/fotboll/osk/forum/101.aspx/fotboll/osk/forum/101.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - Svartvitt
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Örebro adde787
2017-05-18 10:20
Blåvitt-Gnaget ikväll ställs in pga matchfixing
Örebro pemo
2017-05-18 09:45
OK, man ska inte skriva direkt efter matchen, men jag var så fruktansvärt besviken på inställningen i går. Framför allt på de spelare som får starta match efter match, men som knappt behöver duscha efteråt.

Visst kan man se fotboll olika, men att FD i sin analys av matchen ger Plessis tre poäng som bästa ÖSK:are???? då ger jag upp allt jag lärt mig och sett på en fotbollsplan.

Matchens behållning i går för mig, var när Nordin tog bollen vid straffområdet och ruschade över hela planen. Det visar ju att man måste bryta lite mönster i bland.

Att ÖSK är bäst mot bättre lag, som pressar hela tiden , är inget nytt. Det som gör mig mer fundersam är vad som händer i huvudet på folk när vi möter ett lag som Sundsvall, som bara vill hålla bollen och dra ner på tempot. Då kan man väl inte ställa in bussen och bara vänta?
Det är ju faktiskt hemmaplan vi pratar om.

Rörelsen i ÖSK är noll. Vad hjälper det då om Omoh ibland drar sin kille och skickar inlägg, när ingen annan gör det. Skulle vara intressant att veta hur många tre-meterspassingar som ÖSK gör under en match.

Plessis??? Visst, han är lång och rensade några inlägg med huvudet, men varje boll han fick blev till ett alibipass till närmste back. Samt två långa bollar på chans.

Övrig spelarkritik är ointressant. vi har tydligen ingen konkurrens på många platser. Ingen taktisk förändring under match. Som någon skrev, varför sätta in en back till vid utvisningen, när vi ligger under och måste gå framåt?

Finns det hopp för den här truppen? Hur dålig är Alfred, som inte ens kommer in när så många är skadade?

Lördag HBK borta. Islossning? Ja, för HBK Allt under förlust med mindre än tre mål är ett steg framåt.

Bitter?? Ja, fortfarande.
Örebro hjaelten
2017-05-18 07:53
Lorentz, logi, bhi,Plessis, ayaz, Mårten, naah, besara, Sköld och mbombo. Riv allas kontrakt, ingen har nedvisat sig förtjäna att spela i ÖSK. Fyll på från egna led samt lokala hjärtan. Framförallt bort med Axén. Axel löser det galant! Nästa match. Sämre kan det inte bli. Jansson Hagge Brorsson iron ring Mårten Rogic Nordin Omoh Ajdarevic Sema
Postat via SvenskaFans-appen
Sundsvall McGiffern
2017-05-18 06:38
Så jäkla klena igår var ni faktiskt inte. I början av matchen hade ni ett bra tryck på oss där ni likaväl kunde kontrat in nån boll på oss, om ni bara hade haft lite mer skärpa i den sista tredjedelen.

Som Giffare måste jag ändå berömma både Nordin G och Oscar J i målet. Oscar stod bland annat för en hel del bra ingripanden, trots att han möjligen skulle räddat vårt 0-1 mål. Åka ur kommer ni inte göra, det är ni för bra för (dessutom har Halmstad, Kalmar och Eskilstuna börjat uselt). Ni saknar lite grann av skärpa i sista tredjedelen (precis som vi). Ibland blir det stolpe in och ibland blir det stolpe ut, så är det :) Fortsätter ni (spelarna) att jobba hårt så kommer trepoängaren snart! Även fast jag inte direkt är så förtjust i er, så gjorde ni trots allt en ganska bra match åtminstone i vissa sekvenser.
AIK Saywee
2017-05-18 05:42
Krya på dig Ivan Du är den, som alltid levererar bäst på Behrn Arena
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Erkan
2017-05-18 05:28
Skylla på Plessis är lätt men inte helt rätt.
Det var många som var håglösa igår.
Omoh försökte. Oskar bra. Nordin bra.
Varför får Besara spela match efter match?
Ring är så naiv så hälften vore nog.

Nä det är bara o börja från början o gå till grunderna.
Inställningen är A och O....där har man en del o lära.
Axen måste komma till insikt: 1 av 18 poäng är ALDRIG OK!
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-05-18 01:48
Axen ser bara piggare och piggare ut för varje PK. "Är glaset halvfullt eller är det tomt?"
Örebro Benny Böckling
2017-05-18 00:28
Det är verkligen ett jävla gissel att följa ÖSK. Lite stabilitet med resultaten över tid vore så väldigt välkommet.

Man följer liksom sitt ÖSK 24 timmar om dygnet men trots det blir man verkligen aldrig klok över detta lag.

Det är alldeles för osynkat på alla plan.
Örebro pemo
2017-05-17 23:57
Jag vill aldrig mer se Plessis på planen. Det är ju oförskämt och stötande att Axén väljer honom framför Brorson!!!

För övrigt håller jag med de flesta som klagar. Hur kan man spela så håglöst mot ett gäng som Sundsvall? finns det ingen vilja längre.

Nu vill jag inte se några mer "sköna" kompisintervjuer i studion. Laget måste visa att de förtjänar vår kärlek och inte bara kommer till Örebro för att ingen annan vill ha dem.

Dagens byten?? Men jag förstår att Naah är kass och skickas tillbaka när sommaren är här. Annars hade han väl varit på plan i dag.

Oscar gör det bra. Kul också att Nordin glimtar till och visar lite vilja. Övriga kan nog ställa sig framför spegeln och bestämma sig för om det kanske är bättre med innebandy.

Tyvärr ser jag inta ljusglimtar just nu. Stryk ner i i Halmstad får vi räkna med.
Sirius hemma igen, som flyger på just nu. Kanske 0 -0 i bästa fall. Slutligen Kalmar borta innan det blir sommaruppehåll. Där nere tar vi inga poäng.

Så, när Norrköping kommer i juli ståtar vi med 9 poäng och kanske bara räddas av att AFC och Kalmar möjligen är fortfarande kass.

Vi får be till högre makter om någon Astrit och Sobralense-värvning till dess att serien vänder.

Kan vi vinna 10 av de kvarvarande matcherna ..... med rätta nyförvärv, så kanske vi klarar oss kvar. Men med den här uppställningen är det SE nästa.

Vadå? Bitter??? Jag???
Örebro Restalundsv
2017-05-17 23:52
Vad som är rätt för ÖSK är svårt att säga nu, men vi har en tränare och spelare som fortfarande har kontrakt och då måste vi göra de bästa av säsongen. Jag funderar på om inte Axel ska få vara matchcoach istället och Axén sätter sig på läktaren. När Axel var coach mot Häcken så bytte man ut Besara och tyckte även att bytena var bättre och snabbare. Sedan håller jag med er alla om att det varit många felvärvningar nu, Plessis, Mbombo, Sköld, Besara mfl. De jag vill ha kvar i truppen nästa år om man fick önska är Jansson, Nordin, Rogic, Omoh, Mårten, Lorentz, Iron, Ayaz, Brorsson, Igbo. Jag var sjukt positiv till denna säsongen, man sa att ekonomin var på topp samt att Axén äntligen fick plocka spelare från "hyllan". Sedan kommer det in spelare med meriter osv och man blir ännu mer positiv. Men trots att Broberg, Astrit mfl hade svackor så märks det att vi hade mer klass förut som så många har påtalat. Saknar ändå spelare som Astrit, DG, Holmberg, Crespo. Nu känns det som vi fått ett gäng medelmåttor utan hjärta och vilja. En Crespo Igbo duo på topp hade kanske vart succé. Nu säljer väl Häcken Crespo för 20+ millar. Dags att börja om från grunden. Tycker hellre att vi ska spela Axén fotboll och satsa framåt, visst vi kanske släpper in några mål men vi gör förhoppningsvis fler mål, synd bara att vi endast har en spelare som kan göra mål. Anfall är bästa försvar. Vinst mot HBK är livsviktigt.
Örebro Empes
2017-05-17 23:20
@Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle:


Ja, allt avgörs inte av om man är snabb eller inte. Viktigt att få till samarbetet så att de kan komplettera varandra. Och det hade förstås varit bra om Almebäck hade legat närmare Plessis vid utvisningssituationen. Men det är väldigt lång boll från högerbacken när ÖSK pressar högt. Tycker därför inte man kan klandra Almebäck för det.

Det var nog inte heller någon slump att Wilson valde att lägga sig nära Plessis i stället för Almebäck. Och normalt byter man ju inte positioner på det sätt du föreslår Brunnsborrar'n. Men visst hade det varit bra den här gången.

Däremot tycker jag Almebäck hamnar fel vid 2-0 när han stöter fram och därmed lämnar en lucka bakom sig för instick. Inte bra. Och inte första gången när det gäller honom. Generellt är inte heller Almebäck oskyldig när det gäller vårt svaga försvarsspel.
Örebro Brunnsborrare Stig-Arne Tjäle
2017-05-17 22:57
@Pedretti - Admin:


Positionsmässigt tycker jag Almebäck och Plessis skulle haft den andres vid målet. Almebäck måste vara den som ligger nära den snabbe som vill hugga på djupet, inte Plessis.

Plessis tycker jag ska spela lite som Wikström gjorde. Stöta upp i rygg på forwards på deras djupare högre bollar medan Almebäck skall ta djupet. Eller ligga lågt i boxen vid inspel från kanterna. Wikström var allt annat än snabb också men han löste det med sin taktiska skicklighet. Plessis är ovan mittback medan Wikström i princip var det i hela livet. Almebäck låg högt vid målet och borde kanske legat mer i linje med Plessis. Antingen går båda högt eller då faller man

Håller med dem som var förvånade över att vi bytte in Broson vid utvisningen. I min värld fanns inget annat alternativ än att fortsätta med trebackslinje. Och ut gick en poängpotential spelare. Senare tar man ut Ring och går iaf ned på 3-backslinje. Så som jag ser det var det ett överskottsbyte man gjorde. Fattar inte riktigt alltid tankegångarna på bänken därnere. Men jag försöker lära mig.Örebro KalleTeodor - Admin
2017-05-17 22:56
@no Ivan no party:

Ivan är allvarligt sjuk. Kämpa Ivan!
Örebro Nicknamn i ribban
2017-05-17 22:54
Inte omöjligt att Mårtensson får starta ändå. På bekostnad av Omoh.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Pedretti - Admin
2017-05-17 22:51
Axel Kjäll sa i det senaste avsnittet av Sportklubben att scoutingarbetet ligger på han och Axén, så jag tror att det är våra tränare som sagt "honom vill vi ha" för att sedan hoppas att Sköldmark kan värva denna spelare.

Måste också spotta ur mig detta.
Får snart en psykos om jag får se Nahir Besara starta längst upp igen. för han är i så dålig form så något måste göras.

Vad ska vi göra istället, starta med Sköld och Mbombo? För att få en sorts dynamisk duo där den ena ska vinna bollen och den andra ska löpa?
Ja, det borde ju fungera bättre än den duo som startade denna match där den ena har noll självförtroende och den andre hade sitt första försök till skott sett till hela säsongen idag.

Och det skottet gick många meter snett, om man går efter skott mot mål/minuten så var Lundberg mer effektiv på sin kvart.

Ja ni, detta är ett dilemma för Axén och Co.
Kommer han våga chansa och mixa i elvan?
Om några andra än följande spelare startar nästa match så swishar jag en hundring till kubanerna, det har ni mitt ord som admin på.

Besara - Sköld
Sema - Rogic - Gerzic - Omoh
Ring - Hines-Ike - Almebäck - Lorentzson
Jansson.

Kul också att Gerzic bara dragit på sig två varningar så här långt, fortsätt så.


Örebro no Ivan no party
2017-05-17 22:45
Någon som kan ge svar vad som har hänt ivan?
Hopps han snart blir bra!
Ingen ivan, inget ÖSK!
Örebro Pedretti - Admin
2017-05-17 22:40
Undrar hur man bedömer meriter egentligen. Man sa ju att Damien Plessis var välmeriterad men jag är tveksam. Som det sades tidigare har han fått ut mest speltid i franska andra och tredjedivisionen samt ett bottenlag i portugisiska högstaligan. Men i början var han en junior i Lyons B-lag som plockades över till Liverpool. I Liverpool spelade han tre ligamatcher från start på totalt 225 minuter, sedan har han spelat tre matcher från start i cupen samt en match i CL-kval. Totalt alltså sju matcher i Liverpools a-lag där han spelade från start och detta var under sena 07-08 säsongen och början på 08-09 säsongen. Sedan gick han till Panathanaikos och gjorde tre inhopp i Champions League gruppspelet. Han spelade fyra matcher från start hösten 2010. Han spelade också från start i en cupmatch. Så han har inte precis varit en ordinarie pjäs under några längre perioder i de storlag han spelat i. Så jag tycker man kan skilja på meriter och "meriter" när det kommer till klubbar. För man kan vara en junior i storlag och det är tydligen en "merit" men egentligen är de riktiga meriterna och de som räknas i det långa loppet (och förhoppningsvis i en värvningsprocess) de lag man faktiskt fått spela i under längre perioder. Men jag bara skriver för skrivandets skull nu. Plessis såg bra ut de gånger vi var låga i vårt försvar men hans låga fart ställde till det mot snabbe Wilson. Men detta spelsystem där vi (Axén) hoppas desperat att Besara exploderar och kan axla Astrits roll som en "offensiv libero" men han är inte i närheten av det just nu. Jag saknar, med all rätt, det gamla spelet, inte det spel som var förra året utan lite längre tillbaka. Tänker tillbaka till 2014 där Yasin brukade få fast bollen på högerkanten för att sedan släppa den till en överlappande ytterback som skickade in bollen i straffområdet. Nu blir spelarna allt för separerade på den offensiva planhalvan vilket gör det svårt för oss att få igång ett riktigt rull. De enda gångerna det såg bra ut idag var när Nordin valde att löpa med bollen istället för att leta efter första bästa sidledspassning. Annars kan vi lika gärna värva en lång spelare som heter Bengt för att sedan höra Axel ropa ut instruktionen "Långa bollar på Bengt!"
Örebro kenya
2017-05-17 22:36
Jag måste också slänga in en liten hyllning till il capitano. Idag såg han ut som att det var 2010.
Örebro Brandao
2017-05-17 22:27
@malge:

Tror absolut inte Sköldmark har mycket att säga till om när det gäller nyförvärv. Han förhandlar nog bara med dom.
Örebro Empes
2017-05-17 22:24
Längtar (faktiskt) efter Haginge – en spelare som alltid ger järnet. Som mittback? Men har väl tyvärr en bra bit kvar till formen…
Örebro Empes
2017-05-17 22:20
Snabbt nedskrivna spelarbetyg:

Oscar 2

Lorentzon 2

Almebäck 2

Plessis 1

Ring 1

Omoh 2

Gerzic 3

Rogic 2

Sema 1

Besara 1

Sköld 1

(Oscar får en 3:a om det visar sig att han var chanslös på målet, men det ser i mina ögon lite billigt ut.)
Örebro malge
2017-05-17 22:20
Mycket inlägg om Axens vara och icke vara. Tycker han har stor del i att det ej funkar men den som borde ta sig en riktig funderare är Sköldmark. Värvningarna iår är totalt bedrövliga och hur går det med alla nya kontraktsskrivningar inför nästa år? Har han inte fått tag i bättre spelare än såhär undrar jag vart han ska kunna hitta en ny tränare.
Örebro Bengt-Erik Gårdefors mustasch
2017-05-17 22:20
Tycker att det vore bra om klubben kommunicerade hur man tänker i det här läget. Jag förstår att man inte kan hänga ut Besara, speciellt när han är given i laget enligt tränaren. Inte hans fel att försvarsspelet havererar några gånger per match. Det naturliga vore att spela 4-4-2 när Kennedy är åter, men vi har ju inte fyrtornet som borde spela bredvid Kennedy. Prio ett att kunna spela 90 min utan försvarsmissar.
Postat via SvenskaFans-appen
Örebro Brandao
2017-05-17 22:20
Okej om dom inte kan spela fotboll, men kämpa och stå upp för klubben då för i helvete!

Nästa match vill jag ha in Brorsson och Hagge, är så jävla trött på divor som springer runt som jävla primadonnor och sprätter

Nordin och Oscar är godkända idag, resten underkända
Örebro Nubbli
2017-05-17 22:18
Mårtensson som mittback?
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2017-05-17 22:14
Sawadee, Tack, kvällens bästa inlägg hittills !
Postat via SvenskaFans-appen
AIK Saywee
2017-05-17 22:14
Sawadee, Tack, kvällens bästa inlägg hittills !
Postat via SvenskaFans-appen
Sawadee
2017-05-17 22:12
Det är i motgången det prövas vilka som är de egentliga vännerna
Örebro Alltid Örebro
2017-05-17 22:07
@Benny Böckling:

Det sorgliga är att den knappast kommer att göra en lyckligare.... lär bli botten å kval där också...

Jag har börjat fråga mig om det går att bedriva professionell idrott i Örebro och om det någonsin kommer att kunna sattsas ordentligt? Sveriges 5e största stad och ändå har våra elitlag sämre ekonomiska muskler en lag från betydligt mindre städer. Är näringslivet snålt i Örebro eller är det klubbarna som är kassa på att få ut något av det.

I övrigt sållar jag mig nu till skaran som anser att Axen måste bort. Någon större förändring måste komma till och vi kan inte sparka halva spelartruppen.
Örebro Empes
2017-05-17 22:07
@Snö:


Mogen kommentar - att kalla sina forum-kamrater för aphjärnor (dessutom i versaler). Förstår det du vill säga, det du är förbannad på. Och kan sympatisera med det. Men sättet du framför det på är inte okej. Tycker att en ursäkt är på sin plats.
Annons: