/fotboll/osk/forum/1034.aspx/fotboll/osk/forum/1034.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2015-04-20 13:44
Sportklubben och Aston Villa kan alltså bli cupmästare samma år. Det är nästan för mycket att be om.
Örebro Logis vänsterdoja
2015-04-20 13:20
Enligt ÖSKs instagram så kan man se något av en taktiktavla. Vet inte om den är från idag men enligt den så startar Marcus Pode med Kalle Holmberg på topp, och hagge på vänsterbacken, men denna kanske är från en tidigare match.
IFK Göteborg IFK Götet
2015-04-20 12:26
Bastard on Parade: Vete fan, det var visserligen säkerhetsavspärrat likadant mot MFF, men det känns isåfall som en felbedömning att det skulle bli lika stora spänningar mellan fansen i detta fall. Er sjungande sektion lär väl vara ståplatsen, medan övre läktaren blir mer normal sittplatspublik antar jag? Trist om hela P ska vara tom.
Örebro Tvetov Nato
2015-04-20 12:14
Stockholms-närkingar! Vi värmer upp inför TOKHETA 17 MAJ med vinst mot Sundsvall ikväll. Det blir många Örebroare på Retro även den här gången. Så kom förbi och kom i tid! Bondegatan 25A, 19.00. VI SES!!
Örebro Bastard on Parade
2015-04-20 11:54
@IFK Götet:


Haha, nej. Kampanjsidan har jag inte missat, men just det där tolkar jag som att det endast handlar om transport till och från Göteborg. Däremot så vore det ju logiskt att alla partners samlas på samma sektion och att ÖSK därför har reserverat platserna, men det framgår inte av kampanjsidan.

Hur som helst så tror jag att det är bra om B1-B2 har reserverats för företagspartners. Då borde övriga sittplatsbiljetter säljas snabbare om mer än hälften av sittplatsbiljetterna har reserverats första dagen. Det står inget om P1-P4 på kampanjsidan. Kan det vara någon säkerhetsavspärrning för att hemmafans inte ska vara ovanför bortasektionen eller är de reserverade av Förbundet?

På er hemsida står ju följande:
"Se dedikerade sektioner för respektive lag nedan. På övriga sektioner kommer blandad publik att sitta."

Det står även att ÖSK har fått sektionerna A och O samt B1-B4.
IFK Göteborg IFK Götet
2015-04-20 11:39
Bastard on Parade: Har du missat er egna gryma kampanjsida? ;)

"Partners & företag
Enligt ök.
Är du företagare skräddarsyr ÖSK en resa för just dig och ditt företag."

Jag tror det handlar om att ni reserverat sektionerna på ngt sätt. Det står ju att ni ska börja fylla upp B4 för att sedan jobba er "nedåt" mot B1 så vore lite märkligt att B1, B2 och P1-4 skulle gått åt innan den sektionen. Alternativt om de öppnar upp de andra efterhand just för att tighta till det, när B4 och B3 börjar bli fyllda öppnar man upp en sektion till osv.
Länktips: cupfinal.se/
Örebro Bastard on Parade
2015-04-20 11:31
Sektionerna B1 och B2 ser ut att vara slutsålda redan. Det finns gott om platser kvar på B3, medan lite drygt hälften av platserna på B4 ser ut att vara sålda.

Brukar inte ÖSK arrangera någon resa för partners varje år? Kan det vara så att de har bokat upp B1 och B2 i sådana fall?
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2015-04-20 11:01
IFK Götet// Tror att vi fått ca 2300 biljetter till finalen och de tar nog slut. Så det reser ner en hel del för att vara ett ÖSK-följe. Kan bli kul!
IFK Göteborg maestro*
2015-04-20 11:01
Grymt initiativ med er satsning på cupfinalen. Hoppas på fullsatta läktare, fint väder och en grym match. Välkomna till Göteborg!
IFK Göteborg IFK Götet
2015-04-20 10:49
pemo: Hittils har ju försvaret täppt till rejält. Egentligen var det väl bara mot er det släpptes till lite chanser. Inte ens självaste MFF skapade ju mer än sitt långskott mot oss. Tyvärr hackar ju det offensiva spelet lika mkt som det defensiva sitter och där är vårt uppenbara problem just nu. Vad gäller matchen tror jag egentligen att hemmafavören blir det avgörande. Vi har ju vunnit hemmatabellen de senaste åren och är åtminstone på pappret det lag som är svårast att möta på bortaplan. Hade ni fått hemmafördel hade det nog varit helt öppet på förhand. Nu känns det som att det visserligen är öppet rent styrkemässigt, men att historiken i form av blåvitts starka hemmaspel talar för oss.

Egentligen kom jag för att kika in om det var ngn hets inför cupfinalen. Baserat på ticnets platsväljarfunktion tycks ni ju ha sålt rejält med biljetter inför finalen. Är det reserverat i form av ngn paketresa eller så? När jag själv köpte biljetter var det nämligen "tomt" på era platser, men när jag kikade in en halvtimme senare var flera av era sektioner slutsålda.
Örebro Logis vänsterdoja
2015-04-20 10:11
Tippat matchen och är ganska säker ändå. Seaton och Pode delar på målen.
Örebro Center
2015-04-20 08:46
@pemo:


Ja, jag skulle kunna sätta emot att de får aldrig så mycket som två minuter
Örebro pemo
2015-04-19 23:41
I morgondagens "Fotbollskväll" kommer 18 minuter att ägnas åt MFF- Hammarby, 10 minuter åt Henkeborg- Norrköping samt 2 minuter åt ÖSK-Giffarna. Någon som törs sätta emot?

Fast det är klar, uppmärksamhet är inget man får, det är något man förtjänar.

Såg en hel dl av göteborgsderbyt i dag. Inte är de någon bättre fotboll precis.
IFK fick enkel straff, men 2-1 målet var snyggt. Förstår fortfarande inte varför vi fick stryk av dem. Men det verkar vara IFK:s å så härlångt. Dåligt spel, men turliga vinster.

Är inte så orolig inför cupfinalen. Tror faktiskt att vi har en god chans.

Men, nu sover vi på saken till i morgon. Antar att de blir samma uppställning i morgon. Eller startar Axén med Pode och Kalle?
Är Yasin fit for fight ? Håller mittbackarna? Kommer Logi att slå en (? ) bra hörna? Tar Nordin kommando över mittfältet? Slår DG nya rekord i löpningar utan att få bollen? Frågor, frågor , frågor. Men alla svar kommer att få sina svar i morgon på Bern Arena. Be there.
Örebro Osvaldo
2015-04-19 22:11
@Benny Böckling:

Om du inte vill utveckla din svada får jag leva med det. Givet tonläget kan jag bara konstatera att vi har olika syften på detta forum och vara överens om att vi inte är överens.
Benny Böckling
2015-04-19 21:58
Jo jag börjar inse att jag mest gnäller här på forumet.
Ska försöka dra ner på det...
Men Falkenbergmatchen tog verkligen på en. Fan så dåligt det var.

Men, men. Kul med all aktivitet runt omkring cupfinalen. Har lite svårt att faktiskt fatta att vi är en match ifrån klubbens första titel och europaspel!
Örebro pemo
2015-04-19 21:50
Benny // Nu är du lite tvär. ;)
Mot Falkenberg var det väl ingen som höll allsvensk klass? Enligt oss.
Visst håller de allsvensk klass , DG och Kalle , det är ju faktiskt 16 lag i serien.
Men eftersom ÖSK är en lagmaskin, så är deras insats också beroende på hur övriga i laget spelare.

Ett exempel: Om en mittfältare slå en ( som jag anser ) alibipassning rakt på Kalle, som då får två mittbackar över sig. Ja, då är det inte alltid så lätt.
Frågan för mig är : varför slår denna mittfältare inte ut bollen på någon av kanterna ( framför allt höger ) där det finns både ytor och medspelare.?

I morgon hoppas jag alla här inne ( nästan i alla fall ) håller och stöttar de spelare som representerar ÖSK. En och annan missad passning lär vi nog få se, men ta vara på det positiva och vråla : kom igen ÖSK.
Benny Böckling
2015-04-19 21:21
@Osvaldo:
Du får nog ösa på med din konstruktiva dimension själv. Det jag tycker vilket de flesta antagligen märkt är att varken DG eller Kalle håller allsvensk klass, så enkelt är det. Vad gäller motivering till det är det inte svårare än att man sett vad dessa spelare presterat. Okej, Kalle gjorde det helt ok förra säsongen. Som inhoppare. Men nu när han fått chansen i 90 minuter i tre raka matcher har vi alla sett hur "mindre bra" han varit. Samma med DG, som inhoppare har han gjort det betydligt bättre än som startman. Han är ju helt osynlig i match efter match. Men det hade ju inte varit fel med vinst mot Giffarna efter mål från mina hackkycklingar. Mindre troligt dock... Edit.Kalle blev utbytt i andra halvlek mot FFF.
Örebro Osvaldo
2015-04-19 20:35
@Benny Böckling:
Kommer inte med näbbar och klor försvara DG, blir så lätt pajkastning då. För att få in en lite mer konstruktiv dimension i ämnet: - Hur tycker du att man ska agera för att förbättra startelvan givet den truppstatus som har gällt senaste tiden? - Finns det några spelsystem som är lämpligare givet ovan nämnda förutsättningar? - Finns det poster i spelarbudgeten som det lagts för mycket pengar på till förmån för andra? Vilka?
Örebro Erik Wärlegård
2015-04-19 20:34
Imorgon köper vi biljett till cupfinalen (släpps kl 10) och sedan sjunger vi fram tre poäng mot Giffarna. Varför? För att vi är ÖSK!
Länktips: www.cupfinal.se
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Bastard on Parade
2015-04-19 18:53
ÖSK och Kubanerna har släppt information om cupfinalen. Det ser ut att bli en mycket trevlig heldag med massor av Örebroare.
Länktips: cupfinal.se/
Örebro Tusse Batong
2015-04-19 18:35
Vänta bara till den dag när DG:s elektricitet får utväxling! ACDC
Benny Böckling
2015-04-19 18:24
@minatankar (för sm-guld):
DG har haft 1,5 år i klubben utan att prestera mer än i någon enstaka match. Tänk vilken sanslös skillnad det var att ha Sobralense på kanten istället.
Örebro minatankar (för sm-guld)
2015-04-19 17:55
Håller med Benny böckling att bl a DG underpresterat. Samtidigt håller jag i högsta grad med vad du skriver Osvaldo. Jag vill se en spelare under mpnga matcher innan jag dömer ut honom. Crespo, Dajje och Pode är exempel på att de blev bra efter många matcher och rätt förutsättningar.
Örebro Osvaldo
2015-04-19 15:39
@Benny Böckling:
Potentialen finns väl absolut där. Axén har ett flertal gånger på senare tid uttalat sig om DG och det faktum att han ibland inte presterar på den nivå han är förmögen till. Han nämnde bland annat att han i detta fall börjat ställa högre krav och då måste han även ge spelaren möjlighet att visa upp att han kan klara kraven. Ogillar att diskutera och spekulera kring nuvarande spelare på ett negativt sätt; jag har allt för lite information för att kunna säga något säkert. Även om resultaten hittills i allsvenskan inte är så bra som en kan önska kan jag även se det som har fungerat. Att kritisera enskilda spelare utan att kunna motivera det på ett relevant sätt kommer aldrig göra saker bättre. Även på ett forum för de närmsta sörjande finns det en risk att enskilda skribenters uppfattningar blir sanningar, som sprids utanför denna snäva skara. Jag ser det som viktigt att skapa en nyanserad bild av vad som sker i Sportklubben. Att kunna bemöta gnäll kring fikabordet från de halvengagerade med positiva och initierade saker och inte bara nicka och tyst hålla med i det generella gnället. Attitydförändringar kan bara ske om vi som bryr oss lite mer kan vara med och påverka. Det är så lätt att döma ut en spelares insats baserat på ett enskilt misstag och missa alla de tillfällen där spelaren gjort allt rätt och riktigt. Om någon glömt: vi är i cupfinal efter att ha slagit ut Malmö och Elfsborg, bland annat.
Örebro Aspen.
2015-04-19 15:17
@ÖSK-Karl:


Jag tror det var KIF som tipsade ÖSK om Sixten.

Mellan Axen och Mosander var Rickard Nilsson assisterande till Sixten.

Skönt att dessa tider är över nu är det bar U21 och sponsorer som ska återhämta sig.


Benny Böckling
2015-04-19 15:07
Kalle på bänken enligt NA. Tack för det. DG på plan däremot. Att Axén ser en sådan potential och talang i honom är en gåta.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Tusse Batong
2015-04-19 11:49
trollet här igen får hela tiden påminna mig själv: INTE mata trollet
Örebro ÖSK-Karl
2015-04-19 11:10
@Örebro Center:


Det är nog så enkelt att Helsingfors styrelse var mycket starkare än den dåvarande i ÖSK. Det gick någorlunda bra så länge som Axen var kvar som "medlare" Sedan brakade det fullständigt med Mosander. Tyvärr kommer klubben få dras med de ekonomiska konsekvenserna flera år till samtidigt som man tappat en hel del av sponsorkakan till ÖHK och de har knappt plats för fler.

Det var absolut inte värt säsosongen 2010, vi var några som varnade vart klubben var på väg redan 2010, då blev vi hudflängda, men bara att hoppas på att ÖSK en gång för alltid lärt sig läxan. Jag tror denna säsong blir en lång pina till nytt kontrakt. Blir det SE igen är frågan när klubben om någonsin kan hämta sig igen?

Ps. Om jag inte minns helt fel så hamnade Sixten hos ÖSK för att KIF Karslund ratade honom? Undrar vad damlaget visste som inte ÖSK gjorde, det kan nog kanske Sjögren svara på. För han är en minst lika stor syndabock till förfallet som Sixten.
Örebro Arna-Tovic
2015-04-19 09:53
28 dagar kvar till finalen, eller något liknande. Får jag önska mig någonting tills dess är det att Crespo hinner tillbaka och gör minst 1 match innan finalen.
Saviour
2015-04-19 08:55
I morgon är det hemmamatch :)

Längtar och drömmer mig tillbaka en "generation", typ till tidigt 90-tal.

1992/1993 ?

Längre korvkö, efter en fotbollsmatch har jag inte skådat.
Vill minnas att korvmedbrödpriset blev 1 kr, på Eyravallen.

Seger mot Sundsvall, tror det blev 7-1, kommer inte ihåg om det var mot IFK'arna eller mot GIF'arna ...

Guinness, var ni där?
Annons: