/fotboll/osk/forum/1123.aspx/fotboll/osk/forum/1123.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2015-02-02 12:14
Bra Wifi på arenan är säkert bra. Men jag vägrar se mig som kund i någon galleria när jag går på fotboll, vill mer känna mig som en del av något än som konsument. Så korvannonser och crm-applikationer skulle bara irritera mig. Men som sagt wifi, kortläsare i kioskerna, pub och fotbollsvänner tycker jag är fint.
Sierra Leone
2015-02-02 12:00
Bara jag som tyckte Ring gjorde ett riktigt piggt inhopp sist? Kolla bara förspelet till målet, sicken läcker passning, även han som tvingar Dahlin fram till en jätte räddning.
Örebro Gudjonsson
2015-02-02 11:50
Inte hunnit skriva senaste veckan... Så här kommer det. Osvaldo // Intressant att "Ligan" tar saken i egna händer med WiFi på arenan kopplat till en App. Jag har varit frågande till detta inom all idrott i Sverige, då det ofta är svårt att få täckning på en fotbollsarena när det är mycket folk. På Madison Square Garden i NY så är uppkoppling grym och du har inga problem att dela känslor från arenan. Detta är bästa marknadsföringen och dessutom gratis. Dock är du inne på samma sak som mig, och det är ju att de börjar i fel ände. Fokuset till en början ska ju få användare... därför börjar man alltid med det som verkligen attraherar kunderna. När de sedan har användarunderlaget, så kan de utveckla den till fler tjänster. Ingen kommer att ladda ner appen för att få någon som tjatar om att köpa biljetter.
Kung Oscar
2015-02-02 11:48
Viktigt är också att vi har ett samspelt lag som är vältränat, när Allsvenskan startar. Efter de första fem matcherna bör vi ha minst 10 poäng, det verkar dessutom möjligt. Starten är ganska viktig för att publiken skall komma och att medaljdrömmen skall "leva".
Örebro pemo
2015-02-02 10:48
En liten fundering. Många vill bli av med Wiktorsson, men förespråkade Almebäck. En blandning av de två vore nog den perfekta mittbacken. MA var (är ) snabb och hård i kroppen. W har en känslig vänsterfot och bra markerare som mittback. Och det är där han skall konkurrera. Som vänsterback ser jag honom endast som alternativ när alla andra är skadade. ;) men, som mittback tycker jag att han har skött sig riktigt bra.

Är det någon som slår mig på fingrarna där med statistik, som säger att han har varit dålig? För ibland tycker jag att han får lida för fel saker. T.ex när han blev helt bortlurad i bortamatchen mot Degen. ( SE -13 ) Den matchen har han fått lida rätt mycket för.

De som kanske får det lite svettigt i dagens trupp, för utom junisarna , är väl Mensah , Eidur , Nkili , Wiktorsson och Rinne.

Hagge och DB slåss säkert om samma plats. Normark måste bevisa nu att han förtjänar en startplats. DG och Holmberg lär väl vara inhoppare/ startspelare beroende på skador och avstängningar?

Så de som jag tror har en "säker" plats blir:
Oscar , Moberg , DB/Hagge , Logi , Yasin ,Nordin , RÅP , Pode och Crespo.

Alltså blir det två platser för övriga att slåss om.
Men, jag är ju inte Axén, så ta det för vad det är. Men jag tycker att truppen väl motsvarar förra årets. viktigast blir att spela in en mittback. De övriga platserna vet vi ju vad som finns att välja på.
Kung Oscar
2015-02-02 10:31
Tippat 0-0 av misstag, sådana där pop-upgrejer och min långsamhet gjorde att det blev tryckfel. Jag tror på 3-1 och förmodar och hoppas att Axén använder sig av bästa lag för dagen.

Snart är det dags, men lite för tidigt för en "gissning" på startelva.

Ett cup-guld vore verkligen kul :)
Kung Oscar
2015-02-02 07:53
Hagge"s portugalblogg, trevlig läsning :)
Örebro Ansiktet
2015-02-02 06:43
Okej, då vet jag :) Nej hoppas för guds skull ösk inte är intresserad av honom. Det må vara en hyfsad fotbollsspelare, men han verkar även kunna ställa till en del problem.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Crespos ena magruta
2015-02-02 06:31
Ansiktet

Klart det var ironi=) var förslag på spelare som ösk kanske är intresserad av. Inget jag själv vill ha.

Sorry om du tog det på fel sätt.
Örebro Ansiktet
2015-02-02 02:53
Jag håller med dig till 100 procent "pedretti".
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pedretti
2015-02-02 02:31
@Ansiktet:


Känner att detta forum skulle klara sig bättre utan ironi och sarkasm, det misstolkas så lätt och det leder bara till bråk.
Örebro Ansiktet
2015-02-02 00:16
Förstår inte ens varför du har denna "ton", "Crespos ena magruta". Men antar att jag inte förstår ironi. Tycker stämningen varit väldigt bra här på sista tiden, nu är det upp till oss att fortsätta med det.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Ansiktet
2015-02-02 00:13
Ja, finns på hitta.se. Här har du en länk= http://www.hitta.se/erik edman/helsingborg/person/yVSgsvHoJA?vad=erik edman
Postat via SvenskaFans-appen
Kung Oscar
2015-02-02 00:12
Osvaldo,

ja, det där var snurrigt, läst två gånger, men tröttheten tar över.

Sov gott alla svartvita och dröm om guld :)
Örebro Crespos ena magruta
2015-02-01 23:43
Ansiktet

Har du numret till han?
Örebro Osvaldo
2015-02-01 23:14
Detta har snurrat de senaste dagarna. Allsvenskan håller på med att sälja in ett nytt uppkopplat koncept. Jag är inte negativ till vare sig teknik eller förändringar kring match som attraherar ny publik. Men denna artikel är fel på så många nivåer att jag har svårt att veta var jag ska börja... De personas som används är usla och bygger enbart på önskade konsumtionsmönster, inte insikt om hur supportrar agerar. Motivet till att följa en annan match är att man genom sin far även är supporter till det laget... Tre grabbar som alla är försvarsintresserade för att de någon gång spelat back... Köpte två korvar förra gången och blir överväldigad över att få ett erbjudande på telefonen... Att förbättra upplevelsen av matchdagen handlar inte om att bygga augmented reality och krallig infrastruktur, det handlar om att tillgodose behov och önskemål som inte kan tillgodoses på annat sätt. Att se fotboll på plats handlar främst om sociala aspekter, något helt annat än den totala kontroll på läget en kan ha framför tv och surfmaskin under en cl-omgång. Att ge publiken en möjlighet att bygga upp sina egna traditioner och sammanhang; det kan handla om att korvkioskerna skiljer sig åt snarare än att en sorts korv erbjuds med en push-notis. Blir lite rörig och ostrukturerad, inte för att jag är förvånad eller upprörd, utan för att artikeln är så urbota dum att jag inte riktigt kan finna formuleringar att besvara den. Läs själva.
Örebro Ansiktet
2015-02-01 23:08
Fråga Erik Edman vad han tycker om Rachid Bouaouzan :)
Örebro Crespos ena magruta
2015-02-01 23:06
Rachid Bouaouzan och Mark Mayanbela är kontraktslösa.. Lägg där till Johan Andersson.

Spelare ÖSK tittar på?
Örebro TommyS
2015-02-01 23:04
Om inte min visserligen opålitliga portugisiska sviker mig så säger denna blogglänk att Fortaleza presenterar Sobralense imorgon.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2015-02-01 19:13
I prioriteringen av en ny mittback och någon som ersätter Sobralense, väljer jag det senare. Vi behöver en riktigt bollhållare vid sidan av Nordin. Vågar inte hoppas på att Nordmark helt kan fylla den rollen

Vill tro och hoppas på att Alik kan göra Nkili mer polerad i spelet innanför eget straffområde. Tycker hans spelstil och defensiva förmåga passar bättre som mittback än som ytterback eller på innemittfältet. Som mittback är han inte lika beroende av kraft i passnings- och skottfoten.

Minns när Nkili första gångerna fick hoppa in som mittback när Berisha var skadad. Det gjorde han utmärkt för att senare på säsongen orsaka ett par onödiga straffar.

Men om pengarna räcker vill jag naturligtvis också ha en ny mittback. Vi har ändå blivit av med både Wikström och Berisha. Vet inte om Eidur kan inta rollen men anser att Wiktorsson tyvärr inte räcker till för ett lag som vill kriga i toppen av AS.
Örebro Arna-Tovic
2015-02-01 18:48
Man ska tydligen uttala "Logi" som "L-o-j-j-i".
Örebro Strumpkrullaren
2015-02-01 18:19
Logi pratar svenska!!

Nordin "pratade in" honom i ÖSK.
Örebro Asbjörn#10
2015-02-01 17:27
Givetvis har ÖSK försökt på Almebäck, han har ju dock kontrakt med annan klubb som då är med och bestämmer hans öde till skillnad från hur läget var med exempelvis Bärkroth och Magyar som kunde välja klubb helt efter eget tycke.
Örebro go_osk (We are on the road again!)
2015-02-01 16:39
ÖSK har garanterat varit sugna på att rekrytera både Almebäck och Bärkroth. Frågan är hur högt dessa namn stått på listan. Vi kan bara spekulera i det.

Jag tror exempelvis att ÖSK hade kunnat snuva peking på Bärkroth om de valt att prioritera honom före Nordin. Jag anser dock att det är viktigare att ha en stark centrallinje än duktiga yttrar.
Örebro Lekiller
2015-02-01 15:57
Pengarna är en stor del i spelares beslut. Norrköping betalar Bärkroth mer än vad ÖSK kan göra. Almebäck ville till ÖSK men ansåg att ÖSK:s bud inte var tillräckligt bra jämnfört med danskarnas bud. ÖSK sträckte sig så långt de kunde. Rätt eller fel av Almebäck och Bärkroth? Man kan ju bara se till sig själv och absolut är pengar viktigt. Men ja tycker Almebäck tar en risk. Gör han en dålig säsong till nu känns han ganska bränd. Här i ÖSK hade han fått tid och trygghet att hitta tillbaka till forn stora dar. Smart dock att hålla ner snacket ifrån båda parter och inte gå in på allt för mycket varför det blev som det blev. Kan öppna för en återkomst när kontraktet med Bröndby går ut. Om nu ÖSK är intresserade då. Men samtidigt tror ja inte ÖSK är jätte besvikna någon längre stund att det blev som det blev. Almebäck är ju ändå lite begränsad i sina kvalitéer. Visst han hade gått in som en ordinarie mittback i dagens trupp absolut.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro ÖSK-Karl
2015-02-01 15:51
@Sten Hårdh.:
Stämmer helt. Bosse Ljungberg var den sista spelaren som dubblerade på elitnivå i ÖSK och ÖIK. Riktigt också att han kom från Hallsberg.
Sierra Leone
2015-02-01 15:36
Varför skulle man inte vilja gå till oss? Jag tycker exempelvis en spelare som Bärkroth borde valt oss istället för Norköping, vi har en bättre tränare som dessutom velat vilja värva Bärka innan, en bra publiksnitt och ett spelande lag som gjorde en stark allsvensk säsong och han skulle vara ändå en av våra stora stjärnor. Sitter den gamla tråkstämpeln kvar från Stefan Lundins tid? eller vad beror det på? kanske bara en ekonomisk fråga men det känns lite för enkelt att säga så. Tillägg: Tycker Sköldis exempelvis fått mycket skit för Gais händelsen (som dessutom är obekräftade rykten). och för att Sköldis inte är en "uttalad" sportchef. Kolla hur han skött affärerna senaste åren så ska han stort beröm exempelvis med Nordin Gerzic. Råp var en annan tung värvning då vi slog många klubbar på fingrarna.
Sierra Leone
2015-02-01 15:33
@Benny Böckling (Daniel Björnquists vänsterdojja):

Varför skulle jag när ingenting är klart?
har ingen aning med Almebäck men klart Örebro har hört sig för om Almebäck, klumpigt såfall av mig att säga att Almebäck rata Örebro vilket jag inte vet men skulle gissa på.
Örebro Asbjörn#10
2015-02-01 15:08
@Sierra Leone:
Vad är det som säger att Almebäck har ratat oss? Mer troligt är väl att Esbjerg kunde erbjuda Bröndby en för dem mer angenäm lösning, exempelvis att de tar hela eller stor del av hans lön under lånetiden. Något vi förmodligen inte kunde erbjuda vilket skulle innebära att det förmodligen aldrig gick så långt till att Micke ens fick chansen att överväga oss som alternativ. Eller vet du mer detaljerat hur det såg ut bakom kulisserna här? Som det har diskuterats här tidigare är det annars väldigt onödigt att sprida negativ "word of mouth" om klubben, oavsett om det endast är i en mening i ett foruminlägg. Så trött på attityden om att ingen vill gå till ÖSK eller att ÖSK aldrig gör några lyckade affärer, nu säger jag absolut inte att just du har den attityden men det är ju något man stöter på allt för ofta när man socialiserar och samtalsämnet är ÖSK.
Benny Böckling (Daniel Björnquists vänsterdojja)
2015-02-01 15:03
@Sierra Leone:

Då kan du väl lika gärna skriva vem denna skånepåg är.
Annons: