/fotboll/afcunited/forum/10.aspx/fotboll/afcunited/forum/10.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
Allsvenskan - AFC Eskilstuna
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Footballidentity O.r.a.k.l.e.t
2017-05-01 12:13
Hur många matchers avstängning fick Buya Turay?
hammarbisto
2017-04-29 16:26
Stream
Footballidentity O.r.a.k.l.e.t
2017-04-29 14:50
AFC Eskilstuna Björn AFClius
2017-04-29 14:14
Kalabane och Alexandersson överraskade positivt mot ÖFK tycker jag. Meade har fått jobba stenhårt och verkar ses som den svaga kanten från motståndarhåll. Frågan är väl om vi parkar bussen och satsar på kontringar utan Buya.. Kommer nog sakna Buya i presspelet idag..

Håller med dig -=A.F.C=- tror Buya vill utomlands. Men framför allt vill han väldigt mycket och det syns på planen.

Välkommen Marcus!!
AFC Eskilstuna -=A.F.C=-
2017-04-29 12:53
Till matchen idag tycker jag vi tar med oss den andra halvleken. Pelle vågade sig på en taktikändrig i andra halvlek och det gick nästan hem.
Nu när Buya är avstängd hade jag kanske spelat med Alexandersson ensam på topp och Kalabane som kom in förra matchen med energi och kraft från start.
Bredvid sig får han ha Frimpong och framför sig Raskaj.
I backlinjen hoppas jag Alex är tillbaks igen.
AFC Eskilstuna -=A.F.C=-
2017-04-29 12:48
Välkommen säger vi också till den nya skribenten.
Tips är att du har betyg på spelarna efter varje omgång. :)
AFC Eskilstuna -=A.F.C=-
2017-04-29 12:47
Buya blir inte billigare fram till sommaren om inte någon köper loss honom redan nu, personligen tror jag han går till Holland direkt. Läste på e-kuriren att två klubbar därifrån var intresserade redan då.
AFC Eskilstuna Marchelg
2017-04-29 00:13
@O.r.a.k.l.e.t:


Oj det där är jättesvårt. Jag är inte helt säker på att det vid en försäljning blir AIK med det avtryck han gjort, men om vi kör det scenariot så får man räkna in kontraktet till 2019, så troligen inte helt billigt.

Sedan kan jag hålla med, lite synd att han blev för ivrig senast. Men släpper väl den enkla också och säger Sarfo som en annan potentiell årets komet.
Footballidentity O.r.a.k.l.e.t
2017-04-28 23:57
Tjenix! Ryktas att Buya Turay är på tapeten för AIK i sommar då dem söker den typen av anfallare. För mig är han och kommer bli årets komet i allsvenskans det jag sett.
Vad tror ni han går loss för?
Sundsvall McGiffern
2017-04-28 16:56
@HockenFanEre:

Östersund är en lika stor plastförening liksom många hävdar angående AFC. En hopslagen förening som fått en plats högre upp i seriesystemet som med Kindbergs Gestapo tillvägagångssätt fått som han velat och dom personer som inte kommit överens med honom har fått lämnat sina jobb.
Patetiskt på många sätt och liksom afc förtjänar även ni hat om nu afc utsätts för detta.
Östersund HockenFanEre
2017-04-27 13:18
@Fantastiskt:
Jag skulle inte säga att det som står i artikeln är fel. Men den är ju helt klart vinklad. De inleder med två faktiska oegentligheter: 1. Hur Kindberg "kom tillbaks" som ordförande till klubben under stormiga omständigheter. 2. Att Kindberg suttit på dubbla stolar i Fältjägaren, Driftaren, Arenabolaget och ÖFK. Att inte den andra punkten granskats närmare övergår mitt förstånd, känns som att det finns mycket skit att gräva i där. De intervjuade Lohse som inte gillar Kindberg (jag kan iof förstå honom, jag är i Lohses ringhörna i den frågan), de intervjuar en före detta spelare som "inte förstår hur ekonomin gick ihop" på den tiden och de intervjuar en "ledare" från en "superettanklubb" som är av den bestämda åsikten att spelare som valt ÖFK istället för dennes klubb gjort det enbart av ekonomiska skäl. De påstår att folk kallar Kindberg "Mr. Östersund". För helvete. Kom igen? Sedan avslutar de med att lyfta in Hedenljungs reportage om att det kommunala bostadsbolaget brutit mot LOU och att Kindberg nu "straffar" henne genom att begära att hon uppvisar legitimation när hon begär ut handlingar ifrån dem. Mycket i reportaget är antingen insinuant eller irrelevant men har ändå vävts in i narrativet för att odla bilden av den korrumperade mafioson DK. Det känns på det hela stora lite som att de hämtat lite inspiration ifrån TV-serien Lillyhammer. Jag är inte så pass blind att jag tror att Kindberg är en genomärlig helylle-kille som bara utsatts för oförtjänt smutskastning i pressen. Men jag har å andra sidan en mer nyanserad bild av både ÖFK och vår ordförande än vad man får av offside-reportaget. Ps. Eftersom det här helt har tappat anknytningen till AFC så drar jag mig ur nu, den som vill är välkommen att fortsätta diskussionen i ÖFKs forum. Ds.
Våfflans Mustash
2017-04-27 13:09
@Fantastiskt:


Nej, artikeln har inte fel. När Kindberg gick tillbaka fick han välja sin styrelse själv. Nu ska den utökas som bestämt på årsmötet.

Det är lika fritt fram för dig att hålla fast vid din bestämda åsikt att ÖFK styrs av en man. Tänker inte ens lägga energi på detta mer.

Vill bara tillägga att människor i maktposition ska granskas. Det bidrar till att förändringar underlättas, som tillexempel att en styrelse utökas.
Sundsvall Fantastiskt
2017-04-27 13:01
Det står ju i artikeln, menar du att den har fel då?
Visst kan väl saker förändras sedan den skrevs men nog styrs ÖFK av en person fortfarande även om nån målvakt tagits in i styrelsen, sen är det helt fritt fram för er ÖFK-supportrar att tycka annorlunda .. för ni har väl så mycket mer insyn än mig eller hur? ;)
Våfflans Mustash
2017-04-27 12:41
fantastiskt vad folk vet om vår förening utan att vara med i den.
Östersund HockenFanEre
2017-04-27 12:22
@Fantastiskt:

Händelsen som offside refererar till var när styrelsearbetet havererade, gudfader Lohse avgick och ÖFK bad Kindberg komma tillbaks. Han gick bara med på att göra det på sina villkor. Det här var 2010.

Kindberg utser sedan dess inte styrelsen, men han är med och ger förslag på ledamöter. Styrelsen skulle inte kunna sitta kvar utan medlemmarnas förtroende. Vill man påverka styrelsearbetet är det bara att lösa ett medlemskap och besöka årsmötet.
Sundsvall Fantastiskt
2017-04-27 11:44
Hej Jag baserar mitt påstående utefter artikeln i länktipset. Bland annat dessa två stycken: ----------------------------------- Nu började också medlemmar och utomstående ifrågasätta ÖFK:s styrelse. Ingen klagade på dess handlingskraft, och de sportsliga framgångarna gick heller inte att kritisera. Snarare handlade det om styrelsens konstellation. År efter år bestod den endast av tre personer: ordförande Kindberg samt styrelseledamöterna Hans Carlsson och Lars Landin, tillika kanslichef i ÖFK. När dessutom Hans Carlsson, tidigare parhäst med Kindberg i Fältjägaren AB, också anställdes som vice VD i Östersundshem ökade farhågorna om att ÖFK var en förening som styrdes med järnhand av en trio som gjorde som de ville. ----------------------------------- samt ----------------------------------- I boken Min resa till ÖFK skrev du i ett kapitel: »Jag accepterade att ta över som ordförande om hela styrelsen avgick och jag fick förtroende att föreslå en ny styrelse.« Ska inte en valberedning göra det? – Nej, jag får göra så, jag diskuterade med valberedningen. Det är nog väldigt vanligt att man diskuterar mellan styrelsen och valberedningen om lämpliga styrelseledamöter. ----------------------------------- Att Kindberg själv utser styrelsen säger väl det mesta kring föreningsdemokratin i ÖFK?
Östersund HockenFanEre
2017-04-27 11:24
@Cepatit H:

Även frågan om antal styrelseledamoter lyftes på förra årsmötet och det bestämdes att styrelsen ska utökas. Jo, det går att bli ny medlem i klubben.
Hammarby Cepatit H
2017-04-27 11:13
@HockenFanEre:


Ni har en styrelse på tre personer och det går inte att bli ny medlem i klubben. Jo, jag tycker att det finns likheter mellan klubbarna.
Östersund HockenFanEre
2017-04-27 10:09
@Fantastiskt:

Vänta nu... Va? Vad är ÖFK "ett annat exempel" på? Vad är det du tycker hindrar mig som medlem (som varit på samtliga årsmöten de senaste åren) att göra min röst hörd?

Försöker inte låta otrevlig här, jag är på riktigt nyfiken på varför du fått bilden av att ÖFK har en bristande föreningsdemokrati? För att vi valt Kindberg till styrelsen i 7-8 år i rad? Kindberg är ordförande tills dess att vi medlemmar röstar fram någon annan. På det senaste årsmötet uppmärksammade vi medlemmar att det är emot stadgarna att Lasse Landin (kanslichef) satt i styrelsen samtidigt som han var anställd av klubben. Vad hände? Jo, ett extra årsmöte sammankallades och Landin ersattes i styrelsen. Precis så som det ska fungera.
Sundsvall Fantastiskt
2017-04-27 08:35
Hej
Jag tycker att alla påhopp som ni får utstå är beklagliga. Vissa har svårt att skilja på sak och person.

Med det sagt så hoppas jag att ni som stödjer AFC kan börja ställa krav på mer öppenhet i klubben, för det är väl fortfarande ingen föreningsdemokrati som råder där en valberedning tar fram förslag på styrelse och medlemmarna har möjlighet att göra sin röst hörd?
Detta är enligt mig kärnan av vad Svensk fotboll står för - och som jag tror många är rädd ska gå förlorad. ÖFK är ju ett annat exempel tyvärr.. så klubben AFC är ju tyvärr inget undantag.
hammarbia
2017-04-26 18:26
Stream Cmore Live 3
Östersund Wark
2017-04-26 14:30
Hej AFC! Finns det nån vettig bilparkering i närheten av Tunavallen? Hoppas på bra match ikväll.
AFC Eskilstuna Björn AFClius
2017-04-24 23:24
Frimpong klarade hela matchen utan kort! Var helt säker på att han skulle vara avstängd mot ÖFK.. Håller med honom att det borde vara 4 kort och avstängning istället för 3. Men mot Bajen får vi nog klara oss utan honom.. Han passar säkert på och ta två gula nu på onsdag ;)

Ragnar! Det får du absolut göra och måste säga att ni ska vara stolta i Halmstad. Unga till synes tunna grabbar som står upp mot Frimpong och Zourab imponerar iaf på mig.. Och vilka fina fotbollsspelare ni producerar. Vi har en snubbe på bänken som har spelat VM för att Tim Erlandsson är förstamålis. Anel är också vansinnigt nyttig för oss.. Rensade från eget straffområde vid målet mot göteborg tex... Sead spelar som om han var 30.. Respekt!
Halmstads BK Ragnar Danneskjöld
2017-04-24 11:27
@-=A.F.C=-:


Får jag gilla denna kommentaren även om jag håller på en konkurrerande klubb. Stå på er och stötta ert lokala lag.
Djurgården Bababu
2017-04-23 21:12
@mattiasp74:


Finns det ett konstaterat fel på den här mattiasp74 så att alla är överens om att ha överseende med honom eller är det en vanlig person som är dum i huvudet på riktigt?
dalkuku
2017-04-23 17:21
Stream Cmore Fotboll
AFC Eskilstuna Björn AFClius
2017-04-23 14:02
Radiosporten sänder från Eskilstuna.
AFC Eskilstuna -=A.F.C=-
2017-04-23 10:28
AFC växer mer och mer hos mig. Vem fan bryr sig om en dammig historia och omodernt fotbollstänk som det verkar göras hos många andra klubbar? Vi skriver vår historia här och nu! Forza AFC!!!
AFC Eskilstuna Björn AFClius
2017-04-22 21:55
Läsvärt!
Malmö FF Stehlitz
2017-04-22 12:15
Hur blir man medlem i AFC Eskilstuna?
Annons: