett bländande spel". Varför kom inte fler i höstas då isåfall menar du? edit: ser nu att du hade fyllt på din text
Örebro Sten Hårdh
2015-02-08 11:02
Vilket leder till frågan vad man kan göra åt det. Vad man som supporter kan göra åt det. Vilket jag tycker är en intressantare fråga än att ifrågasätta skeendet
Kung Oscar
2015-02-08 11:00
Jag väljer att tro på en underbar fotbollsvår,
vi har möjligheterna och efter en bra start är vi publika :)

Kan bara inte deppa innan start.

Artisten har återvänt och Sköldis har jobbat perfekt med klubbens beslut.

Jag ser fram emot, kanske sportklubbens bästa säsong sedan 1908 !
Kung Oscar
2015-02-08 10:55
Vem vill se bakåtpassningar,
vem är duktigast på det ?
Örebro Sten Hårdh
2015-02-08 10:53
@Bulten i Boo:
Och publiken vallfärdade? Se helheten vilket jag fiskar efter. Fotbollen blev bättre med en tränare som förespråkade rakare spel och med fler nya och efter skada återkommande spelare. Men det förändrar inte faktum att många matcher, trots det i AS är tråkiga och i dieseltempo. Det förändrar inte heller att publiken är svårflörtad och när inte ens bättre fotboll hjälper har man seriösa problem. Man har också problem om ungdom i Örebro hellre se utländsk fotboll än ÖSK. Om kubanerna har jag inga siffror men känslan på plats är att även de minskar? Så visst, det kanske är märkligt att jag tar upp detta eftersom ÖSK spelade så fin fotboll i höstas
Örebro Bulten i Boo
2015-02-08 10:20
Stens utfall känns lite märkligt efter en fantastiskt fin höst då vi under de sista tretton omgångarna vann tio matcher, hade 35-18 i målkvot, spelade ett bländande spel och var bäst i Sverige!
Örebro Crespos ena magruta
2015-02-08 09:59
Kung Oscar
2015-02-08 09:53
Snart byter jag nickname igen,
ursäkta OT,
för det verkar inte vara rumsrent längre ...

... det var roligare på Kurt von Tratts tid
Kung Oscar
2015-02-08 09:51
Våga tro på vårt ÖSK,
besök vår hemmamatcher,
gör vad ni kan för att även,
stödja laget borta.

Även om vi spelar tråkigt,
så är det poängen som räknas.

Överraska Axén som inte läser tabeller,
med ett bad på Stortorget i november.

Heja, heja ÖSK :)))
Örebro Sten Hårdh
2015-02-08 09:50
@TommyS:
De (med dem avser jag fler än mina söner) väljer ofta bort ÖSK trots genuint fotbollsintresse. Bla har jag varit med om vad ett helt innebandylag flera ggr gånger valt att se på kvällen, samtidigt som ÖSK spelade match. Och det har inte att göra med en cupfinal igår inför tomma läktare utan går bra mycket djupare än så. Man kan sopa det under mattan eller se det som en utmaning vilket Simon verkar göra. Som tur är.
Kung Oscar
2015-02-08 09:46
Läste att några stundtals spelade nonchalant,
sådant brukar straffa sig i längden,
även om man vill vara lite xxxxxxxxxc
Kung Oscar
2015-02-08 09:45
Jag vill ibland också uttrycka mina åsikter,
men det passar ibland inte de som förutom forumreglerna,
vill forma detta forum ...

Jaja, jag är färdigfostrad och tänker skriva det jag tycker, även om det kan vara obekvämt för några.

Lite fotboll kanske kan underlätta stämningen

"Han är den enda stora värvningen"

Ur pappers-NA som handlar om Logi, hur var han, jag såg inte matchen live eller via etern ?

Någon som kan tänkas våga ha åsikter ...
Örebro TommyS
2015-02-08 09:44
Jag såg inte Merseysidederbyt igår men en vild chansning är att inramningen var bättre, tempot högre och känslosvallningarna större än vid finalen i en träningsturnering mellan två försäsongslag på en tom 30000-arena i Algarve. Sådant kan ju påverka matchupplevelsen. Jag satt visserligen på helspänn men det är ju ungefär vi som är här inne och inte många fler som kan uppbringa adrenalin inför en träningsmatch. Jag väljer att lyfta min imaginära hatt inför ÖSK:s insats även om jag delar den oro BoP ger uttryck för (och Mensahs insats på baklängesmålet var indeed Roberto Carlos 2006-dålig).

Därmed inte sagt något annat än att ÖSK och Kubanerna har en stor uppgift framför sig. Det är väldigt viktigt att det är kul att gå på Vallen även för de så kallade marginalsupportrarna. Det ska suga i magen, öronen ska susa och pälsen stå. Men låt oss inte våndas över ett kidsen valde bort träningsmatchen.
Örebro Sten Hårdh
2015-02-08 09:24
@Benny Böckling:
Jag ville bara uttrycka en åsikt precis som du gör ibland. Vart det vill komma får var och en själva avgöra. - Det jag ville uttrycka är att jag tyckte underhållningsvärdet av matchen var låg. Så lågt att jag somnade. Hade det inte varit för att det var ÖSK därnere hade du förmodligen slutat titta också. - Att det är en fara att yngre i Örebro väljer PM före AS/ÖSK. Du ska inte för ett ögonblick tro att dessa är två grabbar är de enda jag träffat på som gör detta val. -Att det är en fara att konkurrenten Örebo hockey, är på väg att få (eller har redan fått faktiskt) ett större attraktionsvärde än ÖSK när det gäller att uppleva sport på plats (Vilket vår Simon noterat och försöker se och lära av dem). Och det är något du verkligen inte skall underskatta anno 2015. Var det så otydligt att det var det jag uttryckte och varför måste jag motivera det extra för att få skriva det? Var det fel forum jag skrev det i? Ska jag vara positiv om något så är det att den verkliga dödgrävarfobollens ansikte, P-O, lämnade ÖSK. Han var på väg att återupprätta ÖSK:s tråkstämpel på allvar. Att folk betalade för att få se 500 bakåtpassningar tyder ändå på att det finns en kärna i ÖSK. Simon, som är årets nyförvärv i ÖSK. Hade inte Janne försvunnit tror jag ÖSK legat väldigt illa till på alla plan om ytterligare ett par säsonger.
Örebro Sten Hårdh
2015-02-08 09:18
@Karlstruum:


Tyckt du det hände mer i ÖSK match? =)))))))))))))))) Komik på hög nivå
Örebro Karlstruum
2015-02-08 08:44
Sten Hårdh: Då jag även är ett stort fan av Liverpool så kollade jag givetvis denna matchen. Sämsta derbyt på evigheter och maken till tråkig match. Och då är jag ändå en fanatisk supporter men tillät till och med frugan att se Mellon på tv:n medan jag tog datorn för sista 20 minuterna. Nej, ÖSK:s match var faktiskt roligare och bättre att se igår.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Sten Hårdh
2015-02-08 00:59
Benny Böckling
2015-02-08 00:47
Förstår inte riktigt vart du vill komma med ditt inlägg Stenis...
Allsvenskan är en lågt rankad serie ja.
Dina pojkar tycker det är roligare att spela tv-spel än att se på ÖSK, antecknat.
Annons: