/fotboll/osk/forum/1070.aspx/fotboll/osk/forum/1070.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Osvaldo
2015-03-23 13:04
Har sett det mesta som svt sänt från cupen. Måste säga att studion med Fjäll, Nannskog och Lövholm (även om hon håller på lag i västnärke) har varit lysande och en viktig del i att återupprätta cupens status. I synnerhet är det Nannskog som överraskat, kanske för att jag tyckte han var platt och förutsägbar under vm i sommars. Rätt kostym för honom, mer kritisk och analytisk;mindre storögd.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro minatankar (för sm-guld)
2015-03-23 13:00
@TommyS:


Håller med. Reagerade över Elfsborgstränarens säkra uttalande om att de kontrollerade matchen från första sekund. Jag upplevde att det var ÖSK som gjorde det matchen igenom.

Jag känner mig oerhört trygg defensivt med framförallt Dajje, Eidur, RÅP och Oscar/Rinne, ofta också med Moberg. Men även övriga spelare i laget gör viktiga defensiva insatser. När vi parar det med de snabba omställningarna slår vi vilket lag som helst. Vi behöver dock 2-3 spelare till för vinna AS eftersom vi lär få skador och avstängningar.
Örebro widemarsh
2015-03-23 12:20
Är detta tröjan vi ska spela med i Allsvenskan? Ingen sponsor klar än?
Tråkigt om vi frångår det väldigt snygga stället vi använt nu i cupen.
Örebro Karlstruum
2015-03-23 12:20
Varför skulle fotbollspubliken kräva bättre parkeringsplatser än hockeypubliken? Känns som att greppa halmstrån när man drar fram det argumentet.
Postat via SvenskaFans-appen
Eyravallen Örebro
2015-03-23 12:18
Hur man brukar man göra från tågstationen o ta sig till berhn? O likadant tillbaka? Har för mig att de brukar vara rätt så krångligt.
Örebro Bastard on Parade
2015-03-23 12:10
De flesta arenorna som ligger centralt har problem med parkeringen. För de flesta är det inte något problem att gå från något av parkeringshusen som ligger i anslutning till våghustorget, men det var inte allt för kul att gå igår med ett diskbråck. Kanske går det att hitta en lösning med bussar från något av de större parkeringshusen som ligger lite längre från arenan?
Örebro Osvaldo
2015-03-23 11:53
[QUOTE=pemo]Osvaldo// Det beror väl på om man hittar i Örebro eller inte? Kommer du utifrån och vill se en match i allsvenskan som drar 6-8000 får du antingen vara där en timme innan , eller snurra runt i 20 minuter. Saknar verkligen parkering bakom vallen där de nu byggt stora hus. Likaså vid badhuset. För den är väl borta? Fast, visst kan man gå i tio minuter, bara man slipper "springa på " vissa klubbars supporters. [/QUOTE] Min främsta invändning är att parkeringsplatser är relativt dyra. Antingen tar de upp värdefull mark eller så blir konstruktionen kostsam. Tidigare fanns det relativt gott om parkeringsplatser direkt intill, men med tanke på det centrala läget var dessa svåra att motivera med tanke på alternativintäkt och stadsförtätning. För att locka folk från grannkommuner skulle det säkert gå att skapa ett paket med biljetter bokad parkering vid krämaren/åhlens. En liten bit att gå, men i jämförelse med andra städer rätt så nära.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro pemo
2015-03-23 11:27
Osvaldo// Det beror väl på om man hittar i Örebro eller inte? Kommer du utifrån och vill se en match i allsvenskan som drar 6-8000 får du antingen vara där en timme innan , eller snurra runt i 20 minuter.
Saknar verkligen parkering bakom vallen där de nu byggt stora hus.
Likaså vid badhuset. För den är väl borta?

Fast, visst kan man gå i tio minuter, bara man slipper "springa på " vissa klubbars supporters.
Örebro Logis vänsterdoja
2015-03-23 10:59
Kan någon "copy pasta" artikeln som är pluslåst?
Örebro Bastard on Parade
2015-03-23 10:55
Berisha är klar för Gefle. Känns som en klockren värvning för dem.
Örebro Gudjonsson
2015-03-23 10:48
Kort meddelande till Robert Laul och Mathias Luhr...

Under flera år har Örebro spelat en underhållande fotboll. Laget består av flera profiler där Nordin gått ut och pratat om sitt spelmissbruk, Crespo talat om rädslan för Ebola i hemlandet, Yasin är en av de mest populära spelarna i Asien etc. OCH vi har en tränare som heter Alik, som under en 5 minuters intervju levererar mer kvalité och underhållningsvärde än vad era "krönikor" gjort under flera år tillsammans.

Trots detta har ni inte skrivit en rad om ÖSK... Nu när laget har tagit sig till final i cupen så är ni tvungna att nämna några rader. Då börjar ni med att klaga på intresset?!?! Vart har ert intresse varit tidigare?
Örebro Osvaldo
2015-03-23 10:06
[QUOTE=Svartvitt forever]Ytterligare en reflexion efter matcherna mot MFF och Elfsborg. Både Rosenberg (MFF) och Haglund (Elfsborg) var smågriniga efter förlusterna och menade sig ha skapat massor med chanser. Men hur många högkaratiga chanser hade egentligen något av lagen? Möjligen en var. Ja, båda hade ett bra spel fram till sista tredjedelen, men därefter handlade det mest om inlägg som vårt försvar klarade av ganska lätt och nästanlägen. Och vore jag Elfsborgsfan skulle jag vara oroad av den totala avsaknade av en riktig striker. Man tar inte en topplats i Allsvenskan utan en sån. Så jag ser fram med tillförsikt mot mötet med Götet, även om det skulle bli bortaplan. [/QUOTE] Ytterligare ett tecken på att possession-fotbollens dominans är påväg att ersättas av något annat.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Osvaldo
2015-03-23 10:01
[QUOTE=Sörebro]Ska se matchen i sin helhet idag igen. Ang publik så behöver det beslutas om någon slags parkeringshus/källare i anslutning till arenastaden dvs behrn arenor. Vid stora event drar sig många småbarnsfamiljer för att gå när de inte kan parkera bilen någonstans inom 100 meter från arenan. Behövs fundera på detta. [/QUOTE] Svårt att det finns ekonomi i att bygga parkeringshus om det inte finns beläggning dagar det inte är event. Vallen ligger dessutom centralt så befintliga parkerinshus torde svälja en hel del. Att vara tvungen att gå mer än 100 meter kommer förbli den bistra verkligheten för våra stackars fotbollsintresserade barnfamiljer. För egen del har jag aldrig upplevt parkering som ett större problem.Brukar inte snurra runt alltför mycket innan bilen står bra. Om parkeringsbrist är motiveringen till att någon inte besöker Vallen torde orsaken vara någon annan.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro TommyS
2015-03-23 09:43
@Svartvitt forever:


Tänkte på precis samma sak. "Vi kontrollerar matchen i 90 minuter"; "de skapar inte många chanser". Nästan exakt samma formuleringar. Kan vi vagga in motståndarna i en sådan falsk trygghet kommer vi att fortsätta slå topplagen. Får mig att tänka på Pulp Fiction: "That's how you're gonna beat 'em, Butch. They keep underestimating you."
Örebro Svartvitt forever
2015-03-23 09:32
Ytterligare en reflexion efter matcherna mot MFF och Elfsborg. Både Rosenberg (MFF) och Haglund (Elfsborg) var smågriniga efter förlusterna och menade sig ha skapat massor med chanser. Men hur många högkaratiga chanser hade egentligen något av lagen? Möjligen en var. Ja, båda hade ett bra spel fram till sista tredjedelen, men därefter handlade det mest om inlägg som vårt försvar klarade av ganska lätt och nästanlägen. Och vore jag Elfsborgsfan skulle jag vara oroad av den totala avsaknade av en riktig striker. Man tar inte en topplats i Allsvenskan utan en sån. Så jag ser fram med tillförsikt mot mötet med Götet, även om det skulle bli bortaplan.
Örebro Center
2015-03-23 09:06
Grattis ÖSK, grattis spelarna och Grattis tränarna.

Andra finalen i SC som jag får uppleva med ÖSK.

Jätteroligt!

Dessutom har ju ÖSK fått försäsongsmatcher av högsta kvalitet detta år!

Men mest rättvist hade det varit med två finalmatcher ala uefa modell. En match på naturgräs och en på plast. Som det blir nu kommer endera parten gynnas av underlaget
IFK Göteborg Strömlinjeformad
2015-03-23 08:36
T8/ Gustav Engvall gjorde 8 mål på 13 startade matcher och med det var han näst bäste målskytt i Blåvitt förra säsongen.
Benny Böckling
2015-03-23 08:35
Örebro Darum müssen wir reden
2015-03-23 07:53
Lite lovord trots allt i huvudstadspressen.
Örebro Sörebro
2015-03-23 07:39
Ska se matchen i sin helhet idag igen. Ang publik så behöver det beslutas om någon slags parkeringshus/källare i anslutning till arenastaden dvs behrn arenor. Vid stora event drar sig många småbarnsfamiljer för att gå när de inte kan parkera bilen någonstans inom 100 meter från arenan.
Behövs fundera på detta.
Örebro Sparkabolleninimål
2015-03-23 07:03
Hoppas hoppas hoppas på tur med lotten... Det är iallafall skönt att vara ÖSKare!! :)
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Empes
2015-03-23 06:25
Jag har haft vintervila, men sett ÖSK:s 2 senaste matcher. Är imponerad av framför allt en sak - ÖSK:s defensiv, och då inkluderar jag fler spelare än backlinjen. Att hålla nollan mot MFF och Elfsborg är starkt. Och de gör det med plus i kanten. Visst har dessa lag skapat några halvchanser, men jag har känt mig ganska trygg. Har nästan upplevt att ÖSK "spelar av matchen" efter att man tagit ledningen. Det här väntade trycket från motståndarna har så gott som helt uteblivit.

Det här ser jag som ett tecken på styrka! Det lovar gott,

Individuell spelarkritik:

- Daije måste väl ha gjort sin bästa match hittills i ÖSK-tröjan. Jag skriver hittills, jag tror att han växa än mer. Förra året var jag inte helt trygg med honom i det defensiva positionsspelet. Men idag - han stängde helt sin kant, det var inte ens nära att någon skulle komma förbi. Och var även bra offensivt när utrymme gavs. Daije verkar ha tagit flera kliv i och med kantbytet och med mer rutin. Blir spännande att följa honom, Snabbast i Allsvenskan för övrigt? Han har ju att brås på som son till en före detta landslagssprinter:-).

- Nordin - fan vad glad jag är att han spelar i ÖSK. Mycket viktig, mycket skicklig. Och RÅP bra bredvid.

- Var tveksam till Eidur som Wikströms ersättare, Jag vill se honom ett par matcher till innan jag höjer honom till skyarna. Men av det jag sett så ser det ut som att jag kan släppa min tvekan. Och Moberg, ser också riktigt bra ut.

- Oskar och Rinne, kan inte bli så mycket bättre.

- Skönt att vi fått en vänsterfot i Logi som dessutom är värdefull offensivt. Vill se honom lite mer för att bedöma hans defensiv. Skönt med 2 offensiva ytterbackar!

- DG verkar ha tagit ett steg. Blir spännande att följa i år. Hoppas att han och Yasin kan bli lite mer av poängspelare. Det finns i dem båda.

- Idag tycker jag att Pode, Kalle och Yasin var de tre svagaste korten. Kalle tappar för lätt boll. Men det där kan vara en självförtreondefråga snarare än att han skulle vara för lätt/vek. Men Kalles mål var vackert och jag hoppas det kan få honom att snäppa upp. Och bli bättre i att hålla i och vårda bollen. Pode gör ett stort jobb men är relativt osynlig i övrigt, men han har ju varit lite småskadad på slutet, hoppas att han får vara hel nu och träna på. Han kommer. Det gör säkert även Yasin. Som också gör ett bra jobb och har fina intentioner framåt och en assist. Men han kan ju så mycket...

- Tycker sammantaget att förstaelvan ser bra ut. På minuskontot finns förstås den tunna truppen. Känns som att det normalt endast finns 2 spelare på bänken som håller för ett inhopp. Men det kan vi diskutera mer en annan gång.
Örebro Svartvitt forever
2015-03-23 06:20
Minatankar//
Jag håller med om att SVT-kommentatorerna har varit positiva, nästan väl positiva, när de beskrivit ÖSK:s spel i Svenska Cupen. Nästan som om de läst min krönika och bestämt sig för att motbevisa min kritik, he he.

Beträffande publiksiffran så vill jag inte riktigt hålla med om att den var så usel. Dels gick matchen på SVT-Play, dels var det så otrevligt väder det gärna kan vara för en fotbollsmatch.

Beträffande laget håller jag med den kommentator som sa att ÖSK:s fyrbackslinje håller ihop väldigt bra som enhet, bättre till och med än under succéhösten (då räknar vi Varberg som rent olycksfall i arbetet). Eidur går från klarhet till klarhet. Björnqvist likaså, och han och DG är väl de som man kan säga ha tagit störst kliv jämfört med ifjol. Från att ha blandat och gett är nu DG en hyperfarlig och snabb anfallare som sprudlar självförtroende. Och att Björnqvist litar så på sin snabbhet att han alltid vågar slå sin man hellre än att bara tjonga iväg. Och det känns även skönt att se att i Logis frånvaro gör Hagge sitt jobb, som vanligt.

Det känns även som om Kalle håller på att ta det där klivet från ständig talang till riktigt bra allsvensk spelare. Yasin imponerade på mig med sitt defensiva slit och vunna bollar och närkamper. Han har också stått för en rad läckra framspelningar under hösten, så även nu. Det är målen som saknas. Han har som Axén säger en nivå till att ge.

Sammantaget känns det som att det blir svårt för vilket lag som helst i årets Allsvenska att göra mål på ÖSK. Och ser vi bara till att få Crespo frisk ser jag inte topp tre som en omöjlighet.
Örebro Lekiller
2015-03-23 03:59
Glöm min fråga. Tv4play sänder tydligen upptaktsträffen med start klockan 10.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Lekiller
2015-03-23 03:53
Någon som om det går att följa upptaktsträffen på något sätt och lottningen?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Osvaldo
2015-03-23 00:11
Ellos spel idag påminde en del om varför det ibland låste sig för oss under Peo-tiden, possession utan att få till något på sista tredjedelen. Det här är inte någon kritik mot Peos gärning, det fanns en rad faktorer som gjorde att det sista saknades. Det är en del snack om parkerade bussar inne på Ellos forum, och visst vi låg relativt lågt denna match men pressen låg på innermittfält och inte på deras backar. Det gjorde att deras centerhalvor tvingades att rulla runt eller slå den långa bollen, spelare som är som bekvämast med att slå instick på mattan. I denna match handlar det om att välja att spela på ett sätt som inte är det sätt man helst vill spela. Och tvinga motståndaren att inte spela enligt sitt eget sätt. Den som tvingas anpassa sig hamnar i ett mentalt underläge och på så sätt för man matchen utan att hålla boll.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Asbjörn#10
2015-03-23 00:00
Kollade upp det här med intäktsfördelning för finallagen, om det i finalen likt tidigare i turneringen är så att laget som tilldelats hemmaplan erhåller samtliga intäkter från arrangemanget. Känns lite oklart i nuläget när man läser nedanstående föreskrifter under avsnittet "Ekonomi" i Svenska Cupens regelverk. Först står detta vilket borde göra det hela glasklart: 15.2 Arrangerande förening svarar för kostnader och behåller intäkter från hemmamatch. Just finalen har dock en egen paragraf under rubriken "ekonomi": 15.4 SvFF arrangerar finalmatch i Svenska Cupen, herrar och damer. De ekonomiska och organisatoriska förutsättningarna i samband med finalarrangemanget fastställs av SvFF:s TK i särskilda anvisningar. Hur ska man tolka detta om särskilda anvisningar kring finalarrangemangets ekonomiska förutsättningar?
Örebro pemo
2015-03-22 23:58
Jag tror inte publiksiffran har med marknadsföringen att göra. Det var svinkallt, den sändes på SVT 1 , ÖIK spelare avgörande match i morgon, Det är hopplöst att parkera i närheten av arenan. Där har ni betydligt fler komponenter till avsaknad av publik.
MEN JAG VAR DÄR!!!

Härligt att se Eidur så säker. Pode hade en otacksam uppgift, med mycket spring för att täcka ytor. Nordin går från klarhet till klarhet.
DB och DG kanon. Kalle sliter och sparkas omkull, men reser sig upp i alla fall.

Efter en sådan här match kan man inte klaga på någon. Även Hagge gjorde en stabil insats trots "ovan placering" .

Sen blir det naturligtvis en helt annan stämning den 17 maj på Behrn. Om finalen hamnar där. Då är jag helt övertygad om att örebroarna går man ur huse. Skulle tro på 10.000 om vädret tillåter.
Om vi sedan slår IFK i fösta hemmamatchen, så har vi europa som i en liten handske. ;)

Så, stort tack till ÖSK som gör min kommande arbetsvecka lite lättare.
Örebro rirobban
2015-03-22 23:56
Förresten påminn mig att inte läsa Lauls krönikor mera! Har egentligen aldrig gillat den mannen, och hans ÖSK-hat lyser igenom ordentligt. Enda bra han gjort var ju att han trodde stenhårt på Elfsborg i gårdagens "amatörkrönika". Bara där hade vi halva segern inne :) Nu går vi för att knäcka fler av hans tips, t.ex. hans tippande av oss i tabellen (11:e plats). Det ska den karln få äta upp!
Örebro minatankar (för sm-guld)
2015-03-22 23:45
Jag såg naturligtvis matchen på plats och ser den nu igen. Måste ändå säga att match-/TV-kommentatorerna är ganska eller t o m mycket positiva till ÖSK. Det har de varit även vid tidigare matcher.

De journalister man kan vara mycket kritiska till är de skrivande journalisterna i storstads- och rikstidningarna. De är nästan hopplöst fixerade vid storstadslagen och traditionella tyckanden. Man märker det både inför matcher och efter desamma då storstadslagen alltid förlorat p g a dålig insats och ÖSK mycket sällan får något riktigt erkännande för att man är ett bättre fotbollslag eller åtminstone spelat bättre fotboll.

Större under har skett än att ÖSK i år tar hem både cupen och Allsvenskan.
När vi vunnit cupen hoppas jag att det skapas resurser till att värva åter Sobralense till sommaren och ytterligare ett par spelare. Då vinner vi även AS!

Förutom den oerhörda glädjen det skulle ge alla ÖSK:are skulle tillfredsställelsen över att sätta de s k storstadsexperterna på plats vara något man skulle leva på länge. Jag skulle i så fall aldrig mer bli ödmjuk i hela mitt liv om jag nu någonsin varit det hehe
Annons: