/fotboll/osk/forum/1120.aspx/fotboll/osk/forum/1120.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Alarmmästare Sirén
2015-02-15 21:35
@Trivseltorsten:


Ja det vore otroligt kul om de kunde bygga ihop något där man kunde hänga före och i paus. Var det någon som sa att man diskuterar ytan i hörnet?
Örebro Arna-Tovic
2015-02-15 20:00
@Asbjörn#10:


Själv tror jag att det kan bli fler nordliga utflykter för supportrar nästa säsong. Östersund kan säkert blanda sig i toppstriden. Sirius blir nog också farliga. Mjällby har tappat 14-15 spelare, vilket rimligtvis borde försvåra resan tillbaka.
Örebro Asbjörn#10
2015-02-15 19:56
Känns fasiken sjukt att det nu endast är fem vardagar kvar tills tävlingssäsongen drar igång!

Axén lyfte ju fram Varberg som ett lag som satsar hårt i år men jag vet inte om deras trupp skrämmer mig avsevärt. Jag tror inte de kommer tillhöra Superettans toppskifte i år.

Nyförvärvet David Johannesson från Ljungskile är iofs en lurig spelare på topp som kan orsaka oss problem. En sådan där motståndare som är jobbig att möta då han gillar att gå i djupled och samtidigt är relativt stark i kroppen. Samtidigt har de ju Erik Lund i backlinjen...
Örebro Bulten i Boo
2015-02-15 19:21
@Ras Tafari:

Om du tycker nej till det jag skriver så behöver du väl inget annat än att svara NEJ, så är väl hela saken därmed utagerad? Eller?
Ras Tafari
2015-02-15 19:17
@Bulten i Boo:


Hur fan kan du tolka in något liknande?

Vad håller du på med?!
Örebro Ansiktet
2015-02-15 17:34
Håller med dig "trivseltorsten". Det luktar lite för mycket 2011 tycker jag. Minns ni vilka skyhöga förväntningar man hade?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2015-02-15 16:47
Allsvenskan känns svårtippad just nu. Jag tycker att Malmö har starkast startelva och Hareide är nog rätt tränare för att klara av spelaromsättningen och rotation pga mycket matcher. Bakom Malmö känns det dock ganska jämnt där ett flertal lag känns ganska likvärdiga. Jag tror att vi har för tunn trupp för att vara med och slåss om de absoluta topp-placeringarna, speciellt när vi inte har vettiga ersättare för några av de viktigaste spelarna. Går Crespo sönder så sitter vi i skiten igen utan en likvärdig spelartyp. I dagsläget så tror jag på en mittenplacering mellan 6-9 plats. Om vi klarar oss utan skador och avstängningar samtidigt som vissa spelare höjer deras lägstanivå så tror jag att det kan räcka ännu längre, men jag vill nog helst ha in en riktigt bra ytter för att våga tro på det.
Örebro Lekiller
2015-02-15 16:26
Topp 7 är väll ganska realistiskt. Det kravet tycker ja vi kan ha. Är man sedan bara med hyfsat poängmässigt så kan man mycket väll bli topp 5. Klarar man det tycker ja man gör det riktigt bra. Allsvenskan brukar ju vara så jämn så kan man bara hålla ihop spelet utan de stora dipparna kan man sluta hur högt som helst.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Trivseltorsten
2015-02-15 16:05
Många som tippar ÖSK högt i den flashbacktråden som postades tidigare. Det oroar mig, brukar inte gå så bra (2011)...slår hellre underifrån :)
Men tipsen får gärna gå in ;)
Örebro DaSa
2015-02-15 15:01
Sörebro/ Håller med om att allsvenskan är öppen. Med den omsättningen på spelare som MFF har haft och med det favoritskapet de har så tror jag att faktiskt att de kan misslyckas (dvs bara komma 2-3:a). Men även AIK och IFK har haft en del omsättning på spelare. Sen så tror jag även att Norrköping och HeIF kan utmana, de har båda intressanta trupper. Så om jag blir tvungen att tippa idag så säger jag MFF med Häcken och Elfsborg som utmanare:) Hammarby kommer säkert vara med i toppen under våren också. Så slutsatsen är att det är sjukt svårt att tippa var ÖSK hamnar denna säsong, skulle däremot gissa att det kommer att finnas en stark korrelation mellan ÖSK placering och Crespos målskörd.
Örebro Ansiktet
2015-02-15 14:09
Jag tror vi har alldeles för höga förhoppningar. Det är otroligt mycket som skall fungera om vi ska nå topp 4. Jag tror att vi slutar 8-10.
Postat via SvenskaFans-appen
Ras Tafari
2015-02-15 13:24
Tror på topp fem, i dagsläget,
men hoppas naturligtvis på guld :)
Örebro Sörebro
2015-02-15 12:03
Tycker det är en intressant diskussion på forumet om huruvida ÖSK står sig i årets allsvenska.
Jag har likt DaSa ett försiktigt tips och tror på en placering någonstans mellan 4-7. Jag är skeptisk mest på tanke på försvaret. Vi har ett starkt försvar, men är sårbara för skador. Detta trots om vi sätter Nkili och Haginge på bänken.

Det som är intressant inför årets allsvenska är att många andra lag också är osäkra. AIK som jag inte alls tror på inför iår, Elfsborg som inte ser starkare ut än föregående år, Göteborg som jag tycker vi för närvarande är jämnstarka med.
Malmö kommer vara överlägsna i år också. Har vibbar inför säsongen 2003 då djurgården var galet bra också.

Återkommer dock med tabell till allsvenskan närmar sig.
Örebro AnteT
2015-02-15 11:57
DaSa,bra inlägg men vi släppte in 21 mål sista 15 matchern vilket kan jämföras med Malmö som släppte in 19 under samma period.Inte jätte dåligt ändå. Sen spelar ju även mittfält och anfallare in i försvarsspelet. Med detta sagt, jag säger inte att backlinjen är redo för att ta guld, men tycker nog att försvaret förra hösten ska ha lite mer credd än dom får.
Ras Tafari
2015-02-15 11:22
Mycket intressant och välskrivet inlägg DaSa, det enda som skiljer oss åt, är att jag HOPPAS på en bättre placering, än den du hoppas på:)
Örebro DaSa
2015-02-15 11:03
Känns som vanligt på försäsongen, ju närmare premiären desto mer hybris får vi supportrar:) Vi gjorde en mycket stark insats mot Moskva och har fått in en viktig pusselbit i vårat lagbygge i Logi. Vi har även kontinuitet i anfall och mittfältet vilket är viktigt, enda tappet är Sobra som gjorde mycket för offensiven i höstas. Jag hade gärna sett honom igen i ÖSK men samtidigt så sätter jag ett litet frågetecken hur han skulle prestera om han nyss kritat på ett flerårskontrakt med ÖSK, kanske hade blivit en ny Kim Olsen?!

Om vi lyfter blicken och låtsas att vi inte är inbitna ÖSKare, vad ser vi då?

ÖSK gör sin andra säsong, dvs den säsong som det är störst risk att åka ur (finns det statistik på det?!:)). Men det som talar emot det är att vi gjorde en inverterad nykomlingsäsong, dvs var bra på hösten och kass på våren.

Vi saknar kontinuitet i backlinjen. Det är tre stora förändringar:
- ny mittback
- ny vänsterback
- ny position för Daniel B (vet att han spelade ngr matcher som hb)

Jag tyckte att backlinjen redan förra säsongen var svag, även under hösten släppte vi in många mål. Så jag hoppas att vi hinner att trimma in den nya backlinjen innan premiären. En annan detalj som förhoppningsvis kommer att förstärka defensiven är att Sobra lämnat, tror att ersättaren vem det nu blir kommer att göra ett bättre defensivt arbete.

Så vad tror jag om kommande säsong!? Jag tror och hoppas att vi placerar oss mellan plats 4-7 beroende på skador. En styrka som jag ser är tack vare att vi inte värvade Sobra så har vi förhoppningsvis ekonomiskt utrymme att plocka in förstärkning i sommar för att antingen rädda kontraktet eller för att boosta truppen att ta en medalj.

Varför är jag så negativ/realistisk?! Jo, därför att jag ser säsongen 2015 som ett avtramp inför 2016 när vi skall ta nästa steg. Om man kollar kontraktsituationen för tillfället så har alla viktiga spelare kontrakt över 2016 (ser inte Yasin som viktig eftersom han gör för få poäng). Om Crespo fortsätter göra mål så kommer vi att givetvis tappa honom men det kommer samtidigt att boosta vår ekonomi så att vi kan ta in ytterligare de klasspelare som behövs för att utmana om medaljer.
Ras Tafari
2015-02-15 08:24
Bulten å Sirén, Hoho

Ante T, den där Kamaratröjan blir nog dyr.
Örebro AnteT
2015-02-14 22:17
Här kan ni buda för att stödja supporta svartvitt
Örebro Alarmmästare Sirén
2015-02-14 18:53
@Bulten i Boo:Jag kan förklara mitt "hehe". Jag vill bara testa om mitt nya nick "slog igenom". Jag tog ett inlägg på måfå och svarade. Ingen aning om vad du skrev om
Örebro Bulten i Boo
2015-02-14 18:49
@Alarmmästare Sirén:

von Traatte, förklara gärna ditt "Hehe". Vi var allsvenskans bästa lag under hösten. Vi har sedan dess, av betydelse tappat Wikström och Sobralense. Vi har fått in en mittback från utlåning som tycks hålla hög klass. Rapporter tyder också på att Nkili har tagit stora kliv framåt som mittbacksalternativ. Vi har stärkt upp på ytterbackssidan. Kanske kan Kalle i år ta steget från "lovande" till "briljant"? Kanske har vi i nuläget tre forwards som är alldeles to much good för att bänka, någon av dem. Haginge skriver från Portugal att "DG har inte förstått hur bra han är". Summa summarum kan Kalles och DG:s kliv framåt kompensera att vi sedan i höstas förlorat Sobralense? Om vi därutöver kan få in ytterligare en yttermittfältare i konkurrensen så kan vi skärpa upp alltihop ytterligare ett snäpp. Varför då inte kunna sikta på topp tre så länge vi kan slippa alltför mycket skador och avstängningar? Förklara gärna "Hehe".
Ras Tafari
2015-02-14 18:31
Tror att ÖSK hamnar 1-3,
med nuvarande trupp,
vid långtidsskada på viktig kugge,
tror jag att våra "ledande"
förstärker på bästa sätt :)
Örebro Alarmmästare Sirén
2015-02-14 18:11
.
Örebro Alarmmästare Sirén
2015-02-14 17:27
@Asbjörn#10:Kul, visste inte att det fanns ett fotbollsforum där. Läge för lite besök där framöver. Håller med dig generellt att det finns seriösa och bra trådar där. Flera inom mina intresseområden. Dock missat fotbollen som sagt
Örebro Asbjörn#10
2015-02-14 17:16
Tycka vad man vill om Flashback, deras sportforum håller dock till största del väldigt hög klass. Själv är jag där regelbunden skribent i fotbollsforumet där jag representerar vår Sportklubb.

Ganska intressant att i tråden "Tippa Allsvenskan" se var övriga lags supportrar tror vi landar i år, även om det är lite tidigt att tippa tabell. Vår höst verkar helt klart ha gjort intryck på folk då de flesta i nuläget, utöver ett fåtal som har oss längre ned i tabellen, har oss runt placering 4-6.

Hoppas nu detta inte ses som reklam för annat forum då det är innehållet jag vill framhäva och inget annat.
Ras Tafari
2015-02-14 17:01
BiB, har du långtråkigt ?

Jag tänker inte leta fram historiska hån, hat eller hot ...

... har liksom inte, vare sig tid eller lust med sådant,
nu när forumet äntligen verkar få en gemytlig atmosfär.

Alla tillsammans :)
Ras Tafari
2015-02-14 15:08
Bulten, troligtvis har du hittat ett av mina ironiska inlägg, hehe.
Jag kände redan under värvningstiden att divan skulle ta för mycket plats.

Nej, ärligt Grahn var ingen drömvärvning ur min synvinkel.

Du kan ju leta fram några andra av mina Grahn-inlägg,
innan du drar några förhastade slutsatser.
Ras Tafari
2015-02-14 14:56
Bulten i Boo, du har nog helt rätt,
Thomas Nordahl har nog ett av de allra största hjärtana,
genom tiderna, för ÖSK.
Örebro Bulten i Boo
2015-02-14 14:44
Ett av de största ÖSK-hjärtana har utan tvekan Thomas Nordahl. Han l-å-n-a-d-e av sina egna tillgångar till ÖSK för att klubben skulle ha råd att värva tillbaka honom från Anderlecht. Nu som då var det risky, risky att låna ut pengar till allsvenska klubbar.
Ras Tafari
2015-02-14 14:14
@Ansiktet:


Ja, det var en fantastisk värvning ;)

Vem eller vilka bär "skulden" för detta tokspel ?
Örebro Arna-Tovic
2015-02-14 13:55
@Ras Tafari:


Jonathan Ring?
Annons: