/fotboll/osk/forum/1013.aspx/fotboll/osk/forum/1013.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro Sunnanlid (2013)
2015-05-11 12:50
@Marquis de Sade:


Inte sedan det blev 16-lagsserie om jag räknat rätt. Djurgården hade en poäng efter sju omgångar 2013, men sen vann man två raka och det vände helt. Plus att man hade ett betydligt starkare lag än vad ÖSK har på sin bästa dag iår.
Örebro D. McGrain
2015-05-11 12:05
@DaSa:


Nej, det gör jag inte. Jag menar att det du har kritik på handlar om att ÖSK saknar pengar - inte att klubben saknar sportchef och då tackar Almebäck nej. Han valde Danmark p.g.a. pengar (som ÖSK inte har). o.s.v.
Eller hur tänker du?
Örebro widemarsh
2015-05-11 11:26
Måste vara otroligt frustrerande för Jonis Lundberg att först vara med A-truppen och få gott om speltid i Portugal, för att sedan vara långt bort från speltid när tävlingsmatcherna drar igång. Samtidigt som han få se de anfallare som spelar skapa i princip noll målchanser match efter match. Istället för att satsa på sin egna spelare sätter man en inlånad Jamaican på bänken som uppenbarligen inte är aktuell för att få speltid. Lundberg har ju vad jag förstått visat betydligt mer än Seaton i u21 senaste tiden, och svarat för två "drömmål" på två matcher.
Örebro pemo
2015-05-11 11:08
Måste ge Crona en eloge för hans analys. - Vi spelar inte bra och förlorar, vi spelar dåligt.

Tittade bara på andra halvlek i går, så jag vet inte vad Nordin gjorde, men jag trodde han byttes ut pga skada. Men inte hade vi så många chanser ändå.?
RÅP fick ett kanonläge, men kunde inte träffa mål. Nkili fick också ett bra skottläge, men fumlade med bollen. I övrigt såg det väldigt spänt ut.

Frågan är nu hur cupfinalen påverkar. Är det ett andningshål i tristessen eller bara ytterligare en match i förnedring?
Kollade uppställningen i dagens U-21. Såg inte några namn som jag tror skulle kunna lyfta i A-laget. Men bristen på målskyttar verkar vara total.

Som igår. OK byte av skadad målvakt var väl inte en tanke. Men Nkili som är defensiv och Nordmark som är bollhållare, är det rätt folk att byta in när man behöver göra två mål? Det kan inte var lätt att vara " U-21:a " och inse att, om man inte platsar i detta gång, då är det väl bättre att gå ner några serier.

Skulle vara intressant att få den ärliga fysiska statusen på Pode. Eller kan man helt plötsligt bara bli så usel?

Nä, Axén, chansa lite mot blåvitt. RÅP som mittback. Nkili och Nordmark på mitten. DG på kanten och släng upp Wiktorsson på topp, med rätt att brunka så länge han orkar. Och en Kalle som går på returerna.

Ja, jag vet, man gör inte så. Men som amatör är det kul att drömma lite. :)
Örebro Marquis de Sade
2015-05-11 11:04
Vill inte på nått sätt sprida pessimism, men finns det någon statistik på hur det går för lag i sluttabellen, som tagit 2 poäng efter 8 matcher?

Uppriktigt fråga för jag tror vi klarar det men tror samtidigt att vi isåfall bryter ett historiskt mönster.
Örebro Glad
2015-05-11 09:07
Rinne säger att han haft känningar av skada i veckan, antingen har har han mörkat för tränarna eller så tog Axen ut en halvskadad målvakt, om Rinne mörkat är det riktigt dåligt av honom mot laget, visste Axen detta är det ännu konstigare att han tog ut honom som startspelare??? Nu var ju Rinne chanslös på målen så ingen last på honom i det hänseendet, men att mörka skada eller ta ut en skadad är skumt, eller?
Örebro Aspen.
2015-05-11 07:44
Det ser ut som vi behöver 5-6 miljoner av spelarinvests kapital i sommar.
Örebro Lekiller
2015-05-11 07:34
[QUOTE=D. McGrain]Du tror Almebäck valde klubb efter sportchef...? Att Seaton värvas istället för en klasspelare beror på att det är amatörmässigt...? Att Logi värvas utan scouting...? Att vi inte hade tid att gör tvåaffärer samtidigt är amatörmässigt (det också)...? Fan, sluta gnäll så förbannat på klubben, styrelsen, tränare etc. Du har ingen aning om de är amatörmässiga lr inte. Att klubben har lite pengar får du gnälla över. Inget annat. Och det fattar väl alla: 1. Almebäck = mer pengar i Danmark 2. Seaton = billigt lån pga brist på pengar. 3. Logi = billig. 4. Mensanivå m.m. = brist på pengar. Vi har vetat hela tiden att vi inte har pengar. Då blir det därefter, det är väl inte svårt att förstå? [/QUOTE]8 Så sant så. Kan man bara plocka in det andra klubbar ratar hela tiden så blir det så här till slut. Vet att det försöktes inför denna säsong. Bärkroth och Almebäck i första hand, men de valde större pengapåsar på andra håll istället. Man va ytterst nära att plocka in en ny mittback i från Syrianska men Mensha affären sprack i sista sekunden. Ekonomin är som så att för att kunna värva måste något annat ut just nu. Degen va inte intresserade av att ta hem Wiktorsson så han kommer väll få spela ut sitt kontrakt.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro DaSa
2015-05-11 07:32
Flera av mina punkter hänger inte ihop med pengar. Förstår du!?!?
Örebro D. McGrain
2015-05-11 06:06
@DaSa:


Du tror Almebäck valde klubb efter sportchef...? Att Seaton värvas istället för en klasspelare beror på att det är amatörmässigt...? Att Logi värvas utan scouting...? Att vi inte hade tid att gör tvåaffärer samtidigt är amatörmässigt (det också)...? Fan, sluta gnäll så förbannat på klubben, styrelsen, tränare etc. Du har ingen aning om de är amatörmässiga lr inte. Att klubben har lite pengar får du gnälla över. Inget annat.
Och det fattar väl alla:
1. Almebäck = mer pengar i Danmark
2. Seaton = billigt lån pga brist på pengar.
3. Logi = billig.
4. Mensanivå m.m. = brist på pengar.

Vi har vetat hela tiden att vi inte har pengar. Då blir det därefter, det är väl inte svårt att förstå?
Örebro Broarn
2015-05-10 23:27

Håller med Crona den här gången - Det blev bättre när Nordin byttes ut.

Spelet stoppas upp är han får bollen, trampar på den, och sen ofta dribblar eller passar bakåt.

Annars tycker jag att det såg rätt bra ut i andra halvlek. Rinne kan inte lastas för målen i första, men det känns ändå säkrare med Oskar i målet.

Björnkvist, Moberg, Nkili DG m.fl. var bra - så jag hoppas och tror på nytt kontrakt.

Längre vågar jag inte sträcka mig.
Örebro Bempa no:10
2015-05-10 23:11
Orkar inte kommentera dagens match eller tabell läget då jag just nu befinner mig i en mental härdsmälta. Förresten på tal om det det dvs en mental härdsmälta så tycker jag att Örebro SK Fotboll ska anställa Stefan Holms mentala rådgivare /idrotts psykolog ifrån Kristinehamn , som sagt , han lyckades få en människa på 181cm att hoppa 240cm och bla ta ett OS Guld och detta borde egentligen vara fysiologiskt omöjligt, och då borde det väl inte vara helt omöjligt att börja vinna fotbolls matcher och ta några 3 poängare. God Natt och sov gott allihopa ,nu ska jag försöka drömma om ett cupguld och många framtida ÖSK segrar.....
Örebro Matta
2015-05-10 22:59
Jansson

Haginge, Moberg, Wiktorsson, Björklund

Nkili, Åhman/Persson
Gerzic

Yasin, Gustavsson, Holmberg
Örebro Erkan
2015-05-10 22:49
USCH va dåligt men vi ska resa oss o komma igen.
Det är "bara" att börja om från noll o rensa o skita i allt som varit.
Varenda spelare o ledare måste rannsaka sig själv!
Örebro Telle
2015-05-10 22:31
Eidur kastar sig fram och lyckas styra in 1-0. Kalle skarvar äntligen in ett nickmål till 2-0. I krysset, dessutom. - Kommer nu bara Alex ihåg att berätta för spelarna på vilken sida som vi ska göra mål på också, så kommer vi att bli grymma i cupen nästa söndag... Fler ljuspunkter från matchen att ta med sig för oss äkta närkingar: * Kalle ramlade inte alls omkull lika mycket den här matchen. (Det kan också bero på att det blåste mindre än vanligt, men ändå...) * DG inledde inte med att bränna ett friläge den här gången och sätta tonen för resten av matchen med en miss. (Jag antar att det också var därför som ÖSK konsekvent vägrade att anfalla den första halvtimmen.) * Flera här inne har efterlyst att Seaton skulle få chansen igen, och det fick han ju nu när han ersatte Nordin på mitten direkt efter paus. (I varje fall enligt kommentatorn på Cmore, som förväxlade honom med Nkili...) * Alla ni som undrat om Ahmed uttalar sitt efternamn Yasin eller Yasiiiiiin med långt "i" kan sluta undra nu. Vår kompis kommentatorn redde ut det också, rätt många gånger dessutom, under dagens match... * Det var bara 1431 personer som behövde betala för att se matchen live. Grattis, resten av Göteborg. * Logi gjorde sin bästa match hittills. (Observera att just den här punkten inte var ironiskt menad, även om det faktum att man måste påpeka det blir lite ironiskt i sig... Även om han fortfarande slår bort en del alldeles för enkla passar, så var det ett klart steg framåt för honom defensivt i dag. Kul att se.) * Pode blev utbytt. (Jag fick ett sms från en kompis under andra halvlek som skrev att han funderade på att byta kanal till ett program om gamla engelska antika vitrinskåp istället. Nobody likes a smart ass, jag vet, men jag kunde ändå inte låta bli att svara att Pode faktiskt är från Skåne, inte England. Och riktigt såå långsam är han faktiskt inte...) * Alex lyckades med sin plan i andra halvlek, som av bytena att döma gick ut på att spela på resultatet... * Vi släppte in första målet i matchen IGEN, började hänga med huvudena IGEN, släppte in minst ett mål till av bara farten IGEN, kom tillbaka hyfsat i andra halvlek och visade med vår inställning att vi inte ger upp IGEN, men tillät ändå motståndarna att spela av matchen relativt kontrollerat IGEN, och hade kunnat spela 180 minuter till i sträck utan att ens vara i närheten av att göra mål IGEN. Och det känns ju tryggt. Igenkänningsfaktor är viktiga saker... * Vi har haft väldigt svårt mot Häcken på bortaplan: 2014: Häcken - ÖSK: 4 - 1 2013 (Svenska Cupen): Häcken - ÖSK: 2 - 0 2012: Häcken - ÖSK: 2 - 1 2011: Häcken - ÖSK: 1 - 2 2010: Häcken - ÖSK: 2 - 1 2009: Häcken - ÖSK: 2 - 2 (Samt i Svenska Cupen: Häcken - ÖSK: 1 - 0) På de 7 senaste försöken hade vi alltså bara vunnit en enda gång inför dagens möte. Dessutom hade Häcken inte vunnit någon hemmamatch än i år, vilket nästan garanterade en Häcken-vinst mot oss ikväll, med tanke på alltings jävlighet just nu. Med andra ord var nog de flesta av oss redan mentalt inställda på en förlust i dag. Det är mot Åtvid och Gefle härnäst som vi behöver ta 6 poäng, så då får vi se till att vara på plats på Behrn.
Benny Böckling
2015-05-10 21:52
Borde vara läge för en 4-5-1 mot Blåvitt. Å då ingen Gerzic i en anfallsroll tack.
Vem som ska lira anfallare får man väl dra lott om..
Örebro Lekiller
2015-05-10 21:40
Som Aspen skriver så ska nog Axen köra hårt på denna backlinje nu ett tag. Även fast ja tycker Logi har mer att bevisa. De största problemen är det offensiva spelet. Att släppa in 2 mål på 10 minuter på styrningar av egna spelare är ju så typiskt för ett lag som ligger där ÖSK gör just nu och inget man kan såga någon allt för mycket över. Hur i all sin dar skall ÖSK ha ens ett par procents chans om en vecka mot Göteborg? ? Dum som man är och äkta ÖSK:are så kommer man stå där på Ullevi ändå på söndag och hoppas på det bästa. Större under har väll kanske hänt?
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Åter till ståplats. (Sekt. E)
2015-05-10 21:12
Det här var alltså året då jag valde att gå in som sponsor... Får hoppas att ett cupguld vänder på steken. Hur som är jag ÖSK' are i skur o skur.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Aspen.
2015-05-10 21:10
Jag tror att Axén behöver koncentrera sig på att lägga upp en strategi för sommarfönstret och hösten. Under tiden tar Axel hand om den operativa ledningen. Dt har varit en del felbeslut sedan förra hösten dom behöver Axén analyser och korrigera konsekvenserna av. Nu hoppas jag backlinjen får vara i fred. Logi gav svar på tal idag. Oskar ska leda försvarslinjen. Nu behöver nu angreppsätt för mittfält och anfall och spelet i stort. Det får Axel fixa fram till sommaren. Det verkar fungera i U21
Örebro Bäst när det gäller
2015-05-10 20:52
Två självmål. Känns som det var spiken i... Eller vad fasen jag väljer att vända på det och se det som att tur och otur jämnar ut sig. Alltså är det en perfekt vändpunkt här och nu. Om individerna tar sig samman och presterar som ett lag, dvs tar ansvar och gör omgivningen bättre så vänder det när som helst. Kanske redan på söndag?!

Men jag tror Alec och Kjäll måste visa styrka genom att ge spelare fortsatt förtroende, trots att vi supportar i frustration skriker på byten. Så därför skulle jag mönstra följande lag på söndag och mot Åtvid (förutsatt hela spelare):

Oscar, Dajje-Eidur-Moberg-Logi, Yasin-RÅP-Nordin-Kalle, DG-Pode. Hade det varit Åtvid hemma hade jag valt Nkili istället för Nordin men jag tror Nordin tar "petningen" idag på rätt sätt och knyter näven.

Kom igen ÖSK var nu "Bäst när det gäller som mest"!
Örebro Prakas
2015-05-10 19:44
Det samlas in pengar till svältande barn och till hemska sjukdomar. Men jag min idiot väljer istället att skänka en tusenlapp till dessa ointresserade trallgökar. Jag skäms. EDIT: Korrigerat stavfel
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro Glad
2015-05-10 19:33
Oscar kliver in o håller ner siffrorna,gapar o skriker o styr backlinjen, nu kanske även Axen hör o ser, men troligen inte, trevlig kväll på er alla, bäst jag skriver att Rinnne är bra annars får jag väl skit för de:)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Örebro DaSa
2015-05-10 19:31
Jag kan tycka att Axen är lite arrogant ibland men tycker att ha skall fortsätta leda ÖSK. Han kan inte trolla med knäna, vi har inga anfallare och stora brister på andra positioner. Ge honom förtroende säsongen ut...
Örebro Marquis de Sade
2015-05-10 19:30
Hallå - vi skulle ju sluta ställa krav på spelarna eftersom att det låser sig då... alla måste vara med på det annars funkar det inte.
Örebro DaSa
2015-05-10 19:27
Långsiktigt så måste vi har in en bra sportchef, anledningen att vi sitter i skiten nu är att vi inte lyckades att:
- få loss Almebäck, han har spelat här innan och sagt att ha kan tänka sig att spela i ÖSK igen. IStället väljer han en dansk klubb, är säkert bättre betalt men med en sportchef som sålt in ÖSK och dess satsning hade säkert kunnat locka hit honom.
- att i inte fick tag på en ersättare till Crespo. Vet att de inte växer på träd, men att plocka hit en 18-åring som knappt gör mål i U21-laget som tom saknar en utköpsklausul för han är "för bra för allsvenskan" visar bara på hur amatörmässigt ÖSK har skött det.
- vi värvade Logi. Tyvärr så måste detta var den sämsta scoutningen någonsin. Eller jag har svårt att se att de har sett honom spela alls, förmodligen så har de kollat assistsligan i Norge och sett att han spelade vänsterback och eftersom Axen ville ha en offensiv ytterback så var det bara att lägga all energi på att samla in pengar så vi kunde ge honom ett sockrat bud.
- vi lade alla energi på att få hit Seaton så att vi missade att göra klart med en försäljning av Mensah till Östersund vilket gjorde att vi missade att få klart med Syrianska backen. Nu vet jag inte om han var bättre än Eidur, men poängen var att det var klantigt och oproffisgt skött.
Benny Böckling
2015-05-10 19:24
Minns Kjälls ord direkt efter avancemanget till cupfinalen.
Går inte att sväva iväg efter det här. 8 viktiga matcher i allsvenskan innan det är dags för final.

Inte fan såg man framför sig 2 poäng på kontot vid den här tidpunkten.
Usch.
Örebro Borsta löken
2015-05-10 19:21
Skall vi gissa att Axén startar med Pode och DG på topp i nästa match. :D
Örebro Borsta löken
2015-05-10 19:21
FY F-N.
Benny Böckling
2015-05-10 19:19
En vanlig dag på jobbet.
Bravo killar.
Örebro Borsta löken
2015-05-10 19:19
ÖSK:s fasta situationer = fabulöst kontringsläge för motståndarna.
Annons: