/fotboll/osk/forum/1084.aspx/fotboll/osk/forum/1084.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Asbjörn#10
2015-03-23 00:00
Kollade upp det här med intäktsfördelning för finallagen, om det i finalen likt tidigare i turneringen är så att laget som tilldelats hemmaplan erhåller samtliga intäkter från arrangemanget. Känns lite oklart i nuläget när man läser nedanstående föreskrifter under avsnittet "Ekonomi" i Svenska Cupens regelverk. Först står detta vilket borde göra det hela glasklart: 15.2 Arrangerande förening svarar för kostnader och behåller intäkter från hemmamatch. Just finalen har dock en egen paragraf under rubriken "ekonomi": 15.4 SvFF arrangerar finalmatch i Svenska Cupen, herrar och damer. De ekonomiska och organisatoriska förutsättningarna i samband med finalarrangemanget fastställs av SvFF:s TK i särskilda anvisningar. Hur ska man tolka detta om särskilda anvisningar kring finalarrangemangets ekonomiska förutsättningar?
Örebro pemo
2015-03-22 23:58
Jag tror inte publiksiffran har med marknadsföringen att göra. Det var svinkallt, den sändes på SVT 1 , ÖIK spelare avgörande match i morgon, Det är hopplöst att parkera i närheten av arenan. Där har ni betydligt fler komponenter till avsaknad av publik.
MEN JAG VAR DÄR!!!

Härligt att se Eidur så säker. Pode hade en otacksam uppgift, med mycket spring för att täcka ytor. Nordin går från klarhet till klarhet.
DB och DG kanon. Kalle sliter och sparkas omkull, men reser sig upp i alla fall.

Efter en sådan här match kan man inte klaga på någon. Även Hagge gjorde en stabil insats trots "ovan placering" .

Sen blir det naturligtvis en helt annan stämning den 17 maj på Behrn. Om finalen hamnar där. Då är jag helt övertygad om att örebroarna går man ur huse. Skulle tro på 10.000 om vädret tillåter.
Om vi sedan slår IFK i fösta hemmamatchen, så har vi europa som i en liten handske. ;)

Så, stort tack till ÖSK som gör min kommande arbetsvecka lite lättare.
Örebro rirobban
2015-03-22 23:56
Förresten påminn mig att inte läsa Lauls krönikor mera! Har egentligen aldrig gillat den mannen, och hans ÖSK-hat lyser igenom ordentligt. Enda bra han gjort var ju att han trodde stenhårt på Elfsborg i gårdagens "amatörkrönika". Bara där hade vi halva segern inne :) Nu går vi för att knäcka fler av hans tips, t.ex. hans tippande av oss i tabellen (11:e plats). Det ska den karln få äta upp!
Örebro minatankar (för sm-guld)
2015-03-22 23:45
Jag såg naturligtvis matchen på plats och ser den nu igen. Måste ändå säga att match-/TV-kommentatorerna är ganska eller t o m mycket positiva till ÖSK. Det har de varit även vid tidigare matcher.

De journalister man kan vara mycket kritiska till är de skrivande journalisterna i storstads- och rikstidningarna. De är nästan hopplöst fixerade vid storstadslagen och traditionella tyckanden. Man märker det både inför matcher och efter desamma då storstadslagen alltid förlorat p g a dålig insats och ÖSK mycket sällan får något riktigt erkännande för att man är ett bättre fotbollslag eller åtminstone spelat bättre fotboll.

Större under har skett än att ÖSK i år tar hem både cupen och Allsvenskan.
När vi vunnit cupen hoppas jag att det skapas resurser till att värva åter Sobralense till sommaren och ytterligare ett par spelare. Då vinner vi även AS!

Förutom den oerhörda glädjen det skulle ge alla ÖSK:are skulle tillfredsställelsen över att sätta de s k storstadsexperterna på plats vara något man skulle leva på länge. Jag skulle i så fall aldrig mer bli ödmjuk i hela mitt liv om jag nu någonsin varit det hehe
Örebro rirobban
2015-03-22 23:39
Hade nog varit 1800 till vid soligt och klart väder. Förstår att många avstod då det var väldigt ruggigt ute.
Örebro Bastard on Parade
2015-03-22 23:31
Klacken gjorde det bra, men publiksiffran var ett skämt. ÖSK måste helt klart jobba mer aktivt med marknadsföringen.

Jag är otroligt nöjd med spelarnas inställning idag. Det var återigen en bra genomförd match ur ett taktiskt perspektiv, även om vi skulle kunna hålla i bollen mer och bättre. Det är riktigt starkt att vinna mot MFF och Elfsborg med vår kanske viktigaste spelare skadad när truppen är så tunn. Kul att Kalle fick göra mål för han skapar många lägen. Det var fina insatser överlag, men extra kul att se hur stabila Dajje och Eidur är.

IFK blir tuffa i finalen. De har värvat klokare inför den här säsongen och har en trupp som otroligt välbalanserad för att vara IFK Göteborg. På hemmaplan tror jag att vi har en riktigt fin chans till seger. Blir det bortaplan så MÅSTE det bli det största bortaföljet i klubbens historia. Det skulle vara häftigt om vi kunde fylla ett tåg.
Örebro Asbjörn#10
2015-03-22 23:24
För oss som är lite konspirationslagda gällande fotbollsvärlden så går det att tolka att förbundet redan "lottat" cupfinalen att döma av SVT Texts spelschema för cupen...
Örebro Vinnartradition
2015-03-22 22:58
Saxakt från Robert Lauls krönika:

"På måndagens upptaktsträff i Upplands Väsby lottas var finalen spelas, jag har redan kritiserat varför SvFF redan efter två år överger Friends som fast finalarena.
Nu riskerar finalen i stället att spelas på konstgräs, och mot bakgrund av dagens publiksiffra på Behrn Arena – 1851 – kanske med ännu mindre publik än om den spelats på Friends.
Så låt oss hoppas på Gamla Ullevi som finalarena.
För fotbollens skull."

Hoppas att finalen spelas den 17/5 på ett fullsatt Bernabeu!
Eyravallen Örebro
2015-03-22 22:54
@either/or:


Publiken. Ja skyller på publiken. De är för dåligt.
Örebro Pedretti
2015-03-22 22:52
Här finns hela matchen från ÖSK's senaste final i svenska cupen.
1988 på Råsunda mot IFK Norrköping.
Örebro either/or
2015-03-22 22:30
Såg själv matchen framför TV:n då jag bor 50 mil från Örebro men måste ge en stor eloge till Kubanerna! Oj va de sjöng och stöttade! Var inte tyst många sekunder under de 93 minuterna matchen spelades!

Men stort underkänt till alla ÖSK-are i närområdet som inte gick på matchen. Visst det gick på TV och visst det var kallt och visst kanske svärmor skulle komma på besök osv, osv... Men 1800 åskådare är faktiskt pinsamt. Är det bara cupen som är totalt iskall? Har det marknadsförts dåligt i Örebro? Eller är det en försmak av det generella intresset för ÖSK i år i Örebro? Vore intressant att höra vad ni som bor i Örebro säger.
Örebro Vinnartradition
2015-03-22 22:24
Saxat från NA: "Ambitionen är fortfarande att ÖSK vill förstärka truppen med en anfallare innan den allsvenska premiären. –?Ja, vi jobbar vidare på det. Men det måste vara rätt kvalitet på den spelaren i annat fall avstår vi en affär, säger Magnus Sköldmark." Ni som inte har bidragit till insamlingen men som tänker att ni ska göra det, gör ni det innan fönstret stänger har vi möjlighet att ta in en spelare med rätt kvalitet!
Benny Böckling
2015-03-22 22:09
Snacka om viktig lottning imorgon alltså.
Enormt mycket större chans att vinna mot IFK hemma än vad det är borta.
Men samtidigt hade det varit roligt med en final i Göteborg om man tänker på inramningen jämfört med på Behrn.
Örebro Glad
2015-03-22 21:58
Oscar visar klass och gör med försvaret en kanoninsats, så skönt att se Kalle o DG måla,Grattis ÖSK
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Pedretti
2015-03-22 21:45
@T8:


Måste väl ha varit Engvall isåfall. Riktigt bra spelare det också!
Örebro Osvaldo
2015-03-22 21:01
[QUOTE=AIKforever94]Hoppas ni vinner cupen! Blir väl er första titel om ni vinner det? [/QUOTE] Vi har faktiskt vunnit hallsvenskan.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro T8
2015-03-22 20:59
Strömlinjeformad: Exakt. Därför jag ville att han hade sålts. :) Men var det någon mer som öste in mål i IFK än Vibe? Hur många gjorde tvåan i interna?
Postat via SvenskaFans-appen
AIK AIKforever94
2015-03-22 20:51
Hoppas ni vinner cupen!

Blir väl er första titel om ni vinner det?
AIK AIKforever94
2015-03-22 20:51
Hoppas ni vinner cupen!

Blir väl er första titel om ni vinner det?
IFK Göteborg Strömlinjeformad
2015-03-22 20:46
T8 / och vi Göteborgare kan säga samma sak om Kamara "utan" honom hade vi slagit er med 4-1 osv osv;) en frisk Kamara håller väldigt hög klass!Jag tror att det laget som får på "sitt "underlag i finalen vinner.. Så jämna anser jag att lagen är just nu... Men mycket kan hända fram tills den 17 maj!
Örebro T8
2015-03-22 20:27
Vibe var ju minst sagt tungan på vågen sist. Skit att han inte sålts.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2015-03-22 20:07
Strömlinjeformad// Du får unna en närking att ta ut glädje i förskott för sen går det aldrig:)
IFK Göteborg Strömlinjeformad
2015-03-22 20:00
Åter till ståplats.. Så sa ni i höstas oxå men då slog vi er i eran egna plastborg! Blir nog en väldigt jämn match mellan 2 lag som just nu har har en taktik som påminner en hel del om varandra!
Örebro Vinnartradition
2015-03-22 19:58
Ni som har tänkt skänka pengar till insamlingen bör göra det inom kort då den avslutas när fönstret stänger. En sådan här dag är det än mer lämpligt att slänga in en slant!
Örebro Vinnartradition
2015-03-22 19:56
En mycket väl genomförd match. Vi har en stabil grund att stå på inför säsongen. Jag hoppas att vi får se ett nyförvärv innan fönstret stänger. Truppen är tunn, men med ytterligare konkurrens kan vi utmana de stora drakarna på allvar!
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2015-03-22 19:49
Lika glad nu efter några timmar. Riktigt väl genomförd match och bra jobbat av Kubanerna på läktaren. Ser fram emot finalen nu och tror att vi vinner ganska komfortabelt där. Svårt att se att Göteborg kan matcha oss i dagsläget.
Örebro Asbjörn#10
2015-03-22 19:31
Är lite lat ikväll och klistrar därför in mina "efter matchen-tankar" från annat lagblandat forum jag skriver på..

"Fy fan vad gött! Riktigt stabil insats idag och segern kändes väl aldrig direkt hotat även om vi kanske inte radade upp egna målchanser. Det behövdes ju dock inte så länge som vi tog så väl till vara på de vi hade, Elfsborg hade väl egentligen bara 1-2 egna målchanser på hela matchen.

Härligt att se att det kollektiva försvarsspelet sitter som det ska samt att det faktiskt går att spela Pode och Holmberg tillsammans på topp trots att de på pappret inte borde passa varandra så bra då de gillar samma ytor. Med Yasin och DG (samt Björnquist!) som löper på kanterna samt även skär in i i planen så funkar det. Man skulle ju dock ljuga om man sa att man inte saknat Crespo något enormt nu i Cupen trots framgångarna.

Jag lyfte tidigare i vintras fram Daniel Björnquist som årets överraskning i tråden om att spå Allsvenskan 2015, något jag helt klart vidhåller. Tror seriens större klubbar kommer börja bevaka honom på allvar under året. Snacka om att ge det något uttjatade uttrycket "modern ytterback" ett ansikte!

Givetvis avgörs tyvärr mycket av finalens utgång imorgon vid lottningen. Hade varit riktigt kul med en final på Behrnabeu där blåvitt såklart ändå hade fått vara favoriter. Blir det bortamatch så går ju blåvitt från att vara favoriter till att vara stora favoriter. Det är trots allt viss skillnad att ställas mot Lasse Vibe kontra Per Frick. "
IFK Göteborg IFK Götet
2015-03-22 19:15
Blå i exilen: Svaret är väl delvis ganska enkelt - Mild värvade "fel" spelare jämfört med vad man ville ha. Precis som med många av hans andra dyra värvningar; Bojanic, Mane, Gerzic, Sobralense, Pär Ericsson, Daniel Alexandersson o Ali Gerba. Spelare som mer eller mindre blev petade efter ett fåtal matcher. Oerhört felscoutade och rent slöseri med pengar. Gerzic är absolut ingen kantspelare och hans största problem i IFK var nog att han är långsam och kass i duellspelet. Stahre föredrog snarare hans raka motsats - löpstarka bollvinnare.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2015-03-22 19:13
@Erkan:


Varför så pessimistisk? Det blir 4-0 till ÖSK! ;-)
Malmö FF Passa Höiland
2015-03-22 19:12
Grattis till vinsten idag.
Fint spel dessutom!
Annons: